Urolige ben - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om urolige ben.

Meg skrev:

Jeg har hatt dette en stund jeg også. Det stikker i huden og kjennes ut som bena sovner. I det siste har jeg hatt det i hele kroppen, har også pareser på venstre side av ansikt og arm. De finner ikke ut hva det er. Har og ulcerøs colittog vitilligo (autoimmune sykdommer.)

Mita skrev:

Var plaget av urolige ben i mange år, spesielt på kveld og natt.P røvde ulltråd rundt anklene og det funker.

Otto skrev:

Jeg har siden unge år vært plaget med rastløse ben, til tider også blir også armene "angrepet". Tilstanden har blitt mye verre med alderen. Parkinson-medisiner har hjulpet, men blir søvnig av dem.

En sort te jeg bruker, hjelper: ROOIBOS, en sydafrikansk te, fås i helsekostbutikker og i noen REMA-butikker og Meny. En kopp (så sterk som mulig) ca 1/2 time før leggetid virker bra. Mulig denne teen inneholder beroligende stoffer. Virkningen er imidlertid over etter ca 6 timer.

Det er mindre plagsomt om jeg lar være å spise (særlig søtt) og/eller å drikke kaffe på kvelden.

Dilbert skrev:

Uføretrygdet? Man er vel ikke akkurat ufør selv om det kiler litt i bena?

Rune skrev:

Har vært plaget med kribling/ lemus i leggen og selve fotbladet i ca 3 år. Dette er plager som kommer å går, men kan til tider være så plagsomt at det går utover nattesøvnen. Nå skal jeg prøve en medisin, dette skal være en epilepsi medisin. Noen som har erfaring med det?

K29 skrev:

Er plaget med urolige ben, tror ivertfall det er det. Ut på kveldene og også på dagtid kjenner jeg smerter i bena, helst på leggbena. Kjenner nesten ut som jeg blir skrapet nedover leggbena. Noen andre som kjenner noe lignende? Noen som har tips e.l?

Linda skrev:

Jeg har aldri hatt dette før inntill jeg ble gravid for første gang. Da ble jeg nærmest sjokkert over hvor plagsomt dette er. Det at man er så sinnsykt trøtt men ikke får sove alikevel. Nå er jeg gravid for tredje gang og det har blitt verre. Jeg har nå i armene også. Jeg tror jeg fikk noe i sist svangerskap som hjalp, men det var noe beroligende. Jeg er redd det er lite kjerringråd som hjelper. Tøye ut leggene veldig før sengetid og et varmt bad har hjulpet meg bitte litt.

Chriss skrev:

Jeg har slitt med kribling/smerter i spesielt høyre lår i ca 10 år. Min far har det samme og vi har prøvd en del kjerringråd, samt "legemidler" som Venastat og magnesium. Ingenting av dette hjalp noe. For et par år siden hørte jeg om en person med urolige bein som pleide å legge en spiseskje under lakenet i senga. Desperat som jeg var prøvde jeg det samme, og tro meg eller ei, men det virker. Vil anbefale dere alle å prøve dette. Legger jeg beinet direkte på skjen kjenner jeg straks hvordan det begynner å jobbe i beinet. Det er nesten som om beinet får en utladning. Noen bedre forklaring har jeg ikke. Det eneste jeg vet er at det virker for meg.

2rild skrev:

Jeg har gått på parkinson medisin i 7 år nå. De har fungert kjempe bra, men det siste halvåret er det ikke noe som virker. Blir desperat om natten, er kjempe trøtt med det nytter ikke pga uro og kjempe smerter i armer og bein. Kjenner at det begynner å gå utover humør og arbeidslyst. Er det noen av dere som er blitt utføre trygdet pga av dette?

Klara klok skrev:

Maken til innlegg! Ta en tur på informasjonsmøte som foreningen rastløse bein utlyser av og til eller gå til nevrolog som er kjent med lidelsen.

Tommy skrev:

Jeg har hatt RLS (restless legs syndrome) i 13 år nå og det er til tider veldig ille. Jeg springer mange ganger i uken og driver med sykling og aerobic, så jeg har nok alt for monoton trening når jeg har RLS, leste jeg en lege skrev om ift RLS og treningsvariasjon. Jeg har prøvd Cal/Mag piller og skal forsøke å sjekke hva jeg kan mangle i blodet. Dette er skikkelig kjedelig og jeg legger meg ofte for tidlig for jeg klarer ikke å sitte oppe. Jeg har ligget hver natt siden det startet på magen med leggene opp i været. Enda så dumt det høres ut så hjelper det til jeg får sovne. Lykke til dere andre og finner dere en magisk formel så spre den over nettet.

Alfhild skrev:

Jeg har også urolige ben og har fått medisin av legen. Desverre ble bena bare mer urolige av dette og plagene begynner før på kvelden. Det hjelper å holde på med noe som opptar tankene, om det å lese på internett om andre som også er plaget. I dag er det varmt og varme sokker hjelper meg, selv om jeg aldri kjennes kald på bena. Skulle ønske noen hadde et virkelig godt råd.

Merethe skrev:

Jeg har også rastløse armer og bein. Har prøvd det meste av både offentlige og alternative behandlingsmetoder. Har til og med klart å slutte å røyke da jeg hørte at det skulle være til hjelp, men ilingen er blitt verre jo eldre jeg blir og jeg begynner nå å lure på om det kan være all brusen (pepsi maxen) jeg drikker? Er det noen av dere som drikker mye brus? Skal gå å skjekke jern, og B12. Det har jeg faktisk ikke gjort.

Archena skrev:

Jeg har det i både armer og ben, og helt ekstremt. Legen satte meg på Parkinson medisin (det er vanlig her i USA, hvor de tar denne lidelsen mer på alvor etter min mening), og det hjalp, men fikk så mange andre bivirkninger (bl.a intens kvalme), så jeg måtte slutte å ta de. Jeg fant så tabletter som inneholder alt det gode i frukt og grønt (phytonutrients osv), og de hjelper bra, men etter en stund blir jeg immun og symptomene kommer tilbake.

Da må jeg ta pause fra tablettene en stund, og så starte opp igjen etter et par måneder. Nå er jeg gravid, og da er det absolutt ingenting som hjelper. Men jeg har også merket at for meg så lindrer det mer å bevege bekkenet enn føttene, enda kriblingen kjennes best i føttene (som ikke har vært under dyna på mange, mange år, det lindrer nemlig litt at de er kalde). Har også lagt merke til at både hender og føtter blir veldig varme når det står på som verst, så det gjelder å holde dem kalde...og jo trøttere jeg er, jo verre er symptomene. Har også merket, som andre har nevnt, at å sitte på fly forsterker symptomene noe helt sinnsykt.

Cecilie skrev:

Jeg har faktisk urolige armer. Ikke urolige bein, men det føles på samme måten. Har nettopp nå gitt opp å sove for det er alt for ille, med de armene.

Nå vil jeg prøve alle rådene. Om det er hokus pokus eller ikke, gir jeg blanke i bare det virker. Håper uansett at forskerne forsker videre på dette, for det er svært plagsomt.

Nils skrev:

Jeg har forsøkt med Magnesium og Kalsium men ingenting av det har hjulpet. I perioder kan det være nesten helt bra, men det ligger alltid og lurer. For min del har tilstanden forverret seg med årene, som nevnt i artikkelen. Men blir det verre enn det er nå så kommer jeg til å bli helt toki. Dette er et stort problem for nattesøvnen da denne tilstanden fører til at jeg sliter voldsomt med å få roen i kroppen når jeg har lagt meg.

Olav skrev:

Jeg er ofte plaget av urolige ben, eller en slags intens kløe inni knærne. Oftest skjer det om kvelden når jeg har lagt meg. Denne kløen forsvinner ved å ta 45 knebøyninger.

Tove skrev:

Takk for mange gode råd. Alt skal prøves. Jeg har slitt med urolig ben (kun det høyre) i over 19 år nå. Mener å huske at jeg fikk det etter at jeg fødte mitt første barn, med keisersnitt. Har prata med utallige leger, men ingen har helt forstått mitt problem og jeg er nok mer sett på som en hypokonder. Selv har jeg trodd at det kanskje oppsto en nerveskade i forbindelse med operasjonen, men får ikke noen forståelse fra noen lege på det. Har også hatt et utbrudd av helvetesild for ca 20 år siden som jeg også delvis har lagt skylden på. Det er fordi jeg ofte får ett slags utbrudd nederst på ryggen, som alltid har flytta litt på seg hver gang det dukker opp. Det starter med litt murring i huden, så kommer et lite område med små veskefylte blemmer, før det ender opp som skorper og etterhvert blir borte. Disse utbruddene kommer ofte etter store påkjenninger, varme, kulde osv. I disse periodene er også foten mye mer urolig. Over en toårs periode fikk jeg noen medisiner jeg syns hjalp litt, men de ble tatt fra meg da det visstnok var ett narkotisk stoff i de. Fikk en gang ei kortison sprøyte i rompa, som jeg også synes hjalp meg mye med nattesøvnen. Ellers har det gått i ca 2gram Ibux i døgnet, eller alkohol for å få sove, og for å fungere dagen derpå. Jeg finner liksom ikke roen, og føler ikke at jeg får fred. Jeg kjenner alltid uroen i foten, men så lenge jeg er i aktivitet går det greit. Det er når jeg skal sitte rolig eller sove at problemene starter. Jeg trenger sårt mer enn mine 4 timer (gjennomsnittelig) med nattesøvn.

Kjersti skrev:

Lange flyturer og lange møter er helt fryktelig. Jeg synes det virker positivt å ligge, og ha dyne rundt bena. Når jeg er hjemme og det blir for ille om kvelden hjelper det å legge seg, men jeg våkner ofte om natten, så det fortsetter sikkert når jeg har sovnet. Ellers virker jo venepumpe bevegelser, men bare så lenge aktiviteten pågår.

Linda skrev:

Jeg hadde urolige ben i mange år. Fikk så Chron Sykdom og måtte i sammenheng med den får Jern- og b12 sprøyter. Dette fjernet all urolighet hos meg og jeg har ikke hatt det siden. Leste også i et blad for noen uker siden at det var mange med urolige ben som hadde jern og b12 mangel. Gå til legen og sjekk om dere mangler noen av det.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...