Urolige ben - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om urolige ben.

Ina skrev:

Jeg har urolige bein og smører på aloe vera gelly, det bruker å hjelpe. Hvis det er for ille tar jeg en paracet i tillegg.

Jonny skrev:

Rastløse ben er en håpløs sykdom da det ikke har vert forsket noe særlig så legene vet ikke hva det kommer av. Jeg har prøvd flere medisiner uten hell. At sykdommen er arvelig er jeg sikker på da min mor hadde det og min eldre og yngre bror har det. Jeg har nå spurt legen min om time hos smerteklinikken så får jeg bare håpe at det kan hjelpe.

Joda skrev:

Prøv med magnesium, det har hjulpet på meg. Når jeg ikke tar det på 3-7 dager begynner det i bena igjen. Jeg tar 1 tablett hver morgen.

Meg skrev:

Jeg har hatt dette en stund jeg også. Det stikker i huden og kjennes ut som bena sovner. I det siste har jeg hatt det i hele kroppen, har også pareser på venstre side av ansikt og arm. De finner ikke ut hva det er. Har og ulcerøs colittog vitilligo (autoimmune sykdommer.)

Mita skrev:

Var plaget av urolige ben i mange år, spesielt på kveld og natt.P røvde ulltråd rundt anklene og det funker.

Otto skrev:

Jeg har siden unge år vært plaget med rastløse ben, til tider også blir også armene "angrepet". Tilstanden har blitt mye verre med alderen. Parkinson-medisiner har hjulpet, men blir søvnig av dem.

En sort te jeg bruker, hjelper: ROOIBOS, en sydafrikansk te, fås i helsekostbutikker og i noen REMA-butikker og Meny. En kopp (så sterk som mulig) ca 1/2 time før leggetid virker bra. Mulig denne teen inneholder beroligende stoffer. Virkningen er imidlertid over etter ca 6 timer.

Det er mindre plagsomt om jeg lar være å spise (særlig søtt) og/eller å drikke kaffe på kvelden.

Dilbert skrev:

Uføretrygdet? Man er vel ikke akkurat ufør selv om det kiler litt i bena?

Rune skrev:

Har vært plaget med kribling/ lemus i leggen og selve fotbladet i ca 3 år. Dette er plager som kommer å går, men kan til tider være så plagsomt at det går utover nattesøvnen. Nå skal jeg prøve en medisin, dette skal være en epilepsi medisin. Noen som har erfaring med det?

K29 skrev:

Er plaget med urolige ben, tror ivertfall det er det. Ut på kveldene og også på dagtid kjenner jeg smerter i bena, helst på leggbena. Kjenner nesten ut som jeg blir skrapet nedover leggbena. Noen andre som kjenner noe lignende? Noen som har tips e.l?

Linda skrev:

Jeg har aldri hatt dette før inntill jeg ble gravid for første gang. Da ble jeg nærmest sjokkert over hvor plagsomt dette er. Det at man er så sinnsykt trøtt men ikke får sove alikevel. Nå er jeg gravid for tredje gang og det har blitt verre. Jeg har nå i armene også. Jeg tror jeg fikk noe i sist svangerskap som hjalp, men det var noe beroligende. Jeg er redd det er lite kjerringråd som hjelper. Tøye ut leggene veldig før sengetid og et varmt bad har hjulpet meg bitte litt.

Chriss skrev:

Jeg har slitt med kribling/smerter i spesielt høyre lår i ca 10 år. Min far har det samme og vi har prøvd en del kjerringråd, samt "legemidler" som Venastat og magnesium. Ingenting av dette hjalp noe. For et par år siden hørte jeg om en person med urolige bein som pleide å legge en spiseskje under lakenet i senga. Desperat som jeg var prøvde jeg det samme, og tro meg eller ei, men det virker. Vil anbefale dere alle å prøve dette. Legger jeg beinet direkte på skjen kjenner jeg straks hvordan det begynner å jobbe i beinet. Det er nesten som om beinet får en utladning. Noen bedre forklaring har jeg ikke. Det eneste jeg vet er at det virker for meg.

2rild skrev:

Jeg har gått på parkinson medisin i 7 år nå. De har fungert kjempe bra, men det siste halvåret er det ikke noe som virker. Blir desperat om natten, er kjempe trøtt med det nytter ikke pga uro og kjempe smerter i armer og bein. Kjenner at det begynner å gå utover humør og arbeidslyst. Er det noen av dere som er blitt utføre trygdet pga av dette?

Klara klok skrev:

Maken til innlegg! Ta en tur på informasjonsmøte som foreningen rastløse bein utlyser av og til eller gå til nevrolog som er kjent med lidelsen.

Tommy skrev:

Jeg har hatt RLS (restless legs syndrome) i 13 år nå og det er til tider veldig ille. Jeg springer mange ganger i uken og driver med sykling og aerobic, så jeg har nok alt for monoton trening når jeg har RLS, leste jeg en lege skrev om ift RLS og treningsvariasjon. Jeg har prøvd Cal/Mag piller og skal forsøke å sjekke hva jeg kan mangle i blodet. Dette er skikkelig kjedelig og jeg legger meg ofte for tidlig for jeg klarer ikke å sitte oppe. Jeg har ligget hver natt siden det startet på magen med leggene opp i været. Enda så dumt det høres ut så hjelper det til jeg får sovne. Lykke til dere andre og finner dere en magisk formel så spre den over nettet.

Alfhild skrev:

Jeg har også urolige ben og har fått medisin av legen. Desverre ble bena bare mer urolige av dette og plagene begynner før på kvelden. Det hjelper å holde på med noe som opptar tankene, om det å lese på internett om andre som også er plaget. I dag er det varmt og varme sokker hjelper meg, selv om jeg aldri kjennes kald på bena. Skulle ønske noen hadde et virkelig godt råd.

Merethe skrev:

Jeg har også rastløse armer og bein. Har prøvd det meste av både offentlige og alternative behandlingsmetoder. Har til og med klart å slutte å røyke da jeg hørte at det skulle være til hjelp, men ilingen er blitt verre jo eldre jeg blir og jeg begynner nå å lure på om det kan være all brusen (pepsi maxen) jeg drikker? Er det noen av dere som drikker mye brus? Skal gå å skjekke jern, og B12. Det har jeg faktisk ikke gjort.

Archena skrev:

Jeg har det i både armer og ben, og helt ekstremt. Legen satte meg på Parkinson medisin (det er vanlig her i USA, hvor de tar denne lidelsen mer på alvor etter min mening), og det hjalp, men fikk så mange andre bivirkninger (bl.a intens kvalme), så jeg måtte slutte å ta de. Jeg fant så tabletter som inneholder alt det gode i frukt og grønt (phytonutrients osv), og de hjelper bra, men etter en stund blir jeg immun og symptomene kommer tilbake.

Da må jeg ta pause fra tablettene en stund, og så starte opp igjen etter et par måneder. Nå er jeg gravid, og da er det absolutt ingenting som hjelper. Men jeg har også merket at for meg så lindrer det mer å bevege bekkenet enn føttene, enda kriblingen kjennes best i føttene (som ikke har vært under dyna på mange, mange år, det lindrer nemlig litt at de er kalde). Har også lagt merke til at både hender og føtter blir veldig varme når det står på som verst, så det gjelder å holde dem kalde...og jo trøttere jeg er, jo verre er symptomene. Har også merket, som andre har nevnt, at å sitte på fly forsterker symptomene noe helt sinnsykt.

Cecilie skrev:

Jeg har faktisk urolige armer. Ikke urolige bein, men det føles på samme måten. Har nettopp nå gitt opp å sove for det er alt for ille, med de armene.

Nå vil jeg prøve alle rådene. Om det er hokus pokus eller ikke, gir jeg blanke i bare det virker. Håper uansett at forskerne forsker videre på dette, for det er svært plagsomt.

Nils skrev:

Jeg har forsøkt med Magnesium og Kalsium men ingenting av det har hjulpet. I perioder kan det være nesten helt bra, men det ligger alltid og lurer. For min del har tilstanden forverret seg med årene, som nevnt i artikkelen. Men blir det verre enn det er nå så kommer jeg til å bli helt toki. Dette er et stort problem for nattesøvnen da denne tilstanden fører til at jeg sliter voldsomt med å få roen i kroppen når jeg har lagt meg.

Olav skrev:

Jeg er ofte plaget av urolige ben, eller en slags intens kløe inni knærne. Oftest skjer det om kvelden når jeg har lagt meg. Denne kløen forsvinner ved å ta 45 knebøyninger.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Forstoppelse

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som d...

Skjærer

Jeg har også mange skjærer og synes de er kjempefine. Jeg forer dem også med ...

Flekker av blåbær

Jeg sølte blåbærsmoothie på den gule genseren til vennina mi, hva skal jeg g...

Magekatarr

Jeg er 50 år og har slitt periodevis med gastritt siden 20-årene. Jeg har vær...

Tyggegummi i håret

Jeg håper dette funker, jeg skal nemlig prøve....