Urolige ben - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om urolige ben.

Roger skrev:

Ulltråd hjalp, sovet veldig godt i natt etter å ha vært skikkelig plaget de siste ukene. Takk for tipset. Det er nok ikke ulogisk siden ull rett på huden stikker litt, noe som fremkaller endorfiner.

Roger skrev:

Ulltråd hjalp. Jeg har sovet veldig godt i natt etter å ha vært skikkelig plaget de siste ukene. Takk for tipset. Det er nok ikke ulogisk siden ull rett på huden stikker litt, noe som fremkaller endorfiner, som er kroppens morfin.

Vinglepetrine skrev:

Jeg ga mannen min som har urolige ben B-vitaminer og magnesium sammen, da ble symptomene borte med en gang.

Ine skrev:

Jeg er ei jente på 16 år som har slitt med rensel, urolige bein, restless legs eller hva man velger å kalle det i flere år. Lurer litt på om dette er arvelig, for både bestemor og gammel onkel sliter med akkurat samme problem. Uansett så er det så iherdig grusomt i det det står på. Har det heldigvis ikke så veldig ofte, men den her uka, har jeg hatt det opptil 3 ganger, noe som er svært uvanlig i mitt tilfelle. Det er totalt søvnmangel når jeg har dette, og jeg klare absolutt ikke å ligge rolig. Jeg ligger faktisk å slår på benet for at det skal gjøre bedre, men med en gang jeg stopper, så får jeg det igjen. Ligger faktisk å har det nå, og prøver å teste ut et av rådene over her. Og overraskende nok så lindra ubehaget når jeg knyttet en ulltråd rundt benet. Men er i tvil om dette vil funke i lengre sikt. Så tar gjerne i mot flere råd.

Ina skrev:

Jeg har urolige bein og smører på aloe vera gelly, det bruker å hjelpe. Hvis det er for ille tar jeg en paracet i tillegg.

Jonny skrev:

Rastløse ben er en håpløs sykdom da det ikke har vert forsket noe særlig så legene vet ikke hva det kommer av. Jeg har prøvd flere medisiner uten hell. At sykdommen er arvelig er jeg sikker på da min mor hadde det og min eldre og yngre bror har det. Jeg har nå spurt legen min om time hos smerteklinikken så får jeg bare håpe at det kan hjelpe.

Joda skrev:

Prøv med magnesium, det har hjulpet på meg. Når jeg ikke tar det på 3-7 dager begynner det i bena igjen. Jeg tar 1 tablett hver morgen.

Meg skrev:

Jeg har hatt dette en stund jeg også. Det stikker i huden og kjennes ut som bena sovner. I det siste har jeg hatt det i hele kroppen, har også pareser på venstre side av ansikt og arm. De finner ikke ut hva det er. Har og ulcerøs colittog vitilligo (autoimmune sykdommer.)

Mita skrev:

Var plaget av urolige ben i mange år, spesielt på kveld og natt.P røvde ulltråd rundt anklene og det funker.

Otto skrev:

Jeg har siden unge år vært plaget med rastløse ben, til tider også blir også armene "angrepet". Tilstanden har blitt mye verre med alderen. Parkinson-medisiner har hjulpet, men blir søvnig av dem.

En sort te jeg bruker, hjelper: ROOIBOS, en sydafrikansk te, fås i helsekostbutikker og i noen REMA-butikker og Meny. En kopp (så sterk som mulig) ca 1/2 time før leggetid virker bra. Mulig denne teen inneholder beroligende stoffer. Virkningen er imidlertid over etter ca 6 timer.

Det er mindre plagsomt om jeg lar være å spise (særlig søtt) og/eller å drikke kaffe på kvelden.

Dilbert skrev:

Uføretrygdet? Man er vel ikke akkurat ufør selv om det kiler litt i bena?

Rune skrev:

Har vært plaget med kribling/ lemus i leggen og selve fotbladet i ca 3 år. Dette er plager som kommer å går, men kan til tider være så plagsomt at det går utover nattesøvnen. Nå skal jeg prøve en medisin, dette skal være en epilepsi medisin. Noen som har erfaring med det?

K29 skrev:

Er plaget med urolige ben, tror ivertfall det er det. Ut på kveldene og også på dagtid kjenner jeg smerter i bena, helst på leggbena. Kjenner nesten ut som jeg blir skrapet nedover leggbena. Noen andre som kjenner noe lignende? Noen som har tips e.l?

Linda skrev:

Jeg har aldri hatt dette før inntill jeg ble gravid for første gang. Da ble jeg nærmest sjokkert over hvor plagsomt dette er. Det at man er så sinnsykt trøtt men ikke får sove alikevel. Nå er jeg gravid for tredje gang og det har blitt verre. Jeg har nå i armene også. Jeg tror jeg fikk noe i sist svangerskap som hjalp, men det var noe beroligende. Jeg er redd det er lite kjerringråd som hjelper. Tøye ut leggene veldig før sengetid og et varmt bad har hjulpet meg bitte litt.

Chriss skrev:

Jeg har slitt med kribling/smerter i spesielt høyre lår i ca 10 år. Min far har det samme og vi har prøvd en del kjerringråd, samt "legemidler" som Venastat og magnesium. Ingenting av dette hjalp noe. For et par år siden hørte jeg om en person med urolige bein som pleide å legge en spiseskje under lakenet i senga. Desperat som jeg var prøvde jeg det samme, og tro meg eller ei, men det virker. Vil anbefale dere alle å prøve dette. Legger jeg beinet direkte på skjen kjenner jeg straks hvordan det begynner å jobbe i beinet. Det er nesten som om beinet får en utladning. Noen bedre forklaring har jeg ikke. Det eneste jeg vet er at det virker for meg.

2rild skrev:

Jeg har gått på parkinson medisin i 7 år nå. De har fungert kjempe bra, men det siste halvåret er det ikke noe som virker. Blir desperat om natten, er kjempe trøtt med det nytter ikke pga uro og kjempe smerter i armer og bein. Kjenner at det begynner å gå utover humør og arbeidslyst. Er det noen av dere som er blitt utføre trygdet pga av dette?

Klara klok skrev:

Maken til innlegg! Ta en tur på informasjonsmøte som foreningen rastløse bein utlyser av og til eller gå til nevrolog som er kjent med lidelsen.

Tommy skrev:

Jeg har hatt RLS (restless legs syndrome) i 13 år nå og det er til tider veldig ille. Jeg springer mange ganger i uken og driver med sykling og aerobic, så jeg har nok alt for monoton trening når jeg har RLS, leste jeg en lege skrev om ift RLS og treningsvariasjon. Jeg har prøvd Cal/Mag piller og skal forsøke å sjekke hva jeg kan mangle i blodet. Dette er skikkelig kjedelig og jeg legger meg ofte for tidlig for jeg klarer ikke å sitte oppe. Jeg har ligget hver natt siden det startet på magen med leggene opp i været. Enda så dumt det høres ut så hjelper det til jeg får sovne. Lykke til dere andre og finner dere en magisk formel så spre den over nettet.

Alfhild skrev:

Jeg har også urolige ben og har fått medisin av legen. Desverre ble bena bare mer urolige av dette og plagene begynner før på kvelden. Det hjelper å holde på med noe som opptar tankene, om det å lese på internett om andre som også er plaget. I dag er det varmt og varme sokker hjelper meg, selv om jeg aldri kjennes kald på bena. Skulle ønske noen hadde et virkelig godt råd.

Merethe skrev:

Jeg har også rastløse armer og bein. Har prøvd det meste av både offentlige og alternative behandlingsmetoder. Har til og med klart å slutte å røyke da jeg hørte at det skulle være til hjelp, men ilingen er blitt verre jo eldre jeg blir og jeg begynner nå å lure på om det kan være all brusen (pepsi maxen) jeg drikker? Er det noen av dere som drikker mye brus? Skal gå å skjekke jern, og B12. Det har jeg faktisk ikke gjort.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urolige ben

Jeg er plaget med en lett allergi som gir seg utslag i kløe over hele kroppen, ...

Gravidkvalme

Når man er kvalm hjelper det veldig med sitron i vannet man drikker sammen med ...

Tannverk

Jeg blander nellikpulver og et par dråper vann til en slags pasta. Så smører ...

Magekatarr

Jeg drikker daglig noen glass med juice og synes det hjelper. Yoghurt synes jeg ...

Leggkrampe

Ulltråd er rett og slett så pålitelig. Det kjennes som om fibrene i tråden o...