Urolige ben - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om urolige ben.

Tommy skrev:

Jeg har hatt RLS (restless legs syndrome) i 13 år nå og det er til tider veldig ille. Jeg springer mange ganger i uken og driver med sykling og aerobic, så jeg har nok alt for monoton trening når jeg har RLS, leste jeg en lege skrev om ift RLS og treningsvariasjon. Jeg har prøvd Cal/Mag piller og skal forsøke å sjekke hva jeg kan mangle i blodet. Dette er skikkelig kjedelig og jeg legger meg ofte for tidlig for jeg klarer ikke å sitte oppe. Jeg har ligget hver natt siden det startet på magen med leggene opp i været. Enda så dumt det høres ut så hjelper det til jeg får sovne. Lykke til dere andre og finner dere en magisk formel så spre den over nettet.

Alfhild skrev:

Jeg har også urolige ben og har fått medisin av legen. Desverre ble bena bare mer urolige av dette og plagene begynner før på kvelden. Det hjelper å holde på med noe som opptar tankene, om det å lese på internett om andre som også er plaget. I dag er det varmt og varme sokker hjelper meg, selv om jeg aldri kjennes kald på bena. Skulle ønske noen hadde et virkelig godt råd.

Merethe skrev:

Jeg har også rastløse armer og bein. Har prøvd det meste av både offentlige og alternative behandlingsmetoder. Har til og med klart å slutte å røyke da jeg hørte at det skulle være til hjelp, men ilingen er blitt verre jo eldre jeg blir og jeg begynner nå å lure på om det kan være all brusen (pepsi maxen) jeg drikker? Er det noen av dere som drikker mye brus? Skal gå å skjekke jern, og B12. Det har jeg faktisk ikke gjort.

Archena skrev:

Jeg har det i både armer og ben, og helt ekstremt. Legen satte meg på Parkinson medisin (det er vanlig her i USA, hvor de tar denne lidelsen mer på alvor etter min mening), og det hjalp, men fikk så mange andre bivirkninger (bl.a intens kvalme), så jeg måtte slutte å ta de. Jeg fant så tabletter som inneholder alt det gode i frukt og grønt (phytonutrients osv), og de hjelper bra, men etter en stund blir jeg immun og symptomene kommer tilbake.

Da må jeg ta pause fra tablettene en stund, og så starte opp igjen etter et par måneder. Nå er jeg gravid, og da er det absolutt ingenting som hjelper. Men jeg har også merket at for meg så lindrer det mer å bevege bekkenet enn føttene, enda kriblingen kjennes best i føttene (som ikke har vært under dyna på mange, mange år, det lindrer nemlig litt at de er kalde). Har også lagt merke til at både hender og føtter blir veldig varme når det står på som verst, så det gjelder å holde dem kalde...og jo trøttere jeg er, jo verre er symptomene. Har også merket, som andre har nevnt, at å sitte på fly forsterker symptomene noe helt sinnsykt.

Cecilie skrev:

Jeg har faktisk urolige armer. Ikke urolige bein, men det føles på samme måten. Har nettopp nå gitt opp å sove for det er alt for ille, med de armene.

Nå vil jeg prøve alle rådene. Om det er hokus pokus eller ikke, gir jeg blanke i bare det virker. Håper uansett at forskerne forsker videre på dette, for det er svært plagsomt.

Nils skrev:

Jeg har forsøkt med Magnesium og Kalsium men ingenting av det har hjulpet. I perioder kan det være nesten helt bra, men det ligger alltid og lurer. For min del har tilstanden forverret seg med årene, som nevnt i artikkelen. Men blir det verre enn det er nå så kommer jeg til å bli helt toki. Dette er et stort problem for nattesøvnen da denne tilstanden fører til at jeg sliter voldsomt med å få roen i kroppen når jeg har lagt meg.

Olav skrev:

Jeg er ofte plaget av urolige ben, eller en slags intens kløe inni knærne. Oftest skjer det om kvelden når jeg har lagt meg. Denne kløen forsvinner ved å ta 45 knebøyninger.

Tove skrev:

Takk for mange gode råd. Alt skal prøves. Jeg har slitt med urolig ben (kun det høyre) i over 19 år nå. Mener å huske at jeg fikk det etter at jeg fødte mitt første barn, med keisersnitt. Har prata med utallige leger, men ingen har helt forstått mitt problem og jeg er nok mer sett på som en hypokonder. Selv har jeg trodd at det kanskje oppsto en nerveskade i forbindelse med operasjonen, men får ikke noen forståelse fra noen lege på det. Har også hatt et utbrudd av helvetesild for ca 20 år siden som jeg også delvis har lagt skylden på. Det er fordi jeg ofte får ett slags utbrudd nederst på ryggen, som alltid har flytta litt på seg hver gang det dukker opp. Det starter med litt murring i huden, så kommer et lite område med små veskefylte blemmer, før det ender opp som skorper og etterhvert blir borte. Disse utbruddene kommer ofte etter store påkjenninger, varme, kulde osv. I disse periodene er også foten mye mer urolig. Over en toårs periode fikk jeg noen medisiner jeg syns hjalp litt, men de ble tatt fra meg da det visstnok var ett narkotisk stoff i de. Fikk en gang ei kortison sprøyte i rompa, som jeg også synes hjalp meg mye med nattesøvnen. Ellers har det gått i ca 2gram Ibux i døgnet, eller alkohol for å få sove, og for å fungere dagen derpå. Jeg finner liksom ikke roen, og føler ikke at jeg får fred. Jeg kjenner alltid uroen i foten, men så lenge jeg er i aktivitet går det greit. Det er når jeg skal sitte rolig eller sove at problemene starter. Jeg trenger sårt mer enn mine 4 timer (gjennomsnittelig) med nattesøvn.

Kjersti skrev:

Lange flyturer og lange møter er helt fryktelig. Jeg synes det virker positivt å ligge, og ha dyne rundt bena. Når jeg er hjemme og det blir for ille om kvelden hjelper det å legge seg, men jeg våkner ofte om natten, så det fortsetter sikkert når jeg har sovnet. Ellers virker jo venepumpe bevegelser, men bare så lenge aktiviteten pågår.

Linda skrev:

Jeg hadde urolige ben i mange år. Fikk så Chron Sykdom og måtte i sammenheng med den får Jern- og b12 sprøyter. Dette fjernet all urolighet hos meg og jeg har ikke hatt det siden. Leste også i et blad for noen uker siden at det var mange med urolige ben som hadde jern og b12 mangel. Gå til legen og sjekk om dere mangler noen av det.

Karin skrev:

Hva med å prøve magnesiumtilskudd. Denne tilstanden kommer av mangel på magnesium.

Torill skrev:

Et enkelt tips som funker for meg er Revena fotbalsam fra helsekostbutikker. Smører det på der det kribler og ca. et kvarter etterpå er det borte. Tro det eller ei.

Anni skrev:

Kjære skarv! Synes det er utrolig kjipt å komme med et slikt innlegg som du nettopp gjorde. Dersom såkalte vanvittige og/eller ulogiske kjerringråd hjelper folk så spiller det vel ingen rolle om det er psykisk eller innbildt for den del? Det er utrolig frustrerende og fortvilende å ha plager som ikke er så lett og gjøre noe med, som "urolige ben" er et eksempel på, og da blir det slik at man i desperasjon forsøker å ta i mot alle de råd og tips man kan. Ellers er det fint at du kommer med andre råd selv slik det er meningen at man skal på denne siden!

Skarven skrev:

Dette er bare tull og sprøyt. Moderne forskning viser at restless legs syndrom er en nevrologisk sykdom. Det betyr at årsaken sitter i hjernen, ikke i beina. For personer som plages med dette er årsaken nærmere beskrevet at hjernen produserer for lite av et bestemt hormon som heter dopamin. Dette er en cellekommunikator som er nødvendig for at ikke slik uro skal oppstå. I hvile produserer hjernen mindre av dette hormonet. For enkelte mennesker alt for lite. Moderne behandling er preparater med virkestoffet dopaminagonister, som etterligner hormonet dopamin. Virkningen er omtrent momentant og svært effektiv. Men, det er også en meget skummel bivirkning med slike preparater, nemlig det som kalles augmentasjon, eller på norsk syndromforsterkning. Derfor bør man være varsom med disse preparatene, da lang tids bruk kan resultere i forverring med påfølgende doseringsøkning og en ond sirkel det er vanskelig å bryte ut av. Såpe, ulltråd, kremer, oljer, varme og kalde fotbad har absolutt ingen ting for seg. Da må man i så fall dytte dette inn i hjernen. Effekten kan man bare tenke seg. Slutt med dette tullpratet.

Jorann skrev:

Prøv venastat, fås på apotek eller helsekost. Det har hjelpt meg.

Lailia skrev:

Jeg har en stor pute som jeg legger mellom bena. Jeg sover på siden. Da får det øverste benet hvilt bedre og jeg sovner med en gang. Men jeg flyr mye og det er helt grusomt. Da sitter jeg bare og rister i bena hele natten.

Såpe i senga skrev:

Jeg forsøkte å bli kvitt liktå tideligere med bananskall og det virket. Nå prøvde jeg å bli kvitt urolige ben med ei såpe i senga og det virket det også. Vet ikke om det kan være innbildning, men jeg har trua på det overnaturlige også. Jeg har hatt problemer med at jeg alltid må bevege på bena. Av og til er det også en rar følelse jeg har i bena, som prikking, nummenhet, stikking og tunge ben. Får se om ei såpe i senga virker på sikt eller om uroen skulle komme tilbake igjen.

Inger skrev:

Skulle gjerne hatt navnet på den geleen.

Stinemor skrev:

Det hjelper også å binde en tråd med ullgarn rundt benet når det kribler. Det er helt ulogisk, men det hjelper :-)

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...