Urolige ben - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om urolige ben.

Karin skrev:

Hva med å prøve magnesiumtilskudd. Denne tilstanden kommer av mangel på magnesium.

Torill skrev:

Et enkelt tips som funker for meg er Revena fotbalsam fra helsekostbutikker. Smører det på der det kribler og ca. et kvarter etterpå er det borte. Tro det eller ei.

Anni skrev:

Kjære skarv! Synes det er utrolig kjipt å komme med et slikt innlegg som du nettopp gjorde. Dersom såkalte vanvittige og/eller ulogiske kjerringråd hjelper folk så spiller det vel ingen rolle om det er psykisk eller innbildt for den del? Det er utrolig frustrerende og fortvilende å ha plager som ikke er så lett og gjøre noe med, som "urolige ben" er et eksempel på, og da blir det slik at man i desperasjon forsøker å ta i mot alle de råd og tips man kan. Ellers er det fint at du kommer med andre råd selv slik det er meningen at man skal på denne siden!

Skarven skrev:

Dette er bare tull og sprøyt. Moderne forskning viser at restless legs syndrom er en nevrologisk sykdom. Det betyr at årsaken sitter i hjernen, ikke i beina. For personer som plages med dette er årsaken nærmere beskrevet at hjernen produserer for lite av et bestemt hormon som heter dopamin. Dette er en cellekommunikator som er nødvendig for at ikke slik uro skal oppstå. I hvile produserer hjernen mindre av dette hormonet. For enkelte mennesker alt for lite. Moderne behandling er preparater med virkestoffet dopaminagonister, som etterligner hormonet dopamin. Virkningen er omtrent momentant og svært effektiv. Men, det er også en meget skummel bivirkning med slike preparater, nemlig det som kalles augmentasjon, eller på norsk syndromforsterkning. Derfor bør man være varsom med disse preparatene, da lang tids bruk kan resultere i forverring med påfølgende doseringsøkning og en ond sirkel det er vanskelig å bryte ut av. Såpe, ulltråd, kremer, oljer, varme og kalde fotbad har absolutt ingen ting for seg. Da må man i så fall dytte dette inn i hjernen. Effekten kan man bare tenke seg. Slutt med dette tullpratet.

Jorann skrev:

Prøv venastat, fås på apotek eller helsekost. Det har hjelpt meg.

Lailia skrev:

Jeg har en stor pute som jeg legger mellom bena. Jeg sover på siden. Da får det øverste benet hvilt bedre og jeg sovner med en gang. Men jeg flyr mye og det er helt grusomt. Da sitter jeg bare og rister i bena hele natten.

Såpe i senga skrev:

Jeg forsøkte å bli kvitt liktå tideligere med bananskall og det virket. Nå prøvde jeg å bli kvitt urolige ben med ei såpe i senga og det virket det også. Vet ikke om det kan være innbildning, men jeg har trua på det overnaturlige også. Jeg har hatt problemer med at jeg alltid må bevege på bena. Av og til er det også en rar følelse jeg har i bena, som prikking, nummenhet, stikking og tunge ben. Får se om ei såpe i senga virker på sikt eller om uroen skulle komme tilbake igjen.

Inger skrev:

Skulle gjerne hatt navnet på den geleen.

Stinemor skrev:

Det hjelper også å binde en tråd med ullgarn rundt benet når det kribler. Det er helt ulogisk, men det hjelper :-)

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...