Vondt i halsen - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om vondt i halsen.

Anne skrev:

Noe veldig salt pleier å hjelpe.

Omar skrev:

Hjelper det med å drikke masse kaldt vann? Har vond hals, jeg.

Kyssesyken skrev:

Jeg har pådratt meg kyssesyken, og sliter for tiden med forferdelig sår hals. Halsen har vært sånn i 5 dager nå. Det meste av det nevnt ovenfor har jeg prøvd. Når jeg tidligere har hatt vanlig vondt i halsen har mye av det funket, men ikke nå. Jeg har grusomt sår og vond hals konstant, helt forferdelig. Er det noen andre som har hatt kyssesyken, som kan komme med noen tips som fungerer?

Carina skrev:

Jeg skal på fotballkamp om noen timer, og jeg har gledet meg noe sinnykt. Men nå har jeg vondt i halsen.

Tromsø skrev:

Drikk mye varm te. Hold halsregionen varm hele tiden. Hold deg inne. Jeg hadde en gang halsbetennelse, kunne ikke svelge mitt eget spytt, men gikk ikke på medisiner eller noe sånnt. Jeg ventet bare til det skulle gå over.

Susanne skrev:

Kok opp vann med masse salt i, pust inn dampen i 1-3 min (legg gjerne ett håndkle over hode og gryten slik at du får mer damp om gangen). Og/eller gurgle det salt-kokte vannet i 30-60 sek. Dette vil rense opp i halsen samt luftveiene og en får hostet opp det som ligger og irreterer. Er ubehagelig der og da, men det blir bedre etterpå.

Puss tennene og munnviken så godt som mulig. Dette for å få bort bakteriene slik at de ikke formerer seg og gjør det vondt verre.

Mat ved halsvondt:
Potetstappe, når en koker vannet så er det lurt å ha i en bjunjong terning. Dette fordi det gir mer smak og en får i seg mer næring. Ha gjerne moset pølse oppi. Ikke spis andre melkeprodukter, det vil bare øke slimproduksjonen.

Kalle skrev:

Til kristine: Du får ikke dårligere immunforsvar av å ta mandlene. Drikk te med honning og deretter et Iskaldt glass vann. Det hjelper, bare husk å gjøre det ofte.

Sår hals skrev:

Jeg har veldig problemer med halsen min idag, lurer på om dere vet noe som hjelper mot sår hals og hovn hals?

Smula skrev:

Jeg har en stesønn som er 17 år. Han er ofte plaget av halsvondt. Men det rare er at han spiser akkurat som før. Da jeg som barn hadde halsvondt måtte jeg la være å spise. Det gjorde ganske enkelt for vondt.

Anonym skrev:

2 ss. sitron hjelper. Det dreper mye av bakteriene i halsen din. Ta det 3 ganger daglig.

Charlotte skrev:

Har fjernet mandlene selv, men dette gjorde det bare værre. Har nå hatt halsbettenelse/vond hals en gang i mnd i to år. Har hatt en fin pause på et halvt år nå, men kom tilbake igjen for et par dager siden. Jeg trenger et bra råd.

Julie skrev:

Ingefær hjelper. Kok opp te med fersk ingefær. Kan også ha i litt honning hvis man ikke er så glad i smaken.

----------- skrev:

Solbærtoddi med honning hjelper.

Kristine skrev:

Det hjelper ikke med å fjerne mandlene. Jeg gjorde det, men jeg ble faktisk mye værre. Fikk til og med dårligere immunforsvar. Har halsbetennelse nå og er så lei av det. Har skole imorgen også, men jeg vet ikke om jeg orker med den stygge halsen min.

Sofie skrev:

Jeg leste et sted at man skulle tygge en hvitløksbåt. Jeg hadde vondt i halsen og måtte bli fort frisk, jeg prøvde det og det funket faktisk. Men det er ekstremt ekkelt. Et annet tips er å gurgle vademekum blandet med vann. Det funker også bra.

Morten skrev:

Peppermynteolje får man kjøpt på de fleste helsekostbutikker. Anbefales i flaske eller i kapsler, i tablettform er effekten dårlig.

Pengegubben skrev:

Vond hals kan også komme av alergi. Slet med slimete og vond hals i mange år før jeg fikk greie på at jeg ikke skulle ha melkeprodukter. Etter det ble jeg mye bedre.

Sine skrev:

Jeg har feber og vondt i halsen. Hvor får man kjøpt peppermynteolje?

Halsbetennelse skrev:

Fjern mandlene, det hjelper. Har fjernet dem selv, men sitter med halsbetennelse nå. Når jeg var mindre, slet jeg med halsbetennelse, hadde det ofte. Legen fjernet mandlene, og nå etter 8 år, har jeg fått det igjen for første gang. Ellers, drikk iskald Love brus. Det er knall godt og lindrer.

Vibbe skrev:

Min søn hadde kronisk halsbetennelse. Da han gikk i tredje klasse altså 8 år tok legen mandlene hans. Det hjalp. I forbindelse med en halsbetennelse hvor min sønn avsluttet en kur fredag og hadde halsbetennelse igjen mandag, konsulterte min man en lege i Oslo. Han sa at vi skulle bruke Corsodyl. Det er et bakteriedrepende munnskyllevann. For når halsen har hatt så mange halsbetennelser blir det ganske mye arrvev i halsen. Vanlig medisin kan ikke nå frem til betennelsen og bekjempe den. Siden har vi ved halsbetennelse gurglet Corsodyl og ikke hatt vondt i halsen.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...