Vondt i halsen - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om vondt i halsen.

Herman skrev:

Dersom man mistenker at det kan være bakterieinfeksjon, så bør man gurgle halsen med Corsodyl. Dette funker som bare det.

Frode skrev:

Hold deg unna alt av Doc, Ifa og sånn greier. Mye sukker i kroppen gjør at kroppen takler infeksjonene verre. Snakk lite og ta tiden til hjelp så kommer halsen seg.

Tessa skrev:

Er vel ikke no vits å skrive kommentarer om hva som ikke hjelper og om hvor hardt det suger at dere har vondt i halsen. Ærlig talt, dette er en side for å dele kjerringråd er det ikke? Dere kan få et av meg.

Om dere (eller barna deres) har kjempevond hals, og når halsen er så tett at det blir tungt å puste, og hosten er som barberblader i halsen, vil jeg anbefale å varme litt mat-olje (samma hva slags olje det er, så lenge det er olje) og smøre dette på hele halsen og brystkassen før man legger seg. Oljen skal være varm, men ikke såpass at dere brenner dere. Så må man pakke halsen godt inn i et ullskjerf (oljen på halsen skal ikke tørkes bort, smør på så det nærmest renner) og ligg med dette hele natta.

Jeg har ikke et ullskjerf, så da pleier jeg å sove med en genser med høy hals, også legger jeg et par ullsokker rundt halsen og på brystkassen, genseren holder det på plass.

Pass på å ha god luft inne på soverommet, men ikke for kaldt. Ikke under 18-19 grader. Jeg vil ikke anbefale å bruke febernedsettende, da dette kan forlenge sykdomsperioden, (dette er av egne erfaringer). La heller feberen herje seg ferdig. Det er en grunn til at vi får feber.

Experten skrev:

Sug på repsils eller doc, og du vil bli litt bedre.

Kine skrev:

Jeg har sår hals nå, har hatt det i 2 dager, og jeg har prøvd curamed, repsils og alle drops, men ingenting hjeper. Jeg har til og med prøvd is og kakao, men ingenting funker.

Hanne skrev:

Ingefærte synes jeg fungerer supert mot te. Ikke dumt å prøve.

SveinErik skrev:

Til Kristine: Det blir for enkelt og rent av feil å hevde dette. Selv har jeg fått fjernet mine store mandler, etter mange år med hyppige, hissige halsbetennelser, og problemet er løst for mitt vedkommende. Har ikke hatt halsbetennelse på 3 år. Så Kristine tar feil når hun generaliserer dette og sier at det ikke hjelper å fjerne mandlene.

Cathrine skrev:

Jeg var ett typisk halsvondt barn fra fødsel av. Hadde utrolig sår og trang hals, med veldig store mandler, fikk de fjernet rundt 6-7 års alderen. Var veldig frisk og fin fram til 8. klasse, da jeg fikk kyssesyken. Ble veldig syk, og var inn og ut av sykehuset. Har aldri fått immunforsvaret helt opp etter det, og har ofte halsbetennelse og virusinfeksjoner igjen. Legen min sa at det var fordi mandlene mine er borte, og at mandler er den første motstanden bakterier møter eller noe i den duren. Så fjerning av mandler er ikke noe jeg ville vurdert om du har ofte vondt i halsen, ihvertfall ikke i første omgang.

Au skrev:

Nå har jeg hatt vondt i halsen i 6 dager. Det er kjempevondt og det blir værre når jeg hoster og bruker nesespray. Jeg spyr av alle halstabletter utenom doc, men det virker ikke på det jeg har nå og jeg er tørst.

Liveterkjiptiblandt skrev:

Jeg får ikke sove. Klokka er 04:30 på natta, halsen brenner og når jeg må svelge hvert 20 sek som gjør dritvondt holder jeg meg våken. Jeg har drukket varm nypete. Det hjalp ikke. Jeg kommer ikke til å sove mye, nei.

14åring skrev:

Blå burn inneholder blant annet kiwi, og hvis du drikker den iskald så hjelper det på.

Anne skrev:

Noe veldig salt pleier å hjelpe.

Omar skrev:

Hjelper det med å drikke masse kaldt vann? Har vond hals, jeg.

Kyssesyken skrev:

Jeg har pådratt meg kyssesyken, og sliter for tiden med forferdelig sår hals. Halsen har vært sånn i 5 dager nå. Det meste av det nevnt ovenfor har jeg prøvd. Når jeg tidligere har hatt vanlig vondt i halsen har mye av det funket, men ikke nå. Jeg har grusomt sår og vond hals konstant, helt forferdelig. Er det noen andre som har hatt kyssesyken, som kan komme med noen tips som fungerer?

Carina skrev:

Jeg skal på fotballkamp om noen timer, og jeg har gledet meg noe sinnykt. Men nå har jeg vondt i halsen.

Tromsø skrev:

Drikk mye varm te. Hold halsregionen varm hele tiden. Hold deg inne. Jeg hadde en gang halsbetennelse, kunne ikke svelge mitt eget spytt, men gikk ikke på medisiner eller noe sånnt. Jeg ventet bare til det skulle gå over.

Susanne skrev:

Kok opp vann med masse salt i, pust inn dampen i 1-3 min (legg gjerne ett håndkle over hode og gryten slik at du får mer damp om gangen). Og/eller gurgle det salt-kokte vannet i 30-60 sek. Dette vil rense opp i halsen samt luftveiene og en får hostet opp det som ligger og irreterer. Er ubehagelig der og da, men det blir bedre etterpå.

Puss tennene og munnviken så godt som mulig. Dette for å få bort bakteriene slik at de ikke formerer seg og gjør det vondt verre.

Mat ved halsvondt:
Potetstappe, når en koker vannet så er det lurt å ha i en bjunjong terning. Dette fordi det gir mer smak og en får i seg mer næring. Ha gjerne moset pølse oppi. Ikke spis andre melkeprodukter, det vil bare øke slimproduksjonen.

Kalle skrev:

Til kristine: Du får ikke dårligere immunforsvar av å ta mandlene. Drikk te med honning og deretter et Iskaldt glass vann. Det hjelper, bare husk å gjøre det ofte.

Sår hals skrev:

Jeg har veldig problemer med halsen min idag, lurer på om dere vet noe som hjelper mot sår hals og hovn hals?

Smula skrev:

Jeg har en stesønn som er 17 år. Han er ofte plaget av halsvondt. Men det rare er at han spiser akkurat som før. Da jeg som barn hadde halsvondt måtte jeg la være å spise. Det gjorde ganske enkelt for vondt.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...