Vondt i halsen - kjerringråd

Vondt i halsen oppstår av og til. Det kommer som regel sammen med forkjølelse eller andre typer infeksjoner. Hvis man får feber av det er sjansene store for at det er halsbetennelse. Hoste i forbindelse med sår og vondt i halsen kan tyde på forstadiet til en begynnende forkjølelse.

Bakterier som angriper slimhinnene i munnen og halsen gjør at de blir røde og såre. Man kan også hovne opp og det gjør det vondt å svelge. Som sagt er det ofte bakterier eller virus som er årsaken til vondt i halsen og kroppen klarer som regel å ta knekken på det selv, men det finnes flere tips og kjerringråd om hvordan man kan hjelpe den litt på veg.

Bli kvitt vondt i halsen

  1. Som hjelp mot vondt i halsen kan man varme litt melk med honning. Avkjøl det til det akkurat er mulig å drikke det. Drikk det og du vil føle deg bedre.
  2. Smør på hvit kamferolje på halsen og opp mot ørene, sier en annen innsender.
  3. Sov med ullskjerf og votter om natten.
  4. Drikk noe kaldt med isbiter, eller spis iskrem for å lindre en vond hals.
  5. Spis masse c-vitaminer tabletter, eller spis frukt som inneholder det, slik som kiwi eller appelsin.

Har du flere tips mot vond og sår hals? Send dem inn, slik at flere kan få gleden av dem.

C-vitaminer i kiwi mot vondt i halsen
C-vitaminer i kiwi mot vondt i halsen : Foto : kjerringrad.com

Shah skrev:

Skyll halsen med munnskyllevann. Ikke drikk det, men la det gå så langt du greier å la det komme ned i halsen. La det være der 3-5 sekunder, 2-3 ganger daglig.

Tiros skrev:

Drikk litt te, det hjelper meg alltid.

Takk for svar skrev:

Jeg har ikke akkurat vond i halsen men jeg klarer ikke å svelge maten så bra. Jeg sliter med å svelge spyttet mitt, men jeg klarer å snakke å gape opp munnen osv. Så jeg lurer på om det er mandlene eller om det er noe annet?

Nomi skrev:

Hver gang jeg merker smerten i halsen sniker seg inn, spiser jeg 1 teskje med honning på morgen og kveld i 2-3 dager. Det virker hver gang på meg. Et annet tips er å spise masse hvitløk, gjerne i gryteretter. Det gjør min mann, han blir aldri smittet.

Kjerring skrev:

Lag deg en Ingefær-te, skjær opp noen små ingefærbiter og legg det nedi te-en.

Caroline skrev:

Jeg har veldig sår hals og bare pøser på med c-vitaminer til jeg synes det er nok. Jeg er ikke stor fan av det, så. Så lager jeg te du får kjøpt på apoteket og bare slapper av. Hvil og sov litt ekstra, det går vekk en eller annen gang.

Maria skrev:

Helt plutselig så fikk jeg vont i halsen . Det er vont og svelge og litt å puste. Har også feber. Har noen av dere råd til meg?

Mari skrev:

En kopp te, en parasett og en god lur funket for meg. Det fungerer sikkert for andre også.

Max skrev:

Ta 3 tynne skiver med ingefær opp i en stor kop varm te. Du kan også legge til en spiseskje med honning for å øke effekten. Dette er mer effektivt enn hvitløk i te-en, etter min erfaring.

Camilla skrev:

Jeg har ganske vondt i halsen. Jeg kjenner liksom at jeg på en måte hare en klump i halsen. Jeg er hjemme fra skolen for i morgen skal jeg til boda borg med klassen, og jeg vil bli bedre til da. Kan noen vær så snill å gi meg noen råd til hva jeg kan gjøre for å bli bedre på en dag?

Emil skrev:

Hei. Jeg har veldig vondt i halsen, men kun på den ene siden. Jeg ble kvitt det med å spise mye C-vitaminer, drikke noe varmt og noen minutter senere drikker du noe kald. Har du vondt i halsen kan du prøve det, det kommer du ikke til å angre på.

Meg skrev:

Drikk kaldt vann, ikke gå rundt å frys. Ta på varme klær.

Mamma skrev:

Jeg har et lite barn på seks måneder som har fått streptokokker tre ganger allerede i halsen. Hun har gått på antibiotika i tillegg har hun sterk allergi og hissig atopisk eksem. Jeg er en veldig bekymret mor, har noen råd?

Hans skrev:

Menthol frisk og brus/urge gjorde susen her. Jeg hadde innmari vondt i halsen og nå er det borte.

Nasir Ahmed skrev:

Har fått enda vondere hals etter å ha prøvd Curamid + hostesaft uten effekt. Legevakta vil ikke behandle infeksjonsproblemer. Jeg skulle gjerne brukt gurkemeie, nype, urter, C-vitaminer, solhatt tidligere, men halsen tåler mye mindre nå. Det kan ha noe med forurenset luft og at maten inneholder mye skadestoffer (kokesjoko, kaffe, is) ikke bra.

Emilie skrev:

Bruk trikset med å gurgle salt til hvert måltid. Jeg hadde en sykt sår hals, men så prøvde jeg. Halsen min er fin nå og jeg kan spise til hvert måltid.

Alternativ skrev:

Spis en skje sitronsaft eller sitronkonsentrat i det du blir syk. Det dreper bakterier og kan kurere vond hals ved små forkjølelser. Hell skjeen langt bak i halsen så smaker det ikke så ille.

Kjerring Marta skrev:

Fribol halsdrops kjøpes på apoteket og virker veldig fort lindrende. Du vil ikke ha vont i halsen de neste 7 timene etter du har tatt den.

Arunas skrev:

Ta en og en halv teskje salt i en glass og fyll det med romtemperert vann. Så tar du en munnfull og skyller så lenge du kan. Gjør det om igjen og om igjen til du tømmer hele glasset. Det vil hjelpe. Husk at du ikke skal svelge saltvannet.

Anette skrev:

Jeg har vondt i halsen og det svir, pluss at jeg hoster og nyser. Moren min sa at varmt vann med sitron og ingefær skal hjelpe.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter vondt i halsen

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...