Vondt i halsen - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om vondt i halsen.

Anonym skrev:

2 ss. sitron hjelper. Det dreper mye av bakteriene i halsen din. Ta det 3 ganger daglig.

Charlotte skrev:

Har fjernet mandlene selv, men dette gjorde det bare værre. Har nå hatt halsbettenelse/vond hals en gang i mnd i to år. Har hatt en fin pause på et halvt år nå, men kom tilbake igjen for et par dager siden. Jeg trenger et bra råd.

Julie skrev:

Ingefær hjelper. Kok opp te med fersk ingefær. Kan også ha i litt honning hvis man ikke er så glad i smaken.

----------- skrev:

Solbærtoddi med honning hjelper.

Kristine skrev:

Det hjelper ikke med å fjerne mandlene. Jeg gjorde det, men jeg ble faktisk mye værre. Fikk til og med dårligere immunforsvar. Har halsbetennelse nå og er så lei av det. Har skole imorgen også, men jeg vet ikke om jeg orker med den stygge halsen min.

Sofie skrev:

Jeg leste et sted at man skulle tygge en hvitløksbåt. Jeg hadde vondt i halsen og måtte bli fort frisk, jeg prøvde det og det funket faktisk. Men det er ekstremt ekkelt. Et annet tips er å gurgle vademekum blandet med vann. Det funker også bra.

Morten skrev:

Peppermynteolje får man kjøpt på de fleste helsekostbutikker. Anbefales i flaske eller i kapsler, i tablettform er effekten dårlig.

Pengegubben skrev:

Vond hals kan også komme av alergi. Slet med slimete og vond hals i mange år før jeg fikk greie på at jeg ikke skulle ha melkeprodukter. Etter det ble jeg mye bedre.

Sine skrev:

Jeg har feber og vondt i halsen. Hvor får man kjøpt peppermynteolje?

Halsbetennelse skrev:

Fjern mandlene, det hjelper. Har fjernet dem selv, men sitter med halsbetennelse nå. Når jeg var mindre, slet jeg med halsbetennelse, hadde det ofte. Legen fjernet mandlene, og nå etter 8 år, har jeg fått det igjen for første gang. Ellers, drikk iskald Love brus. Det er knall godt og lindrer.

Vibbe skrev:

Min søn hadde kronisk halsbetennelse. Da han gikk i tredje klasse altså 8 år tok legen mandlene hans. Det hjalp. I forbindelse med en halsbetennelse hvor min sønn avsluttet en kur fredag og hadde halsbetennelse igjen mandag, konsulterte min man en lege i Oslo. Han sa at vi skulle bruke Corsodyl. Det er et bakteriedrepende munnskyllevann. For når halsen har hatt så mange halsbetennelser blir det ganske mye arrvev i halsen. Vanlig medisin kan ikke nå frem til betennelsen og bekjempe den. Siden har vi ved halsbetennelse gurglet Corsodyl og ikke hatt vondt i halsen.

Even skrev:

Ja, prøv en akkupunktør og drikk mye, kanskje opp til 10 kopper for dag med nypete. Har selv hatt vond og sår hals i nesten et helt år. Jeg hadde hoste også. Bare drikk mye te, og husk å ikke la det komme kald trekk til halsen.

Camilla skrev:

Jeg har egentlig ikke peiling på det, men hva med å prøve en time hos en akkupunktør? De kan kurere (eller i allefall lindre) de merkeligste sykdommer.

Mammaen skrev:

Vond hals ja, alltid kvitt det. Hmm, blir man nu det? Har en sønn på 22 år. Han er så pøaget med vond hals. De 3 siste åra har det kommet tilbake gang på gang på gang. Jeg blir fortvila. Nu var han ferdig med pensilinkur 19. des. Nu har ha halsebetennelse igjen. Legene bare pøser på med pensilin. Ikke tar de noen prøver av noe slag, blir så oppgitt. Det ender alltid med en plagsom hoste. I går var han helt mørk lilla bak i halsen. Ser ikke ut til at mandlene er store, men halsen er så sår. I går begynte jeg tenke på blodkreft, var selvfølgelig ei som satt meg på ideen. Han er så plaga. Har det slikt gang på gang. I år har han vært bra 5 mnd og resten av mnd. vondt. Det er så urettferdig. Har noen råd? Har noen vært bort i slikt? Ikke feber har han. Ikke røyker han.

Jenny skrev:

Jeg syntes at man skal drikke en kopp med varm kakao, og is etterpå, det lidrer smertene og du føler deg mye bedre. Det er veldig godt for personer med hoste og sår hals. Det funket for meg. Og en ting. Hvis du har sår hals eller lignende, så forsvinner det en eller en annen gang. Du blir alltid kvitt det.

Anja skrev:

Peppermynteolje er bra for halsen og for hoste. Den dreper også streptokokker.

Urtefrik skrev:

Jeg anbefaler å drikke en stor kopp med varm hylleblomstte, lakrisrotte eller timiante. Det har ihvertfall hjulpet for meg.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...