Atopisk eksem - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om atopisk eksem.

Dame 42 skrev:

Hadde eksem som barn og fikk det igjen i voksen alder da jeg skilte meg. Det kom omtrent dagen etter, så det var psykisk tydeligvis. Fikk det først rundt munnen, så øynene. Etterhvert også på store deler av kroppen og ansiktet. Har også prøvd alt mulig, Udos Choise, alt mulig slags kremer og andre dyre fuktighetskremer. Har jo perioder som er okei, men det forsvinner ikke. I en lang periode var ansiktet konstant rødt og tørt. Kunne smøre det 20 ganger om dagen og det hjalp lite. Kremer i ansiktet har jeg brukt nok av og merker at huden har blitt mye tynnere. Etterhvert begynte jeg å bruke protopic i ansiktet, og da klarte jeg og holde det borte. Men sluttet jeg å bruke salven i 2 dager så kom det raskt tilbake. Så jeg var helt avhengig av protopic. Fikk endel kviser og hvite milier fordi jeg måtte bruke den hele tiden. Så kom jeg tilfeldigvis over en krem uten noen bivirkninger og med natulige ingredienser. Det er control cream fra Mario Badescu. Jeg hadde sluttet å tro på julenissen , men nå har jeg brukt denne i over 5 mnd og har ikke vært plaget av eksem i ansiktet siden.. Jeg trenger heller ikke å smøre huden mer enn en gang om dagen med denne og huden er ikke tørr i det hele tatt. Så er du plaget av mye eksem i ansiktet må du bare prøve denne. De har mange andre gode kremer for ansiktet også. Jeg er fremdeles plaget på kroppen, men det var ansiktet mitt som var værst.

Gutt 27 skrev:

Enig med Rembla, Udos Choice virker. Den er full av sunne oljer som smører hele kroppen. Som han beskriver den så blusser det opp litt i starten for å så roe seg ned. Så man må ikke gi opp i starten fordi det blir verre, hold ut noen uker. Huden blir mykere og man slipper å smøre seg hele tiden. Begynn i små doser, og øk etter hvert. Jeg tar ca 2-3 ss etter frokost og det samme til kvelds. Dette er fersk olje som må oppbevares i kjøleskap og brukes opp ganske fort. Les om forskningen han har gjort på oljer og fett. Anbefales sterkt, og er uansett veldig god for kroppen generelt.

Rembla skrev:

Har god erfaring med Udos Choice,finnes på fleste helsekost og er en kompremert/ren omega 3- 6 olje. Når jeg slutter blusser det opp igjen. Min 1,5 åring ble også kvitt sitt.

Silje skrev:

I perioder er jeg veldig plaget med eksem i ansiktet og nakken. Det som hjelper meg er selolje. Det smaker jo helt forferdelig, men skyller den ned med jordbærsyltetøy. Seloljen gjør huden fetere og mye mer smidig og jeg trenger ikke å smøre huden så ofte som ellers.

Kløa skrev:

Jeg har hatt atopisk eksem i alle mine 40 år. De siste årene har huden i ansiktet blitt mye verre. Jeg har fått utskrevet en salve uten kortison som heter elidel som kan brukes i ansiktet. Den skal ikke gjør huden tynn og har hjulpet meg litt. Lysbehandling har også vært bra for meg fordi huden blir sterkere etter en slik behandling. Tror også på et sunt kosthold med sunne fettsyrer, samt mat som er lite bearbeidet. Sinksalve har hjulpet meg ved å smøre huden på hendene når den blir sprukken. De siste fire årene har jeg gått på et fire års studie som har medført mye stress rundt eksamenstider. Dette har gjort eksemen verre. Har akkurat fått konstantert at jeg ikke tåler ulike planter både ute og inne. Dette har gitt meg en forklaring på hvorfor jeg blir ille på sommeren. Jeg er også skita lei hele sykdommen, men jeg har innsett at jeg må leve med den og ta vare på de periodene man e bedre sjøl om de desverre ikke er lange.

Emmalin skrev:

Jeg hadde atopisk eksem når jeg var liten men hadde et opphold i ca 10 år før det kom tilbake. Jeg er nå 20 år, har hatt det i to år og sliter som aldri før.

Jeg har ikke gjort så mye med det tidligere, annet en å smøre meg når det blusser opp og huden blir tørr, irritert og rød. Jeg har perioder hvor jeg er nesten helt fin, og perioder der hvor jeg ser ut som en kjøttdeig. Men nå har jeg gått på veggen, og klarer ikke mer.

Nå er det lenge siden jeg hadde en fin periode og er derfor villig til å prøve alt, for det reduserer virkelig livskvaliteten min ytterlig. Kløingen er den verste, og legger særlig merke til at det har forverret seg i eksamenstiden nå. Jeg blir sint og stresset, noe som forverrer det.

Jeg sliter med å akseptere dette hudproblemet jeg har, og nekter å innse at det aldri vil gå sin vei, og lever i håpet. Jeg har fått utskrevet kløedempende piller, som jeg tar om kvelden før jeg legger meg, samtidig som jeg går på allergimedisin som jeg tar på morgenen (da jeg er allergisk mot pollen, støv, all slags dyr, frukt osv.)

Jeg er litt sløv med å ta medisin, særlig om vinteren, da jeg ikke er så sterkt utsatt for allergenene. Noen av pillene hjelper veldig, sånn at jeg ikke klør om natten og sånn at kløingen min ikke tar fra meg nattesøvnen (NB: pillene sender deg i litt for dyp søvn, da jeg har vanskeligheter for å stå opp, men dette kan reguleres ved å ta pillene tidligere på kvelden).

Jeg har overhode ikke lyst til å legge om kostholdet mitt, men ser nå at jeg er nødt til å gi det en sjanse og ta en helomvenning. Jeg er kresen og har spisevaner jeg er vandt til. Det går i brødskiver, egg, leverpostei, fisk, grønnsaker, supper (ikke tomat), kjøtt (biff, kjøttdeig) pizza, potetgull, sjokolade for det meste.

Jeg drikker og liker ikke brus, og har ikke gjort det på 4 år, drikker kun vann, av og til juice til frokost, men skjeldent, + jeg snuser. Jeg tar også omega3.

Av kremer bruker jeg apobase, decubal, a-derma, vanlig fuktighetskrem (spenol, vaseline intensive care). Av erfaring synes jeg decubal og a-derma er best. Jeg har også salver og spesialkremer, elocon, dervolat (steroid), hydrokortison, etc. Dervolaten fungerer, men den er utrolig tykk og klissete, den kan heller ikke brukes oftere enn 3 ganger daglig i 3 dager før du må ha et opphold, siden den er så sterk.

Nå for tiden er halsen verst, men stort sett så er hele huden irritert, verst er armene, bena og nakken. Kløingen er som sagt det som er verst, jeg blir gal og utseende deretter, alle blodpimplene, sårene, kloremerkene, og rødheten i huden. Jeg har flyttet hjemmefra og huden har ikke fått ordentlig sollys siden sommeren (da jeg bodde hjemme tok jeg mye solarium, noe som hadde en veldig positiv effekt) så jeg tror forverringen har noe med det å gjøre. Jeg har gode erfaringer med sol og varme, og hørte andre eksemikere hadde det også, så i høst bestilte jeg meg tur til Egypt. På toppen av kaka, pådro jeg meg varme-og solanfall i huden, ser ut som eksem bare 20 ganger værre, med små blemmer og tørr, rød, kløende, iriitert hud. Jeg dro til legen, som sa at jeg måtte holde meg unna sol og saltvann under resten av oppholdet. Det ble jeg skikkelig deprimert av. og det var da jeg møtte veggen. jeg trodde at jeg hadde fått allergi mot sol og varme, og at livet ikke kunne bli verre. Men ett par uker etter hjemkomst tok jeg 20 minutter på solariummet, som forbedret tilstanden, ironisk nok. Så jeg gleder meg til å komme hjem til jul, å bo i solarium før jeg begynner på igjen på nyåret, samtidig som at nyttårsforsettet mitt skal være å bli kvitt eksemet, jeg skal virkelig gå inn for det denne gangen for nå er jeg skit-lei.

Tanja skrev:

Jeg ble født med atopisk eksem, og har det fortsatt som voksen. Det er litt bedre enn det var i tenårene, men plages mye om vinteren. Det værste er å få eksemet i ansiktet. Det svekker selvtilliten. Jeg har veldig god erfaring med å bade i varme kilder som er veldig mineralrikt, feks. på Island eller Satunia i Italia. Skulle ønske vi hadde noe lignende her. Det var virkelig et mirakelbad. Noen som kjenner til slike kilder nærmere Norge?

Lise skrev:

I stedet for å gi morsmelkerstatning som er basert på kumelk, kan du kjøpe en erstatning som heter Nutramigen på Apoteket som er basert på mais.(Er MYE dyrere enn bl.a. NAN)

Silje skrev:

Mine beste tips er å sove i et kjølig rom og spis nok fett (av den sunne typen). I tillegg er omega 3 eller tran kjempebra for huden. Ikke bruk halvfabrikater, men spis mat som er laget fra bunnen. Spis fisk og kjøtt, ris og potet.

Randi skrev:

Jeg har ei lita jente på 6mnd. Hun har plutselig fått masse eksem over hele kroppen og litt i ansiktet. Legen sa at han regnet med at det var atopisk eksem, men at det ikke var noe jeg kunne gjøre med det. Etter å ha lest gjennom tråden ser jeg jo at dere kommer med endel tips. Men det jeg lurer litt på er hvordan jeg skal gjøre det med melken. Gir henne morsmelkerstatning, og den inneholder jo litt skummet melk. Jeg kan jo ikke akkurat kutte ut det.

Finn Chr skrev:

Jeg har vært plaget med atopisk eksem siden dag 1. Min mor har kjøpt alle mulige kremmer å prøvd på meg helt til var stor nok til å kjøpe de selv og ta over kampen selv. Sommeren 2010 var jeg på La Manga i 2 uker, parkerte kroppen i sjøen og ble omtrendt værende der hele tiden. Alt eksem var vekk ved hjemreise. Etter 3 dager i Norge så begynte det igjen.

Jeg har opplevd at eksemen min har flyttet på seg rundt på kroppen. Jeg har hatt bak knær, oppå hender og i ansikt, men nå er det eksplosjon på hals armer og bryst.

Jeg har prøvd bivoks. Jeg brukte den i et år, men pluttselig smalt det. Ett minutt etter jeg hadde smurt meg, fikk jeg et allergisk utbrudd. Jeg hovnet opp å ble rød på hele magen, nedover bena, ryggen og armene. Ikke prøv bivoks hvis du er langt fra legevakten, for å si det sånn. Jeg fikk en hydrokortisonsprøyte i ene skinken. Etter 3 timer var alt vekk i et helt år.

Nå bruker jeg minst mulig kremmer i det hele tatt, men bruker basimusin. Den dreper betennelser og etterlater huden myk og deilig, men nar den virker i eksemen klør den. Ha tresleiven klar når du smører på. Bruk så kankje en fuktighets krem oppå der igjen når den har virket en stund. Da er det bra.

Jeg føler med dere alle som sliter med det samme. Ikke spis posemat(spagettisaus å slikt), sterk mat, tomat, kiwi, sitrus, chips, sjokolade, brus, vann med smak på, kebab, McDonalds eller FastFood generelt. Spis kosttilskudd, masse naturlige grønnsaker og vann. Fantastisk liv? Jeg er glad denne siden fins så vi kan diskutere litt hva som er bra og midre bra for oss.

Kristin skrev:

Gammel tråd dette. Men jeg anbefaler en allergitest. Omlegging av kosthold fungerer for veldig mange. Kutt ut sukker helt. Erstatt det med sukrin eller stevia (gode alternativer til søtning. Tannvennlige og 0 kalorier.) Hvetemel kan jo også kanskje vurderes å ta bort. Hvertfall for en tid, fungerer det ikke så kan du jo bare gå tilbake til vanlig kost igjen.

Hjelp skrev:

Jeg har en sønn på 5 uker som har noe som ser ut som atopisk eksem i hele ansiktet og nå også på halsen. Det er tydelig at han er utilpass og klør. Noen gode råd? Jeg vil så gjerne hjelpe. Jeg ammer, hvilke matvarer går gjennom melken?

Silje skrev:

Hei. Jeg har slitt med eksem hele livet og nå er jeg 30 år gammel. En ting er når jeg har utbrudd på kroppen, da smører jeg med en fet krem og tar på meg bomullsklær. Men når jeg har utbrudd i ansiktet, så er det faktisk så ille av og til at jeg endrer personlighet. Fra å være utadvendt og kjempesosial til å ikke ville se folk i det hele tatt.

For 4 år siden fikk jeg meg kjæreste og ganske så plutselig forsvant eksemet mitt. Jeg hadde ingen utbrudd på åresvis. Så ble det slutt mellom oss for snart et år siden og da kom det sakte men sikkert tilbake. Til min store fortvilelse.

Huden var knusktørr (uansett hvor mye jeg smurte) og sår og jeg klødde som en gal. Da ble huden sår og vond. Jeg var lei meg og gråt masse. Jeg fikk nærmest panikk og var tilbake til å prøve alt igjen. Alle typer kremer og salver og kuttet ut sterke matvarer som tomat, nøtter, melk, appelsin osv. Og i min singeltilværelse hendte det ofte at jeg bare spiste skiver med ost og skinke fordi jeg ikke gadd å lage meg noe annet. Jeg smurte mer og mer med Locoid og forbannet meg selv hver gang jeg gjorde det fordi jeg vet at huden ikke har noe godt av det på sikt.

Så gikk det plutselig opp for meg hva som var den største forskjellen i livet mitt før og etter bruddet mitt med eksen min. Kostholdet mitt. Da vi var sammen så var han primus motor for at vi hadde ordentlig middag hver dag. Vi spiste fisk 4 ganger i uka, potet, masse grønnsaker, salat. Salaten var gjerne utstyrt med olivenolje og frø av noe slag. Vi brukte en god del oljer og fett, men dette var sunt fett. Skulle kostholdet ha så mye å si? Hmm, men det var bare en måte å finne det ut på. Så for 3 uker siden tok jeg helomvending i kostholdet mitt og kjøpte samtidig med meg selolje (omega 3). Nå spiser jeg alt som er sunt og særlig hvis det inneholder vitaminer og/eller sunt fett. Jeg spiser masse grønnsaker, fisk 4 ganger i uka, frukt, tørket frukt, youghurt, honning, bær fra hagen, salat, brød, tomater etc.og sørger for å drikke appelsinjuice (uten tilsatt sukker) Sakte men sikkert nå så har jeg merket forskjell og er nå helt bra i huden. Den er myk og elastisk og føles glatt og fetere og roligere. Den har definitivt fått masse fuktighet og fett innenfra. Og jeg mener også at seloljen har hatt sitt å si. Nå smører jeg meg med vanlig fuktighetskrem og kan sminke meg igjen. Så endre kostholdet og kjøp selolje. Og jeg drikker masse vann. Ca 2-3 liter daglig. Pluss kaffe, te, juice og melk og biola.

Anne skrev:

Anine: Jeg tok håranalysen på Colon klinikken her i Trondheim, men det er sikkert bare å google det å se om det finnes noen som tar det der du bor. Hvis du søker på håranalyse, så kommer det opp en interessant artikkel i Dagbladet om en doktorgradstudent ved NTNU som har funnet ut at håranalyser er mer informativt enn blodprøver. Får dessverre ikke lagt ved linken her.

Nn: Jeg måtte kutte ut alt av melkeprodukter, men kan virke som kroppen tåler bedre yoghurt og kefir. Vet det er et herk å skulle kutte ut så mye, men jeg syns det er verdt det. Jeg vet hvor ille jeg kan bli og da vil jeg heller holde meg unna masse mat. Man blir god på å finne alternative løsninger etterhvert og ingenting er umulig, det er bare en liten utfordring.

Jeg tar selolje, B-vitaminer og kalsium/magnesium i tillegg + probiotika. Det fine med håranalysen var at den informerte også om hvilke mineraler og vitaminer man mangler. Den sa også bl.a at jeg bare hadde 30 % magesyre. Er det noen andre som mangler magesyre her? Man trenger 100 % for at maten skal fordøyes skikkelig og for at kroppen skal kunne ta opp næringsstoffer. Med andre ord lå egentlig bare maten jeg spiste og råtnet og gjorde livet surt.

Nå tar jeg Aciglumin før hvert måltid (selges reseptfritt på apoteket) og det funker veldig bra. Har jo hørt om for mye magesyre, men aldri for lite. Spurte legen min om de kunne teste det, men fikk bare nei til svar.

Robert skrev:

Jeg vet ikke hvilken eksem type jeg har ennå. Fikk det 5 månder siden. Det kommer røde områder av berøring. Sitronsyre som er i brus og smågodt blandinger lager mye intens kløe på huden. Så det unngår jeg helst. Det hjalp å lese her.

Jeg tenkte å legge ut hva jeg gjør nå for å ha det bedre. Jeg starter med tips fra en dyktig lege i oslo. Han sa at BetaKaroten med 1000mg c-vitamin daglig gir bra effekt på soleksem. Derfor bør det prøves på vanlig eksem. Jeg har kun prøvd 5 dager så jeg har ikke svaret enda.

Decubal bruker jeg etter dusj. Kjøp det i sverige og spar mye penger. Apotek selger det. Ellers har jeg bytta til nøytralt vaskemiddel, begynt å bruke sengetøy mot midd og tar omega 3-6,vitaminer osv. Drikk rent vann. Coca cola har ikke sitronsyre i brusproduktene sine. Det var litt i allefall.

Oda skrev:

Jeg har alltid hatt atopisk eksem, men de siste årene kun over øynene pluss tørr hud i ansiktet. Likevel har det gått helt greit. Nå har jeg flyttet til byen hvor det er ekstremt mye forurensing. Jeg tror forurensingen har trigget pollenallergien min også, for den har aldri vært så dårlig. I det siste har jeg i perioder gått fra kjempefin hud til mye eksem over øynene og kjempetørr hud. Jeg har også fått små røde prikker i hele ansiktet. Dette går selvsagt utover selvtilliten og jeg har hoppet over enkelte dager på skolen. Jeg ser ingen sammenheng mellom diett og hud og er kjempefrustrert. Er det noen som vet hva disse små røde prikkene er, og er det noen som har et skikkelig godt tips til hud som er så tørr at den sprekker under øynene? Jeg bruker både apo base, locobase-fedtcreme og andre parfymefrie kremer. Jeg er nesten bare plaget i ansiktet.

Anne skrev:

Jeg har hatt atopisk eksem, helt siden jeg ble født. Ved 11 års alderen var jeg særdeles plaget, men fikk beskjed om å unngå ull også utenpå andre klær. Etter 3 måneder med bomull ble jeg så og si helt fri for plager. Jeg hadde fortsat tørr hud, men ikke kløe eller sår. Jeg har holdt eksemen i sjakk i 30 år med å unngå ull og bade i olivenolje (cirka 1 dl i badekar) en gang i uken.

Christina skrev:

Jeg har hatt atopisk eksem siden jeg ble født. Det var så ille i en periode så jeg og familien min valgte å flytte til Spania. Hvor jeg straks ble bedre. Vi bodde der i to år. Under oppholdet var jeg helt frisk i kroppen. Jeg hadde veldig lite utslett men av og til tørr hud.

Nå, noen år etter at vi har flyttet tilbake til Norge har eksemen kommet tilbake. Nå er huden min veldig rød, klør og det pipler væske ut i armleddet. Jeg har tidligere brukt Aderma krem, som har funket. Nå sliter jeg veldig med huden min, og lurer på om noen har noen tips?

Gutt 27 skrev:

Hei alle. Litt om meg og mitt eksem. Jeg fikk det allerede da jeg var liten gutt og den gang var det rundt håndledd, ankler osv som fort ble klamme og svette. Spesielt snø som kom rundt hansker og sånn førte til mye kløe. Hælene min klødde noe utrolig og jeg gikk rundt å blødde. Det byttet på forskjellige deler av kroppen også i ansiktet. Foreldrene mine tok meg med til alt de kunne av leger, hudleger, homeopater ++. Virket ikke som noe hjalp over tid. Heldigvis vokste jeg det fra meg etterhvert, i hvertfall det meste. Har alltid slitt med tørr hud og litt kløe, men det værste av eksemet ga seg.

Da jeg kom opp i de sene tenårene ble det mye skruing på moped og bil, med oljer og bensin som etterhvert gjorde at jeg fikk tilbake litt kløe og eksem på hendene. Og dette sliter jeg med den dag i dag. Har de siste 10 årene gått til alt av behandlinger igjen og det er ingenting som tar knekken på det. Det går i perioder hvor jeg kan gå måneder uten noe og andre ganger så ille at jeg har vurdert å kappe av meg hendene. Det er ikke særlig moro når man ikke kan knytte neven sin eller kvier seg for å vaske hendene. Det kan være veldig vanskelig å akseptere eksem og man skjemmes lett av det. Folk innrømmer det ikke, men det setter en utrolig demper på tilværelsen og sliter veldig på den psykiske helsen. Som igjen ikke er bra for eksemet. Det blir nemlig verre jo verre du har det i hodet. Så det første man må gjøre som med alle sykdommer er å akseptere det og gå fremover.

Det finnes utallige medisiner, kremer, salver , kurer og behandlinger som hjelper mot dette, og noen blir helt kvitt det også, men som regel ligger det der og kan komme tilbake. I mitt tilfelle virker det som om dette kommer innenfra og jeg har da prøvd å sette meg litt inn i mat- og drikkevarer da jeg tror dette har mye av skylden. Alle reagerer forskjellig så her må man prøve seg fram, men for mitt tilfelle så er det 3 ting jeg holder meg unna (prøver så godt jeg kan i hvertfall) som hjelper meg mye.

  1. Som mange allerede har funnet ut, melk er ikke bra. Kutt ut melkeprodukter i en periode og se om det hjelper.
  2. Svin. Jeg så det var en annen som nevnte det også. Er helt utrolig at det blir så lite nevnt og at ikke flere har forsket på dette. Vi spiser utrolig mye av det så det er vanskelig å kutte det ut. Alt oppskjær, pålegg, leverpostei, pølser osv. som innholder svin. Men prøv i 6 uker, jeg er ganske sikker på at det vil hjelpe for mange.
  3. Alkohol. Drikker jeg mye alkohol, spesielt sprit så blusser det opp og klør.

Og sånne ting som tomater, sitron, lime og hvete er heller ikke bra. Dette er ting som jeg kjenner jeg blir verre av, har også venner og bekjente som har blitt mye bedre av å kutte ut svin. Man trenger jo ikke kutte alt på en gang, prøv fram med en og en ting. Når det gjelder kremer bruker jeg Aderma, kjempegode produkter man kan bruke kontinuerlig.

Så til alle som sliter der ute, lykke til og ikke gi opp. Husk i tunge stunder at det alltid vil være andre som har det verre.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...