Atopisk eksem - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om atopisk eksem.

Mari skrev 16. desember:

Hei alle sammen, jeg har et kjempe godt råd til atopisk eksem med sebore i hodebund. Jeg var så i beit lenge pga. at sønnen min hadde hele hodet fullt. Selsun shampoo fås kjøpt på apotek. Jeg ser bedring allerede med en gang, men mest 2. gangen. Det er alle tiders. Min sønn har imunsvikt og har soppinfeksjoner i huden osv. hele tiden, og vi har provd alt.

Andreas skrev 05. desember:

Jeg har nettopp blitt diagnostisert med atopisk eksem, og etter mye smerte, søvnløse netter etc. fikk jeg noen tabletter av legen. Kjempeeffekt, men veldig skadelige over lengre tid. Men de virker veldig fort. Etter 12 timer vil du se forskjell.

Kristin skrev 25. november:

Har hatt atopisk eksem på hendene i mange mange år og vært til hudlege. Jeg har fått blant annet ultra fiolett bad som skulle hjelpe haugevis av kremer. Ingenting har hjulpet skikkelig. Men så oppsøkte jeg en annen hudlege som ga meg en annen krem. Etter 2 dager var all eksemen borte og det er den fortsatt etter 8 mnd. Hendene mine var så ille at det nesten var umulig og bruke hendene til tider.

8år skrev 24. november:

Jeg har hatt atopisk eksem i 8 år nå. Det som har hjelpet er fete kremer, og påsmøring morgen og kveld (mer hvis det trengs), bading i salt vann og sol, masse vann. Jeg har unngått sitrusfrukter siden de kan få eksemet til å bli langt verre enn det egentlig er. Atopisk Eksem kan være skikkelig plagsomt, men det kan bli enklere ved å tilpasse seg riktig valg av mat og klær. Det er forskjellige reaksjoner på ting fra person til person.

Mor til to atopikere skrev 08. oktober:

Både sønn og datter i huset har vært plaget med eksem siden de var helt små. Vi har vært gjennom det meste av utprøvinger og kommet frem til tekstiler som funker, vaskemidler som ikke forverrer eksemet men mest av alt har vi funnet et nytt liv ved å bruke produktene til Cosmopharma. Såperfrie pleiende kroppsprodukter som ikke virker irriterende. Hele familien drikker Aloe juice og vi bytter på smøring med Aloe gele, Multi purpose cream og Shark cream. Dette holder eksemet i sjakk og vi har skjelden de store utbruddene lengre. Vi kjøper våre produkter på en enkel nettside som sender produktene rett hjem til oss. Håper det funker for deg også.

Herman skrev 05. oktober:

Her er altså min historie, og mange enkle, men effektive tips og triks for forebygging av eksem. Om du er gammel, ung eller har barn som sliter med det. Jeg heter altså Herman, er 20år og har slitt med eksem siden jeg var ca. 15år.

Dette har ødelagt utrolig mye av ungdomstiden min, og vært en utrolig destruktiv og deprimerende del av hverdagen min. Jeg har slitt spesielt med eksem i albuehasene/knehasene, men værst har det vært på hals og nakke.

Jeg har vært hos alle mulige hudleger, leger, og stort sett prøvd alt. Uten positive resultater. Jeg har også selvfølgelig prøvd alt av tips jeg har lest rundt om på nettet. Uten hell her heller. Jeg begynte å se for at et liv uten eksemen bare var noe jeg måtte venne meg av med, og prøve så godt jeg kunne å akseptere det.

Men etter jeg begynte å eksperimentere selv for å finne løsninger, har jeg funnet ut hvilke metoder som fungerer for meg. Merk: Disse metodene fungerer for meg, det er ikke en fasit for at metodene fungerer med like godt resultat for andre individer. Jeg har heller ingen medisinsk utdannelse eller kompetanse å stille med.

Men over til behandlig: Når jeg leser på nettet eller får beskjed av hudlegen om å ikke dusje mer enn nødvendig, trodde jeg selvfølgelig at han mente dusj mindre. Om det var dette han bokstavelig talt mente, eller om det bare var en formuleringsfeil anes ikke, men ta dette rådet med en klype salt. For etter hva jeg har erfart så er alle råd veldig relative, for alt(for min del) kommer ikke an på hva man gjør, men hvordan det utføres.

Jeg dusjer hver dag, med kun positive resultater. Ja, dusjing hjelper faktisk. Da får du vasket vekk alt som måtte legge seg på huden og irritere etter en dag ute blant alt som måtte eksistere. Jeg dusjer veldig kort, og med lunkent vann, like etter smører jeg meg med en krem som man får hos legen.

Bekledning og vask: Unngå å gå med ull eller mye tettsittende klær du svetter fort i. Vask klærne så ofte som mulig i skånsomt vaskemiddel. Det samme gjelder sengetøy. Vask ofte i skånsomt vaskemiddel, og sov i mykt og behagelig sengetøy, ikke sånn stramt og klamt de bruker på hotell etc.

Når utsletter er på sitt værste, gjorde det tingene bare værre å smøre seg, jeg venter alltid til det er grodd litt og er mindre irritert, og som jeg nevnte over, og smører jeg meg kun etter jeg har dusjet. Er du en person som er glad i et gledens glass i ny og ne, anbefaler jeg å ikke drikke så mye når du først drikker. Jeg får utrolig tørr og irritert hud dagen derpå, og det er en direkte sammenheng mellom hvor irritert og tørr huden er, med hvor mye jeg drakk dagen før.

Noe som også hadde en umiddelbar hjelpende effekt, var da jeg klipte håret helt kort. Dette hjalp på eksem i nakken, for jeg brukte mye hårvoks som tydeligvis irriterte huden i nakken utrolig mye.

Så her er et lite kort sammendrag:

Det ble et veldig langt innlegg dette gitt, men håper det vil bli til hjelp for noen der ute. Jeg vet nøyaktig hvordan dere har det og dere er ikke alene.

Petter skrev 04. oktober:

Jeg har hatt atopisk eksem hele livet, det har kommet og godt. Har jeg hatt det bra har det vært mindre, har jeg slitt litt så har det vært vesentlig verre. Jeg har prøvd alt mulig. Ingenting har gjort noe forskjell, helt til jeg prøvde selolje. Nå er det så lite at jeg nesten ikke husker at jeg har det. Jeg får det på hendene av kulde nå, men det er det hele. Hadde prøvd Omega-3 før, men det var altså selolje-kapsler som tok gjorde susen.

Marit skrev 07. september:

De nye Dexem-produktene er faktisk ikke dumme. Veldig kjapp helende effekt på oppklort eksem. Kan dog gi forverret kløe når det begynner å boble i huden. Og fikk sterke smerter en gang jeg prøvde å ha skum-versjonen i armhulen. Sjokolade gjør det verre, ja, har jeg motvillig begynt å innse.

Amalie skrev 29. august:

Jeg vi også anbefale A-krem. Den hjelper å gi fuktighet, samtidig som det er mye vitaminer i den. For når man har atopisk eksem, så skal man alltid ha litt fuktighet og samtidig få myk hud, sa legen min.

Lene skrev 09. august:

Heisann, har du atopix eksem, går du til apoteket. Der kan du spørre om en krem /salve som heter Elocon. Dette skal smøres på en gang hver dag, i et tynt lag. Jeg hadde atopix eksem helt siden jeg var 2 år, og nå er jeg 19, og jeg sjekket det for 4 uker siden. Og nå som jeg prøvde denne salven / kremen, ble det bedre og bedre for hver dag.

Anonym skrev 11. juli:

Jeg har noe som jeg tror er atopisk eksem. Jeg har det på halsen , rundt øynene, ørene og armene og merker at det begynner og komme på brystet også. Jeg har vært hos homopat, men det hjalp ingenting. Jeg har også prøvd med aloe vera, locobase apobase og masse mer. Det eneste som hjalp var en krem som jeg ikke fikk lov til og bruke lengre. Det er ingen som har fortalt meg at det er atopisk eksem, men etter å ha lest litt om det tror jeg kanske det er det. Det er veldig tørt og klør noe ektremt på halsen til tider. Det kan også bli veldig rødt. Er det noen som vet om det er atopisk eksem?

Ole skrev 14. juni:

Jeg har hatt atopisk eksem, helt siden jeg ble født. Og jeg bruker aderma krem, for atopisk hud. Den fungerer kjempe bra for meg. Den kan man kjøpe på apoteket. Den er litt dyr, men det er verdt det.

Rima skrev 08. juni:

Hva kan man gjøre for eksem i hodet. Jeg er så plaget av den.

Lise skrev 18. mai:

Sønnen vår hadde kraftig eksem på en langefinger i lang tid. Fikk en sterk salve hos hudlegen, som ikke måtte brukes mer enn 14 dager i strekk. Fingeren var som oppspist av eksemen og ble merkbart bedre av salven, men det tok seg opp igjen straks vi måtte avbryte behandlingen. Helt tilfeldig leste jeg om Aloe Vera-planten. Fikk tak i en avlegger og skar over et blad bare for moro skyld, fingeren kunne ikke bli verre uansett. Jeg klemte ut litt gele fra planten rett på fingeren, morgen og kveld i to dager, den tredje dagen var eksemen borte og nå husker vi ikke lenger hvor plagsomt det var. Virker ikke på alle og det er ikke alle Aloe Vera som har samme virkning. Har ikke det latinske navnet på den som virket for oss dessverre. Men kanskje en gartner kan spørres?

Shina skrev 14. april:

Har hatt eksem hele livet og reagerer på rå egg, sitrusfrukter, bjørkepollen og div e- stoff. Opplever god effekt med sol og saltvatn (bade i sjøen).

Jani skrev 23. mars:

Jeg er en jente på 35 år, som i 6 lange år har slitt med atopisk eksem. Jeg har alltid vært frisk og rask. Det er først nå jeg virkelig skjønner omfanget av atopisk eksem, jeg ville ikke helt akseptere at livet mitt tok helomvening det som holder min eksem i sjakk i dag er kopping med akupunktur, uten det hadde livet mitt vært mye vanskligere. Dette var bare en liten intro på en lang reise i livet. Godt råd vær kritisk til legene.

Anders skrev 06. mars:

Gått til homeopat, hudleger og det som er, har fått beskjed om å holde meg unna mel, egg og meieriprodukter, delvis svinekjøtt, jordbær, banan og laks. Litt stress med en så streng diett fordi jeg er glad i god mat, kan begrense meg, men greier ikke å legge om totalt, var bra etter homeopatpreparat et års tid, så blusset det opp igjen. Har egentlig best erfaring med fint sommervær ved sjøen, mest plaget av håndeksem, særlig om vinteren og etter vasking og kontakt med allskens remedier, kjedelig å begrense seg pga. hersens eksem. Skeptisk til kortisonsalver, prøver å begrense bruken, men sterkere lut må til av og til. Ellers har jeg hørt om noen som har blitt helt bra, men da med et asketisk kosthold der man kutter ut alt som er av gift, vet ikke om det er å anbefale, men om det er det som skal til for å bli kvitt det så er det kanskje verdt det, for min del er jeg lei, men ikke så lei at jeg vil bli asket.

Til frustert mor skrev 02. februar:

Jeg har en datter på 7 år som har atopiskeksem, min erfaring er å ikke gi henne sitrusfrukter og mat som inneholder E 330. samt spekemat. Det er et fargestoff i den maten som hun ikke tåler , tomater er forbudt, men kan av og til spise ketchup. Mandler er verst av nøttene. Sterke krydder som timian og rosmarin, jordbær og reker, majones er tabu. Veldig mange vaskemidler og skyllemidler gir kløe. Når hun var midre var den kremen på aboteket med havre i som hjalp henne mest. Nå bruker jeg locoase. Vi bor i Drammen.

Nn skrev 22. januar:

Når dere snakker om melk og melkeprodukter. Mener dere alle, også som youghurt og kefir eller bare sånne som melk og fløte? Har nemlig inntoleranse mot melk, men har alltid drukket kefir fra da jeg var liten. Man kanskje det er noe i å kutte ut den og?

Frustrert mamma skrev 16. januar:

Vi har en sønn på 9 år som er veldig plaget av atopisk eksem. Dette er selvfølgelig en utfordring for seg selv, både for han og for oss, da han er veldig plaget med kløe og svie, han sover dårlig om natten, dette gjør hele familien sårbare. Det som er like vanskelig som det rent fysiske ved eksemet, er at sønnen vår er så frustrert og lei seg for at han er så uheldig som har fått eksem. Han opplever at han er veldig alene om dette, da han ikke kjenner andre barn som er like plaget som han. Vi tror det kunne være en trøst for han å treffe andre barn i hans aldersgruppe som har de samme plagene. Tar også imot råd fra andre som har erfaringer rundt dette. Vi er bosatt i Oslo. Vil noen ta kontakt med oss, kan de skrive på denne siden, så kan jeg oppgi et telefonnr dere kan nå oss på.

Eldre kommentarer: 1 2 3

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...