Atopisk eksem - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om atopisk eksem.

Endelig kvitt det skrev:

Hei alle som strever, det er leit å høre hvor mange som har store problemer med eksemen sin altså. Men vi er endelig kvitt alt, og da mener jeg virkelig alt. Vi har slitt med atopisk eksem i mange år, men etter å ha kuttet ut hvete og melk er det nå helt borte. ikke hatt så mye som en tendens til eksem etter det, og det er nå over ett år siden.

Men det holder ikke å kutte ut bare vanlig drikkemelk, så at det var noen som spurte om det. Du må ta alle melkevarer/meierivarer, bruke annet smør, kutte ut alle matvarer som er tilsatt melkeprotein eller tørmelk/myse/+++ (sjekk på nettet, det er en lang liste med andre ord som brukes i steden for melk) Det hjelper heller ikke med lactosefritt, for det er selve melkeproteinet du antakelig reagerer på, ikke lactose.

Anbefaler virkelig å prøve altså. Det er tøft i starten, men man venner seg så fort til det. Det finnes mange gode erstaninger. Lykke til!

Jeanette skrev:

Kjøpte ODAs Choise på helsekosten med omega 3,6 og 9,brukt den ett par dager og det begynner allerede å virke.

Christian skrev:

Fettsyrer er bra. Både omega 3 som er i fisk og linfrø, men omega 6 som er i nattlysolje som du får kjøpt i kapselform på helsekosten er veldig bra. 2 kapsler opptil 3 ganger daglig.

Therese skrev:

Har en jente på 7 år med veldig mye eksem på hender. Har til en hver tid åpne sår på fingrene. Hun har hatt dette i mange år, men nå er det helt ekstremt. Tror jeg har prøvd det meste, men er stadig åpen for nye råd. Har prøvd kaliumpergmanat, elidel, kortison, karbamid, sink pluss pluss. Noen gode råd? Hilsen frustrert mor.

Asfaltblomsten skrev:

Jeg har hatt eksem siden jeg var liten, halvparten av familien min har det. Jeg synes det er vanskelig, fordi jeg har det i ansiktet, og har veldig dårlig selvtillit på grunn av det. Jeg føler at jeg har forsøkt alt, jeg har vært hos mange leger, og prøvd det meste av kremer, inkludert a-krem, dexem, osv. Jeg synes huden ofte blir verre når jeg bruker kremer - den får mer fuktighet, men eksemen blir tydeligere. Jeg har også lagt om kostholdet mitt ganske drastisk, blant annet unngår jeg melkeprodukter, frukt og nøtter, og det har gjort at huden kjennes helt glatt ut, men den ser fremdeles rød og irritert ut. Det er mindre rødt enn hvis jeg spiser noe jeg ikke tåler, men likevel går det aldri helt bort. Jeg tar også Zyrtec, det hjelper litt. Jeg har litt lyst til å ta en håranalyse, men er litt redd for å bli skuffet igjen. Føler at jeg prøver noe hele tiden, og tror kanskje det virker, men så gjør det ikke det allikevel, og da mister jeg litt håpet. Vil gjerne ha bort eksemen snart og føle meg pen. Jeg er heldig som ikke har noe vondt ihvertfall.

Sykepleier Line, 24 år skrev:

Jeg bruker også A-derma krem. Den lindrer kløen, og er fuktighetsgivende uten at den kjennes fet ut. Er ikke helt enig med at man bare skal la det gå sin gang, da det bare blir verre. Ta det med en gang man kjenner noe, og stå kuren ut. Det som anbefales er å prøve og få bort litt av den skallete huden før man smører med kremer, slik at kremen trekker inn i huden, ikke bare blir liggende på den døde huden. Jeg liker også å smøre meg med fuktighetskrem mens huden ennå er litt fuktig etter dusj/vask. Da rekker ikke huden tørke ut og klø.

Anbefaler lysterapi, som fås gratis ved de store sykehusene (hudpoliklinikk). Man trenger en henvisning fra fastlegen til hudspesialist, som vurderer om man er kandidat for lysterapi. Det fungerer nesten som solarium. Jeg har vært lett til moderat plaget, men min hudlege tok meg alltid seriøst når jeg ba om å få en ny runde med lysterapi. Effekten varer flere uker/mnd etter endt behandling. Og jeg ble faktisk ganske brun også.

Per Thomas skrev:

Jeg hadde mye eksem som 2-åring. Mine foreldre badet meg i et avkok av hvetekli. Det hjalp i løpet av ganske kort tid, og jeg har aldri siden vært plaget av det. Nå har min egen sønn på halvannet år kraftig atopisk eksem som vi ikke får bukt med, og tenkte at jeg skulle prøve den samme metoden på ham. Men jeg har ikke funnet noe om det på nett. Hvetkliet skal visstnok være uforedlet for å virke. Hvor finner man slikt?

Tonemor 1969 skrev:

Har aldri hatt noe erfaring med eksem før. Først nå etter fylte 40 kom det som kastet på meg. Det kommer og går uregelmessig, så det kan jo hende det har noe med kosten å gjøre. I allefall så har jeg fått det kun under øynene mine, det er rødt, hovent og sårt som svie. Jeg har også hevelse under der igjen (overkant av kinnbenet). Hørte noen nevnte at nyrene kunne ha en sammenheng. Har kastet all sminke, øyendråper, hudkremer, sminkefjerner og byttet det ut med nytt. Nei da, nå er det på an igjen. Noen gode råd der ute?

Tremmi skrev:

Jeg har hatt ca fire år med atopisk eksem og klør veldig mye rund anus og oppover ballene. Jeg har funnet ut at det er best å vaske meg hver gang jeg er på do og ikke bruke dopapir.

Mari skrev:

Hei alle sammen, jeg har et kjempe godt råd til atopisk eksem med sebore i hodebund. Jeg var så i beit lenge pga. at sønnen min hadde hele hodet fullt. Selsun shampoo fås kjøpt på apotek. Jeg ser bedring allerede med en gang, men mest 2. gangen. Det er alle tiders. Min sønn har imunsvikt og har soppinfeksjoner i huden osv. hele tiden, og vi har provd alt.

Andreas skrev:

Jeg har nettopp blitt diagnostisert med atopisk eksem, og etter mye smerte, søvnløse netter etc. fikk jeg noen tabletter av legen. Kjempeeffekt, men veldig skadelige over lengre tid. Men de virker veldig fort. Etter 12 timer vil du se forskjell.

Kristin skrev:

Har hatt atopisk eksem på hendene i mange mange år og vært til hudlege. Jeg har fått blant annet ultra fiolett bad som skulle hjelpe haugevis av kremer. Ingenting har hjulpet skikkelig. Men så oppsøkte jeg en annen hudlege som ga meg en annen krem. Etter 2 dager var all eksemen borte og det er den fortsatt etter 8 mnd. Hendene mine var så ille at det nesten var umulig og bruke hendene til tider.

8år skrev:

Jeg har hatt atopisk eksem i 8 år nå. Det som har hjelpet er fete kremer, og påsmøring morgen og kveld (mer hvis det trengs), bading i salt vann og sol, masse vann. Jeg har unngått sitrusfrukter siden de kan få eksemet til å bli langt verre enn det egentlig er. Atopisk Eksem kan være skikkelig plagsomt, men det kan bli enklere ved å tilpasse seg riktig valg av mat og klær. Det er forskjellige reaksjoner på ting fra person til person.

Mor til to atopikere skrev:

Både sønn og datter i huset har vært plaget med eksem siden de var helt små. Vi har vært gjennom det meste av utprøvinger og kommet frem til tekstiler som funker, vaskemidler som ikke forverrer eksemet men mest av alt har vi funnet et nytt liv ved å bruke produktene til Cosmopharma. Såperfrie pleiende kroppsprodukter som ikke virker irriterende. Hele familien drikker Aloe juice og vi bytter på smøring med Aloe gele, Multi purpose cream og Shark cream. Dette holder eksemet i sjakk og vi har skjelden de store utbruddene lengre. Vi kjøper våre produkter på en enkel nettside som sender produktene rett hjem til oss. Håper det funker for deg også.

Herman skrev:

Her er altså min historie, og mange enkle, men effektive tips og triks for forebygging av eksem. Om du er gammel, ung eller har barn som sliter med det. Jeg heter altså Herman, er 20år og har slitt med eksem siden jeg var ca. 15år.

Dette har ødelagt utrolig mye av ungdomstiden min, og vært en utrolig destruktiv og deprimerende del av hverdagen min. Jeg har slitt spesielt med eksem i albuehasene/knehasene, men værst har det vært på hals og nakke.

Jeg har vært hos alle mulige hudleger, leger, og stort sett prøvd alt. Uten positive resultater. Jeg har også selvfølgelig prøvd alt av tips jeg har lest rundt om på nettet. Uten hell her heller. Jeg begynte å se for at et liv uten eksemen bare var noe jeg måtte venne meg av med, og prøve så godt jeg kunne å akseptere det.

Men etter jeg begynte å eksperimentere selv for å finne løsninger, har jeg funnet ut hvilke metoder som fungerer for meg. Merk: Disse metodene fungerer for meg, det er ikke en fasit for at metodene fungerer med like godt resultat for andre individer. Jeg har heller ingen medisinsk utdannelse eller kompetanse å stille med.

Men over til behandlig: Når jeg leser på nettet eller får beskjed av hudlegen om å ikke dusje mer enn nødvendig, trodde jeg selvfølgelig at han mente dusj mindre. Om det var dette han bokstavelig talt mente, eller om det bare var en formuleringsfeil anes ikke, men ta dette rådet med en klype salt. For etter hva jeg har erfart så er alle råd veldig relative, for alt(for min del) kommer ikke an på hva man gjør, men hvordan det utføres.

Jeg dusjer hver dag, med kun positive resultater. Ja, dusjing hjelper faktisk. Da får du vasket vekk alt som måtte legge seg på huden og irritere etter en dag ute blant alt som måtte eksistere. Jeg dusjer veldig kort, og med lunkent vann, like etter smører jeg meg med en krem som man får hos legen.

Bekledning og vask: Unngå å gå med ull eller mye tettsittende klær du svetter fort i. Vask klærne så ofte som mulig i skånsomt vaskemiddel. Det samme gjelder sengetøy. Vask ofte i skånsomt vaskemiddel, og sov i mykt og behagelig sengetøy, ikke sånn stramt og klamt de bruker på hotell etc.

Når utsletter er på sitt værste, gjorde det tingene bare værre å smøre seg, jeg venter alltid til det er grodd litt og er mindre irritert, og som jeg nevnte over, og smører jeg meg kun etter jeg har dusjet. Er du en person som er glad i et gledens glass i ny og ne, anbefaler jeg å ikke drikke så mye når du først drikker. Jeg får utrolig tørr og irritert hud dagen derpå, og det er en direkte sammenheng mellom hvor irritert og tørr huden er, med hvor mye jeg drakk dagen før.

Noe som også hadde en umiddelbar hjelpende effekt, var da jeg klipte håret helt kort. Dette hjalp på eksem i nakken, for jeg brukte mye hårvoks som tydeligvis irriterte huden i nakken utrolig mye.

Så her er et lite kort sammendrag:

Det ble et veldig langt innlegg dette gitt, men håper det vil bli til hjelp for noen der ute. Jeg vet nøyaktig hvordan dere har det og dere er ikke alene.

Petter skrev:

Jeg har hatt atopisk eksem hele livet, det har kommet og godt. Har jeg hatt det bra har det vært mindre, har jeg slitt litt så har det vært vesentlig verre. Jeg har prøvd alt mulig. Ingenting har gjort noe forskjell, helt til jeg prøvde selolje. Nå er det så lite at jeg nesten ikke husker at jeg har det. Jeg får det på hendene av kulde nå, men det er det hele. Hadde prøvd Omega-3 før, men det var altså selolje-kapsler som tok gjorde susen.

Marit skrev:

De nye Dexem-produktene er faktisk ikke dumme. Veldig kjapp helende effekt på oppklort eksem. Kan dog gi forverret kløe når det begynner å boble i huden. Og fikk sterke smerter en gang jeg prøvde å ha skum-versjonen i armhulen. Sjokolade gjør det verre, ja, har jeg motvillig begynt å innse.

Amalie skrev:

Jeg vi også anbefale A-krem. Den hjelper å gi fuktighet, samtidig som det er mye vitaminer i den. For når man har atopisk eksem, så skal man alltid ha litt fuktighet og samtidig få myk hud, sa legen min.

Lene skrev:

Heisann, har du atopix eksem, går du til apoteket. Der kan du spørre om en krem /salve som heter Elocon. Dette skal smøres på en gang hver dag, i et tynt lag. Jeg hadde atopix eksem helt siden jeg var 2 år, og nå er jeg 19, og jeg sjekket det for 4 uker siden. Og nå som jeg prøvde denne salven / kremen, ble det bedre og bedre for hver dag.

Anonym skrev:

Jeg har noe som jeg tror er atopisk eksem. Jeg har det på halsen , rundt øynene, ørene og armene og merker at det begynner og komme på brystet også. Jeg har vært hos homopat, men det hjalp ingenting. Jeg har også prøvd med aloe vera, locobase apobase og masse mer. Det eneste som hjalp var en krem som jeg ikke fikk lov til og bruke lengre. Det er ingen som har fortalt meg at det er atopisk eksem, men etter å ha lest litt om det tror jeg kanske det er det. Det er veldig tørt og klør noe ektremt på halsen til tider. Det kan også bli veldig rødt. Er det noen som vet om det er atopisk eksem?

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...