Atopisk eksem - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om atopisk eksem.

Ole skrev:

Jeg har hatt atopisk eksem, helt siden jeg ble født. Og jeg bruker aderma krem, for atopisk hud. Den fungerer kjempe bra for meg. Den kan man kjøpe på apoteket. Den er litt dyr, men det er verdt det.

Rima skrev:

Hva kan man gjøre for eksem i hodet. Jeg er så plaget av den.

Lise skrev:

Sønnen vår hadde kraftig eksem på en langefinger i lang tid. Fikk en sterk salve hos hudlegen, som ikke måtte brukes mer enn 14 dager i strekk. Fingeren var som oppspist av eksemen og ble merkbart bedre av salven, men det tok seg opp igjen straks vi måtte avbryte behandlingen. Helt tilfeldig leste jeg om Aloe Vera-planten. Fikk tak i en avlegger og skar over et blad bare for moro skyld, fingeren kunne ikke bli verre uansett. Jeg klemte ut litt gele fra planten rett på fingeren, morgen og kveld i to dager, den tredje dagen var eksemen borte og nå husker vi ikke lenger hvor plagsomt det var. Virker ikke på alle og det er ikke alle Aloe Vera som har samme virkning. Har ikke det latinske navnet på den som virket for oss dessverre. Men kanskje en gartner kan spørres?

Shina skrev:

Har hatt eksem hele livet og reagerer på rå egg, sitrusfrukter, bjørkepollen og div e- stoff. Opplever god effekt med sol og saltvatn (bade i sjøen).

Jani skrev:

Jeg er en jente på 35 år, som i 6 lange år har slitt med atopisk eksem. Jeg har alltid vært frisk og rask. Det er først nå jeg virkelig skjønner omfanget av atopisk eksem, jeg ville ikke helt akseptere at livet mitt tok helomvening det som holder min eksem i sjakk i dag er kopping med akupunktur, uten det hadde livet mitt vært mye vanskligere. Dette var bare en liten intro på en lang reise i livet. Godt råd vær kritisk til legene.

Anders skrev:

Gått til homeopat, hudleger og det som er, har fått beskjed om å holde meg unna mel, egg og meieriprodukter, delvis svinekjøtt, jordbær, banan og laks. Litt stress med en så streng diett fordi jeg er glad i god mat, kan begrense meg, men greier ikke å legge om totalt, var bra etter homeopatpreparat et års tid, så blusset det opp igjen. Har egentlig best erfaring med fint sommervær ved sjøen, mest plaget av håndeksem, særlig om vinteren og etter vasking og kontakt med allskens remedier, kjedelig å begrense seg pga. hersens eksem. Skeptisk til kortisonsalver, prøver å begrense bruken, men sterkere lut må til av og til. Ellers har jeg hørt om noen som har blitt helt bra, men da med et asketisk kosthold der man kutter ut alt som er av gift, vet ikke om det er å anbefale, men om det er det som skal til for å bli kvitt det så er det kanskje verdt det, for min del er jeg lei, men ikke så lei at jeg vil bli asket.

Til frustert mor skrev:

Jeg har en datter på 7 år som har atopiskeksem, min erfaring er å ikke gi henne sitrusfrukter og mat som inneholder E 330. samt spekemat. Det er et fargestoff i den maten som hun ikke tåler , tomater er forbudt, men kan av og til spise ketchup. Mandler er verst av nøttene. Sterke krydder som timian og rosmarin, jordbær og reker, majones er tabu. Veldig mange vaskemidler og skyllemidler gir kløe. Når hun var midre var den kremen på aboteket med havre i som hjalp henne mest. Nå bruker jeg locoase. Vi bor i Drammen.

Nn skrev:

Når dere snakker om melk og melkeprodukter. Mener dere alle, også som youghurt og kefir eller bare sånne som melk og fløte? Har nemlig inntoleranse mot melk, men har alltid drukket kefir fra da jeg var liten. Man kanskje det er noe i å kutte ut den og?

Frustrert mamma skrev:

Vi har en sønn på 9 år som er veldig plaget av atopisk eksem. Dette er selvfølgelig en utfordring for seg selv, både for han og for oss, da han er veldig plaget med kløe og svie, han sover dårlig om natten, dette gjør hele familien sårbare. Det som er like vanskelig som det rent fysiske ved eksemet, er at sønnen vår er så frustrert og lei seg for at han er så uheldig som har fått eksem. Han opplever at han er veldig alene om dette, da han ikke kjenner andre barn som er like plaget som han. Vi tror det kunne være en trøst for han å treffe andre barn i hans aldersgruppe som har de samme plagene. Tar også imot råd fra andre som har erfaringer rundt dette. Vi er bosatt i Oslo. Vil noen ta kontakt med oss, kan de skrive på denne siden, så kan jeg oppgi et telefonnr dere kan nå oss på.

Henrik skrev:

Hei, jeg sliter med eksem i hode og på kroppen generelt. Har klødd i mange år. Jeg var på et møte med Psoriasis foreningen her i Stavanger, og der var det noen representanter fra et lokalt selskap som har utviklet en ny produktserie. De delte ut gratis produkter til oss for testing. Har nå testet et par av deres nye produkter. Disse var helt fantastisk mot både kløe og eksem.

Hege Anette skrev:

Sjokolade er min værste fiende for eksemen. Omega3 smører kroppen med fuktighet innenfra, foreslår anbefalte doser av dette hele året. Jeg drikker tran hver dag og mange liter med vann, evt te. Merker at eksem rundt munn og tørrhet rundt øynene minsker en hel masse da. Håper virkelig at det en vakker dag dukker opp en viduerkur for atopisk eksem.

Anine skrev:

Hvor er det man tar en eventuell håranalyse? Eksemet mitt er verre enn noensinne. Svært hissig, og klør som bare f. Det ligner ikke på det jeg hadde da jeg var liten, men kommer i mange forskjellige former. Utseende er ikke konsekvent. Trodde det var utslett, inntill legen sa at det faktisk var et eksem. Han sa at atopisk eksem kan føre til at man også får andre typer eksem. Lucky me, huh? Haha.

Jeg har kuttet ut mye matvarer de siste årene som har hjulpet meg med andre ting, men skulle gjerne fått bukt på eksemprpblemet. Jeg har kuttet ut all type sukker (bortsett fra frukt til tider), korn, rødt kjøtt, transfett, halvfabrikata og inntar små mengder av salt, prosessert mat, koffein, tilsetningsstoffer og animalsk fett. Har derfor spist svært mye nøtter i ett år nå, en del egg, mye tomatprodukter, paprika, og sterkt krydder. Har også økt inntaket av melkeprodukter igjen, etter at jeg kuttet det ut i en periode. Kan dette være med på å trigge utbruddene? Jeg liker bare ikke tanken på at jeg må kutte ut så mye. Ønsker ikke bli underernært eller lignende.

Bibbi skrev:

Det verste er om vinteren når det blir tørr luft inne i husene på grunn av fyring og varmeapparater. Da trenger huden masse fuktighet.

Sætenæ skrev:

Er født med atopisk eksem og vært plaget mye da jeg var mindre. Etter jeg ble vegetarianer forsvant flere av plagene, men etter at jeg kuttet ut melk helt i et halvt år forsvant så godt som alle. Melk er kjent for å være allergifremkallende, så jeg vil anbefale å prøve en periode uten. Hvete er også verdt forsøket uten. I tillegg kan det være lurt å forsøke å ta vitamin og mineraltilskudd i en periode og se om det hjelper. Jeg er kvitt reaksjonene mine på huden stort sett, kan bli fortere tørr på hendene om vinteren men det er stort sett det.

Anne M. skrev:

Jeg har hatt eksem siden jeg var liten. Nå som jeg har blitt eldre, har jeg funnet ut en del ting som trigger eksemen. Blant annet skalldyr, citrus frukter, jordbær, tomater, nøtter spesiellt. Kulde er også en stor utløsende faktor. Varme og sol er det beste midlet mot min eksem.

Anne skrev:

Jeg er sterkt plaget med atopisk eksem og har prøvd ganske mye forskjellig. Lysbehandlig hos hudlege er bra og sol og saltvann så klart. For en stund tilbake tok jeg håranalyse hos en alternativ terapeut og der fikk jeg svar på masse mat jeg trodde jeg reagerte på, som det viste seg jeg er allergisk mot. Helt utrolig. Når jeg holder meg unna dette forsvinner det helt, men så snart jeg spiser litt blusser det opp igjen. Sikkert individuelt for alle, men ei som sa til meg en gang at de med atopisk eksem skal unngå jordbruksprodukter og rød mat og dette stemmer med håranalysen min. Allergisk mot blant annet hvete (også spelt og glutenfritt mel), melkeprodukter, egg, potet, tomat, paprika og mye mer. Kan være verdt ett forsøk å unngå? Anbefaler ihvertfall å ta håranalyse da det er mye info i håret. Legen min sa også at det er veldig vanskelig å finne ut av matvareallergier med prøven de tar.

Martine skrev:

Det er som oftest lurest å la eksem gå sin gang. Du kan prøve med ringblomst salve som du får kjøpt på helsekost, det har hjulpet meg litt. Hvis du fortsetter å være tørr, er det fordi du fortsetter å klø deg, ubevisst. Huden må få flasse av seg gammel hud, for å så få frisk hud igjen. Man må bare bite tenna sammen. Har du eksem er det veldig lurt å unngå sitrus frukter, jeg har erfaring av at det og sterkt krydder gjør vondt verre.

Anonym skrev:

Decubal fungerer fint for meg. De har egen ansikskrem også.

Anonym skrev:

Jeg har mye eksem rundt munnen, og tør ikke smøre så mye kortison der. Har prøvd mange kremer, men ingneting hjelper. Noen tips? Er det noen som har erfaring med å smøre på honning? Har hørt at det kan fungere :-)

Anonym skrev:

Jeg har hatt atopisk eksem siden jeg begynnte å puste. For meg er det eneste som hjelper 100% er å være i et varmere land og bade i saltvann. Er helt eksemfri etter en måned. Ellers bruker jeg de vanlige tipsene, kun klær som ikke klør, naturstoffer, krem, såpefri dusjkrem, milde shampoer og hårkurer. osv.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...