For lavt blodtrykk - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om for lavt blodtrykk.

Kine skrev:

Drikk rødbetsaft. Fås kjøpt på helsekost. Du skal drikke 1dl hver dag. Jeg slet med slapphet, hodepine og svimmelhet, men med rødbetsaft ble jeg betraktelig bedre i løpet av en uke. Har brukt det i snart 2mnd nå og blodtrykket mitt har steget fra 95/55 til 115/75.

Audi skrev:

Noen som vet hvilke medikamenter som kan gi lavt blodtrykk? Mannen min har sykdommen Wegners Granulomatose, og går på en del medisiner. Han har lavt blodtrykk, og hvilepuls som en toppidrettsutøver, selv om han er i ganske dårlig form.

Hanne skrev:

Jeg har slitt med lavt blodtrykk i mange år. Det kommer en gang i mellom, og har funnet en god kur som virker godt for meg. Jeg spiser ca 6 stk super salte/sterke piratos lakriser og drikker en masse vann. Det virker effektivt, men jeg har blitt ganske lei av lakris.

Tom skrev:

Iver jeg har de samme problemene som deg når jeg trener. Jeg har også blodtrykket på samme nivå som deg 90/55. Jeg trener 5-6 dager i uken hvis jeg lar pulsen gå over 170 får jeg skikkelig vont i hodet og resten av dagen er ødelgt. Men så lenge jeg drikker nok og ikke presser meg for mye går det bra. Ellers vet jeg ikke om jeg kansje kunne hatt mye mere energi om blodtrykket hadde vært normalt, har en teori om at jeg ikke får nok oksygen til musklene og dermed blir fortere sliten pga. lavt blodtrykk.

Mann 45 skrev:

Vanligvis regulerer man enkelt et blodtrykk med væske inntak, da aller helst vann. Mange drikker for lite vann. Minst 3 liter om dagen vil gi ett normalt blodtrykk. Alt annet er noe tull.

Randi skrev:

Jeg har en datter med Downs og medfødt hjertefeil, som hun ikke har noen plager med (ingen medesiner). Men i dag besvimte hun og falt i gulvet. Legen Målte BT til 80/50, men at det ikke er noe å gjøre med det. Hun har vært litt sliten i det siste. Hjerte undersøkelsen sier at alt er fint. En skremende opplevelse var det ihvertfall. Fint å lese om andre og se forskjellinge råd og tips.

Wilma skrev:

Et normalt blodtrykk skal ligge på 120-140/60-80.

Iver skrev:

Jeg er en mann i 30 årene og måler ofte blodtrykket mitt til 95/55 om morgenen. Men plages ikke med lite energi eller svimmelhet. Måler jeg det igjen om kvelden er det som regel normalt 120/70. Jeg trener 5 ganger i uken og har en aktiv jobb.

Problemet mitt med lavt blodtrykk er at når jeg trener kan jeg få en veldig intens hodepine. Kan nesten minne om migrene. Inbiller meg at dette er pga at blodtrykket stiger raskt når jeg trener. Noen andre som har lignende erfaringer eller har noen tips til dette?

Ellen skrev:

Jeg en 80 år gammel dame dame. Har et lavt blodtrykk på 122/75. Går på sterk medisin for høyt blodtrykk. Skjønner ikke hvorfor når blodtrykket er så lavt. Når jeg måler blodtrykket hjemme ligger det på gjennemsnitt 90/54. Er det blodtrykksmåleren det er noe galt med eller er det meg?

Bnko skrev:

Jeg har et blotryk på ca. 125/85. Er det normalt? Jeg er snart 85 år og mann. Kan det være normalt? Hva er et normalt blotrykk på en mann etter fylte 80 år?

Jente skrev:

Jeg har lavt blodtrykk. Det er rundt 86/52. Jeg opplever tretthet, svimling og er sliten. Hva kan jeg gjøre?

Grete skrev:

Sjekk også om du har hyperkalsemi. Det gir liknende symptomer.

Trine skrev:

Mitt blodtrykk var 73/38 da jeg våknet i morges. Skal få festet en blodtrykksmåler på meg for registrering hos legen i morgen. Målte blodtrykk på 206/157 og hadde puls på 164 for noen dager siden. Veldig uregelmessig hjerte og innlagt for både raske og langsomme hjerteslag. De snakket mye om hjerterytmeforstyrrelse, men sier den er godartet? Får angst av dette. Noen som kan forstå seg på det? leger gjør det ikke.

Undrende skrev:

Jeg er veldig takknemlig for denne siden. Jeg har hatt problemer med trøtthet og slapphet, svimmelhet og stort behov for hvile, men har ikke fått noe annerkjennelse for disse problemene hos min lege. Jeg er nå gravid og fikk i denne sammenheng målt blotrykket. Legen kommenterte og det var blitt lavt, men som med mange av dere andre var dette ikke noe å bry seg om. Jeg har i det siste fått store problemer i min jobb i b.hg. med veldig vondt i beina. Jeg er bare 4 mnd. på vei, og kjenner jeg kvier meg til 4 mnd til i jobben jeg egentlig trives godt i. Dette er blitt et økende problem som ødelegger mye for livskvaliteten min og til resten av min familie på snar 5. Vet ikke hvordan jeg skal ta dette opp med min lege som er veldig i mot internett og alt som finnes der.

Men over til ginseng. Er ikke det noe vi som er gravide skal holde oss unna? Håper noen har noen gode tips. Lykke til til alle sammen.

Vibeke skrev:

Jeg synes det er rart at norsk helsevesen ikke gjør noe for dem med lavt blodtrykk. Jeg får alltid høre at det er fint og lavt. Undertrykket er på 50, og jeg har hatt problemer med svimmelhet og værsykhet hele livet, men først nå har jeg blitt obs på at der er ting man kan gjøre for å bedre dette. Har gått til akupunktør, som også anbefalte salt. Jeg er gravid nå, så jeg utsetter saltkuren da dette bare vil gjøre at jeg får mer vann i kroppen (dette er allerede et problem for meg). Skal forsøke lakris og ginseng. Andre tips?

Bekymret skrev:

Fint å finne denne siden med så mange bekreftelser på det som har bekymret meg den siste tiden: er gravid i 3. mnd og har vært helt ualminnelig slapp, sovet masse g vært nedstemt og apatisk. Fikk kontatert lavt blodtrykk hos fastelegen for et par dager siden (80/55) - hun sa "Oj det var lavt", noterte "litt trøtt, god form" på helsekortet for gravide og fortsatte undersøkelsen, men å forklare at det bare var høyt blodtrykk som ga grunn til bekymring. Så jeg gikk slukøret hjem, har siden googlet om fenomenet og er lettere oppgitt over at dette tydeligvis ikke er noe issue blant norske leger. Jeg fikk ikke noe medhold i sammenheng mellom symptomer og blodtrykk, og heller ingen råd til hvordan jeg kunne få det opp. Hvis jeg hadde hatt en full jobb så hadde jeg helt sikkert ikke maktet å være tilstede mer enn 50% av tiden, men siden jeg er frilanser så prøver jeg å lappe det sammen så godt jeg kan, men resultatene er blitt mildt sagt "slappe". Jeg får prøve å drikke enda mere vann og spise salt og ginseng, takk for tips.

Rønnaug skrev:

Dette er bra lesestoff for meg. Jeg er dame på 52 år, har lavt blodtrykk og høyt kolesterol. Hvilke råd finnes for meg? Jeg jobber i turnus,og får klemt inn noen treningsøkter i uka. Fysisk aktivitet er ok de dagene jeg ikke er svimmel.

Jeanette skrev:

Jeg fikk idag påvist lavt blodtrykk. Legen sa ingenting og spurte litt, sa bare at det va helt normalt og at jeg skulle gå meg en tur, regelmessig. Mitt blodtrykk var på 100/60. Det er litt for lavt for meg. Jeg er svimmel, treg, sliten og har hodepine. Smertestillende hjelper jo ikke, og iallefall ikke bra i lengden heller.

Så her skal jeg prøve å spise litt mer salt, og drikke mer. Jeg spiser normalt så jeg skjønte ikke så mye av hva det kunne være. Nå skal jeg lese meg videre inn i denne verden av lave blodtrykk.

Draculine skrev:

Jeg har også lavt blodtrykk, jeg ligger normalt på 90/60 har vært nede i 80/50. Legen min sier bare at jeg har så lavt blodtrykk til vanlig at jeg klarer å leve med det, men jeg holder på å bli gal. Det plager meg i jobbsammenheng (jobber i barnhage). Jeg har to små barn og de fleste som har barn vet jo at dette er en livlig hverdag. Legen min vil også at jeg skal slutte å røyke, det vil jeg jo, men røyk øker jo blodtrykket. Homeopaten min som er sterkt imot røyk anbefalte meg å vente med å slutte å røyke til vi fikk stabilisert blodtrykket mitt over tid. Hvordan vet vi ikke ennå. Leste på nettet at de med lavt blodtrykk skal heve hodeenden av senga med 20 grader. Da jeg hadde blodtrykksfall for 3 år siden sa legen at jeg skulle heve fotenden av senga. Noen som vet?

Mim skrev:

Jeg har fått lavt blodtrykk. Har alltid hatt bra blodtrykk. I sommer falt jeg fra en stige og slo hodet og fikk strekk i nakken. Det er nå 4 mnd siden og jeg er fremdeles sykmeldt. Sist jeg var hos lege fikk jeg konstatert lavt blodtrykk. Jeg har hatt hjertebank ved lett anstrengelse hele tiden etter slaget. Selv om jeg er bedre, vil ikke hjertebanken gi seg. Legen har ingen forklaring. Jeg tror det er noe som ligger i press, men legen og fysioterapauten finner ingenting. Har noen råd?

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...