For lavt blodtrykk - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om for lavt blodtrykk.

Wilma skrev:

Et normalt blodtrykk skal ligge på 120-140/60-80.

Iver skrev:

Jeg er en mann i 30 årene og måler ofte blodtrykket mitt til 95/55 om morgenen. Men plages ikke med lite energi eller svimmelhet. Måler jeg det igjen om kvelden er det som regel normalt 120/70. Jeg trener 5 ganger i uken og har en aktiv jobb.

Problemet mitt med lavt blodtrykk er at når jeg trener kan jeg få en veldig intens hodepine. Kan nesten minne om migrene. Inbiller meg at dette er pga at blodtrykket stiger raskt når jeg trener. Noen andre som har lignende erfaringer eller har noen tips til dette?

Ellen skrev:

Jeg en 80 år gammel dame dame. Har et lavt blodtrykk på 122/75. Går på sterk medisin for høyt blodtrykk. Skjønner ikke hvorfor når blodtrykket er så lavt. Når jeg måler blodtrykket hjemme ligger det på gjennemsnitt 90/54. Er det blodtrykksmåleren det er noe galt med eller er det meg?

Bnko skrev:

Jeg har et blotryk på ca. 125/85. Er det normalt? Jeg er snart 85 år og mann. Kan det være normalt? Hva er et normalt blotrykk på en mann etter fylte 80 år?

Jente skrev:

Jeg har lavt blodtrykk. Det er rundt 86/52. Jeg opplever tretthet, svimling og er sliten. Hva kan jeg gjøre?

Grete skrev:

Sjekk også om du har hyperkalsemi. Det gir liknende symptomer.

Trine skrev:

Mitt blodtrykk var 73/38 da jeg våknet i morges. Skal få festet en blodtrykksmåler på meg for registrering hos legen i morgen. Målte blodtrykk på 206/157 og hadde puls på 164 for noen dager siden. Veldig uregelmessig hjerte og innlagt for både raske og langsomme hjerteslag. De snakket mye om hjerterytmeforstyrrelse, men sier den er godartet? Får angst av dette. Noen som kan forstå seg på det? leger gjør det ikke.

Undrende skrev:

Jeg er veldig takknemlig for denne siden. Jeg har hatt problemer med trøtthet og slapphet, svimmelhet og stort behov for hvile, men har ikke fått noe annerkjennelse for disse problemene hos min lege. Jeg er nå gravid og fikk i denne sammenheng målt blotrykket. Legen kommenterte og det var blitt lavt, men som med mange av dere andre var dette ikke noe å bry seg om. Jeg har i det siste fått store problemer i min jobb i b.hg. med veldig vondt i beina. Jeg er bare 4 mnd. på vei, og kjenner jeg kvier meg til 4 mnd til i jobben jeg egentlig trives godt i. Dette er blitt et økende problem som ødelegger mye for livskvaliteten min og til resten av min familie på snar 5. Vet ikke hvordan jeg skal ta dette opp med min lege som er veldig i mot internett og alt som finnes der.

Men over til ginseng. Er ikke det noe vi som er gravide skal holde oss unna? Håper noen har noen gode tips. Lykke til til alle sammen.

Vibeke skrev:

Jeg synes det er rart at norsk helsevesen ikke gjør noe for dem med lavt blodtrykk. Jeg får alltid høre at det er fint og lavt. Undertrykket er på 50, og jeg har hatt problemer med svimmelhet og værsykhet hele livet, men først nå har jeg blitt obs på at der er ting man kan gjøre for å bedre dette. Har gått til akupunktør, som også anbefalte salt. Jeg er gravid nå, så jeg utsetter saltkuren da dette bare vil gjøre at jeg får mer vann i kroppen (dette er allerede et problem for meg). Skal forsøke lakris og ginseng. Andre tips?

Bekymret skrev:

Fint å finne denne siden med så mange bekreftelser på det som har bekymret meg den siste tiden: er gravid i 3. mnd og har vært helt ualminnelig slapp, sovet masse g vært nedstemt og apatisk. Fikk kontatert lavt blodtrykk hos fastelegen for et par dager siden (80/55) - hun sa "Oj det var lavt", noterte "litt trøtt, god form" på helsekortet for gravide og fortsatte undersøkelsen, men å forklare at det bare var høyt blodtrykk som ga grunn til bekymring. Så jeg gikk slukøret hjem, har siden googlet om fenomenet og er lettere oppgitt over at dette tydeligvis ikke er noe issue blant norske leger. Jeg fikk ikke noe medhold i sammenheng mellom symptomer og blodtrykk, og heller ingen råd til hvordan jeg kunne få det opp. Hvis jeg hadde hatt en full jobb så hadde jeg helt sikkert ikke maktet å være tilstede mer enn 50% av tiden, men siden jeg er frilanser så prøver jeg å lappe det sammen så godt jeg kan, men resultatene er blitt mildt sagt "slappe". Jeg får prøve å drikke enda mere vann og spise salt og ginseng, takk for tips.

Rønnaug skrev:

Dette er bra lesestoff for meg. Jeg er dame på 52 år, har lavt blodtrykk og høyt kolesterol. Hvilke råd finnes for meg? Jeg jobber i turnus,og får klemt inn noen treningsøkter i uka. Fysisk aktivitet er ok de dagene jeg ikke er svimmel.

Jeanette skrev:

Jeg fikk idag påvist lavt blodtrykk. Legen sa ingenting og spurte litt, sa bare at det va helt normalt og at jeg skulle gå meg en tur, regelmessig. Mitt blodtrykk var på 100/60. Det er litt for lavt for meg. Jeg er svimmel, treg, sliten og har hodepine. Smertestillende hjelper jo ikke, og iallefall ikke bra i lengden heller.

Så her skal jeg prøve å spise litt mer salt, og drikke mer. Jeg spiser normalt så jeg skjønte ikke så mye av hva det kunne være. Nå skal jeg lese meg videre inn i denne verden av lave blodtrykk.

Draculine skrev:

Jeg har også lavt blodtrykk, jeg ligger normalt på 90/60 har vært nede i 80/50. Legen min sier bare at jeg har så lavt blodtrykk til vanlig at jeg klarer å leve med det, men jeg holder på å bli gal. Det plager meg i jobbsammenheng (jobber i barnhage). Jeg har to små barn og de fleste som har barn vet jo at dette er en livlig hverdag. Legen min vil også at jeg skal slutte å røyke, det vil jeg jo, men røyk øker jo blodtrykket. Homeopaten min som er sterkt imot røyk anbefalte meg å vente med å slutte å røyke til vi fikk stabilisert blodtrykket mitt over tid. Hvordan vet vi ikke ennå. Leste på nettet at de med lavt blodtrykk skal heve hodeenden av senga med 20 grader. Da jeg hadde blodtrykksfall for 3 år siden sa legen at jeg skulle heve fotenden av senga. Noen som vet?

Mim skrev:

Jeg har fått lavt blodtrykk. Har alltid hatt bra blodtrykk. I sommer falt jeg fra en stige og slo hodet og fikk strekk i nakken. Det er nå 4 mnd siden og jeg er fremdeles sykmeldt. Sist jeg var hos lege fikk jeg konstatert lavt blodtrykk. Jeg har hatt hjertebank ved lett anstrengelse hele tiden etter slaget. Selv om jeg er bedre, vil ikke hjertebanken gi seg. Legen har ingen forklaring. Jeg tror det er noe som ligger i press, men legen og fysioterapauten finner ingenting. Har noen råd?

Vivi skrev:

Jeg er gravid, har 90/50 og skal ut å fly. Er det noen som vet noe om det å fly med lavt blodtrykk?

Sukkerspinn skrev:

Jeg har 70/50 og er veldig plaget men legen min vil ikke hjelpe meg fordi lavt blodtrykk er bare sunt. Det er frustrerende.

Astri skrev:

Jeg strever med lavt blodtrykk. Legen min sier: Drikk 3 liter vann. Det hjelper med mosjon. Ligger også med beina høyt når det svimler. Det er vemmelig når hodet føles fylt med bomull og alt går mer enn tregt i øverste etasje.

Tyra skrev:

Hei, bare ett sp.mål til dere som plages med lavt blodtrykk. Har dere sjekket stoffskiftet? Det er kun en blodprøve, som sendes inn. Jeg har lavt stoffskifte selv, og bruker medisiner mot dette. Mange av symptomene er de samme som ved lavt BT: slapp, dårlig husk, stort søvnbehov mm. Målte BT for et par dager siden, det var 90/60, altfor lavt, men med lakris, salt og mye vann skal det nok bli bedre..Skal også til lege.

Gravid skrev:

Hei jente 29. Det hørtes ikke bra ut. Jeg ville ventet med å ta tablettene til jeg hadde snakket med legen min ja. Bedre å spørre en gang for mye enn en for lite. Lykke til.

Jente 29 skrev:

Jeg har nettopp fått konstatert at jeg har en rytmeforstyrrelse på hjertet. Blir sliten og får hjertebank bare av å løfte en stol eller gjøre noe annet anstrengende. Fikk tabletter som skulle hjelpe mot dette, men så har jeg for lavt blodtrykk i tillegg. De medisinene jeg fikk er også medisin som blir brukt mot for høyt blodtrykk. Vil det da gjøre godt for en ting og gjøre en annen ting verre? Er litt redd for at blodtrykket skal bli enda lavere hvis jeg begynner på disse tablettene, samtidig så kjenner jeg at er nødt til å ta noe for hjertet. Bør jeg bare hoppe i det, eller vente til jeg har vært hos fastlegen å snakket med han?

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...