For lavt blodtrykk - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om for lavt blodtrykk.

Sølvi skrev:

Har lavt blodtrykk. Jeg spiser ofte og lite, og må ha jevnlig salt, vanlig havsalt som røres ut i litt yoghurt naturell. Jeg piser små måltder med ansjos, kaviar, saltede nøttet, mm. Jeg blir verre ved lavtrykk ute, og ved høy luftfuktighet, går da med ei flaske vann og saltbøsse i veska.

Astrid skrev:

Hei, Har alltid hatt lavt blodtrykk, min mor og min sønn har det, så det er vel arvelig. Som barn besvimte jeg ofte, og senere var det å rette seg opp fra sittende stilling en møysommelig prosess, spesielt på varme og fuktige dager, men det har blitt bedre med årene. Etter en stressende opplevelse, ble jeg plaget med arytmisk hjerte, (hjertet hoppet over slag, slo veldig tungt) Dette kunne ikke behandles siden jeg hadde lavt blodtrykk. Og de medisinene som var på markedet, ville sette ned hjerterytmen enda mer ifl. hjertespesialist. Visste at personer med høyt blodtrykk ikke skal spise mye salt, så da tenkte jeg at da hjelper det kanskje hvis jeg spiser mer salt enn normalt. Og det virket, så nå spiser jeg ca 100 gr. spekeskinke hver kveld (godt er det også) Har glemt det enkelte ganger, og da kommer plagene tilbake. Er så glad jeg slipper medisiner. Håper at dette kan hjelpe andre.

Anne skrev:

Vel, jeg havna her for å lese meg opp på dette med salt, for jeg har akkurat fått påvist for lavt blodtrykk. Jeg spiser svært lite salt, (trolig under fem gram om dagen) og nevnte det for legen, som ba meg om å spise mye mer salt, samt drikke mye mer (tre liter ble nevnt). Prøvde å spørre om hvor mye som var for mye salt, men det var visst ikke ett tema for meg som har for lavt blodtrykk. Så feil kan man ta liksom, her har jeg unngått salt i årevis.

Pappa skrev:

Hei! Vi venter vår første barn i desember. Min kone sliter med lavt blodtrykk, og lurte på om noen har prøvd kjerringrådet med ginseng som nevnt ovenfor?

Ruth skrev:

Med en blodtrykksmåler kan du sitte i hjemme i ro og mak og ta blodtrykket på deg selv.

Vibeke skrev:

Jeg er 40 år har helt siden barndommen følt meg veldig lat og treg. Har hatt en hjertefeil (en ekstra elektrisk impulsleder), ble fjernet for 2 år siden. Ble kvitt hjertebank og høy puls, men har fått konstatert for lavt blodtrykk. Mine symptomer er svimmelhet, konstant tretthet, dårlig kortids-hukommelse, manglende konsentrasjonsevne, muskeltretthet, ujevn puls: galopperende, sakte slag og hopp over slag. Alt målt på 1 minutt. Har slitt med dette i hele mitt liv og har problemer med å kunne fungere i jobb. Har også fått høre at det er vanskelig å få aksept for disse problemene i Norge, mens det i mange land i europa er mer vanlig med for lavt enn for høyt blodtrykk og at det er helt vanlig å medisinere denne lidelsen. Synes det er merkelig at en bare skal akseptere å være arbeidsudyktig når det finnes enkel hjelp for dette problemet!

Marianne skrev:

Gravide kan ofte få det selv om de ikke hadde unormalt lavt blodtrykk før de ble gravide. Vet det av erfaring. Er fryktlig slitsomt når det er fryktelig lavt. Får hodepine av de minste anstrengelser og svimler hver gang jeg reiser meg. Kan også svime helt av i dusjen om jeg har varmt nok vann og står en stund. Må bare passe på å alltid reise deg sakte og ta en pause i dusj dersom en blir svimmel.

Silje skrev:

Har hørt at sukkersyke kan ha innvirkning.

Janne skrev:

Undres på om det er spesielle sykdommer som kjennetegnes ved lavt blodtrykk. Jeg så også at man kunne kjøpe en digital blodtrykksmåler sånn at man kan følge med blodtrykket hjemme. Er det noen andre som har erfaring med det?

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...