For lavt blodtrykk - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om for lavt blodtrykk.

Gravid skrev:

Jeg er gravid i 6 mnd og plages med lavt blodtrykk og høy puls. Var på kontroll i går og BT ble målt til 90/50. Jeg fikk beskjed om å drikke mye vann. Har ikke opplevd dette før og dette er mitt tredje barn. Hva er ekstremt lavt? Dette går jo veldig utover livskvalitet, alt går jo dobbelt så sakte, når man må sette seg ned hele tiden for ikke å besvime.

Kvinne 29 skrev:

Jeg har slitt med lavt blodtrykk i godt over et år. I dag målte jeg 71/44. Jeg har problemer med å stå oppreist og klarer ikke å fungere i jobb. Jeg har besvimt mange ganger. Har vært inne til utredning, men det virker ikke som om noen klarer å finne noe svar på hvorfor eller å kunne hjelpe. Det hele er veldig frustrerende og det går utover livskvaliteten.

Sigrid skrev:

Våknet svært tidlig i dag og skulle legge meg nedpå litt utpå dagen men plages i perioder at jeg hiver etter pusten og våkner av det, utrolig plagsomt. Har lavt blodtrykk og tenkte jeg skulle måle det. Har aldri målt det så lavt, 80 over 50 liggende. Ligger under normen for røde blodlegemer, men bare litt, har ferritin på 16 og har en lekkasje i høyre hjertetklaff som er helt ufarlig. Men neida, jeg er liksom frisk, men føler meg ikke det. Har noen andre opplevelser rundt lavt blodtrykk og pust?

Line skrev:

Jeg har alltid hatt lavt blodtrykk, og i perioder ekstra lavt. Legen min har fortalt at det er undertrykket som gir oss plagene. Irriterende at det eneste legene kan si er at: men det er da ikke farlig, og du vil nok leve lenge. Det er faktisk veldig plagsom når undertrykket daler under 50 og man går rundt i døs og er slapp og sliten. Jeg har i mange år spist mye salt og drukket vann uten at det har vært til særlig hjelp. Men da jeg begynte å trene hjalp det etter noen uker. Har nå ikke hatt kondisjonstrening på 5-6 uker, bare vekter, og nå har trykket fallt igjen. Så min teori er at kondisjonstrening 2-3 ganger i uken hjelper. Så nå legges vektene på hylla og jeg gjenopptar kondisjonstreningen.

Undrende skrev:

Dere som alle har et lavt BT, hva ligger dere på? Mitt blodtrykk ligger normalt rundt 110/70, men i perioder kan jeg være nede i 90/55. Da har jeg symptomer som tretthet, svimling og hodepine. Har til dags dato ikke svimt av pga av det. Kvinner ligger generelt lavere i forhold til normalen på 120/80 og er man i tillegg godt trent vil også dette ha innvirkning på blodtrykket.

Pust og Pes skrev:

Salt er bra, men det må være riktig salt. Ikke bordsalt. Bruk Himalaya salt (fåes på helsekosten) eller Santa Maria's Rock Salt. Finnes også et rosa salt på Meny bl.a. som også er bra. Husker ikke i farta hva det heter. Ellers er sånn Olden Puls vann veldig bra. Det inneholder naturlige salter av den rette typen. Når jeg er helt på knærne hjelper det utrolig mye med en halv flaske. Salt får ikke blodårene til å tette seg, men til å utvide seg fordi de trekker til seg vann fra intercellulærvæsken (væsken rundt cellene) og inn i blodet. Spiser man mye salt, havner også mye vann i blodårene, og blodtrykket stiger. Når trykket stiger, må årene også utvide seg. Fett derimot bør en unngå. Med andre ord er ikke salte chips tingen.

Fossekall skrev:

Til deg som fikk beskjed om å spise mer salt ved for lavt blodtrykk. Jeg ville vært litt kritisk til dette. Grunnen til at blodtrykket øker med mer salt er vel at blodårene tetter seg mere igjen ikke sant? Hvis du da har en hjertefeil som gir lavt blodtrykk og du får tette blodårer så er du ille ute. Jeg tror nok jeg ville fått målt hjertefunksjonen din for å finne ut om det kan være årsaken til lavt blodtrykk. Jeg har selv lavt blodtrykk og spiser minst mulig salt. Litt mosjon som å jogge er ikke å forakte.

Kari-Marie skrev:

Hei jeg slet med lavt blotrykk og blotrykksfall under hele svangerskapet (fødtte en vellskapt sønn i oktober 08). Jeg fikk så vidt sykmelding av legen jeg gikk til. Han mente at det ikke var farlig å besvime. Så det som ble reddningen var at jeg en dag kjørte utfor vegen på veg til jobb da jeg var 5-6 mnd på veg (hell i uhell). Kom endelig til en annen lege som sykmeldte meg ut svangerskapet. Jeg merka med en gang at når jeg stressa, trena , gikk på tur og det var varmt at jeg ble svimmel. Spiste mye lakkris og drakk litervis med vann og det hjalp. Fikk også beskjed om at jeg hadde lav puls og lite salt i blodet på sykehuset. Så til dere gravide med lavt blotrykk og blotrykksfall stå på krava be om sykmelding vist du føler for det. Det er absolutt ingen ting å spøke med.

Ada skrev:

Leste nå på wikipedia at årsak kan være bruk av antidepressiva, for de som bruker det.

Ada skrev:

Hei, jeg er avhengig av lakris, det øker blodtrykket. Salt spiser jeg av behov mye av på grønnsaker og nøtter. Dette er en naturlig trang fordi jeg har lavt blodtrykk, tror jeg. Skulle ønske jeg kunne spise mer av den sukkerfrie varianten ,men da blir resultatet diare pga søtningsmidlene.

Berit skrev:

Salt har fungert kjempe bra på meg! Anbefaling!

Lilly skrev:

Man skal gå på helsekosten å kjøpe lakrisrot. Har akkurat vært på medisinkurs, der dette ble tatt opp. Det skal være med på å øke blodtrykket, samt er det bra for en del andre ting også.

Solo16 skrev:

Jeg har lavt blodtrykk og høy puls. Er det noen som vet hva dette kan bety? Eller hva som er grunnen til dette?

Naej skrev:

Fikk faktisk høre idag at jeg har litt lavt blodtrykk. Det måtte en annen lege til for å finne det ut. Har nemlig slitt med svimmelhet, hovne bein, skallebank og at jeg er sliten i over et år. Hadde ikke sånn veldig lavt, men lavt. Det rare er at jeg drikker 2-3 liter vann hver dag og jeg spiser ganske sunt. Noen som har noen råd og tips til hva jeg kan gjøre?

Anna Elise skrev:

Har for lavt blodtrykk, fikk beskjed av legen må drikke 4 liter om dagen, det er tøft å drikke så mye, man får bruke tut flaske, jeg oppnår ikke målet. Blir sliten og må jobbe mye på jobb. Hvordan er det med denne ginseng i tilegg, er det dokumentert virkning. 16 år er jeg.

Mirjam skrev:

Hei, har ganske nylig fått konstantert lavt blodtrykk. Ser at noen anbefaler ekstra inntak av salt, men kan det være særlig sunt i lengden?? Vil ikke det kunne føre til vektøkning, og hva med nyrene? Er det noen som kan si noe om dette?

Sølvi skrev:

Har lavt blodtrykk. Jeg spiser ofte og lite, og må ha jevnlig salt, vanlig havsalt som røres ut i litt yoghurt naturell. Jeg piser små måltder med ansjos, kaviar, saltede nøttet, mm. Jeg blir verre ved lavtrykk ute, og ved høy luftfuktighet, går da med ei flaske vann og saltbøsse i veska.

Astrid skrev:

Hei, Har alltid hatt lavt blodtrykk, min mor og min sønn har det, så det er vel arvelig. Som barn besvimte jeg ofte, og senere var det å rette seg opp fra sittende stilling en møysommelig prosess, spesielt på varme og fuktige dager, men det har blitt bedre med årene. Etter en stressende opplevelse, ble jeg plaget med arytmisk hjerte, (hjertet hoppet over slag, slo veldig tungt) Dette kunne ikke behandles siden jeg hadde lavt blodtrykk. Og de medisinene som var på markedet, ville sette ned hjerterytmen enda mer ifl. hjertespesialist. Visste at personer med høyt blodtrykk ikke skal spise mye salt, så da tenkte jeg at da hjelper det kanskje hvis jeg spiser mer salt enn normalt. Og det virket, så nå spiser jeg ca 100 gr. spekeskinke hver kveld (godt er det også) Har glemt det enkelte ganger, og da kommer plagene tilbake. Er så glad jeg slipper medisiner. Håper at dette kan hjelpe andre.

Anne skrev:

Vel, jeg havna her for å lese meg opp på dette med salt, for jeg har akkurat fått påvist for lavt blodtrykk. Jeg spiser svært lite salt, (trolig under fem gram om dagen) og nevnte det for legen, som ba meg om å spise mye mer salt, samt drikke mye mer (tre liter ble nevnt). Prøvde å spørre om hvor mye som var for mye salt, men det var visst ikke ett tema for meg som har for lavt blodtrykk. Så feil kan man ta liksom, her har jeg unngått salt i årevis.

Pappa skrev:

Hei! Vi venter vår første barn i desember. Min kone sliter med lavt blodtrykk, og lurte på om noen har prøvd kjerringrådet med ginseng som nevnt ovenfor?

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...