Hårfjerning - kjerringråd

Hårfjerning kan gjøres på flere måter. Et kjerringråd vi har fått sendt inn går på at man skal bleke håret som man vil fjerne. Håret vil ikke da bli borte, men det synes ikke like godt som før. Man kan også gjøre det ved hjelp av tradisjonelle metoder. Vi vil her gjennomgå fordeler og ulemper med en del av metodene for hårfjerning.

Barbering

Ved bruk av en barberhøvel fjerner man tuppen av håret som har kommet ut av hårsekken. Noen barberhøvler er bare til engangsbruk mens noen igjen har utskiftbare blad slik at man kan bytte dem når de begynner å fungere dårlig. Menn barberer ansikt mens kvinner fjerner hår på underarmene, leggene og bikinilinja samt under armene. Det er ofte en fordel å barbere med hårene for at man skal unngå røde prikker og betennelse i hårsekkene.

Varighet: 1 til 3 dager.
Fordeler: Billig metode for hårfjerning og man kan gjøre det selv. Alt man trenger er litt varmt vann og en barberhøvel samt litt skum eller gele.
Ulemper: Man kan oppleve å få røde prikker som svir, samt kutt og inngrodde hår hvis man barberer feil. Tester har vist at det er best å barbere "med" hårene.

Napping

Bruk en pinsett og hold fast huden rundt håret. Strekk huden litt ut og ta et godt tak i håret og trekk til. Håret vi da sannsynligvis bli rykket opp med rota.

Varighet: Tre til 8 uker.
Fordeler: Napping av hår som hårfjerning kan ta litt tid i og med at man bare kan ta ett og ett hår av gangen. Men det er rimelig billig i og med at man bare trenger å bruke en pinsett.
Ulemper: Dette kan være en meget smertefull måte å fjerne hår på. Det er derfor best å bruke denne metoden for steder der det er lite hår som skal fjernes. Slike steder kan være øyebryn, overleppa og kinnet. Steder slik som din rygg eller intime steder bør man bruke andre metoder.

Hårfjerningskrem

En hårfjerningskrem er en krem som fjerner hår fra hudoverflaten. De virker ved å reagere kjemisk med proteinstrukturene i håret. Dette vil føre til at hårfibrene vil smuldre opp og man kan vaske eller skylle av håret.

Varighet: Flere dager opp til 2 uker.
Fordeler: Hårfjerningskremer fungerer raskt og er tilgjengelig på de fleste apotek og parfymeri. Man kan velge mellom mange forskjellige typer.
Ulemper: Å påføre hårfjerningskrem kan medføre en god del søl. I tillegg misliker mange lukta av den. Hvis du har sensitiv hud kan også muligheten for en allergisk reaksjon være tilstede.

Voks

Voksing fungerer på den måten at man påfører huden en klebrig varm voks der man har uønsket hår. Deretter legger man på litt gasbind og venter til at voksen har stivnet. Så tar man tak i gasbindet og river den sammen med voksen og hårene raskt bort. Hårfjerning med denne metoden vil også i noen tilfeller ta med røttene på hårene. Voksing kan både gjøres hos en salong og hjemme.

Varighet: Fra 3 til 6 uker.
Fordeler: Hårfjerning ved hjelp av voks gjør at huden blir glatt og fin. Man kan også få kjøpt det hos dagligvarebutikker og parfymeri. Ettervekst etter hårfjerning blir ikke så tykk og kantete som for eksempel etter barbering.
Ulemper: Mange mener at det største problemet med voksing er ubehaget. Først må man påføre en glodvarm voks for så å rive opp håret med røttene. Dette er svært smertefullt. Heldigvis varer ikke denne smerten veldig lenge.

Elektrolyse

Elektrolyse fungerer på den måten at det blir satt inn en nål i hårsekken. Deretter sendes det støm inn i den og hårrota dør. Et lite område slik som overleppen kan ta fra 4 til 10 timer. Et større område slik som bikinilinja kan ta opp til 16 timer. Så dette kan ære en tidkrevende prosess.

Varighet: Dette vil i de fleste tilfeller være en permanent hårfjerning, men noen kan oppleve at noe hår kommer tilbake.
Fordeler: Noen får fjernet håret permanent.
Ulemper: Dette er en tidkrevende prosess og i tillegg kan det bli til en pris som er ganske høy. Derfor er det blir det vanligvis gjort på små områder slik at det ikke skal bli så stive priser.

Hårfjerning med laser

Hårfjerning med laser blir gjort ved at en laser blir pekt mot hårsekken. Laserbehandling vil dermed stoppe hårveksten. Den fungerer best på personer med lys hud og mørkt hår. Dette på grunn av at pigmentene i huden vil slippe igjennom laseren lettere og at pigmentene i håret vil absorbere laserlyset lettere.

Varighet: Dette er også en permanent hårfjerning, men noen returnerer etter et halvt år på grunn av at det kan bli litt ettervekst.
Fordeler: Laserhårfjerning varer lenge og man kan behandle store områder av gangen.
Ulemper: Hårfjerning med laser er ofte ganske dyrt, men ikke alle som tilbyr det har samme pris, så det kan være mulig å finne en billig avtale også.

Barbering
Barbering : Foto : kjerringrad.com

Hårete brun jente skrev:

Jeg er en jente på 12 snart 13 år og har litt problemer med hårveksten på overleppa. Mange kommentere det, og det er ikke spesielt gøy. Det tar litt på selvtilliten og hvordan jeg ser på meg selv i speilet. Så jeg lurte på om deg var noen sjanse for om at det fantes noen billige lasertimer som ikke er alt for dyrt. Hvis det finnes en i nærheten av Kristiansund hadde det vært topp, og det ville ha hjulpet meg.

Need skrev:

Jeg er en jente på 15 med ganske ekstrem hårvekst, noe som er litt rart siden jeg er blond. Alle hårene på andre steder enn hodet er mørke. Har veldig masse på beina, på føttene, på magen, korsryggen, overleppen, bikinilinjen og armene. Barbering gjør bare at jeg får inngrodde hår, og voks er bare vondt. Selv om jeg har prøvd flere ganger, er det vondt. Jeg vil ha en mer permanent, enkel og smertefri måte å fjerne masse hår på. Finnes det noen flere tips?

Lena skrev:

Jeg tenner på hårete menn. Men skal ikke være glattbarberte kyllinger, men menn. Hårete armer, brystkasse og mage er utrolig sexy på menn.

Epilering skrev:

Jeg vil anbefale å epilere under armer og på legger. Dette er svært effektivt, og det går lenger og lenger mellom hver gang man trenger å bruke den. Jeg vil anbefale Braun Silk épil 7.

Oppgitt skrev:

Jeg gir snart opp letingen etter intimhårfjerning som funker. Har prøvd barbering med maskin og høvel, hårfjerningskrem, napping med pinsett, voks og Derma Seta (fra TV shop). Den siste ga en umiddelbar fantastisk myk og god følelse, men jeg fikk litt røde nupper etter en stund. Tror jeg skal prøve dette flere ganger og se om det blir bedre. Er det flere her som har erfaring med Derma Seta?

Ellers har jeg opplevd at det kan hjelpe litt å smøre på Unirens fra Kondomeriet etter barbering for å minske/unngå røde nupper og kløe.

Hanne skrev:

Dere kan da ikke spise p-piller som i seg selv er kreftfremkallende og har en vektøkende effekt, samt andre uhyggelige bivirkninger. Er det ikke mulig å heller prøve noe som faktisk er laget for å fjerne hår?

Hjelp skrev:

Jeg er ei jente på 17 som sliter med mye hårvekst. Kjæresten min vet ikke om dette og han vil ligge med meg, men det er jo ikke like lett for meg. Er det noen som vet om Laser IPL Rio fra ellos virker? Og eventuelt hvilken av dem? Håper på svar, jeg sliter veldig for tiden.

Marion skrev:

Jeg har i dag for første gang vært hos bogstadveien hud og laserklinikk. Jeg har hatt min første behandling, hadde uønsket hår under haka. Håper at det funker.

Hjelp skrev:

Jeg er en jente på 16 år og sliter noe helt vanvittig med hårvekst. Det er det eneste som står i tankene på meg dag inn og dag ut, er så ufattelig lei. Store hårvekster på hender, på overleppen, bryn og til og med i nesen. Jeg er helt fortvilet og vet ikke om jeg klarer å holde ut en dag til. Jeg må alltid gjemme meg når folk skal sitte nært meg, og det har jeg gjort i hele 3 år nå. Møkk lei, hva skal jeg gjøre?

Pelsdotten skrev:

Så godt å lese at det er mange som sliter med hårvekst. Tror jo liksom man er den eneste her i verden som er overgrodd med hår. Grøss, hater det. For meg fungerer barbering best, men det er jo utrolig slitsomt å gjøre det hver eneste dag, (eller annenhver). Har tenkt å prøve laser for hjemmebruk, men er fortsatt usikker på om det vil være bortkastede penger. Har mørkt hår på lys hud. Noen som har erfaringer fra årets modeller, ser at elbutikkene selger apparater til opp mot 4-5000 kroner. Kan det nytte å bruke den på lår og legger? Takknemlig for svar.

Jente 16 år skrev:

Jeg er ei jente på 16 år, og jeg har hår på overleppa. Jeg har gått på medisin som man får man økt hårvekst av over hele kroppen. Jeg sluttet med medisinen julen 2009 men har forsatt hår på overleppa. Noen som har gode råd til meg?

Superfornøyd skrev:

Jeg vet at laser funker. Jeg dro til Drammen Laserklinikk og fikk fastpris på ubegrenset antall behandlinger i 2 år med Alexandrite Laser. Jeg har prøvd alt før slik som voksing, IPL, elektrolyse, etc. Det er gratis parkering, veldig god service og ingen overraskelser mht. pris.

Kave skrev:

Sorry, laser fungerer ikke. Jeg har tatt laser hos oslo hudpleieklinikk som skal være landets beste. Jeg har tatt over 60 ganger nå. Tro meg, du vil føle at det funker, men etter 9 mnd. så kommer det ut igjen og kanskje litt mer enn før. Laser funker der og da. Etter ca. 4 uker så kommer det ut igjen. De sier man skal ta det mange ganger. De lover det går bort. Alt jeg merket var at håret ble tynnere, thats it, men grodde rett tilbake igjen etter jeg sluttet med det. Jeg har tatt det 4 år på rad hver 8 uke. Det funker ikke.

Men vil du bli kvitt inngrodde hår og nupper? Det eneste som funker er ingrow hair spray som du får kjøpt på oslo hudpleie klinikk på Majorstuen. Om du tar det på rett etter voksing, så en gang til før du legger deg, altså 3 ganger daglig, om morningen ettermiddag, kvelden i 4 dager etter du har vokset så er det null problem. Jeg er ekstremt kroppsfiksert så det lover jeg funker. Igjen, laser funker ikke men voks funker bedre.

Johnsen skrev:

Jeg prøvde veet en gang, heldigis bare på en liten del av armen. Jeg fikk en reaksjon som gjorde at det ble brune flekker helt til et halvt år senere. Jeg har ikke turt å prøve det siden.

Naomi skrev:

Det var forresten en blanding av infrarød- og laserbehandling. Vet ikke om de har en slik maskin her i Norge.

Naomi skrev:

Når dere drar på ferie i utlandet, så ta laserbehandling der. Utrolig mange flere mennesker bruker laserbehandling på hele kroppen jo mer sør du kommer, og ikke er det dyrt heller. Jeg betalte ikke mer enn 200 kr for laserbehandling under armene (i Israel). Er nå en og en halv måned siden min første behandling, og bare nå har det begynt å vokse litt hår. Men det må flere behandlinger til for at håret skal forsvinne helt. Uheldigvis er det så dyrt her i Norge, så jeg fortsetter med voksing under armene. Det fungerer kjempebra. Voksing av ben er det mest effektive synes jeg. Etter noen ganger gjør det ikke lenger særlig vondt heller. (trenger IKKE å vente til det stivner slik det står ovenfor).

Dinni skrev:

Har du forsøkt Velvet Touch?

K skrev:

Det finnes en hårfjernings serie som heter Velvet Touch. Dette er en serie som er 100% naturlig og hvor du pusser bort hårene. De hårene som vokser ut igjen blir tynnere og bløtere. I tillegg peeler disse produktene kroppen. Finnes for ansikt, kropp og bikinilinjen.

Gjest skrev:

Laserbehandling er virkelig å anbefale. Flere av vennene mine har tatt hårfjerning hos NewLine Laserklinikk på Gol, og det funka kjempebra. Koster selvfølgelig en del, men tenk på alle småutgiftene og tiden du sparer på å barbere deg hver uke.

Barberingstips skrev:

Har prøvd litt forskjellig opp igjennom årene av skum, gele etc til barbering, men dette er det som fungerer best for meg. Tar det helst når jeg dusjer, det er lettest.

Sørg for at området som skal barberes er varmt, dusj en stund i behagelig varmt vann. Smør inn med en mild/parfymefri såpe, eller skum/gele om man liker det best. Det må bare ikke inneholde mye parfyme.

Ikke bruk samme høvelblad overalt. Leggene tåler kanskje litt sløvere blad, men ha egne, skarpe blader til sensitive områder som bikinilinje, lår etc.

Det som er det viktigste: Skyll med iskaldt vann like etterpå, dette lukker porer/etc og gjør at der blir mindre nupper. Dette synes jeg også hjelper godt mot at man allerede har ettervekst like etterpå.

Ikke gni tørt med håndkle men ta istedet å bare klappe områdene tørre. Smør deretter med en lite parfymert og god krem.

Dette fungerer nok ikke for alle, men kan kanskje hjelpe noen. Hilsen hårete medsøster.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Diskuter hårfjerning

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...