Neglebiting - kjerringråd

Neglebiting kan være et stort problem. Det gir ikke et veldig pent inntrykk og er normalt et uttrykk for personlig bekymring eller nervøsitet. Men det er fullt mulig å bli kvitt neglebiting. Det er nemmelig veldig enkle midler for hvordan man skal slutte å bite negler.

En innsender sier at hun har fått hennes datter til å slutte å bite neglene ved å smøre på blank neglelakk. Denne har smakt så ille at hun rett og slett ikke klarte smaken av den.

Hvordan slutte å bite negler?

Er man litt eldre og vil ha lange negler, kan svaret være å sette på kunstige negler. Disse er ofte hardere enn vanlige negler og man slipper da den ubevisste neglebitingen. En annen metode for å slutte å spise negler kan være å klippe neglene så korte at det ikke er noe igjen å bite på.

Egentlig er neglebiting en ukontrollert refleks, som kommer i de samme situasjoner om og om igjen. For eksempel kan man ubevisst bite negler når man venter på rødt lys, snakker i mobiltelefon eller når man sitter helt i sine egne tanker.

Blank neglelakk
Blank neglelakk : Foto : kjerringrad.com

Meg skrev:

Jeg har bitt på negler i 12 år nå snart. Jeg går lei, for ingenting hjelper.

Sara skrev:

Jeg har bitt så lenge jeg kan huske og har prøvd å slutte i flere år. Har prøvd gonegl men det hjelper ikke, finnes det noen andre forslag?

Jente skrev:

Jeg har ekstremt korte negler. De er en halv cm nesten. Jeg skammer meg over dem og prøver å skjule dem når jeg er på besøk. Jeg har prøvd absolutt alt, tror jeg. Har noen et godt råd til en som liker sånne lakker som man har på neglene?

Neglebiteentusiast skrev:

Jeg klarer bare ikke å slutte å bite. Det er så umulig. Jeg kunne tatt en tyggis i munnen når jeg fikk lyst å bite, men det er ikke lov å tygge tyggis på skolen.

Ine skrev:

Jeg biter negler. Jeg synes det er en stygg uvane og prøver å slutte,. Har ikke bitt negler på noen dager nå og ser allerede et bedre resultat. Det jeg gjør for å slutte er følgende:

  1. At jeg har venner som sjekker neglene mine hver uke og ser om jeg har bitt og at de minner meg på å ikke bite.
  2. Jeg lakker neglene mine fint sånn at jeg ikke vil ødelegge det med å bite, noe som funker veldig bra for meg.
  3. Hver gang jeg prøver å bite negler stapper jeg hendene ned i lomma og så ser jeg for meg meg selv med lange, fine og naturlige negler.

Jeg vet at dette er et prosjekt som tar tid, og jeg har blitt lei noen ganger av å vente på at neglene skal vokse ut. Meg vet at jeg må prøve å holde motet oppe. Man må rett og slett bare bestemme seg for å slutte og prøve å forholde seg til det.

Sunni skrev:

Jeg har faktisk funnet ut at tyggegummi hjelper. Så, hver gang jeg finner meg selv med fingeren i munnen, tar jeg heller en tyggis. Det hjelper iallefall meg.

Gonegl skrev:

Er det sant at GoNegl smitter over på for eksempel mat som du tar i?

Bitegal skrev:

Jeg biter negler som en gal, men nå har jeg et veddemål med moren min om å ikke bite negler. Det hjelper, jeg har ikke bitt siden.

Jente skrev:

Jeg har ett problem med riving av negler. Jeg er veldig flau over det, t.o.m så river jeg på tærne. Er det noen tips om hvordan jeg kan slutte? Jeg har blitt vant med bitre smaker (sånn på apoteket) da jeg biter på fingrene og river bare på tærne.

Annie skrev:

Jeg har bitt negler i alle år, og nå har jeg glemt en negl som har fått vokse seg ganske lang. Det gir meg motivasjon til å slutte helt. Den lange neglen revnet halvveis av, og i mangel på noe annet å reparere den med (vet at om den rives av, er det tilbake til biting), så limte jeg den med lynlim. Begge tommelneglene et så gnagd på at de er stygge, og jeg prøver å skjule dem. Har ønsket at jeg klemte dem sånn at neglene ramlet av og det da skulle vokse fine negler ut igjen. Har go'negl på nå, og kommer på å stoppe biting straks fingeren er i munnen.

Mathilde skrev:

Jeg er 17 år og har alltid bitt negler. Akkurat nå har jeg fine negler, men det er noe alle neglebitere får til en gang i blandt før de faller tilbake på bitingen. Jeg tror fortsatt ikke jeg har klart å stoppe med bitingen. Problemet mitt er at jeg har litt myke negler. Hver gang de blir lange og myke tenker jeg at de kommer til å brekke uansett, så jeg biter dem av. Noen ganger knekker de eller blir flisete. Dere som biter vet dette: Det går ikke ann å bare bite 1 negl.

Mitt top tips er å legge på neglelakk og heller pirke på denne. Det fungerer greit, men er ingen varig løsning. Det som kanskje fikk meg til å avstå fra biting (foreløpig) er at jeg vil vere fin til skolestart (har farget håret, fått brunfarge, fått negler osv.). Det å stoppe å bite negler kan vel sammenliknes med andre avhengihetsskapende ting som feks røyking - da du først slutter er det vanskelig, men det er de første 7-30 dagene som er værst.

Einar skrev:

Jeg sliter fremdeles selv om det var mitt nyttårsforsett å ikke bite. Det er to av rådene her inne jeg mener kan hjelpe meg. Det ene er - hver gang man begynner bite - å tenke på all møkka som ligger i neglene, og det andre er at man tenker over i hvilke situasjoner man biter, f.eks når man er spent, nervøs, sulten, kjeder seg osv osv.

Når man har blitt klar over denne situasjonen, så kanskje det hjelper så man er forberedt på når en slik situasjon kan dukke opp, og at man da er påpasselig. Kanskje det hjelper?

Ingvild skrev:

Jeg så broren min bite negler da jeg var 4år. Da startet jeg også, og er nå 13. Dajeg var 11 sluttet jeg fordi jeg tvang meg. Jeg så at den ene neglen var skjev, så jeg beit den. Så begynnte jeg igjen, og her sitter jeg med teip over neglene.

Bite skrev:

Beste måten er å smøre hvitløk på fingrene. Hvis du f.eks. skreller hvitløk, blir neglene sterkere og du slutter å bite pga smaken. 4-5 dager og du er fri. Du må leve med lukten.

Hei skrev:

Hvis man har på fake negler, vokser fortsatt de ekte neglene under? Så når man tar av de fake, så har de ekte vokst ut?

Vicci skrev:

Jeg biter negler hele tiden, så lenge jeg kan huske har jeg bitt. Dette blir jeg egentlig kvalm av, men jeg klarer ikke slutte. Hjelp meg, jeg er bare tolv år, og jeg vil ha fine negler. Hvis ikke skal jeg kjøpe løsnegler Jeg har også problemer med stygge hender, og stygg hud.

Ingrid skrev:

Jeg har et stort problem med neglebiting. Jeg har prøvd go negl. Det fungerte ikke. Noen ganger har de blitt lange, men så har jeg begynnt og bitt i igjen. Jeg pleier og skrape tenna mine under neglen. Men da kommer det fuktighet inn i neglen og da brekker de. Jeg prøver og ha på neglelakk for da blir de så fine at jeg ikke vil bite. Men skraper jeg av neglelakken og så ser jeg at neglene er stygge eller ujevne så begynner jeg og bite igjen. Er det noen som har noen tips?

Anonym skrev:

Hvis noen av dere har hund, som dere lar slikke på hendene deres (sansynligvis neglene også)? Så er det bare å tenke på at den bikkja sleiker seg oppi rompehullet til både seg selv og andre hunder. Fikk du lyst til å bite nå? Det går også ann å bare tenke på hvor fine og rene negler du kan få. Det fikk meg til å slutte.

Katinka skrev:

Jeg har bitt negler helt siden barnhagen, og ingenting hjalp for meg. Det var en gang jeg så noen sykt fine negler og det fikk meg til å slutte. Siden jeg ville ha sånn nydelige negler.

Ayleen skrev:

Jeg biter negler, har alltid gjort det, men jeg vil ikke alltid gjøre det. Jeg har prøvd go negl og det smakte ekkelt i starten, men etter hvert ble jeg vant til smaken. Mamma, pappa, bestemor, søstren min og farmor bet/biter også negler så kanskje det er arvelig? Jeg hater neglene mine, men aner ikke hvordan jeg skal slutte.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter neglebiting

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...