Neglebiting - kjerringråd

Neglebiting kan være et stort problem. Det gir ikke et veldig pent inntrykk og er normalt et uttrykk for personlig bekymring eller nervøsitet. Men det er fullt mulig å bli kvitt neglebiting. Det er nemmelig veldig enkle midler for hvordan man skal slutte å bite negler.

En innsender sier at hun har fått hennes datter til å slutte å bite neglene ved å smøre på blank neglelakk. Denne har smakt så ille at hun rett og slett ikke klarte smaken av den.

Hvordan slutte å bite negler?

Er man litt eldre og vil ha lange negler, kan svaret være å sette på kunstige negler. Disse er ofte hardere enn vanlige negler og man slipper da den ubevisste neglebitingen. En annen metode for å slutte å spise negler kan være å klippe neglene så korte at det ikke er noe igjen å bite på.

Egentlig er neglebiting en ukontrollert refleks, som kommer i de samme situasjoner om og om igjen. For eksempel kan man ubevisst bite negler når man venter på rødt lys, snakker i mobiltelefon eller når man sitter helt i sine egne tanker.

Neglebiting

Mathilde skrev 05. august:

Jeg er 17 år og har alltid bitt negler. Akkurat nå har jeg fine negler, men det er noe alle neglebitere får til en gang i blandt før de faller tilbake på bitingen. Jeg tror fortsatt ikke jeg har klart å stoppe med bitingen. Problemet mitt er at jeg har litt myke negler. Hver gang de blir lange og myke tenker jeg at de kommer til å brekke uansett, så jeg biter dem av. Noen ganger knekker de eller blir flisete. Dere som biter vet dette: Det går ikke ann å bare bite 1 negl.

Mitt top tips er å legge på neglelakk og heller pirke på denne. Det fungerer greit, men er ingen varig løsning. Det som kanskje fikk meg til å avstå fra biting (foreløpig) er at jeg vil vere fin til skolestart (har farget håret, fått brunfarge, fått negler osv.). Det å stoppe å bite negler kan vel sammenliknes med andre avhengihetsskapende ting som feks røyking - da du først slutter er det vanskelig, men det er de første 7-30 dagene som er værst.

Einar skrev 03. februar:

Jeg sliter fremdeles selv om det var mitt nyttårsforsett å ikke bite. Det er to av rådene her inne jeg mener kan hjelpe meg. Det ene er - hver gang man begynner bite - å tenke på all møkka som ligger i neglene, og det andre er at man tenker over i hvilke situasjoner man biter, f.eks når man er spent, nervøs, sulten, kjeder seg osv osv.

Når man har blitt klar over denne situasjonen, så kanskje det hjelper så man er forberedt på når en slik situasjon kan dukke opp, og at man da er påpasselig. Kanskje det hjelper?

Ingvild skrev 10. januar:

Jeg så broren min bite negler da jeg var 4år. Da startet jeg også, og er nå 13. Dajeg var 11 sluttet jeg fordi jeg tvang meg. Jeg så at den ene neglen var skjev, så jeg beit den. Så begynnte jeg igjen, og her sitter jeg med teip over neglene.

Bite skrev 08. januar:

Beste måten er å smøre hvitløk på fingrene. Hvis du f.eks. skreller hvitløk, blir neglene sterkere og du slutter å bite pga smaken. 4-5 dager og du er fri. Du må leve med lukten.

Hei skrev 28. desember:

Hvis man har på fake negler, vokser fortsatt de ekte neglene under? Så når man tar av de fake, så har de ekte vokst ut?

Vicci skrev 14. november:

Jeg biter negler hele tiden, så lenge jeg kan huske har jeg bitt. Dette blir jeg egentlig kvalm av, men jeg klarer ikke slutte. Hjelp meg, jeg er bare tolv år, og jeg vil ha fine negler. Hvis ikke skal jeg kjøpe løsnegler Jeg har også problemer med stygge hender, og stygg hud.

Ingrid skrev 28. oktober:

Jeg har et stort problem med neglebiting. Jeg har prøvd go negl. Det fungerte ikke. Noen ganger har de blitt lange, men så har jeg begynnt og bitt i igjen. Jeg pleier og skrape tenna mine under neglen. Men da kommer det fuktighet inn i neglen og da brekker de. Jeg prøver og ha på neglelakk for da blir de så fine at jeg ikke vil bite. Men skraper jeg av neglelakken og så ser jeg at neglene er stygge eller ujevne så begynner jeg og bite igjen. Er det noen som har noen tips?

Anonym skrev 18. september:

Hvis noen av dere har hund, som dere lar slikke på hendene deres (sansynligvis neglene også)? Så er det bare å tenke på at den bikkja sleiker seg oppi rompehullet til både seg selv og andre hunder. Fikk du lyst til å bite nå? Det går også ann å bare tenke på hvor fine og rene negler du kan få. Det fikk meg til å slutte.

Katinka skrev 27. august:

Jeg har bitt negler helt siden barnhagen, og ingenting hjalp for meg. Det var en gang jeg så noen sykt fine negler og det fikk meg til å slutte. Siden jeg ville ha sånn nydelige negler.

Ayleen skrev 07. august:

Jeg biter negler, har alltid gjort det, men jeg vil ikke alltid gjøre det. Jeg har prøvd go negl og det smakte ekkelt i starten, men etter hvert ble jeg vant til smaken. Mamma, pappa, bestemor, søstren min og farmor bet/biter også negler så kanskje det er arvelig? Jeg hater neglene mine, men aner ikke hvordan jeg skal slutte.

INH skrev 05. august:

Jeg er 12 år og spiser på neglene nesten hele tiden. Jeg har prøvd noe som heter Go negl men det hjalp ikke helt. Jeg har hørt at folk bruker blankk neglelakk. Hjelper det? Gi alle tips dere har, jeg er desperat.

Tinepiia skrev 19. juni:

Jeg er 14 år gammel og prøver en metode for å slutte og spise negler. Metoden min er å tenke på at hvis noen tar en finger opp i ræva og tar i et dørnåndtak på et senter eller noe sånn, så etter det kommer du og tar borti det og får bakteriene på neglene så spiser du på de.

Lise skrev 15. juni:

Jeg har bitt negler hele livet mitt fram til januar i år. Trikset for meg var å bruke svart neglelakk hele tiden, for hvis jeg kom til å bite da, hadde jeg endt opp med svarte neglelakkrester over tenna. Før dette hadde jeg prøvd det meste, men det enkleste var det beste for min del.

Gitte skrev 04. april:

Jeg biter så mye negler at go neigl smaker godt. Hva kan jeg gjøre?

Meg skrev 27. mars:

Jeg sliter veldig jeg også. Men nå har jeg faktisk fått litt lange negler på 2 fingre. Det jeg gjorde var rett og slett og bestemme meg for å ta 2 og 2 fingre om gangen. Jeg begynte med pekefingrene. Noen syns sikkert det høres ut som en sakte metode, men det virker for meg å jeg har prøvde ganske mange andre ting før. Håper dette blir til hjelp for noen.

Ping skrev 22. mars:

Jeg bet negler helt opp til i forfjor, men så noen som hadde lange negler og bestemte meg på dagen for å slutte. Har ikke bitt siden. Neglene er ikke kjempelange, men lange nok. Av og til greit med viljestyrke.

Maria skrev 20. mars:

Jeg har bitt negler siden jeg kan huske. Jeg er 30 år, dette er så flaut. Jeg biter bare ikke, jeg gnager. Har knapt det som kan kalles for negler egentlig, men jeg får ikke til å slutte og har prøvd det meste. Jeg har ikke nok negl for å sette på falske heller. Hva gjør man da? Når all bitinger foregår ubevist? Har begynt å gå med hansker. Det er så flaut å møte mennesker med slike hender. Ikke minst på fest, når man alltid rekker etter faslken eller glasset sitt. Alle ser det jo.

Lex skrev 06. januar:

Jeg biter negler, og det har jeg gjort i alle år. Har prøvd gonegl, løsnegler og ca alle tipsa jeg har lest over her. Jeg har bitt så mye på fingrene og huden rundt at det ser helt ille ut. Det er flaut at folk ser hendene mine, og jeg fryser veldig lett på dem. Samtidig er hendene rue og kjennes ut som mannfolk-arbeidshender. Hjelp!

Einar skrev 05. januar:

Noen som vet hvor man får tak i neglforsterker? Bruker Go'negl nå, men hvis jeg er flink og de vokser ut, så går det vel an å gjøre dem hardere? Noen som har erfaring med det?

Susann skrev 27. desember:

Jeg var veldig ekstrem med neglebiting for 1 år siden ca. Neglene mine var også så tynne at det var lett for at det kom hakk, og da ble det bare til at jeg beit de av.

En ting som har hjulpet veldig for meg er å hele tiden ha på neglelakk, for da kan jeg heller pirke/bite av neglelakken. Så nå har jeg faktisk lange, ekte negler for første gang i hele mitt liv.

Eldre kommentarer: 1 2 3

Diskuter neglebiting

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...