Neglesopp - kjerringråd

Neglesopp angriper som ordet sier neglene. Dette kan føre til at neglene blir tykke og vanskelige å klippe. Utover dette blir også neglene misfarget og ikke akkurat attraktive å se til. Soppen som angriper neglene er en sopp som heter Trichophyton rubrum. Angrepet kan komme både på en og flere negler. Men det vanligste er at man merker det på stortåa først.

Neglesopp er ikke bestandig like enkelt å bli kvitt. Men en innsender sier at hun har brukt grønnsåpe til å bekjempe problemet med. Smør grønnsåpe på neglene til plagene forsvinner. Neglesoppen skal da være borte for en stund. Det kan tenkes at den kommer tilbake men da er det bare å gjenta samme type behandling, sier hun.

Neglesopp på tær
Neglesopp på tær : Foto : kjerringrad.com

Anne Lise skrev:

Jeg har brukt tabletter i 2-3 måneder. Ingen bedring, men jeg mistet helt smakssansen som en bivirkning.

Liv66 skrev:

Har hatt neglesopp siden 1990. Ingenting av det jeg har kjøpt på apotek har virket. Jeg brukte dette i 1-2 år hvert produkt uten at det virket på meg. Jeg har ellers brukt grønnsåpe, klor, eddik, tea Tree olje, men niks. Det hjalp ikke. Nå er det på gang med laser. Han som behandler meg sier de garanterer et godt resultat.

Osvald skrev:

Jeg ha vært plaget med neglesopp i mange år. Nå har jeg prøvd, munnskyllemidlet, Listerine. Jeg fukter gasbind eller annet og legger på neglen, fester det med plaster og lar det ligge der i en time eller to. Jeg har prøvd to ganger med tre ukers mellomrom og soppen minker i størrelse.

Sara skrev:

Jeg har prøvd nailner i noen måneder nå. Neglen har blitt verre. Vet ikke om den skal bli det før den blir bedre? Først hadde jeg bare litt sopp i den ene kanten og nå er 1/3 del av neglen hvit og har løsnet. Jeg har spurt forskjellige klinikker om råd. En laser klinikk anbefalte å prøve tablett-kur først og fremst ihvertfall. En annen fotklinikk anbefalte Javatop dråper.

Hilde skrev:

Jeg har hatt neglesopp i mange år. Jeg brukte Lamisil i 1 år uten noen som helst virkning. Neglesoppen spredde seg etterhvert til begge føtter. Tåen ved siden av storetåen, ble opphovnet, rød og øm. Jeg har diabetes, så dette var ikke bra. Så har jeg brukt Terbinafin i 2 uker, og smurt med Vademecum munnskyll. Ser allerede stor bedring. Smertene jeg hadde i tåen (ved siden av storetåen) er forsvunnet og hevelsen er gått ned.

Mitt råd: få legen til å ta prøve av neglen. Dette sikrer riktig behandling. Les deg opp på seriøse legesider. Vurder andres erfaringer. Som i mange (de fleste?) tilfeller må vi være vår egen lege for å få riktig behandling. Legene er ofte ikke oppdatert på ny medisin. På dette området tyr de ofte til den kjente, og ubrukelige Lamisil. Det kommer stadig nye og bedre legemidler. Det viktigste er at vi selv har litt kunnskap om hva som virker. Dette er min årelange erfaring. Ønsker alle lykke til.

Ida skrev:

Jeg må bare ha råd, hjelp meg den som kan. Jeg har tre negler som jeg har fotsopp på og neglene bare smuldrer seg opp. De er gule og det er rett og slett ikke mye pent å se på. Hva kan jeg bruke?

Ester skrev:

Fikk dere tablettene uten resept i Sverige?

Odd skrev:

Er det noen som har prøvd Antibac? Det skal jo ta knekken også på sopp?

Arne skrev:

Jeg har brukt neglsoppolje, men det som virkelig har hjulpet i løpet av kort tid er å sette tærne i munnskyllevæske fra Listerine. Sitt i 30 min 1 gang hver uke i. Min neglsopp er nå borte.

Isabelle skrev:

Jeg har slitt med neglsopp på begge føtter i over 20 år, og har forsøkt alt av kjerringråd og lamisiltabletter. Jeg gikk 3 ganger på disse pillene (en kur varte i 3 mnd), og selv etter så lang tid ble det ingen forbedring. For et par måneder siden fant jeg tilfeldigvis Dr. G's Clear Nail Antifungal på eBay. Siden jeg har prøvd alt tok jeg sjansen og bestilte dette.

Da flasken ankom filet jeg neglene og påførte morgen og kveld. Jeg merket forandring etter 3-4 dager. Neglen lysnet og jeg ble motivert til å fortsette. Nå har jeg gått på denne kuren i 2 måneder, og jeg er overlykkelig. Når man har slitt med noe så lenge, så er dette stort. Jeg har kjøpt 5 flasker for å sikre meg at dette ikke skal komme tilbake. Det vil nok være individuelt ang. virkning, men ville gjerne dele siden dette hjalp meg.

Rulle skrev:

Putt fingeren med den infiserte neglen i 7% eddikvann i 30 minutter x 14 dager så blir du helt fin.

Marita skrev:

Dere som har neglsopp, men ikke får det bort, kan ha neglpsoriasis. Det ser helt likt ut, men kan ikke fjernes, bare holdes under kontroll.

Sopp-plaget skrev:

jeg har hatt neglesopp i ca 15 år siden den tiden jeg var aktiv svømmer. Nå har jeg sopp på nesten alle neglene på begge føttene. Jeg har prøvd Nalox i 6 mnd, men det har ikke hatt noen virkning. Har kjøpt Scholl sitt preparat, men da jeg leste på pakningsvedlegget, stod det at du bare burde bruke det hvis du hadde max to negler som var angrepet. Irriterende at jeg ikke fikk den opplysningen på apoteket, for preparatet var dyrt. Skal likevel prøve det. Hvis ikke det hjelper, prøver jeg Vademecum.

Nissen skrev:

Jeg har prøvd sånne dyre tabletter selv et par ganger og det har fungert bare en gang. Skulle ønske fastlegen kunne vært litt mer behjelpelig enn å bare selge dyre tabletter som kanskje funker.

Kari skrev:

Nalox har gitt meg fine tånegler igjen. Så stygt ut en stund. Masse sopp og gule negler. Nå etter 8 mnd et det borte, takk og lov. Jeg smører på Nalox ennå for jeg er livredd for at det skal komme igjen.

Ratto skrev:

Jeg smører på eddik essens 35 prosent hver kveld og neglene som vokser ut er helt fine.

Beathe skrev:

3% hydrogen peroxide kan kjøpes på apoteket. Jeg fikk høre at det var beste medisin mot neglesopp. Det er så enkelt. Det ble et stort tap for legemiddelindustrien om alle kjøpte det. Det smøres på og tømmes bak neglen. Det skummer, men det bare tørker man bort. Skrap bort smusset/soppen bak neglen og påfør stoffet hver dag i en uke to ganger daglig. Etter det kanskje to ganger i uken to ganger daglig helt til man er frisk. Man kan kansje forebygge videre i lang tid. Stoffet er helt ufarlig. Gleder meg veldig til å prøve dette. Jeg plages selv med stortåneglene. Lykke til alle sammen.

Jan Kristian skrev:

Til deg som fikk neglesoppen bort på 3 uker. Det er umulig. Kan ikke vært neglesopp du har hatt. Uansett bruker og Nalox og ser stor forbedring. Har nå brukt Nalox i 8 uker og det er i ferd med å vokse ut frisk negl. Regner med det vil ta opptil 6 mnd å bli helt kvitt det.

Daniel skrev:

Jeg vil også anbefale Nalox. Har sopp i kanten på begge stortåneglene. Etter snart 3 mnd er det så godt som borte. Det er litt igjen fortsatt men jeg ser kjempeforandring. Ser at neglen som vokser ut er soppfri. Har smurt på Nalox 2, 3 ganger daglig og ikke 1 gang som står på tuben. Nalox virker.

Kattemor skrev:

Jeg har hatt neglesopp i flere år på en storetå. Har prøvd flere midler o.a. Kjøpte nettopp Nalox på apotekett. Det skal has på en gang pr. dag. Jeg så forandring etter en uke. Etter tre var det borte, men fortsetter litt til, selv om det ikke er noe mer.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter neglesopp

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...