Neglesopp - kjerringråd

Neglesopp angriper som ordet sier neglene. Dette kan føre til at neglene blir tykke og vanskelige å klippe. Utover dette blir også neglene misfarget og ikke akkurat attraktive å se til. Soppen som angriper neglene er en sopp som heter Trichophyton rubrum. Angrepet kan komme både på en og flere negler. Men det vanligste er at man merker det på stortåa først.

Neglesopp er ikke bestandig like enkelt å bli kvitt. Men en innsender sier at hun har brukt grønnsåpe til å bekjempe problemet med. Smør grønnsåpe på neglene til plagene forsvinner. Neglesoppen skal da være borte for en stund. Det kan tenkes at den kommer tilbake men da er det bare å gjenta samme type behandling, sier hun.

Neglesopp på tær
Neglesopp på tær : Foto : kjerringrad.com

Jhhanssen skrev:

Har brukt diverse legemidler til høye priser med dårlig resultat. Jeg fikk et kjerringråd om å bruke Kamferdråper. jeg har gjort det i en måned nå med godt resultat, og det er billig.

Ellen skrev:

Jeg var plaget i flere år med tidels store smerter pga. sopp under neglen på stortåa. Neglen ble presset oppover. Det var vondt med sko på og jeg hadde aldri sandaler om sommeren fordi det så fælt ut, etc. Jeg prøvde alt mulig som ikke hjalp. Leste så kjerringråd om grønnsåpe. Jeg smurte dette på 3 eller flere ganger pr dag. Soppen var mørk og død etter ca. 14 dager. Jeg fortsatte med smøring 3 ganger pr. dag, og renset/gravde ut død sopp jevnlig. Jeg klippet ødelagt negl etter hvert som dette ble mulig. Ny negl begynte å vokse mens soppen gradvis forsvant. Det krever litt tålmodighet. Det tok noen måneder totalt før jeg endelig igjen hadde fine, friske tånegler, og så kom en ny sommer i nyinnkjøpte sandaler. Det er viktig å vedlikeholde neglene ved å smøre på grønnsåpe 1-2 ganger pr. uke. Jeg har dermed aldri igjen hatt problemer med den soppen.

Gunnar skrev:

Jeg hadde sopp på min venstre stortå og neglen begynte å bli gul og tykk. Jeg slo heldigvis tåen og mistet neglen og soppen med den. Anbefales på det varmeste. Spark i en stein eller buk hammer. Kort behandlingstid og 100% effektivt.

Liv skrev:

Jeg har brukt Nalox I 3-4 mnd og ser tydelig nå at det kommer ut frisk negl. Men det er viktig å vaske og bruke neglefil sånn at middelet får skikkelig feste. Jeg har også lest om laser behandling og det kan gjøres hos en hudlege, men da må du kanskje ha henvisning av fastlegen. Jeg vet ikke hva prisen er for laser.

Anne Lise skrev:

Jeg har brukt tabletter i 2-3 måneder. Ingen bedring, men jeg mistet helt smakssansen som en bivirkning.

Liv66 skrev:

Har hatt neglesopp siden 1990. Ingenting av det jeg har kjøpt på apotek har virket. Jeg brukte dette i 1-2 år hvert produkt uten at det virket på meg. Jeg har ellers brukt grønnsåpe, klor, eddik, tea Tree olje, men niks. Det hjalp ikke. Nå er det på gang med laser. Han som behandler meg sier de garanterer et godt resultat.

Osvald skrev:

Jeg ha vært plaget med neglesopp i mange år. Nå har jeg prøvd, munnskyllemidlet, Listerine. Jeg fukter gasbind eller annet og legger på neglen, fester det med plaster og lar det ligge der i en time eller to. Jeg har prøvd to ganger med tre ukers mellomrom og soppen minker i størrelse.

Sara skrev:

Jeg har prøvd nailner i noen måneder nå. Neglen har blitt verre. Vet ikke om den skal bli det før den blir bedre? Først hadde jeg bare litt sopp i den ene kanten og nå er 1/3 del av neglen hvit og har løsnet. Jeg har spurt forskjellige klinikker om råd. En laser klinikk anbefalte å prøve tablett-kur først og fremst ihvertfall. En annen fotklinikk anbefalte Javatop dråper.

Hilde skrev:

Jeg har hatt neglesopp i mange år. Jeg brukte Lamisil i 1 år uten noen som helst virkning. Neglesoppen spredde seg etterhvert til begge føtter. Tåen ved siden av storetåen, ble opphovnet, rød og øm. Jeg har diabetes, så dette var ikke bra. Så har jeg brukt Terbinafin i 2 uker, og smurt med Vademecum munnskyll. Ser allerede stor bedring. Smertene jeg hadde i tåen (ved siden av storetåen) er forsvunnet og hevelsen er gått ned.

Mitt råd: få legen til å ta prøve av neglen. Dette sikrer riktig behandling. Les deg opp på seriøse legesider. Vurder andres erfaringer. Som i mange (de fleste?) tilfeller må vi være vår egen lege for å få riktig behandling. Legene er ofte ikke oppdatert på ny medisin. På dette området tyr de ofte til den kjente, og ubrukelige Lamisil. Det kommer stadig nye og bedre legemidler. Det viktigste er at vi selv har litt kunnskap om hva som virker. Dette er min årelange erfaring. Ønsker alle lykke til.

Ida skrev:

Jeg må bare ha råd, hjelp meg den som kan. Jeg har tre negler som jeg har fotsopp på og neglene bare smuldrer seg opp. De er gule og det er rett og slett ikke mye pent å se på. Hva kan jeg bruke?

Ester skrev:

Fikk dere tablettene uten resept i Sverige?

Odd skrev:

Er det noen som har prøvd Antibac? Det skal jo ta knekken også på sopp?

Arne skrev:

Jeg har brukt neglsoppolje, men det som virkelig har hjulpet i løpet av kort tid er å sette tærne i munnskyllevæske fra Listerine. Sitt i 30 min 1 gang hver uke i. Min neglsopp er nå borte.

Isabelle skrev:

Jeg har slitt med neglsopp på begge føtter i over 20 år, og har forsøkt alt av kjerringråd og lamisiltabletter. Jeg gikk 3 ganger på disse pillene (en kur varte i 3 mnd), og selv etter så lang tid ble det ingen forbedring. For et par måneder siden fant jeg tilfeldigvis Dr. G's Clear Nail Antifungal på eBay. Siden jeg har prøvd alt tok jeg sjansen og bestilte dette.

Da flasken ankom filet jeg neglene og påførte morgen og kveld. Jeg merket forandring etter 3-4 dager. Neglen lysnet og jeg ble motivert til å fortsette. Nå har jeg gått på denne kuren i 2 måneder, og jeg er overlykkelig. Når man har slitt med noe så lenge, så er dette stort. Jeg har kjøpt 5 flasker for å sikre meg at dette ikke skal komme tilbake. Det vil nok være individuelt ang. virkning, men ville gjerne dele siden dette hjalp meg.

Rulle skrev:

Putt fingeren med den infiserte neglen i 7% eddikvann i 30 minutter x 14 dager så blir du helt fin.

Marita skrev:

Dere som har neglsopp, men ikke får det bort, kan ha neglpsoriasis. Det ser helt likt ut, men kan ikke fjernes, bare holdes under kontroll.

Dingo skrev:

Det er jo tull å hevde at noe ikke virker fordi man ikke ser resultatet etter noen få uker/måneder. Det tar opp mot halvannet år for en tånegl å vokse ut, og hastigheten synker med alderen, skjønner? Neglen ser altså ikke bedre ut selv om soppen er borte før den nye neglen er vokst frem. Det tar lang tid å se resultatet. Tabletter fungerer på 85%. Sammen med lakk/krem fungerer det meget godt. Så fremt man ikke slurver underveis da.

Ina skrev:

Jeg vil takke dere alle som har kommet med innspill til hva som kan hjelpe til å få bukt med neglesoppen. Jeg personlig er veldig flau over mine tær. Jeg har det verst på begge storetå-ene, men et hint til det på de andre også. Jeg vil helst ikke vise de frem. Men det var en gang det skjedde noe uventet (i forhold til soppen) for jeg skulle pleie min harde hud på beina og hadde kjøpt en pakke med "Exfoliating Foot Sock" (kjøpt på Nille kr.99,-). Det blir det samme som "Baby Feet". Jeg satte på meg disse og satt med de litt lenger enn anbefalt. Jeg tok de av meg og tittet ned på føttene. Neglene var jo nesten normale igjen. Jeg leste litt på pakken og fant ut at det inneholdt bla. propylenglykol. Mens det nevner at det er papaya, sitron, eple, appelsin, kamille-ekstrakt og andre botaniske ekstrakter som beroliger og eksfolierer huden.

Jeg vet ikke om det var dette som hjalp eller ikke, men det står ikke på pakken hvor ofte det er anbefalt å behandle føttene. Så her får en nok bare sette i gang med grønnsåpe, saltvannsfotbad, Vademecum, Tea Trea olje og coconøtt olje, så får en bar se hva som virker.

Ellen skrev:

Smør på vanlig grønnsåpe 2-3 ganger pr. dag og neglesoppen er borte i løpet av 2-3 uker. Jeg var plaget i årevis, til jeg fant det kjerringrådet som faktisk virker.

Sopp-plaget skrev:

jeg har hatt neglesopp i ca 15 år siden den tiden jeg var aktiv svømmer. Nå har jeg sopp på nesten alle neglene på begge føttene. Jeg har prøvd Nalox i 6 mnd, men det har ikke hatt noen virkning. Har kjøpt Scholl sitt preparat, men da jeg leste på pakningsvedlegget, stod det at du bare burde bruke det hvis du hadde max to negler som var angrepet. Irriterende at jeg ikke fikk den opplysningen på apoteket, for preparatet var dyrt. Skal likevel prøve det. Hvis ikke det hjelper, prøver jeg Vademecum.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Diskuter neglesopp

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...