Neglsopp - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om neglsopp.

Jules skrev:

Det som hjelper å bli kvitt neglsopp uten Lamisil er PH-diett eller prøv i 6 mnd. med mat uten gjær (inkl. gjærekstrakt) og sukker (inkl. honning, hvit eller brun sukker, aspartam eller andre søtningsstoffer).

Elin skrev:

Jeg har meget god erfaring med olivenbladekstrakt tabletter. De er litt dyre men meget effektive.

Lise skrev:

Hei, jeg har hatt neglsopp siden jeg hvar 5 år. Det er ikke gøy når vi har gym og jeg har glemt gymskoene, eller om sommeren. Jeg bruker nailer hver dag. Jeg har det å på alle neglene untaget lilletåa på venstere fot. Når dere bruker Nailer er det viktig å smøre vaselin eller en tykk krem rundt der dere skal ta det, hvis du ikke tåler den sterke syren som kommer vil det komme til å begynne å klå. Når du har sko på den er det ikke behagelig. Jeg endte opp med å ta dopapir rundt tærne.

Candidakur skrev:

Jeg er ennå ikke ekspert på dette, men det kan tyde på at neglesopp kommer av en overvekst av candida i kroppen. Candida er en naturlig sopp men det kan bli for mye av den, og da tar den helt over kroppen. Jeg går på en candida-diett nå uten gjær, sukker og laktose og det er et slit, men det er også et slit å ha disse neglene. Så jeg tar utfordringen. Jeg har ikke turt å begynt på denne medisinske kuren som legene gir meg.

Tetre olje skrev:

Min tante og Onkel brukte tetre olje for å få bukt med sopp problemmet. Te Tre olje har i mange århundreder vært brukt medisinsk og blir det fortsatt i dag. Den er antiseptisk, bakteriehemmende, sopphemmende og immunstimulerende.

Ove skrev:

Honning. Ha føttene i vann en halv times tid og på den måten mykgjør hud og negler. Børst vekk gammel hud og klipp neglene. Rense under neglene (der er det mye sopp) og smør godt inn med honning. La honningen sitte på en ukes tid og vær ikke gjerrig med honningen. Jeg vet ennu ikke om det fjerner soppen helt, men det er et godt forsøk, det er helt ufarlig og nesten gratis. Kan sikkert kombineres med forutgående vask med eddikvann. Jeg har hatt soppen en fem års tid. Legen vil ha meg til hudspesialist og jeg vil ikke. Men nå ser jeg lys i tunnelen. Honning og luft. Men du kan godt ha sokker på.

Marit skrev:

Hei, jeg har kjempevonde storetånegler. De er harde, gule og ser inngrodde ut i hjørnene. Har fått konstatert neglsopp av fotpleier og lege. Har brukt tablett-kur på 3 mnd. Legen mener det kan ta opptil ett år å bli kvitt soppen. Tablettene er mye billigere enn Lamisil, så ett års bruk koster ca 1100,- Nå har jeg blitt frarådet å bruke neglelakk, det kan forverre soppen. Til alle som sliter med neglsopp: Lykke til med bekjempelsen! Det er smertefullt, til tider orker jeg ikke å ha vekten av dyna på tærne engang.

Mette skrev:

Hei anderine, du får kjøpt Nailner på Apotek1. Kjøpte det for noen dager siden, så kan ikke oppgi deg noe effekt enda. Vi får bare håpe.

Anderine skrev:

Går det an og få kjøpt Nailner her i Norge?

Bella skrev:

Jeg var veldig flink med vademecum en periode. Jeg brukte det både morgen og kveld. Det ble bedre, men ikke bra. Den høye neglen la seg mer inntil tåen. Har sett reklame på TV for en negllakk mot neglsopp. Etter hva jeg har lest her fungerer det ikke kun med negllakk?

Bård skrev:

Prøvde også tablettkur for en 5-6 år siden, men nå er vi back in business. Så reklame for ei savle i går, prøver den nå.

Hannah skrev:

Har prøvd vademecum lenge, uten at det gv særlig resultat. Bruker nå et middel som heter Nailner, kjøpt på apotek for 298 kr. Den er mot neglsopp. Ser allerede forbedring etter en ukes behandling. Må bare fortsette å behandle, og være tålmodig. Husk du må file ned den soppinfiserte neglen en del før du begynner å behandle, da virker det mye bedre tror jeg. Så må neglen bare få gro seg ut. Canesten er også et tips til de som har fotsopp i tillegg. Neglsopp kommer ofte fra fotsopp som ikke har blitt behandlet.

Smula skrev:

Jeg har forsøkt tre rundt 3 mnd tablettkur til kr 800,- per stk og det hjelper ikke mer enn grønnsåpe, edikk, grapefruktkjerneekstrakt og alt det andre. Det kommer igjen og igjen. Nå er jeg anbefalt et kosthold fritt for karbo, noen som har forsøkt

Fotpleier skrev:

Bruk vademekum på neglene, ved hyppig bruk vil dette hjelpe.

Oddvar skrev:

Jeg kan også bekrefte at preparatet Lamisil gjorde at jeg mistet smak sansen for en periode. Ble frarådet av lege om å fortsette med Lamisil og avsluttet derfor. Har også prøvd et annet produkt. Det virker, men tar lang tid. For begge to sitt vedkommende ble jeg fulgt opp med sjekk av lever. Sliter fortsatt med sopp på venstre stor tå negl.

Hugo skrev:

Selv om det står på lamisil salven at den ikke virker på neglsopp, så hjelper den veldig mye. Men en må være tolmodig, og den fjerner den ikke helt.

Troll-tåa skrev:

Jeg har neglsopp på stortåa og lilletåa. Det er kjempestygt og jeg går aldri barfot, men etter at jeg begynte å dynke de infiserte neglene i vademecum, ser jeg at stortåa har blitt litt bedre. Har dynket i et år nå men tror ikke jeg blir kvitt det bare med vademecum. Har veldig lyst til å prøve lamisil.

Kalle skrev:

Jeg begynte med grapefrukt-kjerne olje, smører på hver kveld. Har blitt mye bedre. Holder det nogenlunde i sjakk, men det er ingen kur for å få det helt vekk.

Heidi skrev:

Hei Kari! Tusen takk for koselig svar og et godt råd :) ser nok ut til at jeg må prøve denne kuren. Hilsen Heidi.

Arne skrev:

Jeg har ennå ikke hørt om noen som har fjernet neglsoppen med kjerringråd når den først er der. Har selv undersøkt både litteratur o.a etter at jeg begynte med tabletter. Selv har jeg fått for meg alvorlige bivirkninger; smaks sansen forsvant etter 4 uker, og alt jeg putter i munnen smaker foreferdelig og gir meg brekninger. Har tenkt å avbryte kuren, men både hudlege og farmaseut fraråder. Soppen kan bli resitent og vende tilbake. Fortsetter derfor kuren, og har samtidig fått en effektiv slankekur. Håper jo at samksansen skal vende tilbake, noe fagfolkene bekrefter vil komme langsomt etter at kuren er avslutta. Mht. pris; det er nå flere norske apotek som har godkjente erstatningspreparater. De koster ca 340,- for en kur på tre mnd, og ikke rundt 1600,- slik det gjorde før. Uansett, det er ikke alle som mister smaksansen av disse preparatene, men JEG hadde ikke begynt kuren om jeg hadde visst at JEG skulle bli en av de smaksløse.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...