Neglsopp - kjerringråd

Neglsopp er som navnet sier, en soppsykdom som angriper neglene. Et tips for å få bukt med soppen er å smøre på grønnsåpe. Grønnsåpe har en bakteriedrepende effekt og vil derfor også ta knekken på neglsoppen.

Grønnsåpa som skal brukes bør være av den faste typen. Dette gjør at den ikke renner bort så lett etter at man har hatt den på, sier innsenderen. Neglesopp smitter på akkurat samme måte som fotsopp, men det sies at så mye som 2/3 av befolkningen ikke blir rammet av det. Dette på grunn av at immunforsvaret har stoffer i seg som hindrer sykdommen neglesopp i å bryte ut.

Neglsopp
Neglsopp : Foto : kjerringrad.com

Stig skrev 30. november:

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min greie med saken. Etter tre uker med følgende behandling, ser jeg tydelig stor forandring. Kuren er veldig enkel. Ta fotbad hver kveld i saltbad med mye salt som du strør over området som trenger det. Videre etter å tørket foten godt, dynker du tær og negler med Vademecum. Det dynker du også på hver morgen, så bruker du papir eller bomull som mellomlegg mellom der du har er trange mellomrom mellom tærne. Dette har for meg hatt en meget god virkning, så heretter sverger eg til Vademecum og lar apotek være apotek.

Storesøster skrev 28. desember:

Jeg henger meg på diskusjonen om neglesopp. Har brukt Vademecum over et helt år. Ble bedre, men ikke borte. Nå har jeg brukt Nailner og Nalox i over ett år. Syntes Nalox er den med best virkning, men er fortsatt ikke sopp-fri. Jeg filer og bruker neglefil og saks, for å ta bort den løse huden under og rundt neglene. Har snart ikke negler igjen. Hadde håpet på å slippe tablettene, men ser ut til at det ikke er noen annen utveg. Hvis det er så mye bivirkninger, frister det ikke. Er det noen der ute som virkelig har blitt kvitt neglesoppen?

Mattias skrev 23. november:

Jeg prøvde å bruke Nailner i over et halvår. Det virket sånn passe, men det virket som at soppen på en måte ble immun etter hvert, og vekste seg sterkere igjen. Då byttet jeg til becur nalox, og nå er det ikke langt igjen til neglen er helt soppfri igjen.

Einar skrev 11. oktober:

Jeg var hos hudlege for 15 år siden da jeg mente jeg hadde neglesopp. Han tok selv prøve i sitt laboratorium og sedte i tillegg inn en prøve. De var begge negative.

Jeg har siden ikke gjort noe, men ser at 3/4 av neglen ytterst har alle de symtomene som nevnes her i innleggene. Jeg har ikke vondt. Man kan se hvor langt inn soppen går og har mange ganger saget på tvers av neglen og løftet den av. Under er det en gørret masse som en kan fjerne.

Men når neglen vokser ut igjen er det akkurat likt. Neglen blir tykkere og tykkere. Legen mente det kunne være en form for Psoaris under neglen. Jeg startet i går med Scholl neglekur som er en form for neglelakk som påføres. Jeg er spent på resultatet. Er det noen som har likedan?

Per skrev 29. september:

Nailner hjelper litt, men ikke helt. 3 mnd. tablettkur er det eneste effektive, men det kan komme tilbake etter 5 -10 - 20 år.

Kari skrev 16. august:

Jeg har hatt neglsopp og ble kvitt den takket være en god fotterapeut og youghurt naturell. La et kompress med youghurt naturell på neglen hver dag, tok fotbad en gang pr uke, filte og klippet neglen. Gikk til fotterapeut en gang pr måned som slipte neglen så langt ned som mulig. Derved ble neglen tynnere og tynnere. Youghurten kom dermed inn på selve soppen. Neglen ble etterhvert borte, soppen filte og gravde jeg bort. Til slutt var det verken negl eller sopp igjen. Det kom opp igjen en ny og frisk negl.

Terje skrev 15. august:

Jeg har prøvd den såkalte dyre 3 måneders tabelett kuren 4-5 ganger Lamisil men har fremdeles neilsopp. Fikk også en annen kur fra hudlegen som også var en 3 måneders kur, de virker men bare litt. Jeg får prøve den nye Nalox og drømmer om at den kan virke, selv om det er noen her ser jeg som har prøvd.

Marit skrev 12. august:

Alle reseptfrie og hjemmekurene virker kun om det er mindre enn halvparten av neglen som er angrepet, altså mer enn halvparten: gå til lege.

Lavendel skrev 07. august:

Jeg sverger til ren lavendelolje, den er desinfiserende og tar fotsoppen. Jeg smører det også på hvis jeg får utbrudd av munnsår, det forsvinner fort. Jeg behandler neglen to tre ganger om dagen, tar en vattpinne og dytter oljen godt under neglen. På munnsår tar jeg ikke hull på blemmene, bare smører på mange ganger om dagen.

Ove skrev 01. august:

Min neglsopp kom etter at jeg brukte alt for trange sko. Jeg virkelig pinte meg ned i dem. Jeg tenkte det skulle hjelpe mot senebetennelse. Jeg sverger igjen til honning etter et langt opphold. Nå er det sommer. Smør hele foten inn med honning og gå med sandaler.

Mette skrev 12. juli:

Neglesopp har ingenting med brus eller kosthold. Det skyldes slag eller støt mot tåneglene. Noe som gir sprekker som igjen gir grobunn for sopp. De aller fleste fotballspillere har neglesopp på grunn av idretten de bedriver ikke brusinntaket. Dessuten er det smittsomt, og krever behandling av midler som tabletter og eller lakk. Men har hørt at tee tre oil skal være bra også.

Ole skrev 10. juli:

Jeg drikker ikke mye brus, og spiser heller ikke mer sukkerholdige ting enn andre, så jeg ser heller ingen sammenheng der. I mitt tilfelle kom nok soppen som en følge av dårlig immunforsvar etter cellegiftbehandling for kreftsykdom ( Ifølge hudspesialist). Som behandlig har jeg brukt Jodspiritus. Det kurerer ikke soppen, men fjerner smertene.

Oliver skrev 07. juni:

Har brukt Nalox også en drøy måned. Ser bedring på en, mest i fargen som har blitt mindre skjærende, og er beredt å holde ut i et par måneder til før jeg feller noen dom. Men hvor mye tar man egentlig på? Lønner det seg å være litt raus, eller skal neglen bare fuktes jevnt over? Og dersom man dusjer i løpet av dagen, tar man da bort virkningen?

Line skrev 29. mai:

Jeg ser ingen bedring etter en drøy måned med Nalox (kveld) og Vacemecum (morgen). Brukte Nailner i fjor, det hjalp, men soppen kom tilbake i vinter - mye fuktige skistøvler hadde vel skylda. Lurer på å gå over til teatree-oil eller Lamisil nå. Noen erfaringer?

Magne skrev 07. mai:

Jeg har brukt Nalox i 3 mnd . nå, men ser ingen bedring.

Dama skrev 24. april:

Nalox, kjøpes på apotek. Prøv den.

Rita skrev 05. april:

Kan det være sånn at hvis man har Candida i kroppen så kan man også få neglesopp? Det tror jeg. Og det er nok veldig mange som har Candida, som ikke vet om det. Søk og les om symptomer. Kanskje man må ta ondet fra den vinkelen.

Olivia skrev 08. mars:

Jeg har neglsopp og har ikke drukket brus eller andre drikker med sukker på flere år, denne sammenhengen stemmer ikke på meg.

M skrev 17. januar:

For det første: At du har neglsopp betyr at neglen er gul, tjukk og matt på overflaten (bare så alle vet hva det er snakk om). Altså ganske motbydelig. For det andre er det sjokkerende få som faktisk er klar over hva som er årsaken til neglsopp. Alle tror at dette er en sykdom som man må ha piller til 1000,- kroner pakka for å bli kvitt. Det er bare tull.

Grønnsåpe og vademekum kommer heller ikke til å funke. Her er nemlig fasiten mine damer og herrer. Neglsopp skyldes utelukkende én ting: for høyt inntak av sukkerholdig væske!

Altså hvis du har neglsopp skal jeg vedde på at du drikker mye sukkerholdig brus. Riktig? Dette fordi sukkerholdig væske gjør at du får sukkeret ut i blodet, i motsetning til sukkerholdig mat. Jeg bøtta nedpå med Burn, Cola og Urge og var i ferd med å få dette problemet. Til slutt så jeg at det var en klar sammenheng mellom neglhelsen og inntaket av brus.

Jon skrev 16. desember:

Har forsøkt teatreeoil, meget effektivt over tid.

Eldre kommentarer: 1 2

Diskuter neglsopp

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...