Neglsopp - kjerringråd

Neglsopp er som navnet sier, en soppsykdom som angriper neglene. Et tips for å få bukt med soppen er å smøre på grønnsåpe. Grønnsåpe har en bakteriedrepende effekt og vil derfor også ta knekken på neglsoppen.

Grønnsåpa som skal brukes bør være av den faste typen. Dette gjør at den ikke renner bort så lett etter at man har hatt den på, sier innsenderen. Neglesopp smitter på akkurat samme måte som fotsopp, men det sies at så mye som 2/3 av befolkningen ikke blir rammet av det. Dette på grunn av at immunforsvaret har stoffer i seg som hindrer sykdommen neglesopp i å bryte ut.

Neglsopp
Neglsopp : Foto : kjerringrad.com

Brunders skrev:

Har nå prøvd legens tablettkur to ganger. Først i ca 4 måneder uten forandring. Ventet et år. Er nå på slutten av 6 måneders kur uten forandring. Så nå er jeg over på å lete etter kjerringråd. Fotbad med natron og eddik blir første forsøk.

Grethe skrev:

Er det noen som har noen prøvd cocosa?

Jørn skrev:

Alle har flere type sopp både på og i kroppen. Neglesoppen spiser kreatinet i neglen eller hva det var. Har selv hatt litt plager, har brukt canesten krem, daktar krem, fotbad med fungoral sjampo, listerin, vademecum, men det som virkelig tok seg av plagene var Hydrogenperoksid 3% rett på neglen og tå. Det var effektivt.

Stig skrev:

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min greie med saken. Etter tre uker med følgende behandling, ser jeg tydelig stor forandring. Kuren er veldig enkel. Ta fotbad hver kveld i saltbad med mye salt som du strør over området som trenger det. Videre etter å tørket foten godt, dynker du tær og negler med Vademecum. Det dynker du også på hver morgen, så bruker du papir eller bomull som mellomlegg mellom der du har er trange mellomrom mellom tærne. Dette har for meg hatt en meget god virkning, så heretter sverger eg til Vademecum og lar apotek være apotek.

Cissi skrev:

Laser tar knekken på soppen, ingen bivirkninger heller. Koster ca 700 per gang og du må ta 4 ggr med en ukes mellomrom.

Arne skrev:

Det som har gjort at min neglsopp er borte på føttene er 30 min med tærne i listerine munnskyllevæske-omslag 1 gang i uka.

Tor skrev:

Jeg har brukt det meste av piller, lakk osv. Som medisinere vil selge. Nå har jeg slipt ned neglene og smører på Listerine munnvann på neglerotbetennelse. Det kan også brukes ellers på føttene. Det tar all soppkløe. Det ser ut til å fungere. Det koster ca. bare 50,- for full behandling for et år.

Maya skrev:

Jeg har heller ikke hatt for vane å drikke noen sukkeholdige drikker. Jeg drikker kun vann og urtete uten søtning, som jeg har gjort alltid. Jeg har hatt en tånegl infisert av neglesopp i mange år og prøvd lakk fra apotek uten resept. Legen min sier ingen av tingene de kan tilby hjelper. Han har selv plagen. Nå oppdaget jeg nylig spredning av sopp til nærliggende tå. Driver en del med fermentering og fant på selv å begynne å dynke neglen morgen/kveld med økologisk eddik(mother -type med bunnfall) + fotbad med grønnsåpe og eddik- synes nå etter 1,5 uke at det allerede har bedret plagene. Det var kjekt å få bekreftet at dette brukes av andre her.

Roy skrev:

De fleste glemmer at de smitter seg selv, med gamle sokker. Kast alle gamle sokker, så virker de fleste kjerringråd.

Mia skrev:

Det eneste som hjelper er laserbehandling hos fotterapaut. Det er svindyrt, men fjerner den. I USA kan man få kjøpt et lite laserapparat til privat bruk som skal ha samme virkning som de på klinikk. Jeg kan ikke bekrefte at det stemmer, men det er anerkjent at laserlys fjerner sopp. For noen hjelper nok tabletter også.

Magda skrev:

Aloe-vera har jeg brukt. Det hjalp etter bare 2 uker på den ene tåa mi og litt på den andre, men så stoppet det å fungere. Hvis du har bare litt neglesopp så vil jeg anbefale å ta på Aloe Vera før du legger deg om kvelden.

Storesøster skrev:

Jeg henger meg på diskusjonen om neglesopp. Har brukt Vademecum over et helt år. Ble bedre, men ikke borte. Nå har jeg brukt Nailner og Nalox i over ett år. Syntes Nalox er den med best virkning, men er fortsatt ikke sopp-fri. Jeg filer og bruker neglefil og saks, for å ta bort den løse huden under og rundt neglene. Har snart ikke negler igjen. Hadde håpet på å slippe tablettene, men ser ut til at det ikke er noen annen utveg. Hvis det er så mye bivirkninger, frister det ikke. Er det noen der ute som virkelig har blitt kvitt neglesoppen?

Mattias skrev:

Jeg prøvde å bruke Nailner i over et halvår. Det virket sånn passe, men det virket som at soppen på en måte ble immun etter hvert, og vekste seg sterkere igjen. Då byttet jeg til becur nalox, og nå er det ikke langt igjen til neglen er helt soppfri igjen.

Einar skrev:

Jeg var hos hudlege for 15 år siden da jeg mente jeg hadde neglesopp. Han tok selv prøve i sitt laboratorium og sedte i tillegg inn en prøve. De var begge negative.

Jeg har siden ikke gjort noe, men ser at 3/4 av neglen ytterst har alle de symtomene som nevnes her i innleggene. Jeg har ikke vondt. Man kan se hvor langt inn soppen går og har mange ganger saget på tvers av neglen og løftet den av. Under er det en gørret masse som en kan fjerne.

Men når neglen vokser ut igjen er det akkurat likt. Neglen blir tykkere og tykkere. Legen mente det kunne være en form for Psoaris under neglen. Jeg startet i går med Scholl neglekur som er en form for neglelakk som påføres. Jeg er spent på resultatet. Er det noen som har likedan?

Per skrev:

Nailner hjelper litt, men ikke helt. 3 mnd. tablettkur er det eneste effektive, men det kan komme tilbake etter 5 -10 - 20 år.

Kari skrev:

Jeg har hatt neglsopp og ble kvitt den takket være en god fotterapeut og youghurt naturell. La et kompress med youghurt naturell på neglen hver dag, tok fotbad en gang pr uke, filte og klippet neglen. Gikk til fotterapeut en gang pr måned som slipte neglen så langt ned som mulig. Derved ble neglen tynnere og tynnere. Youghurten kom dermed inn på selve soppen. Neglen ble etterhvert borte, soppen filte og gravde jeg bort. Til slutt var det verken negl eller sopp igjen. Det kom opp igjen en ny og frisk negl.

Terje skrev:

Jeg har prøvd den såkalte dyre 3 måneders tabelett kuren 4-5 ganger Lamisil men har fremdeles neilsopp. Fikk også en annen kur fra hudlegen som også var en 3 måneders kur, de virker men bare litt. Jeg får prøve den nye Nalox og drømmer om at den kan virke, selv om det er noen her ser jeg som har prøvd.

Marit skrev:

Alle reseptfrie og hjemmekurene virker kun om det er mindre enn halvparten av neglen som er angrepet, altså mer enn halvparten: gå til lege.

Lavendel skrev:

Jeg sverger til ren lavendelolje, den er desinfiserende og tar fotsoppen. Jeg smører det også på hvis jeg får utbrudd av munnsår, det forsvinner fort. Jeg behandler neglen to tre ganger om dagen, tar en vattpinne og dytter oljen godt under neglen. På munnsår tar jeg ikke hull på blemmene, bare smører på mange ganger om dagen.

Ove skrev:

Min neglsopp kom etter at jeg brukte alt for trange sko. Jeg virkelig pinte meg ned i dem. Jeg tenkte det skulle hjelpe mot senebetennelse. Jeg sverger igjen til honning etter et langt opphold. Nå er det sommer. Smør hele foten inn med honning og gå med sandaler.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter neglsopp

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...