Prolaps - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om prolaps.

Krøkka skrev:

Jeg har i 6 måneder nå hatt prolaps mellom L5 og S1. Fikk i dag brev fra sykehuset at jeg er satt på venteliste. Det vil da ta ca 2 måneder før jeg får time. Jeg plages mest av at venstre ben sovner, og har også smerter nedover benet.

Mitt største problem er egentlig ikke smertene. De kan jeg leve med, men at vi planlegger å få barn. Vi har en fra før, og vil ikke ha for stor aldersforskjell. Er det noen som har noen tips til behandling som har fungert bra på denne typen prolaps? Noen som har erfaring med graviditet og fødsel med en slik prolaps?

Runar skrev:

Har prolaps i L4 og L5, og en gryende helt nederst i korsryggen. Konstant utstråling fra rumpeball, lysken, låret, kneet og leggen i høyre ben. Etter å ha gått noen få meter så låser det seg i en av de nevnte lassene, noe som forhindrer den treningen jeg vil og ønsker å foreta. Har hatt problemer før, men ikke på dette nivå. Jeg vet at jeg må holde meg fysisk aktiv, men det nytter ikke nå.

For å holde smertene nogenlunde i sjakk tar jeg 1,5 g paracet og mellom 600 mg og 1 g ibux 9 ganger i døgnet. Har vært hos kiropraktor, fastlege, tatt MR og får bare beskjed om at dette kommer til å ta tid. Noen som kjenner seg igjen ?

Hardt slit skrev:

Jeg er 19 år og fikk prolaps nederst i ryggen for 4mnd siden. Stråling ned i venstre ben. Jeg gikk til kiropraktor 7 ganger uten at det hjalp noe til 350 kr timen. Jeg tøyer og gjør øvelser, men lite skal til for at smertene kommer. Er det noen som anbefaler operasjon, eller andre råd? Jeg vil helst ikke bli lam. På forhånd takk.

Allan skrev:

Enig med Anne, finn en seriøs kiropraktor, helst en som kan akupunktur. Dette kombinert med en henvisning til en fysioterapeut (24 behandlinger) og målrettet styrketrening. Jeg har i C6-C7 og er smerte fri etter 5 uker. Legen min ville gi med sterk smerte stillende. Hadde ikke fungert.

Mortemeis skrev:

Søker på Eriks ryggbok - den er jo ikke til salgs - hva gjør man da - er den å finne på biblioteket kanskje?

Anne skrev:

Jeg har hatt prolaps lenge og hørt på legen min og tatt det med ro, altså smertestillende og sofaen. Men da dette ble både frustrerende og ikke sundt, gjorde jeg noe legen frarådet sterkt. Jeg kontaktet en kiropraktor som er ekspert på prolapser, og etter tre behandlinger var jeg ett nytt menneske. Kiropraktoren min rører ikke selve prolapsen men musklene rundt. Kan ikke få skrytt nok av dette. Pass på at det er en seriøs kiropraktor som vet hva han driver med.

Dr.snabel skrev:

Kosthold er også viktig. Drikk mye vann, spis mye proteiner. Karbohydrater som poteter, pasta, brød kan være en godbit en gang i blandt. Det gjør at kroppen også kan bli noe lettere i vekta, og kanskje derfor lettere å ha med å gjøre. Poteiner og vann hjelper kroppen og bygge seg opp innvenig og gjør at lege prosesser går mye mere effektivt.

Espen skrev:

Jeg har slitt med prolaps i 1 år nå, og prøvd fysioterapi, kiropraktor, healer og Osteopat.

Osteopaten får meg til å føle meg bedre noen timer etter behandling, men det er nok pga den passive treningen de utfører på meg, med bevegelser som varmer opp godt og tilfører bra blodsirkulasjon.

Har nå kommet i kontakt med en velkjent og veldig erfaren kiropraktor som jeg har bestemt meg for å prøve å høre på en periode fremover. Har ikke troa på at osteopaten klarer å få skaden på plass igjen, men at behandlingen bare må fortsette. Den nye kiropraktoren tok røntgen av ryggen og har begynnt å behandle meg fra nakken og nedover. Har ikke kommet til korsryggen/bekkenet enda, men det ser jeg frem til.

Smertene i v.beinet mitt er uutholdig fra jeg står opp om morgenen til jeg får varmet det opp etter litt gange/tur/trening. Selve problemet ligger i et litt skjevt bekkenbein som gjør at jeg halter når jeg går pga lengdeforskjellen den utgjør for beina mine. Dette er jeg livredd for at skal legge om gangen min, da det umulig kan være bra for resten av kroppen.

Har tilbrakt alle ferier på fjellet med turgåing i mange timer, lange og rolige skiturer og det føler jeg bygger opp ryggen riktig. Etter en halsbetennelse som slo meg ut på mandag, har jeg vært liggende i sengen med feber. Det er det værste jeg kan gjøre merker jeg nå. Har kramper i venstre ben, og klarer ikke å rette det ut.

Deilig å få ut litt frustrasjon nå merker jeg, og gleder meg til å komme igang meg støttetimer hos kiropraktoren og få rettet opp skrotten en gang for alle. Tror det krever litt disiplinerte, ut-å-gå øvelser daglig, siden en kiropraktor sender signaler om at kroppen trenger blodsirkulasjon og gjennoppbygging der han holder på.

Healing hjalp meg også tidlig i perioden, men jeg gjorde ikke mange livsendringene for at det ikke skulle smelle igjen. Og det gjorde det jo. Har ikke prøvd healing senere.

Ønsker alle lykke til med problemene sine, og mitt tips er vel bare å holde seg aktiv/mosjonerende resten av livet. Nå skal jeg gå til butikken og kjøpe meg en muskat nøtt. Prøver alle enkle råd som har fungert for andre.

Mareno skrev:

Til Jente 15. Har du prøvd osteopati? Har prolaps selv og anbefaler osteopati på det sterkeste. Fysioterapi funka ikke på meg. Jeg har ikke blitt kvitt prolapsen helt men smertene er minimale nå. Det er trist å høre at ei jente i din alder skal slite med prolaps, men prøv ut forslaget mitt hvis du ikke har prøvd det.

Legen skrev:

Du skal ikke gå til kiropraktor men til fysioterapaut. Det er kun trening som kan holde det i sjakk.

Jente 15 skrev:

Jeg har vært plaget sterkt av en prolaps mellom l14 og l15, i et halvt år nå. Jeg ble nekta operasjon pga ung alder. Jeg har prøvd alt mulig rart. Fysioterapi, spikermatte, arkipentur, magisk teip, magisk stein, vært hos diverse rygg leger. Ingen ting av dette har hjulpet, og jeg har fått samme beskjed av alle legene: Forsett å hold deg i akrivitet, bare i kortere doser ellers så er det tiden som er den beste medisinen, vente til det går over. Jeg skal nå prøve meg på muskattnøtt, ellers har jeg i grunnen gitt opp, og må bare bite tennene sammen og vente.

Uffi skrev:

Nå fikk jeg brev fra legen der det står: MR viser et relativt stor prolaps. Jeg er fortvilt, vet ikke hva det betyr nøyaktig. Jeg vet ca. hva prolaps er, men et relativt stort prolaps høres litt skummelt ut.

Etter å ha løftet noe tungt følte jeg med en gang en sterk støt på tvers av ryggen, kunne ikke bevege meg og dermed måtte til akutten med en gang. Er bare i 20 årene og trist fordi jeg ikke kan løpe eller trene hardt. I alle fall det jeg vil dele med dere er da jeg satt de første dagene med så intense semerter i ryggen og ikke kunne bevege meg. Dette varte i ca. 10 dager. Jeg prøvde etterhvert å smøre ryggen med en god olivenolje. Jeg ble overrasket av at smertene gir seg når jeg smører området med en god olivenolje (Gjerne ekstra virgin oliven olje).

Jeg kan ikke si at jeg ble helberedt, men jeg merker med en gang betydelig endring. Det eneste er at det er litt kjedelig å smøre på heletida (ikke minst pga. lukten), men husker det i hvert fall hver gang jeg smertene topper seg eller i lammelsestilstand som begynte nå i det siste.

Håper det hjelper dere også, si fra om det gjør det. Lykke til alle syke mennesker med smerter og lidelser.

Jente 20 skrev:

Jeg har selv hatt prolaps og fikk beskjed om at jeg hadde en rygg som en 42 åring som 18 åring. Det beste som hjelp mot mine smerter var å begynne å trene opp ryggen og magen i det små. Det viktigste jeg lærte var at magemusklene nesten er det viktigste for at ryggen skal klare å holde seg oppe, så tren sidemusklene i magen og de midterste.

Jeg har prøvd kiropraktor og dette hjalp ikke meg. Så meld deg inn på et treningsenter og spør en der om å få et treningsprogram som er retta mot mage/rygg. Et godt tips er å ha en pute under beina når du sover, eller mellom knærne om du ligger på siden. Dette hjelper ryggen til å stabilisere seg.

Jeg selv klarer nå å skifte på senga igjen uten noe problem så lykke til alle sammen. Jeg unner ingen ryggproblemer.

Ray skrev:

Jeg har fått påvist Isjias etter jeg var hos kiropraktor. Skal snart til MR undersøkelse for å se om det kan være en prolaps.

Jeg har egentlig slitt med korsryggen i rundt 12-13 år nå, men har ikke orket å gjøre noe med det. Altså ikke vondt nok. Men nå i går fikk jeg det værste smerteanfallet jeg har kjent. Jeg våkna i senga av at det var så vondt å ligge. Sto opp og BANG!

Det fortsatte med en rundtur i mellom stua og kjøkkenet i et smertekaos, og uten å vite hvordan jeg kunne sitte/stå/gå/ligge for å slippe krampene i hele venstrefoten.

Det endte pladask på mage på gulvet med foten lett trukket til meg. Og slik ligger jeg nå. Klarer ikke å stå lenger enn 10-15 sekunder, ikke sitte i det hele tatt, og ligge kun på magen. Senga er for vondt å ligge i. Den er for myk. Jeg må ha hardt underlag, men får jo så sabla vondt i ribbeina og brystkassen av å ligge på mage på hardt gulv hele tiden. Har lagt et pledd under meg, men det demper ikke smerten i foten så bra som å ligge uten.

Jeg har ikke sovet i natt pga smertene, og jeg duppa av i fem minutter her på gulvet tidligere i dag. Nå kjenner jeg at det har vært ufattelig deilig med en god natts søvn i senga igjen, men jeg tviler på at det går.

Jeg fikk medisin hos legen, men jeg synes ikke smertene blir noe mindre av dette. Er det noen som har noe smertelindrende å anbefale?Nå er det ganske mye sterkere smerter i forhold til slik det har vært en måneds tid.

Uansett, alle tips og råd mottas med takk. Jeg blir snart gal av å ligge slik. Dette er helt utrolig vondt, og hadde jeg visst det skulle bli slik hadde jeg begynt å trene den dagen problemene først oppstod.

Lara skrev:

Nå blei eg litt skremt da eg leste at en del har hatt prolaps i over 2 år. Synes selv at 1 år med smerter er lenge nok. Er kjempe aktiv selv, yoga, fjellturer, styrkeøvelser og minst en time gå tur hver dag, men ingenting hjelper. Smerte er en del av kvardagen som jeg hater. I går prøvde jeg trykkpunktterapi. Det er mitt siste håp før operasjon. Har fått påvist prolaps på begge sider. Er det noen som er operert og vil dele erfaringen? Ønsker alle god bedring og en smertefri hverdag.

Kathrine skrev:

God bedring til alle med prolaps. Det er det verste. Etter å ha lest her ser det ikke særlig lyst ut til at smertene skal forsvinne med det samme. Jeg skal prøve nøtten og håpe på vikning.

Tom Henry skrev:

Har hatt prolaps i 1 år nå, og jeg har også hatt kraftige utstrålinger nedover venstre bein. Vært slik at det ofte rett etter det slo seg ut at jeg sleit fælt med å sove, og var svært vanskelig å få gjort noe spesielt ut av dagen.

Nå er det mye bedre, ettersom jeg har en fysisk jobb hvor jeg går mye og er mye i bevegelse, samtidig som jeg trener mye så er det lettere og holde prolapsen i sjakk. Det eneste, jeg gjentar, eneste måten og noen gang få en prolaps/ryggproblemer generelt sett helt bort, eller få smertene til å minke er å trene og være mye i bevegelse. Gå mye hver dag, tren rygg og mage. Skaff ordentlige joggesko du bruker i hverdagen, og prøv og fokuser mer generelt på å holde ryggen rett når du går og til enhver annen tid.

Klarer man å bygge en sterk og stabil mage/rygg muskulatur er det lettere å hindre prolapsen til å slå ut når du engang er kvitt den.

Så til de som sliter veldig med strålinger/andre store smerter: Når denne smerten minker og dere klarer og gjøre normale ting igjen, så har dere ikke noe valg lenger. Dere må sette av tid hver dag til trening/gåturer osv.

Blomst skrev:

Kom hjem på lørdag etter min 2 ryggoperasjon. Hadde spinal stenose, men kirurgen fant og prolaps som ikke hadde syntes på mr. Er ikke på topp nå, men er optimist når det gjelder fremtiden. Glad jeg fikk operasjon. Hadde grusomme smerter før.

Mareno skrev:

Jeg fikk påvist prolaps i ryggen for over ett år siden, men har gått med smerter i venstre setemuskulatur i 2-3 år. Jeg gikk først til fysioterapeut en del ganger, men det hjalp meg ikke særlig mye. Det eneste du får der er litt bøy og tøy, og litt massasje. Da prolapsen begynte å stråle ned i venstre bein, fant jeg ut at jeg skulle prøve Osteopati. Etter noen få behandlinger har jeg merket betydelige forbedringer. Smerten er borte. Så jeg vil anbefale dere som ikke har prøvd det, gjøre det før dere finner på å legge dere under kniven. Ring en Osteopat. Håper dette er til hjelp for dere der ute med prolaps.

Karianne skrev:

Jeg fikk prolaps i ryggen for 6 uker siden. Ingen tabletter hjelper mot de intense smertene som jeg har i venstre ben. Nettene er helt grusomme da jeg sover bare 2-3 timer. Håper at dette skal gå fort over.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...