Prolaps - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om prolaps.

Mona skrev:

Jeg har hatt prolaps i over 2 år nå og holder på å bli gal. Livet mitt er blitt veldig begrenset. Før trente jeg på helsestudio, men etter en bilvask for hånd i litt for kjapt tempo sa det pang. Siden har det bare blitt verre og verre. Selv en liten gåtur til nærbutikken er et mareritt. Jeg må ta mange stopp. Det kjennes ut som noen holder en skrutrekker fast i hoftebeinet mens noen vrir kniven rundt i korsryggen samtidig som noen heller syre inni beinet mitt. Ingen som ikke har opplevd dette vet hvordan det er å leve med et prolaps.

Jeg sa i fjor at jeg ikke ville bli operert om det kom på tale og prøvde både fysioterapi og turer i skog og mark. Jeg har vært så og si sengeliggende siden. Hver gang jeg skal noe så må jeg rett hjem og legge meg ned. Bare det i seg selv er jo et kunstykke. Jeg har ikke ligget hverken på mage eller rygg på over to år og ligger jeg på høyre side hvor prolapsen er så sovner hele den sia fra hofta og ned. Så jeg må ligge på venstre side med ene beinet trukket opp.

Nå sa jeg gledelig ja til operasjon, for sånn her går det bare ikke an å leve. Jeg er 41 år og har mange aktive år igjen, håper jeg.

Solveig skrev:

Jeg har hatt prolaps i 6 måneder nå og endelig blir det oprasjon. Jeg tror det blir til å hjelpe med en positiv innstilling. Det jeg har erfaring, at en kiropraktor gjør alt bare vondt verre så det vil jeg ikke anbefale.

Henrik skrev:

Jeg er operert for prolaps/total utglidning, dvs skiven hadde delt seg og gått ned i kanalen til isjasnerven. Måtte dessverre operere. Har slitt siden med ryggvondt, men har allikevel klart å leve et nogenlunde normalt liv. Nå sitter jeg med kraftige smerter, sannsynligvis muskelsmerter. Fikk beskjed av legen om at trening, trening og atter trening er eneste utvei. Mage og rygg øvelser. Ibux, paracet og trening.

Ranita skrev:

Jeg har nettopp fått påvist prolaps igjen. Hadde dette for 11 år siden, men etter behanlig hos Naprapat 2 ganger i uken i 2 mnd forsvant smertene. På røngten kan det sees rester etter prolaps. Jeg går turer før og etter jobb, og har kontorpult som jeg kan senke og høyne. Jeg stoler på at naprapaten skal få det i orden denne gangen også.

Trixi skrev:

Jeg ble operert for Prolaps for 17 år siden og har måtte stive av i ettertid. Jeg skulle ønske jeg aldri hadde operert for nå har jeg begynt og miste følelsen i beina mine og jeg blir bare 32 år. Tenk dere grundig om før dere velger og ta operasjon. Hos meg har det dannet seg mye arve vev og det er det jo så klart ikke så mye og gjøre med det.

Tonje skrev:

Jeg har mistanke om prolaps i kneet, men vet ikke helt hva det kan være: blir ofte stiv i venstre kne, hovedsaklig rundt kneskålen. Noen ganger kjennes det ut som om den detter ut. Dette er veldig ubehagelig. Innimellom (kanskje daglig) kommer det er smerte som kan vare fra 5 sek til opptil 1 minutt. Har hatt dette i over 1 år. Har vært hos lege, men hun fant ikke noe galt, men JEG mener at det må være noe galt, for det skal da ikke være sånn? Føler jeg dessverre ikke ble tatt seriøst. Noen som har råd/tips om hva det kan være?

Sølvpilen skrev:

Jeg vet mange blir porvosert av dette men skitt au. En amerikaner med navn Sarno har skrevet en bok som heter heal your backpain. Her møter han ryggproblemer og andre vondter med et annet utgangspunkt enn det fysiske. Han fokuserer på det psykiske og tenker at blant annet vondt i ryggen handler om at det er følelser i livet i ditt du fortrenger eller ikke ser og at ryggproblemene representerer disse. Sjekk ut. Hjalp for meg.

Kortpia skrev:

Etter å ha hatt vondt i snart 1,2 år ble jeg mye bedre etter 5 akupunkturbehandlinger. Dette er en dyktig og erfaren akupunktør. Før det hadde jeg 4 behandlinger hos kiropraktor, og han anbefalte meg da å ta akupunktur. Dette funka så fint for meg, og jeg har hatt noen herlige uker. Helt til igår da jeg løfta spaden med snø. Så nå ligger jeg her på sofaen igjen, men håper det går fort over denne gang.

Anbefaler dere som er plaget til å prøve akupunktur hos en dyktig akupunktør og ikke en "helgekurs-akupunktør".

Sliter hardt skrev:

Jeg har hatt prolaps i over 6mdr og kan ikke ligge på rygg. Da blir jeg helt krøpling og smertene er uutholbare. Har ligget på en sofa sidelengs i 6 mndr nå. Det holder det i sjakk slik at jeg hvertfall får sove 5-6 timer og kun har vondt i 1 time etter jeg står opp.

Ligger jeg på rygg blir jeg satt ut i flere dager med utrolige smerter. Skal handle muskattnøtt. Adjø, og Gud velsinge alle med samme problem.

Eks-yoga skrev:

Jeg trente yoga før jeg fikk prolaps, og nå nytter det ikke prøve engang. I hvert fall ikke de øvelsene jeg gjorde før. Kan du, Yoga, anbefale noen possisjoner som er bra for prolaps i ryggen (nedre del)? Jeg ser du har i nakken, så det blir litt annerledes. Jeg kan ikke bøye meg fremover for en liten solhilsen engang.

Savner yogaen, men har selv fått beskjed om at det ikke er beste måten for meg å trene på nå. (Kiropraktor) Noen sier at å gå tur i marka minst en time om dagen er det beste. Men hvordan skal man få tid til det da? Si opp jobben, og flytte til skogs?

Yoga skrev:

Har en prolaps i nakken mellom C5/C6 - har tidvis ganske så vondt og det stråler ned i armen med prikking i fingre. Var hos kiropraktor og akupunktør før det ble påvist på MR, hjalp tidvis littegrann. Det er bra å gå på ski og drive annen fysisk aktivitet som ikke belaster området. Men så har jeg funnet meg en yoga terapist, en veldig dyktig fyr på 55 år som er sykt fleksibel og sprek. Det funker. Mye jobb og det krever selvdisiplin, men alle her er vel enige om alt er bedre enn å ha vondt fra en prolaps. Prøv yoga, og du kommer til å få ett bedre liv. Det har eksistert i flere tusen år. Det er det en grunn til.

KÅA skrev:

Ligger på sykehuset og aventer min 2. prolaps oprasjon. Prolapset ligger i øvre L5, pluss en bruskdannelse i nedre del, som muligens ikke har innvirkning på de uutholldelige smerter jeg har måttet gått med.

Smertene er litt i rygg/sete og tiltar nedoverhøyre fot der det bare øker på til en brennende smerte under og utover mot stortåa. Venter på legene skal bestemme seg hvor de skal angripe problemet. Unner ingen disse smerter. Jeg måtte vente 14 dgr. før jeg kom meg inn på sykhuset.

Karin skrev:

Jeg lurer på om det er noe som heter små og store prolapser? Hørte ei som sa hun hadde en kjempestor prolaps? Jeg er operert 3 ganger for det,men har aldri hørt legen har sagt at det har vært stor eller liten prolaps.Jeg har hatt like vondt hver gang før en operasjon, den siste var nå den 14.jan.

Kristine skrev:

Har selv prolaps mellom L4-L5 og operete for dette for 4 år siden. Desverre som hos så mange andre ryggopererte dannet min kropp for mye arrvev, og smertene som nå er etter oprasjonen er helt grusomme. Hadde heller valgt den smerten jeg hadde tidligere. Har nå fått en ny prolaps og sitter nå med en fot som er halvt lam, men man mister ikke håpet av den grunn.

Jannike skrev:

Har hørt at det skal mye til før man får operasjon. Jeg har også hørt at man kan få mer konstante smerter etter en operasjon. Har nettopp fått påvist min andre prolaps. Jeg skal nå starte med trening og fysio. Hadde jeg fått tilbudet om operasjon ville jeg iallefall sjekket opp en del først.

Oerjan skrev:

Har hatt en prolaps i snart et år nå. Ikke store ryggsmerter nå lengre, men utstrålinger i venstre fot. Demper smerten med medisin jeg fikk av legen blandet med to paraset. Skal opereres om en måned. Bør jeg grue meg til dette?

Alex skrev:

Er 16 år og har fått påvist prolaps. Fysioterapi og kiropraktor er fullstendig bortkastede penger.(300 kroner timen for å bli fortalt at det går fremover når det egentlig ikke gjør det) Fotballkarrieren har gått i dass. Hadde smerter i tre dager etter å ha løpt i ti sekunder for å rekke bussen. Jeg gjør ryggøvelser som ikke har gitt noen resultater. Jeg får vel bare begrense meg til gangfart, ikke bøye meg fremover og ikke sitte i lengre perioder for resten av livet.

Andreas skrev:

Har slitt med denne prolapsen min i 6-7 år nå tenker jeg, klarer ikke helt å finne ut nøyaktig når det startet, men at det har vært en stor plage er helt sikkert. Skal nå ha en operasjon og håper det da vil gi en positiv virkning på mine nåværende problemer.

Chris skrev:

Er det virkelig mulig å bli lam av prolaps? Da er kanskje en operasjon tingen, om det er mulig? Har selv prolaps, og trener 4-5 ganger i uka for å holde det på plass. Og det fungerer faktisk ganske bra. Synd jeg må gjøre dette resten av livet.

Charlie skrev:

Fikk påvist prolaps for 7 år siden hos kiropraktor og fikk vite det at hvis jeg ikke begynte å trene og gå til kiropraktor så var jeg lam innen jeg ble 20 til 22. Jeg går enda, men har gått til kiropraktor siden da. Jeg har fortsatt stærke smærter, men ikke hver dag som jeg hadde før. Jeg klarte så vidt å komme meg opp av senga enkelte dager og måtte ha hjelp. Jeg må forsåvidt det enda også noen ganger, men med kiropraktor 1-2 ganger i uka så slipper jeg det. Så tipset mitt er kiropraktor og rygg/mage øvelser. Det er veldig vondt til å begynne med, men det blir mye bedre etter hvert. Og til Tobkill: Bare søk på rygg øvelser på youtube, så finner du mye.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...