Prolaps - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om prolaps.

Kai skrev:

I morgen skal jeg prøve traksjonsbehandling. Er det noen som har erfaring fra dette?

Sebastian skrev:

Visste ikke at det var så mange som sliter med dette. Har selv hatt prolaps 7 - 8 mnd etter mange år med høy belasting på ryggen som følge av langrennstrening. Oppfordrer alle til å trene stabliserende øvelser i slynger og strekke ut hofter og ben hver dag. Dette har hjulpet meg mye fra et stadie hvor jeg ikke hadde følelser i benet og enorme smerter i hofte/rygg, til nå å kunne trene normalt med noen små justeringer.

Kai skrev:

Jeg har hatt prolaps i nå 6 månder og har prøvd alt for å si det sånn, utenom operasjon. Det kommer ikke på tale. Jeg skal bli frisk. Har prøvd fysio,kiro, naturterapi, aku, ostopat, naprapat, masasje og laserbehandling. Jeg må si laser er vel det som jeg har trua på, men mine smerter kan forsvinne helt noen ganger og jeg føler meg nesten helt frisk. Så jeg regner med jeg kommer til å bli bra. Jeg har hatt alle symtomene som dere i dette forumet har skrevet om. Jeg har lest utalige timer på nettet om prolaps, tror jeg kunne tatt doktorgrad i dette nå. Men jeg sykler og går litt. Du må bare gjøre øvelser som du ikke for vondt av. Det tror jeg er løsningen. Du må holde deg i bevegelse, trene planke og rulle for rygg. Ikke tøy så mye. La kroppen få hvile. Bruke ryggstøtte fra Rehaband med stålinnlegg når du trener eller driver å jobber med noe tungt. Bruk kun smertestillende når du har så vondt at man kjenner det brenner og stikker som kniver i lår/legg/hofte. Så man ikke lurer seg selv og overgår smerten. Man skal vite når man har vondt så man ikke gjør det verre enn det er. Man blir veldig sliten av smertestillende over lengre tid. Da går det bare enda mer utover prolapsen. Vi skulle nok hatt bedre rygg alle man alle.

SillaKese skrev:

Eks-Yoga: Det er et par øvelser som er gode for prolaps og vonde rygger ja. Jeg har en bok som heter yoga som healing som beskriver dem, prøv å titt litt i den.

Mona skrev:

Jeg har hatt prolaps i over 2 år nå og holder på å bli gal. Livet mitt er blitt veldig begrenset. Før trente jeg på helsestudio, men etter en bilvask for hånd i litt for kjapt tempo sa det pang. Siden har det bare blitt verre og verre. Selv en liten gåtur til nærbutikken er et mareritt. Jeg må ta mange stopp. Det kjennes ut som noen holder en skrutrekker fast i hoftebeinet mens noen vrir kniven rundt i korsryggen samtidig som noen heller syre inni beinet mitt. Ingen som ikke har opplevd dette vet hvordan det er å leve med et prolaps.

Jeg sa i fjor at jeg ikke ville bli operert om det kom på tale og prøvde både fysioterapi og turer i skog og mark. Jeg har vært så og si sengeliggende siden. Hver gang jeg skal noe så må jeg rett hjem og legge meg ned. Bare det i seg selv er jo et kunstykke. Jeg har ikke ligget hverken på mage eller rygg på over to år og ligger jeg på høyre side hvor prolapsen er så sovner hele den sia fra hofta og ned. Så jeg må ligge på venstre side med ene beinet trukket opp.

Nå sa jeg gledelig ja til operasjon, for sånn her går det bare ikke an å leve. Jeg er 41 år og har mange aktive år igjen, håper jeg.

Solveig skrev:

Jeg har hatt prolaps i 6 måneder nå og endelig blir det oprasjon. Jeg tror det blir til å hjelpe med en positiv innstilling. Det jeg har erfaring, at en kiropraktor gjør alt bare vondt verre så det vil jeg ikke anbefale.

Henrik skrev:

Jeg er operert for prolaps/total utglidning, dvs skiven hadde delt seg og gått ned i kanalen til isjasnerven. Måtte dessverre operere. Har slitt siden med ryggvondt, men har allikevel klart å leve et nogenlunde normalt liv. Nå sitter jeg med kraftige smerter, sannsynligvis muskelsmerter. Fikk beskjed av legen om at trening, trening og atter trening er eneste utvei. Mage og rygg øvelser. Ibux, paracet og trening.

Ranita skrev:

Jeg har nettopp fått påvist prolaps igjen. Hadde dette for 11 år siden, men etter behanlig hos Naprapat 2 ganger i uken i 2 mnd forsvant smertene. På røngten kan det sees rester etter prolaps. Jeg går turer før og etter jobb, og har kontorpult som jeg kan senke og høyne. Jeg stoler på at naprapaten skal få det i orden denne gangen også.

Trixi skrev:

Jeg ble operert for Prolaps for 17 år siden og har måtte stive av i ettertid. Jeg skulle ønske jeg aldri hadde operert for nå har jeg begynt og miste følelsen i beina mine og jeg blir bare 32 år. Tenk dere grundig om før dere velger og ta operasjon. Hos meg har det dannet seg mye arve vev og det er det jo så klart ikke så mye og gjøre med det.

Tonje skrev:

Jeg har mistanke om prolaps i kneet, men vet ikke helt hva det kan være: blir ofte stiv i venstre kne, hovedsaklig rundt kneskålen. Noen ganger kjennes det ut som om den detter ut. Dette er veldig ubehagelig. Innimellom (kanskje daglig) kommer det er smerte som kan vare fra 5 sek til opptil 1 minutt. Har hatt dette i over 1 år. Har vært hos lege, men hun fant ikke noe galt, men JEG mener at det må være noe galt, for det skal da ikke være sånn? Føler jeg dessverre ikke ble tatt seriøst. Noen som har råd/tips om hva det kan være?

Sølvpilen skrev:

Jeg vet mange blir porvosert av dette men skitt au. En amerikaner med navn Sarno har skrevet en bok som heter heal your backpain. Her møter han ryggproblemer og andre vondter med et annet utgangspunkt enn det fysiske. Han fokuserer på det psykiske og tenker at blant annet vondt i ryggen handler om at det er følelser i livet i ditt du fortrenger eller ikke ser og at ryggproblemene representerer disse. Sjekk ut. Hjalp for meg.

Kortpia skrev:

Etter å ha hatt vondt i snart 1,2 år ble jeg mye bedre etter 5 akupunkturbehandlinger. Dette er en dyktig og erfaren akupunktør. Før det hadde jeg 4 behandlinger hos kiropraktor, og han anbefalte meg da å ta akupunktur. Dette funka så fint for meg, og jeg har hatt noen herlige uker. Helt til igår da jeg løfta spaden med snø. Så nå ligger jeg her på sofaen igjen, men håper det går fort over denne gang.

Anbefaler dere som er plaget til å prøve akupunktur hos en dyktig akupunktør og ikke en "helgekurs-akupunktør".

Sliter hardt skrev:

Jeg har hatt prolaps i over 6mdr og kan ikke ligge på rygg. Da blir jeg helt krøpling og smertene er uutholbare. Har ligget på en sofa sidelengs i 6 mndr nå. Det holder det i sjakk slik at jeg hvertfall får sove 5-6 timer og kun har vondt i 1 time etter jeg står opp.

Ligger jeg på rygg blir jeg satt ut i flere dager med utrolige smerter. Skal handle muskattnøtt. Adjø, og Gud velsinge alle med samme problem.

Eks-yoga skrev:

Jeg trente yoga før jeg fikk prolaps, og nå nytter det ikke prøve engang. I hvert fall ikke de øvelsene jeg gjorde før. Kan du, Yoga, anbefale noen possisjoner som er bra for prolaps i ryggen (nedre del)? Jeg ser du har i nakken, så det blir litt annerledes. Jeg kan ikke bøye meg fremover for en liten solhilsen engang.

Savner yogaen, men har selv fått beskjed om at det ikke er beste måten for meg å trene på nå. (Kiropraktor) Noen sier at å gå tur i marka minst en time om dagen er det beste. Men hvordan skal man få tid til det da? Si opp jobben, og flytte til skogs?

Yoga skrev:

Har en prolaps i nakken mellom C5/C6 - har tidvis ganske så vondt og det stråler ned i armen med prikking i fingre. Var hos kiropraktor og akupunktør før det ble påvist på MR, hjalp tidvis littegrann. Det er bra å gå på ski og drive annen fysisk aktivitet som ikke belaster området. Men så har jeg funnet meg en yoga terapist, en veldig dyktig fyr på 55 år som er sykt fleksibel og sprek. Det funker. Mye jobb og det krever selvdisiplin, men alle her er vel enige om alt er bedre enn å ha vondt fra en prolaps. Prøv yoga, og du kommer til å få ett bedre liv. Det har eksistert i flere tusen år. Det er det en grunn til.

KÅA skrev:

Ligger på sykehuset og aventer min 2. prolaps oprasjon. Prolapset ligger i øvre L5, pluss en bruskdannelse i nedre del, som muligens ikke har innvirkning på de uutholldelige smerter jeg har måttet gått med.

Smertene er litt i rygg/sete og tiltar nedoverhøyre fot der det bare øker på til en brennende smerte under og utover mot stortåa. Venter på legene skal bestemme seg hvor de skal angripe problemet. Unner ingen disse smerter. Jeg måtte vente 14 dgr. før jeg kom meg inn på sykhuset.

Karin skrev:

Jeg lurer på om det er noe som heter små og store prolapser? Hørte ei som sa hun hadde en kjempestor prolaps? Jeg er operert 3 ganger for det,men har aldri hørt legen har sagt at det har vært stor eller liten prolaps.Jeg har hatt like vondt hver gang før en operasjon, den siste var nå den 14.jan.

Kristine skrev:

Har selv prolaps mellom L4-L5 og operete for dette for 4 år siden. Desverre som hos så mange andre ryggopererte dannet min kropp for mye arrvev, og smertene som nå er etter oprasjonen er helt grusomme. Hadde heller valgt den smerten jeg hadde tidligere. Har nå fått en ny prolaps og sitter nå med en fot som er halvt lam, men man mister ikke håpet av den grunn.

Jannike skrev:

Har hørt at det skal mye til før man får operasjon. Jeg har også hørt at man kan få mer konstante smerter etter en operasjon. Har nettopp fått påvist min andre prolaps. Jeg skal nå starte med trening og fysio. Hadde jeg fått tilbudet om operasjon ville jeg iallefall sjekket opp en del først.

Oerjan skrev:

Har hatt en prolaps i snart et år nå. Ikke store ryggsmerter nå lengre, men utstrålinger i venstre fot. Demper smerten med medisin jeg fikk av legen blandet med to paraset. Skal opereres om en måned. Bør jeg grue meg til dette?

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

For lavt blodtrykk

Jeg er 74år og gjennomgikk stor operasjon, hjertepulsåre som sprakk, for 6 mnd...

Magesmerter og mageknip

Takk for krisetips. Jeg forsøker hele pepperkorn, jeg nå. Gleder meg til virkn...

Leggkrampe

Dette rådet høres helt utrolig ut. Jeg har vært plaget av kramperi bena i man...

Småfluer

5 minutter etter at jeg satte ut to glass med eplecider-eddik, så var det reine...

Gallestein

Jeg har hatt gallesmerter i mange år tydeligvis, har bare ikke visst hva det ha...