Soppinfeksjon - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om soppinfeksjon.

Mai skrev 09. mai:

Her var det mange kjerringråd. Skal slenge meg på og prøve eddik, salt og vann. Ellers er mine råd å unngå mat med gjær, hvitt brød og sukker. Dette er ting som får soppen til å trives. Øl er bare å glemme. I tillegg er kunstige hormoner en dårlig ting hvis man vil unngå sopp(p-piller etc.) Jeg var mye plaget med sopp tidligere, men etter jeg la om kostholdet og sluttet på p-piller, har jeg klart å holde den borte i lengre tid.

Hjelp skrev 03. mai:

Jeg har hatt det i ca. 2 uker nå og er blitt helt gal. Har ikke særlig lyst til å si det til mamma, og vi har ikke badekar og aldri edikk. Hjelp meg kjapt.

Hjelp skrev 01. mai:

Jeg er usikker på om jeg har sopp i underlivet. Det klør og alt ser lisom så mørke mørke rosa ut. Har sikkelig mye utflod og det lukter veldig. Når jeg skifter truse og det går 10 min så er trusa helt full av utflo. Tør ikke og si noe til mamma. Har jeg sopp tro?

Birgit skrev 27. april:

Jeg vil bare si at salt og eddikvann hjalp meg. Jeg lagde blandingen i et glass og skylte et par ganger daglig. Jeg gikk også uten truse i et par 3 dager (løs fotballshorts) og sover uten truse om natten. Ble kvitt det ganske greit.

Marian skrev 26. april:

Jeg var skikkelig plaget av soppinfeksjon, leste meg frem til hva jeg kunne gjøre. Det som virker er å slutte med sukker. Jeg har blitt helt bra. Tar jeg en sjokolade så går det nøyaktig to dager til jeg får det igjen. Såpe er heller ikke bra.

Ali skrev 10. mars:

Har dere prøvd youghurt naturell. Det skal visst hjelpe.

Arwen skrev 07. mars:

Det med vann edikk og salt hjalp meg umiddelbart. Jeg satt ikke i bad (hadde ikke noe å sitte i) men jeg skylte og det lindret med en gang.

Monika skrev 05. mars:

Jeg er 18, snart 19 år og har hatt sopp i underlivet så lenge jeg kan huske. Helt siden 3 eller 5 klasse på barneskolen og jeg er fremdeles ikke kvitt det. Jeg har prøvd alt de har på apoteket, og jeg har vært hos lege og gynekolog flere ganger. Soppen kommer alltid tilbake. Jeg skal nå begynne å bare spise søtt i helgene/bare lørdager og jeg tror jeg skal prøve dette eddik og salt badet også. Jeg har også hørt at sopp over lengre tid kan skade livmoren og redusere befruktning. Hvis dette stemmer og jeg har hatt sopp i 8-9 år. så tviler jeg på at jeg er i stand til å få barn lengre. Men jeg skal spise mere frukt og skjerpe kostholdet mitt, og prøve dette badet, så får jeg bare håpe at det virker.

Sandis skrev 12. januar:

Til dere som har sopp i ansiktet/huden. Hydrokortisol (reseptfri fra apoteket) funket ypperlig for meg etter at jeg hadde vært plaget i flere år var det borte på 3 dager. Har nå vært soppfri i to år. Bruk det i en uke selv om det forsvinner på noen dager, men husk at Hydrokortisol ødelegger huden ved langvarig bruk så ikke overdriv. Må heller ikke brukes i nærheten av øyne eller underliv.

Humla skrev 10. januar:

Sunt kosthold, minus sukker og gjærbakst, kutte brus o.l, dette for å igjenopprette ph balansen i hele kroppen. Bruk ph nøytral såpe til underlivet. Etter noen uker kan man prøve stikkpiller igjen. Det hjelper ikke å fjerne symptomene hvis årsaken er der enda.

Oda skrev 30. november:

Noen som vet om det er farlig å smøre seg med krem mot soppinfeksjon i sjeden selvom man ikke har det? Jeg er litt usikker, men tenkte jeg skulle gjøre det for sikkerhetens skyld.

Mie skrev 16. november:

For meg hjelper eddik og vannbad. Men, jeg har kjøpt en stor sprøyte med stor åpning på apoteket, og spyler en 2 dl opp i underlivet i 3 dager etter mens. (dersom jeg merker at soppen er på vei) Svir litt, men det eneste som hjelper. Tar c 1-2 cm eddik i et vanlig drikkeglass, 1 ts havsalt og lunkent vann. Spyler, renner ut, spyler, renner ut til glasset er tomt.

Tips skrev 24. oktober:

Prøv Selukose på sopp på huden. Fås i på apoteket. Fukt huden, gni inn med selukose og la det virke noen minutter så er det bare å skylle av. Etter noen behandliger vil kroppen bli frisk.

Gjest skrev 23. oktober:

Drikk et glass biola hver dag, og flere ganger daglig ved menstrasjon så går det bra.

Adam skrev 16. september:

Jeg er plaget av soppinfeksjon i ansiktet. Det har spredd seg mer ut etter krem- og tablettbehandling. Jeg synes det er mer plagsomt å ha det på synlige steder. Kan noen gi meg råd mot det?

S.o.s skrev 09. september:

Jeg er ei jente på 14 år som har i det siste halvåret slitt med kløe i underlivet. Jeg er veldig renslig, men trener mye, så jeg tror grunnen må være fuktighet i skrittet, som ved svette (tettsittende klær, trening) etter å ha googlet litt på det. Det klør mest om kvelden, og natten. Jeg prøver å la være, men jeg merker jeg klør meg i søvne. Jeg får små rifter som svir litt av og til. Men jeg må si at i sommer etter å ha badet i saltvann, så ble det bedre. Har ikke noe stort ønske om å fortelle det til mamma, så jeg lurer på hva jeg burde gjøre? Synes det med yoghurt hørtes ganske logiskt ut, noen som har prøvd det?

Victory skrev 13. august:

Å sitte i et bad med litt eddik og litt salt hjelper kjempebra. Sitt helt til vannet er kaldt selv om kløen blir borte etter noen få minutter. Ellers hvis du får det igjen rett etter mensen så burde du prøve Ellen tamponger med melkesyrebakterier. De kan du kjøpe på apoteket. Hvis ikke hjelper det også med salt-eddikbad rett etter mensen for å forebygge.

Brith skrev 09. august:

Det er første gang jeg har hatt svie nedentil, etter en pencilinkur for flåttbitt. Jeg trodde jeg hadde fått blærebetennelse, men en venninn sa at det kunne være sopp. Fra gamledager hørte jeg at man skulle bruke sur melk. Jeg har prøvd det, med kjempebra resultat.

Homeopaten skrev 29. juli:

Sopp elsker sukker, gjær og karbohydrater. Min erfaring som homeopat er at man må gjennoppbygge bakteriekulturen etter at man har drept soppen med canesten el lign. Vivag er en melkesyre-stikkpille som er litt mere lettvindt enn å smøre med yougurt (som sikkert har like god virkning). Den fåes reseptfrtitt på apoteket. Ellers kan et besøk hos homeopaten også hjelpe mange. Forsøk et Homeopatisk middel som heter Sepia D 12. 3 piller suges 2 ganger daglig til klene og ubehaget er borte. Gjenta ved behov. Lykke til. Og kjære ungjenter, ikke plag dere selv ved ikke å få hjelp. Man kan få sopp uten å ha seksuell omgang. Så det er ikke flaut å prate med moren deres om dette. Lykke til!

E skrev 05. juli:

Er 18 år og på ferie i utlandet med familien, klør noe helt forferdelig i underlivet, og jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Vi har leid et hus, og her har vi hverken salt, eddik eller yoghurt naturell. Noen som vet om man kan prøve med drikkeyoghurt? Altså tilsatt smak?

Eldre kommentarer: 1 2 3 4

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...

Elveblest

Jeg hadde elveblest daglig i litt over 2 måneder, det gikk over nylig. Sjøbad,...