Soppinfeksjon - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om soppinfeksjon.

Amanda skrev:

Jeg er også blitt plaget av dette, holder nesten ikke ut. For å roe ned soppen / få den bort så må du prøve med sure løsninger, det vil si sitron, yoghurt og eddik.

August skrev:

Jeg har nå prøvd både krem, stikkpiller og pille som skal svelges, uten noen forandring. Det er mulig det tar noen dager før det blir bedre? Skal ihvertfall prøve alle disse kjerringrådene. Jeg har aldri hatt sopp før, men har i det siste vært utrolig stresset og under veldig masse press. Soppen kom etter jeg hadde barbert meg nedentil (etter å ikke ha gjort det på en stund), og samtidig som jeg fikk menstruasjon. Håper virkelig noen av disse rådene hjelper. Er det noen som har gode råd for smertestillende som virker godt?

Mai skrev:

Her var det mange kjerringråd. Skal slenge meg på og prøve eddik, salt og vann. Ellers er mine råd å unngå mat med gjær, hvitt brød og sukker. Dette er ting som får soppen til å trives. Øl er bare å glemme. I tillegg er kunstige hormoner en dårlig ting hvis man vil unngå sopp(p-piller etc.) Jeg var mye plaget med sopp tidligere, men etter jeg la om kostholdet og sluttet på p-piller, har jeg klart å holde den borte i lengre tid.

Hjelp skrev:

Jeg har hatt det i ca. 2 uker nå og er blitt helt gal. Har ikke særlig lyst til å si det til mamma, og vi har ikke badekar og aldri edikk. Hjelp meg kjapt.

Hjelp skrev:

Jeg er usikker på om jeg har sopp i underlivet. Det klør og alt ser lisom så mørke mørke rosa ut. Har sikkelig mye utflod og det lukter veldig. Når jeg skifter truse og det går 10 min så er trusa helt full av utflo. Tør ikke og si noe til mamma. Har jeg sopp tro?

Birgit skrev:

Jeg vil bare si at salt og eddikvann hjalp meg. Jeg lagde blandingen i et glass og skylte et par ganger daglig. Jeg gikk også uten truse i et par 3 dager (løs fotballshorts) og sover uten truse om natten. Ble kvitt det ganske greit.

Marian skrev:

Jeg var skikkelig plaget av soppinfeksjon, leste meg frem til hva jeg kunne gjøre. Det som virker er å slutte med sukker. Jeg har blitt helt bra. Tar jeg en sjokolade så går det nøyaktig to dager til jeg får det igjen. Såpe er heller ikke bra.

Ali skrev:

Har dere prøvd youghurt naturell. Det skal visst hjelpe.

Arwen skrev:

Det med vann edikk og salt hjalp meg umiddelbart. Jeg satt ikke i bad (hadde ikke noe å sitte i) men jeg skylte og det lindret med en gang.

Monika skrev:

Jeg er 18, snart 19 år og har hatt sopp i underlivet så lenge jeg kan huske. Helt siden 3 eller 5 klasse på barneskolen og jeg er fremdeles ikke kvitt det. Jeg har prøvd alt de har på apoteket, og jeg har vært hos lege og gynekolog flere ganger. Soppen kommer alltid tilbake. Jeg skal nå begynne å bare spise søtt i helgene/bare lørdager og jeg tror jeg skal prøve dette eddik og salt badet også. Jeg har også hørt at sopp over lengre tid kan skade livmoren og redusere befruktning. Hvis dette stemmer og jeg har hatt sopp i 8-9 år. så tviler jeg på at jeg er i stand til å få barn lengre. Men jeg skal spise mere frukt og skjerpe kostholdet mitt, og prøve dette badet, så får jeg bare håpe at det virker.

Sandis skrev:

Til dere som har sopp i ansiktet/huden. Hydrokortisol (reseptfri fra apoteket) funket ypperlig for meg etter at jeg hadde vært plaget i flere år var det borte på 3 dager. Har nå vært soppfri i to år. Bruk det i en uke selv om det forsvinner på noen dager, men husk at Hydrokortisol ødelegger huden ved langvarig bruk så ikke overdriv. Må heller ikke brukes i nærheten av øyne eller underliv.

Humla skrev:

Sunt kosthold, minus sukker og gjærbakst, kutte brus o.l, dette for å igjenopprette ph balansen i hele kroppen. Bruk ph nøytral såpe til underlivet. Etter noen uker kan man prøve stikkpiller igjen. Det hjelper ikke å fjerne symptomene hvis årsaken er der enda.

Oda skrev:

Noen som vet om det er farlig å smøre seg med krem mot soppinfeksjon i sjeden selvom man ikke har det? Jeg er litt usikker, men tenkte jeg skulle gjøre det for sikkerhetens skyld.

Mie skrev:

For meg hjelper eddik og vannbad. Men, jeg har kjøpt en stor sprøyte med stor åpning på apoteket, og spyler en 2 dl opp i underlivet i 3 dager etter mens. (dersom jeg merker at soppen er på vei) Svir litt, men det eneste som hjelper. Tar c 1-2 cm eddik i et vanlig drikkeglass, 1 ts havsalt og lunkent vann. Spyler, renner ut, spyler, renner ut til glasset er tomt.

Tips skrev:

Prøv Selukose på sopp på huden. Fås i på apoteket. Fukt huden, gni inn med selukose og la det virke noen minutter så er det bare å skylle av. Etter noen behandliger vil kroppen bli frisk.

Gjest skrev:

Drikk et glass biola hver dag, og flere ganger daglig ved menstrasjon så går det bra.

Adam skrev:

Jeg er plaget av soppinfeksjon i ansiktet. Det har spredd seg mer ut etter krem- og tablettbehandling. Jeg synes det er mer plagsomt å ha det på synlige steder. Kan noen gi meg råd mot det?

S.o.s skrev:

Jeg er ei jente på 14 år som har i det siste halvåret slitt med kløe i underlivet. Jeg er veldig renslig, men trener mye, så jeg tror grunnen må være fuktighet i skrittet, som ved svette (tettsittende klær, trening) etter å ha googlet litt på det. Det klør mest om kvelden, og natten. Jeg prøver å la være, men jeg merker jeg klør meg i søvne. Jeg får små rifter som svir litt av og til. Men jeg må si at i sommer etter å ha badet i saltvann, så ble det bedre. Har ikke noe stort ønske om å fortelle det til mamma, så jeg lurer på hva jeg burde gjøre? Synes det med yoghurt hørtes ganske logiskt ut, noen som har prøvd det?

Victory skrev:

Å sitte i et bad med litt eddik og litt salt hjelper kjempebra. Sitt helt til vannet er kaldt selv om kløen blir borte etter noen få minutter. Ellers hvis du får det igjen rett etter mensen så burde du prøve Ellen tamponger med melkesyrebakterier. De kan du kjøpe på apoteket. Hvis ikke hjelper det også med salt-eddikbad rett etter mensen for å forebygge.

Brith skrev:

Det er første gang jeg har hatt svie nedentil, etter en pencilinkur for flåttbitt. Jeg trodde jeg hadde fått blærebetennelse, men en venninn sa at det kunne være sopp. Fra gamledager hørte jeg at man skulle bruke sur melk. Jeg har prøvd det, med kjempebra resultat.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...