Soppinfeksjon - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om soppinfeksjon.

Stringtruse = Sopp skrev:

Det viktigste man kan gjøre for å forhindre at man får sopp er (dessverre) å kaste stringtrusa. Ogunngå gjærholdige matvarer som f.eks boller. Drikk masse Biola. Sov naken slik at man får luftet ut nedentil.

Speed skrev:

Jeg har hørt om å bruke av teatre olje 5 dropper i 1l vann og sylle underlivet for å kvitte deg med underlivssopp. Oljen kan ikke kjøpes i Norge, men i helsekost butikker i Sverige.

Fanta skrev:

Slutt med string truser, gå over til dameboxer. Stringtruser er bakteriebomber. Tror mine plager i underlivet og gjentatte urinveisinfekjoner kommer av disse.

Maja skrev:

Jeg deler deres problem damer, men stadig tilbakevendende soppinfeksjoner, jeg skal prøve ut dette med youghurt naturell og eddik/saltvann fast noen ganger i uken over en lang periode, både inne og utenpå. Jeg følger alle tips for å unngå det, og har prøvd alt på apoteket, det fjerner det, men så kommer det tilbake om en mnd eller to, som regel er det seksuell omgang som utløser det. Men man kan ikke be noen leve uten det bare for å slippe infeksjoner. Jeg har gått på medisin jeg har fått av legen, det gjør meg bra så lenge jeg tar det, men stopper jeg så er det tilbake etter et par uker hvis jeg har seksuell omgang.

Et annet tips jeg også har snublet over på nett, er å ta kaneltabletter eller kanelolje hver dag som tilskudd. Kanel skal være veldig sopp og bakteriedrepende. Men jeg tror bare at det hjelper hvis man tar det fast hver dag, jeg prøvde det sporadisk, ikke hver dag, jeg syns det hjalp litt, Jeg skal nå prøve å ta en kaneltabelett hver dag, og se. På torsdag skal jeg til legen igjen og be om om tabletter som jeg kan ha på lur til neste gang det bryter ut. man blir så lei. Damer som aldri har hatt soppinfeksjon vet ikke hvor heldige de er.

Micci skrev:

Slutt spise gjær å sukker, det er som næring for soppen.

:) skrev:

Noen som vet åssen man blir kvitt sopp på andre steder enn underlivet? Jeg sliter med sopp på armene. Det ser ut som jeg mangler pigmenter i huden. Har hvite flekker der. Fikk et tips om at det kunne funke å bruke canesten. Det eneste den gjorde var å ta bort den tørre huden.

Katta skrev:

Jeg har også den erfaringer at Canesten ikke virker. Det tar nok bort kløen for en tid, men vær du trygg: soppen kommer tilbake, igjen og igjen. Jeg har også erfaring med at alt er bedre om sommeren, hvis jeg bader mye i saltvann. Takk derfor for tips om salt- og eddiksbad. Svie eller ikke: jeg er moden for å prøve, ettersom jeg deler oppfatningen flere har gitt uttrykk for, at soppinfeksjon ikke er til å holde ut.

Sofi skrev:

Er mye plaget av sopp, men om sommeren når jeg bader i salt vann føler jeg soppen forsvinner merkelig nok. Så jeg har troen på at dette skal hjelpe. Skal prøve i dag og se hvordan det går. Er villig til å prøve det meste snart blir gal av kløen.

Petrine skrev:

Fine tips her. Er mye plaget av sopp. En ting jeg lurer på er om det kan smitte over til barnet mitt om vi er i samme badekar, hun tar håndkle mitt?

HA skrev:

Jeg lurer på om soppinfeksjon kan være på en måte farlig etterhvert når man har hatt det i flere år? Kan det være så pass farlig at man ikke kan få barn? Jeg har hørt at hvis det ikke gir seg og blir verre etterhvert, kan det skade livmoren. Man må visst opperere det vekk, er det sant?

Apotek-skeptiker skrev:

Har prøvd stikk piller fra apotektet, uten hell. Citrusept høres fornftig ut. Jeg har jobbet et år i helsekost og har hatt fornøyde kunder. Billigere alternativ er det uten tvil også. Man trenger bare den minste flasken til å begynne med.

Jeg skrev:

Lag blanding av 1 liter vann og 1 ss eddik og 1 ts salt. Avkjøl. Skyll med stor sprøyte (uten nål!) i underlivet. Unngå såpe og vann i underlivet. Når du dusjer ikke spyl der nede. Naturell yoghurt kan lindre svie om man smører det på. Brukes både mot sopp og BV. Dette rådet fikk jeg av to leger.

Ola skrev:

Å drikke te hjelper veldig på smertene hvis man har veldig vondt. Tar desverre ikke bort soppen da, men er fint hvis det er veldig ille og man ikke får dratt til legen med en gang.

Marianne skrev:

Jeg har hørt at melkebakterier som finnes i cultura ol. skal hjelpe mot soppinfeksjon i og med at den type bakteriekultur er den naturlige fienden til soppen. Smør inn og spis/drikk. Målet er visst å få miljøet i skjeden surere, så unngå søtsaker. Ellers har jeg også lest at man kan få noen piller mot soppen om den ikke gir seg, vet ikke om man må til legen for disse. Har også hatt urinveisinfeksjon en del ganger, da har jeg drukket sur juice som usukkret grapefruktjuice/tranebærjuice, også blandet sitronjuice eller hva det heter (gul flaske formet som en sitron) med vann som jeg har drukket gjennom hele dagen. Da har det faktisk gitt seg uten at jeg har måttet ta noen kur.

SK skrev:

Veldig plaget av soppinfeksjon, har prøvd alt som finnes på apotekk , ingenting hjelper og legen sier at det er ingenting hun kan hjelpe meg med. Er det noen der ute som har flere råd ?

Mj skrev:

Jeg har fått noe men det hjelper tydeligvis ikke, for jeg klør veldig enda. Spesiellt på morgenen. Nå har jeg i tillegg blærekatarr! Lurer på om jeg skal prøve det vannbadet. Håper det hjelper, blir snart gal.

VH skrev:

God hygiene er veldig viktig. Smør inn underlivet med Naturell Yoghurt flere ganger daglig, det skal hjelpe å drepe soppen. Yoghurt har en syre som er bakteriedrepende, er også lurt å spise yoghurt om du er plaget med mage/tarm.

Linn skrev:

Jeg har hørt så mye snakk om eddik/sure væsker som brukes til underlivet. Lurer dermed på om det kanskje har god effekt å bade i saltvann? Tenker altså på strand/hav.

Delfinen skrev:

Jeg har også stadig tilbakevennende infeksjoner. Etter hver menstruasjon. Blir snart gal. Noen som vet om eddik+saltvannet hjelper?

Frk skrev:

Er d noen som har andre råd mot underlivssopp? Jeg har prøvd pevaryl og canesten, men får det tilbake kort tid etterpå. Det er veldig plagsomt og jeg vil gjerne bli kvitt det en gang for alle. Det er litt flaut å dra til lege hver gang. Lurer litt på om jeg skulle prøve dette vannbadet, men jeg er litt skeptisk.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...