Soppinfeksjon - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om soppinfeksjon.

Homeopaten skrev:

Sopp elsker sukker, gjær og karbohydrater. Min erfaring som homeopat er at man må gjennoppbygge bakteriekulturen etter at man har drept soppen med canesten el lign. Vivag er en melkesyre-stikkpille som er litt mere lettvindt enn å smøre med yougurt (som sikkert har like god virkning). Den fåes reseptfrtitt på apoteket. Ellers kan et besøk hos homeopaten også hjelpe mange. Forsøk et Homeopatisk middel som heter Sepia D 12. 3 piller suges 2 ganger daglig til klene og ubehaget er borte. Gjenta ved behov. Lykke til. Og kjære ungjenter, ikke plag dere selv ved ikke å få hjelp. Man kan få sopp uten å ha seksuell omgang. Så det er ikke flaut å prate med moren deres om dette. Lykke til!

E skrev:

Er 18 år og på ferie i utlandet med familien, klør noe helt forferdelig i underlivet, og jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Vi har leid et hus, og her har vi hverken salt, eddik eller yoghurt naturell. Noen som vet om man kan prøve med drikkeyoghurt? Altså tilsatt smak?

J14 skrev:

Sopp er et herk, virkelig. Men håper på at å bade i sjøen, drikke godt med sitronvann, biola og lignende, og ta vannbadet kan drepe det, så jeg kan slippe å dra til lege. Men hvor mye vann skal man ha i vannbadet?

Mella skrev:

Må dele dette med alle med-søstre og brødre. Oppmuntrer dere å Google litt om syre-base teorien til dr. robert young. Her er vi inne på noe utrolig viktig, nemelig grunnen til at vi får sopp. Jeg har vært sårt plaget av sopp i kroppen: underliv, munn, kløe bak. Det er utrolig hemmende og slitsomt.

Det jeg kan anbefalle, bortsett fra flotte tips ovenfor, er: Kutt ut all sukker, og aller best: kutt ned på karbohydrater (spesiellt mel og poteter, ris osv ) trenger ikke bli super ekstrem, men legg hoved-kostholdet på masse grønnsaker/vegetar ev fisk og litt kjøtt hvis ønskelig.

Av personlig erfaring vet jeg at dette stemmer. Har nå vært sløv med kosthold en stund, og spesiellt det med sukker og mel og soppen har kommet tilbake som en plagsom følgesvenn. Så her er det full skjerpings. Lykke til, det er bare du som kan gjøre forandring for deg selv.

Stine skrev:

Jeg er en jente på 15, snart 16. Har vært plaget med kløe og tretthet i snart ett år. Jeg har hatt kyssesyke og har ett immunforsvar som er veldig nedsatt. Jeg har prøvd canasten 2 ganger, men det kommer bare tilbake. Jeg er veldig sikker på at det er en soppinfeksjon jeg har. Jeg har ikke turt å si noe til mamma eller lege. Det pleier og komme tilbake etter at jeg har hatt menstruasjon. Menstruasjonssyklusen min har blitt mer uregelmessig. Noen som har noen bra tips som funker? Jeg har ikke badekar så får ikke prøvd noe der.

Mimmi skrev:

Jeg er en jente på 14,15 år og har vært plaget av sopp i nesten to år. Jeg er ganske sikker på at det er soppinfekjson. Jeg trenger seriøst hjelp, blir gal av kløen og syntes det er så utrolig flaut å ha det på skolen spesielt. Det er mørkerødt innenfor kjønnsleppende og masse sånne kvise-liknende steder rundt skjeden.

Jeg har ikke turt å si ifra til mamma og har ikke hatt noe spesiel lyst til å dra til lege (for da må jeg snakke med mamma selvfølgelig). Jeg vet at dette er vanlig, men syntes likevell det er utrolig flaut.

Er det noen som kan hjelpe meg?

Ingrid skrev:

Hvordan vet man at man har soppinfeksjon? Jeg svir ganske mye hver gang jeg tisser. I dag kom det en liten foss ut i tillegg. Jeg så mens det rant ut. Det så ut som tiss. Er dette soppinfeksjon? Eller har jeg blærekatarr eller noe sånt?

Silje skrev:

Jeg har sopp i ansiktet pluss eksem. Jeg har prøvd canesten og pevaryl, men det kommer tilbake igjen og igjen. Jeg føler huden min blir helt ødelagt i ansiktet. Hjelp!

Julia skrev:

Jeg er ikke plaget så veldig mye med soppinfeksjon, men når jeg først får det er det veldig plagsomt. Jeg smører meg med cannesten i noen dager til det forsvinner, og da er det borte ganske lenge før jeg plutselig får det tilbake. Hvordan kan jeg hindre at det i det hele kommer tilbake? Er det eddik og saltvann badet noe som virkelig funker?

Mathilde skrev:

Soppen elsker sukker, så det beste en kan gjøre er å kutte ut alt en kan av sukker i mat og drikke.

Fretex87 skrev:

Mitt kjerringråd er 1 dl eddik til 1 liter vann, og bruke sprøyte, en stor sprøyte og spyle vaginaen noen ganger til dagen. Eller youghurt naturell.

SR skrev:

Jeg har ekstrem kløe i underlivet. Det kommer tilbake etter hevr menstruasjon. Jeg er 16, og er egentlig for flau til å gå til legen, så jeg tror jeg skal prøve vannbadet med eddik og salt. Tusen takk.

:D skrev:

Jeg har vært plaget med sopp kjempe lenge, canesten funker en stund, men så kommer kløen tilbake. Har lest mye om dette. Leste at sopp lever på ting/hud i 2 uker. Det vil si at man ikke bare må smøre der det klør, men hele underlivet og bak til rumpesprekka. Husk å vask fingre og ikke bruk samme klut, truse eller andre ting som kan ha fått på seg sopp. Det skal smøres i 2 uker, selv om kløen er borte. Evt. bareberhøvel må kastes.

IH skrev:

Er det noen som vet hvor ofte man bør bruke behandlingen med saltvann og eddik-bad, og/eller den blandingen på 1 liter vann med 1 ss eddik og 1 ts salt som skal skylle med?

Vera skrev:

Ikke bruk penger på canesten, på meg hadde det ingen effekt. Prøv heller Pevaryl, som du får reseptfritt på apotek. Jeg har også prøvd diverse kjerringråd som youghurt naturell og salt/eddik bad, men det var bare Pevaryl som hjalp.

Merete skrev:

Takk alle sammen for gode råd. Det var faktisk godt å lese at jeg ikke er alene i denne verden om dette. Har ikke venniner jeg kan prate om slikt. Jeg har begynt å føre dagbok, skriver ned hver dag om jeg har sopp om jeg har mens, om jeg har hatt samleie, om jeg har tatt noen form for behandling.

Det jeg prøver på er å se om jeg kan finne en sammenheng. Har bare gjort dette i to mnd til nå, og kan allerede se at det er søren meg ikke mange dagene i en mnd som jeg er enten sopp eller mensfri.

Lillemor skrev:

Jeg har siden nyttår vært plaget med stadig tilbakevendende soppinfeksjoner. Har vært hos fastlege flere ganger, og hun har såvidt sett på det. Har aldri hatt tillit til allmennleger, men dette har ikke bedret seg i løpet av de siste 5 mnd heller. Har også vært hos gynekolog som bare ga meg ny medisin. Har vel tatt 4-5 engangsdoser i tillegg til 6-ukers kur siden nyttår. I begynnelsen var det veldig effektivt, dog kun mens jeg var på kuren. Har merket at effekten avtar ved hver behandling. Resistens anyone? ;-) Skal til ny gynekolog om to uker, i mellomtiden tar jeg mengder med vitaminer. Prøver for tiden også Bio-dophilus (melkesyrebakterier). Tar 1-2 daglig, og dette skal gjøre hele kroppen surer (rar forklaring kanskje... hehe). Får håpe at dette hjelper, er ganske lei. Mister nesten troen på at det i det hele tatt er sopp, siden det aldri blir helt borte. Tror faktisk ikke legen har tatt prøver engang. Skal kreve dette neste gang. Skal forøvrig snart til syden. Noen som vet hvordan bading i saltvann er mot sopp? Har lest litt forskjellig, men kan ikke finne noe konkret. Lykke til med soppdreping alle sammen!

Hmm skrev:

Har hørt at det kan hjelpe å tenke på kostholdet. Holde seg unna sukker og hvetemel. Bruke truser og ikke string (bakteriene blir gnukket frem og tilbake) Ellers luftige klær, tørke seg godt og og ikke barbere bort hår. Men først og fremst kosthold.

Kate skrev:

Jeg har holdt meg fin i mange år etter at jeg kuttet en stor andel av hvetemel og melk i mitt kosthold. Dvs jeg spiser litt, men passer på at det ikke blir for mye. Danskrugbrød er viktig dersom du ønsker å spise brød. Nå leser jeg denne siden igjen da jeg har vært meget uforsiktig en langweekend og trengte hurtig kjerring råd. Den kommer fra tarmene, jepp, innenfra ikke uten fra. Så sukker, mel og søtmelk er mat for soppen etter som jeg har erfart av de lærde. Klart at string og trange bukser bare forsterker plagen om den alt er der. Olivenbladekstrakt fra helsekost var også en kur som fungerte (dyrt men virkningsfult) prøv å google det. Men på en søndag for jeg nøyes på med et bad i eddikvann.

Stringtruse = Sopp skrev:

Det viktigste man kan gjøre for å forhindre at man får sopp er (dessverre) å kaste stringtrusa. Ogunngå gjærholdige matvarer som f.eks boller. Drikk masse Biola. Sov naken slik at man får luftet ut nedentil.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...