Soppinfeksjon - kjerringråd

Soppinfeksjon er et angrep av sopp mot huden. Det kan komme både i underlivet hos menn, i skjeden og munnen, men også andre steder på kroppen. Symptomer på soppinfeksjon kan være kløe eller svie og i noen tilfeller også utflod. En slik infeksjon har også en lei tendens til å smitte ganske lett. Selv om det finnes reseptfrie medisiner mot det, så finnes det enkle tips man kan prøve for å bli kvitt soppinfeksjon. Er man gravid bør man uansett rådføre seg med lege før man eventuelt tar medisiner. Det kan hende du blir kvitt kløen hvis du prøver noen av disse tipsene.

Mot soppinfeksjon hjelper det å sette seg i et vannbad med godt varmt vann, halv kopp eddik og halv kopp salt, sitt så lenge at vannet blir kaldt. Gjenta dette i noen dager og du er kvitt soppinfeksjonen.

Et annet tips er å bruke yoghurt naturell som en salve. En som har sendt oss tipset sier at dette har hjulpet henne å bli kvitt soppen.

Yoghurt mot sopp
Yoghurt mot sopp : Foto : kjerringrad.com

Soppfri skrev:

Prøv å ta en tablett med acetylsalisylsyre et par dager. Svelges, ikke som stikkpille altså. Aspirin, Globoid eller Dispril, 500 mg. Jeg har vært plaget i flere år uten at noe har tatt knekken på soppen annet enn akkurat når jeg brukte midlene. Etter ca en uke var jeg kvitt alle plager. Helt utrolig! Jeg googlet og ser at det er gjort forskning som sier at acetylsalisylsyre dreper sopp i 95% av tilfellene. Hvorfor anbefaler ikke leger dette? Jeg har fortsatt med 1/8 tablett daglig for å forebygge. Det skal jo også forebygge blodpropp og kreft også. Det kan jo være tilfeldig at jeg ble bra, men tror ikke det.

Elisabeth skrev:

Jeg sliter også med tilbakevendende soppinfeksjoner. Før fungerte Fluzonazol, men det har rett og slett sluttet å fungere. Legen mener jeg ikke kan ha sopp etter all behandlingen jeg har tatt, men alle symptomene er tilstede fremdeles. Har prøvd alt av behandlinger og kjerringråd. Blir psykisk sliten av dette her, og vil ikke gjøre noe annet enn å ligge hjemme. Mitt siste råd fra legen var å ta tiden til hjelp, og la underlivet bygge opp normalfloraen selv. Jeg kan ikke gå rundt og klø og svi i underlivet mitt konstant, og skjønner ikke hvordan jeg skal holde ut dette her. Legen min fikk det til å høres ut som det var en ukjent sak at Fluconazol ikke fungerer. Men jeg kan ikke skjønne hvordan han kan si det etter alt jeg leser om andres erfaringer med problemet.

Lmgh skrev:

Jeg gikk til privat gynekolog som visstnok skulle være veldig god. Jeg sa jeg hadde unormalt mye utflod. Hun spurte om jeg klødde, jeg svarte litt, det er ikke unormalt å klø når en hele tiden er i overkant fuktig nedentil. Hun sa at man ikke får utflod ved sopp, men ga meg soppkur etter soppkur uten effekt. Fram og tilbake i halvannet år til tross for at prøvene var negative.

Etter det halvannet året sier hun: du har ikke bakteriell vaginose da? Jeg fikk behandling for det og ble helt bra. Om en har unormalt mye utflod, spesielt om det lukter i tillegg, og selv om en klør kan det være bakteriell vaginose. Når jeg har lest flere innlegg virker det som mange har blitt feilbehandlet nettopp pga. det.

Helen skrev:

Jeg har mye problemer med underlivet og tenkte å prøve noe av dette som står her. Jeg er spent på om det hjelper . Min sønn har sopp bak ørene og kan noen gi han et tips på hva han kan gjøre med det? Takk på forhånd.

Winter skrev:

Jeg har hatt sopp nå i en periode, har ikke kløe eller svie. Det eneste som kan være er at enkelte morgener så kan jeg få hyppig vannlatning med null resultat liksom. Jeg bruker canesten på soppen, men det virker ikke. Jeg tror en urinveisinfeksjon er innblandet også.

Kristin skrev:

jeg er en jente på 14 år som klør veldig der nede. Det er små rifter i huden som svir. Har ikke lyst å fortelle mamma eller legen, skal prøve ut saltbadet men kommer det ikke til å svi?

Camilla skrev:

Jeg har funnet ut at soppen holder seg borte i stor grad hvis jeg ikke bruker bind, samt at jeg bare bruker bomullsundertøy. Før svidde det regelmessig hver måned.

Gry skrev:

Hei! Det er interessant å lese at vi er så mange som plages med stadig tilbakevendende soppinfeksjoner, uten at det finnes noen vitenskapelig vidunderkur som hjelper. Et område som man ikke prioriterer å forske på? Går omkring med soppinfeksjon hele tiden. Blir gjerne verre rett etter mens, og plagsomhetsgraden varierer i løpet av en måned, men soppen finns der hele tiden. Canesten har jeg brukt i ukevis (både salve og stikkpiller) uten at soppen blir borte av den grunn. Prevaryl virket motsatt på meg og gjorde infeksjonen verre.

Melkesyrebakterier har vært en fast følgesvenn; stikkpiller, tamponger med melkesyre, underlivssåpe med melkesyre osv. Følger helt enkelt alle gode råd både for å forebygge og behandle. Jeg spiser lite sukker, lite brød (svær sjelden hvete) og relativt godt med proteiner. Lurer derfor på om det er melken som er synderen, for melkeprodukter spiser jeg mye av (ost og creme fraiche for eksempel).

Noe jeg lurer på er hvordan deres sexliv fungerer? Jeg kjenner at jeg nesten gruer meg og blir ikke skikkelig opphisset lengre, for oftest svir det og er ubehagelig/vondt. Det er trist, også for kjæresten min, som for nøye seg med kos og klem mange ganger.

Jeg må også si at jeg dessverre opplever at leger ikke tar en på alvor når det gjeller soppinfeksjon. De fleste jeg har vært hos har trøstet meg med at det er en del kvinner som plages med tilbakevendende soppinfeksjoner. Ferdig med det, liksom.

Det var fint å finne denne siden, og få sukket litt til medsøstre som vet hva det innebær å være plaget med soppinfeksjon. Dere som har funnet kurer som hjelper, skynd dere del med oss andre. Nå tenker jeg å teste eddik- kuren. Jeg har vært på butikken i dag og handlet eddik.

Frosken skrev:

Jeg har også slitt mye med tilbakevennende underlivssopp. Kommer gjerne etter menstruasjon. Har prøvd canestenkurer og melkesyretabletter, dette virker en periode. Jeg bruker bare bind ved mens så ikke tamponger som har noe å si her. Tror hormoner og at det er ganske tett der nede som utløser det. Ellers er jeg enig i at mannen man har seksuell omgang med også må ta en kur samtidig ellers blir man aldring kvitt det. Sukker i maten har nok mye å si det og. Ellers har jeg god erfaring med at yoghurt naturell. Det virker både lindrene og fjerner soppen (dog bare for en periode). Jeg skal prøve salt og eddikbad. Lykke til allesammen og takk for tips.

Synnøve skrev:

Jeg er en jente på 15 år. Jeg tror jeg har soppinfeksjon og ikke turt å si det til mamma. Jeg har hatt det i ca 2 mnd. Er det best å bruke ob eller bind under mensen?

E skrev:

Jeg har hatt plagene selv for noen år siden. Er helt kvitt dem nå. Ofte så stopper man å behandle når plagene er borte. Og man behandler ikke hele område og ikke lenge nok.

Jeg kuttet ut sukker i kosten, det hjelper mot tilbakevending av soppen. Men du må først bli kvitt den med legemidler. Om ikke Canesten hjelper så bestill time hos en gynekolog. Det hender man må ta tabletter som tar en annen type sopp enn Canestenen tar. Lykke til alle sammen.

Jeg gikk ned 10 kg. da jeg kuttet ut sukker. Det var faktisk ganske lett å kutte ut kost med mye sukker i når det var medisinsk og ikke en kur.

Ikke bruk tampong skrev:

Jeg hadde soppInfeksjon regelmessig i et år. Jeg prøvde div. piller og kremer. Fikk også noen utskrevet av legen, men også en 7 ukers kur ganger 2, var helt på briste punktet. Alle vet hvor ille det er. Men hva jeg fant ut som fungerer er å bruke bind i stede for tampong. Jeg vet ikke om dere andre bruker bind og selv får det, men jeg ble så lettet. Det er et slit å ha det. Ikke minst på forholdet.

Moonshine skrev:

Kosthold er helt klart viktig mht. sopp og betennelser. Jeg var selv plaget i mange år. Det viste seg at jeg hadde matintoleranse. Jeg reduserte inntaket av melk, hvetemel, egg, gjær og sukker. Magen er jo alfa og omega for et bra immunforsvar. Lavkarbomat virker positivt for meg. P-pillebruk var nok også medvirkende for masse plager for min del. Gjentagende penicillinkurer er også uheldig mht. soppdannelse. Husk å drikke biola eller spis melkesyretabletter hvis du er nødt til å ta penicillin. C-vitaminer er kjekt å ta hvis man føler på en begynnende urinveisinfeksjon. Drikk masse vann. Dessuten tror jeg det er viktig å spise multivitamintabletter som f.eks. Spektro og ta litt tran eller annen fiskeolje fra bl.a. Eskimo. Du er hva du spiser. NB. Kutt bruken av syntetiske truser og ta i bruk bomullstruser. Det siste er meget viktig.

Gunni skrev:

Vi har en sønn som fikk soppinfeksjon nedentil i fjor sommer. Vi fikk kremer(dactakort) av lege som hjalp en liten stund, men det som tok knekken på soppen var eddikk-salt-bad (1/2 kopp eddik + 1/2 kopp salt i en balje med varmt vann). Han satt hver kveld 10 - 15 minutter i ca 14 dager. Det nbefales, hilsen glad mamma.

1968 skrev:

Jeg har tidligere vært veldig plaget med soppinfekjon i underlivet. Har prøvd det meste, men ble aldri helt kvitt det. Å legge om kostholdet kan hjelpe, men da må en være veldig streng. Så en dag fikk jeg et råd fra ei litt eldre dame. Bytt fra billig dopapir til Lambi eller lignende. Det gjorde jeg og soppen kom aldri tilbake før jeg på hytteferie i sommer brukte det dopapiret de hadde der, da var det på an igjen. Jeg tok en soppkur og vendte tilbake til Lambi og er helt fin igjen. Aldri mer billig dopapir på meg.

Aua skrev:

Husk at sopp kan være smittsomt, noe som vil si at din partner kan få det uten at han vet det selv. Gutter får sjeldent eller aldri symtomer på det. Derfor er det viktig at partner behandles samtidig som du selv behandler deg. Gutter kan behandles med canesten krem. Jeg var selv plaget med sopp jeg aldri ble kvitt. Jeg hadde vært til legen mange ganger og fått forskjellige resepter, men ingenting hjalp. Plutselig endag sier mamma at jeg må få kjæresten min til og behandle seg, og vips så var jeg kvitt det.

:)) skrev:

Jeg har vært kronisk plaget med soppinfeksjoner i underlivet, og gikk stadig til legen og fikk flere ukeskurer. Etter disse ukeskurene kom soppen alltid tilbake. Jeg kjøpte pevaryl stikkpille og krem som jeg tok, mens jeg skylte 3 ganger daglig med eddikvann. Eddikvann gjør det surt slik at soppen ikke klarer og leve. Jeg har ikke vært plaget siden. men pass på å ikke ha for mye eddik i vannet, da dette er veldig surt og kan være etseende på slimhinnene. Lykke til, det fungerte i hvertfall for meg.

Forebyggende skrev:

En venninde hadde soppinfeksjon etter hver menstrasjon. Hun startet med å smøre seg med litt candida krem hver gang den sluttet, dette virket forebyggende. (Infeksjonen kom aldri i gang)

Lady lay skrev:

Jeg sliter også med stadig tilbakevendende soppinfeksjoner. Hverken stikkpiller, krem, antibiotikakur, medisiner osv, og kjerringråd med sprøying av eddik o.l. tar fullstendig knekken på mine plager. Kan skyte inn at jeg er altfor glad i søtsaker, og har ikke klart å kutte ut dette helt slik jeg burde.

Det eneste som jeg tror kan hjelpe for slike tapte saker som meg er en skikkelig diett der en unngår ting som får canida-soppen til å blomstre. Candida-soppen finnest naturlig hos alle, i huden og i skjeden, men det er når det blir en overblomstring av denne begynner vi begynner å klø, får svie, får utflod osv.

Med diett kan man altså ikke sulte soppen helt bort, selv om det føles sånn, men man sulter den i søvn. Hvis man skal følge en slik kur slavisk, er det ikke mye igjen man har lov til å spise. Man må f.eks: kutte ut alle mat og drikkevarer med sukkerinnhold, samme hvor naturlig sukkeret er, man må unngå all mat som er syltet, syrnet, gjæret (tenk på alt du spiser som er laget av deig/gjær) Så er det mat du kan spise hver for seg, men som ikke kan blandes fordi det sammen gir en gjæring i kroppen, (blir omdannet til sukker i kroppen) Så sier de også at du kan drikke vann, men ikke mye til måltidene.

Det er så mange regler. Vet om ei som gikk til spesialist (som tok seg godt betalt) og hun fikk oppfølging med blodprøver, dietter osv. som hun måtte følge i mange månder. Nå er hun faktisk helt bra.

Krepsen skrev:

Her var det mange gode råd. Jeg har hatt kløe/svie i bare 4 dager og det er forferdelig. Jeg tenker på dem som har hatt det i mange år. Jeg tror jeg skal prøve vannbadet med eddik og salt.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Diskuter soppinfeksjon

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...