Uønsket hårvekst - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om uønsket hårvekst.

Hårballen skrev 26. juni:

Å fjerne hår med tråd blir jo det samme som å nappe ut hårene som med en pinsett eller en epilator. Jeg har brukt epilator på leggene i ca 2-3mnd og er kjempe fornøyd. Jeg har ganske mørke hår og med barberhøvel stakk leggene allerede etter en dag, mens med epilator kan jeg gjerne gå i 2uker av gangen.

Charlotte skrev 07. juni:

Jeg hadde samme problem som deg da jeg var tenåring. Jeg følte det var det eneste folk så på når jeg snakket med dem. Jeg begynte ganske tidig å bleke hårene med Andrea hårbleking for ansikt, som koster ca 120kr. på vita. De har det på de aller fleste vitabutikker og kanskje på cubus. Det gjør hårene dine tynnere og helt lyse. alle har hår på overleppa, men så lenge de er lyse tenker ikke folk over det, og du vil nok føle deg bedre. Du bleker det enkelt hjemme på badet, og det tar bare 10min. med venting før du er klar til å løpe ut og erobre gutten! Å nappe det er også en mulighet, men hårene blir ikke tynnere av det, og det er en veldig stor jobb, så jeg anbefaler ikke det. Men hvis du har tålmodighet til det kan du jo selvfølgelig gjøre det. Lykke til!

Jente skrev 06. juni:

Hei, jeg er en jente og jeg har svart hår på overleppa. Jeg får dårlig selvtillit hver dag, og jeg må prøve å skjule det når noen kommer nærmere. Det er ikke bra med hår på overleppa. Jeg er forelska i en gutt, og alle sier at han likte meg før. I August så begynte jeg å nappe, og da fikk jeg bedre kontakt med denne gutten, også mistet jeg kontakten med han når jeg hadde fått mer hår på overleppa. Jeg hadde ikke så mye som som nå, men nå så har jeg masse. Jeg ser ut som en gutt, og jeg tør ikke å bade for da synes det enda mere. Så kan dere vær så snill å prøve å hjelpe meg. Jeg hadde tenkt å gå til helsesøstra på skolen, men jeg tørr ikke. Så jeg lurer på, hvordan fjerner jeg de uten at det kommer opp noe mer? Hjelper det å nappe? Siden jeg vurderer det, men jeg vil ikke ha enda mere hår på overleppa. Så hjelp meg.

Ida skrev 21. april:

Jeg er en jente på 12 år som har svarte hår på overleppa. Plages med dette. Selvtilliten synker for hver gang jeg ser meg i speilet. Andre har begynt å legge merke til det. Jeg vil få det bort, men tør ikke si noe til mamma, for hun sier sikkert at jeg ikke trenger det, men det gjør jeg. Jeg trenger hjelp nå. Har dere en måte jeg kan gjøre det på hjemme.

Susanne skrev 01. april:

Jeg har også mye hår på kroppen. Litt på ryggen og på magen. Barberer leggene hver 2 dager fordi de vokser så fort. Jeg har også hår på armene og oppover. Jeg plages så mye med det. Redd for å gå til legen. Det er litt flaut å si at jeg har så mye hår. Bruker Andrea jeg også. Den hjelper bra til ansiktet.

25 skrev 01. april:

Har og hår på overleppa. Gå til legen. Voksing er også effektivt, men for all del ikke barber. Da blir huden stygg og hårene verre enn de var. Jeg startet med hårfjerningskrem, det svei i huden og den ble veldig sår. Etter 2 år i det marerittet gikk jeg over til å barbere med øyenbrynskniv, da ble huden rød og så irritert ut. Holdt på med dette i 5 år. Barberingen måtte gjøres hver dag. Gikk til legen, fikk ta laser noen ganger, da gikk hårmengden ned og huden ble fin. Nå vokser jeg en gang hver 2-3 uke og er mer fornøyd enn noen sinne. Bruker veet ansiktsvoks, funker bra det.

Timaa skrev 24. mars:

Det er jo ikke kjærrligråd, men det beste av alt, enn laser også, er å ta det bort med wax. Det må du gjøre kansje en gang i mnd. Med tråd så kommer det opp etter noen dager, og med laser så kan det hende at det kan komme tjukkere. Det beste er å bruke wax.

Anonym skrev 21. mars:

Alle sier det beste er å fjerne hår fra overleppen med tråd, men hvordan gjør man dette? Kan man gjøre det hjemme?

Berit skrev 22. februar:

Ved hår napping i ansiktet og eller på kroppen bruker jeg en meget god og varm klut dyppet i glovarmt vann. Dette er supert for da merker jeg ikke så mye når jeg napper hår i ansiktet og overleppen.

Karianne skrev 24. januar:

Hei jeg er en jente på 17 år og sliter med hår på overleppen som er mørke. Jeg tar det bort men det er så stygt når det kommer tilbeke og uansett er det svarte prikker etter jeg har tatt det vekk med barberhøvel. Hva er bleknings krem? Er det sånn man smører på og hårene detter av? Hva skal jeg kjøpe? Jeg må ha noe som fungerer. Jeg er så sliten av å tenke på bart. Jeg har prøvd andrea krem og voks. Det er bare vondt.

Mona skrev 06. januar:

Det som sjelden kommer frem er at hårveksten som kommer på de underligste steder og grove tykke hår kan komme av at kjøtt og fisk som har blitt sprøytet, frukt etc. altså varer som blir sprøytet for å vokse raskere og bli store flotte som vi kjøper. Dermed får i oss midler vi ikke hadde regnet med - kraft som skaper grobunn for hårvekst. Smør overleppe, hake med barberskum barber vekk og smør inn med olje - gjerne med en duft du liker. Laser og dyre metoder skaper brannmerker og tom lommebok. På leggene går det fint med kaldvoks som kan rives av. Smør deg med olje etterpå, men også her er barbering best med oljeinsmøring etterpå. Synd at vi i Norden er så plaget og dette er noe som ikke blir sett på som alvorlig nok - hos dem som ikke plages selv.

HB skrev 15. desember:

Hei, jeg har uønsket hårvekst på overleppene og en del på haka. Man føler seg ikke akkurat så jentete akkurat. Jeg mener at NAV burde dekket en del av behandling for oss som sliter med dette. Selvbildet blir ikke akkurat på topp av slikt. Men slik tråd behandling, hvem utfører dette?

Kjipt skrev 21. november:

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har brukt voks og barbert overleppa. Jeg er så forvirra fordi det er utrolig flaut å vise ansiktet på skolen. Når folk snakker til meg, prøver jeg enten å stikke eller å ikke vise overleppa. Jeg trodde at ingen i Norge hadde det samme problemet. Men jeg tok feil. Jeg trenger råd.

Kathrine skrev 31. juli:

Noen som vet av en bra salong i Trondheim hvor de utfører treading?

Sunniva skrev 23. juli:

Jeg har startet med laser på klinikk for og fjerne uønsket hår i ansiktet. Etter bare en behandling føler jeg at selvtilliten er bedre. Det koster rundt 1200 kr gangen. (alt etter hvor mye hår du har). De sier ca 6 behandlinger så bare 1-2 i året. Det er absolutt verdt pengene.

Dritt lei hår skrev 07. juni:

Jeg har uønsket hårvekst på magen og ryggen. Dette er ganske kjipt ettersom jeg vil bade med venner og sånt om sommeren. Jeg får ikke gjort dette, fordi hårene er nokså mørke. Jeg vil heller ikke ta laser, det er for dyrt, tar lang tid mellom hver behandling og er ikke garantert at det funker. Er det noen som kan jelpe meg om hva jeg burde gjøre? Burde jeg dra til sånn vokse dame og få det vokset?

Nina skrev 28. mai:

Hjelp, jeg har skjegg i ansiktet, må barbere meg hver dag, noen som kan hjelpe meg?

25 skrev 24. mai:

Med laserbehandling forsvinner det håret som er i vekstfase da, så det må til noen behandlinger for å få bort alt. Laser har best effekt på lys hud med mørke hår, men jeg er ikke spesielt lys i huden, og det har fungert på meg.

Kine skrev 22. mai:

Jeg har masse hår i ansiktet, må barbere meg hver dag, men føler at folk ser det for det. Er det noen som kan hjelpe meg her? Hva med laserbehandling? funker det, forsvinner alt håret da? Jeg er asiatisk, så jeg har svart hår, og det er ikke bare til å bleke det heller.

25 skrev 22. mai:

Hei, jeg gikk til legen min og fortalte om mitt problem med hår på overleppen. Etter en stund fikk jeg innkallelse fra hudpoliklinikken ved SUS. Der har jeg vært 2 ganger til nå å fjernet hår med laser. Problemet har bedret seg veldig. Behandlingen tar max 5 min og koster ca 350 kr pr. gang. (Husker ikke prisen akkurat) Jeg får det delvis dekket av staten, egentlig koster behandlingen mye mer. Så hvis du også har uønsket hår i ansiktet er mitt råd er å gå til legen.

Eldre kommentarer: 1 2 3

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...