Uønsket hårvekst - kjerringråd

Uønsket hårvekst er hår som kommer der vi ikke vil ha dem. En kan få det på mange steder på kroppen. Noen kvinner sliter med uønsket hårvekst i ansiktet slik som på overleppa eller haka. Andre igjen føler at de får for mye hår på magen eller armene, lårene eller leggene. Årsaken til at vi får det handler vel mest om arv og genetikk. Det er ikke noe man gjør feil. Noen av oss har rett og slett lettere for å få hår der vi ikke ønsker det. Det finnes forskjellig type behandling for å bli kvitt uønsket hårvekst. Noen er mer langtidsvirkende enn andre. Her følger et tips som man kan overveie å prøve.

Bli kvitt uønsket hårvekst

Prøv å bleke håret. Ved å bleke håret så synes det ikke så godt, sier en leser. Dette virker kanskje best på de med lys hud, men hvis man klarer å matche hårfargen med hudfargen så synes det uansett ikke så godt.

Dersom du har flere tips å komme med som kan hjelpe andre, så er det bare å legge igjen en kommentar om det. Kanskje du blir årets helt?

Hårvekst
Hårvekst : Foto : kjerringrad.com

Sjokolade skrev 15. oktober:

Jeg har nettopp brukt andrea hår fjerning for fjes. Jeg er 17 år, og jeg har hatt dette problemet i ca 4 år. Fra jeg var 13 merket jeg at jeg fikk mørke hår på overleppen når jeg tok på sminke, og andre begynte også å merke det, så jeg fant fram barberhøvelen, noe jeg angrer på. Hårene har blitt lengre og mere synlig. Nå sitter jeg godt i det. Folk merker det utrolig ofte. Jeg har bleket det med andrea bleking ofte. Det hjelper jo, men det er jo fremdeles synlig. Så jeg kjøpte meg en hårfjerningskrem fra andrea. Den svir i begynnelsen og jeg blir litt hoven i overleppen. Jeg ville anbefalt til dere med lange mørke hår å bleke det med andrea bleking, så ventet 1 dag, så tatt andrea hår fjerning. Det skal hvertfall jeg gjøre når dette har vokst ut igjen.

Bente skrev 23. september:

Jeg er helt enig at TRÅD er det aller beste resultat, hele ansiktet og halsen og øyenbrynforming til 265 kr. Det er klart det kommer tilbake, men du føler deg veldig velpleid etter hårfjerning med tråd. Epilator er veldig vondt.

:P skrev 17. august:

Jeg har alltid vært plaget med mørk hårvekst. Det plaget meg veldig når jeg var yngre. Nå vokser jeg overleppa når jeg selv syntes det blir for synlig og prøver og ikke overdramatisere dette kosmetiske nederlaget. Alle har noe og syntes selv det er greit å fjerne den på meg, men har aldri fått følelsen av at folk ser eller at jeg har fått kommentarer. Jeg ser andre kvinner med naturlig hår på overleppa (bare litt lysere kanskje) og tenker: Hvorfor ikke?

Vær den kvinnen du er og kos deg med alt som er så bra med akuratt deg. Uansett, voksing med kombinasjon napping av veldig synlige hår som ikke voksen tok, er supert. Men ikke vær overfokusert på det. Sterkt hvitt lys og lupe får alle hår til å se skremmende mørke ut. En liten vask med vanlig natron (kjøp i butikk) og vann har også funket perfekt på meg for ikke å få røde nupper osv. Lykke til.

Nora skrev 10. juli:

Forsøkte laser, og var veldig fornøyd etter 3-4 behandlinger. Men nå, tre år etter er det verre enn noen gang. Hormoner gjør at det kommer tilbake.

Siiim skrev 09. juni:

Jeg har også vært plaget av hår på overleppa helt til jeg lærte meg å fjerne hårene med tråd. Det er utrolig lett og funker bra. Det ligger flere videoer på YouTube der det er damer som lærer bort hvordan man gjør det. Men jeg tror de er på engelsk, så da må du nok søke på engelsk. Har til og med begynt å få en del hår på kinnene. Det er sykt flaut. Jeg håper mamma syns det er greit at jeg begynner å bleache dem.

Voksing skrev 24. april:

Jeg prøvde veet sine voksestrips som er beregnet for bikinilinje og ansiktshår (overleppe). Gjorde vondt som FY, men leppa ble glatt og fin etterpå. Jeg kan ikke si at resultatet var varig, tok en knapp uke før det kom nye hår, og nå virker hårene enda mer synlige enn før. Har også prøvd hårfjerningskrem, men dette lagde bare brannsår på leppa mi. Nei, tenker jeg skal prøve med bleking neste gang, og funker ikke det, nei da får jeg vell bare finne meg i at jeg er litt mandig.

? skrev 05. april:

Jeg fjerner hår fra ansiktet selv med tråd. Jeg har gjordt det på et par venninner også. Det er den beste måten å fjerne hår på. Man kan også fjerne hår fra fingrene eller evt. andre steder der man har uønsket hår med tråd.

Dame over 50 skrev 01. april:

Er det noen voksne damer som har positiv erfaring med laserbehandling av hårvekst i ansiktet?

Meg skrev 27. februar:

Jeg har et problem, jeg har masse, lange hår på armene mine. Jeg syns det er flaut. Noen tips til hva jeg kan gjøre, funker det med Andrea?

Petter skrev 02. februar:

Til alle jenter: Dere skal være klar over at det finnes tusenvis av gutter som tenner på hårvekst hos kvinner. Så mitt tips er bare å la det være. Hårvekst er naturlig og en del av oss alle. For mange er det pirrende med mye kroppshår enten du er gutt eller jente.

Anna skrev 30. januar:

Laser er det beste mot uønsket hårveks. Elispe klinikken er veldig bra. Og du får bedre pris om man tar flere ting av gangen. Jeg hadde mye hårvekst både på legger, bikini og armhuler. Nå vokser jeg meg 1 gang på 2 mnd og barberer meg aldri lenger. Alt er borte nesten. Helt utrolig.

Hårvekts i ansiktet skrev 13. januar:

Jeg er ei jente på snart 16 år og har bart. Jeg blir mobbe pga det. Er det noen som annbefaler noe til meg?

Veiviseren skrev 28. november:

Jeg har prøvd Andrea noe som ikke funker bra, og jeg har prøvd masse andre kjerringråd og voksing osv, men veiviseren blir forsatt ikke borte. Jeg synes det er kjempe flaut, og lurte på om noen hadde no bra tips? Jeg trenger det virkelig.

HJ skrev 07. november:

Jeg sliter veldig ettersom jeg er mørk, men vet ikke helt med bleking. Jeg har så mye hår at det vil sikkert synes uansett. Dette er et problem som plager store deler av livet mitt. Det er ikke så gøy og ha hår på knoker, rygg, bryst ben, armer, fjes, ja overalt og så er du bare 13 år.

Apen skrev 01. november:

Jeg har mye uønsket hår på armene og det er flaut å gå med t-skjorte. Noen som har noen bra råd? Funker Andrea-kremen her også?

P skrev 04. oktober:

Hei, er det noen som har prøvd andrea hårfjerningskrem til ansikt?

Nille skrev 02. oktober:

Her var det mange gode råd, tusen takk. Jeg har gått rundt og følt meg alene om dette problemet, følt meg mislykket, følt meg som en mann egentlig. Jeg har masse uønsket hår, både på overleppe/ hake og mellom brystene og rundt brystvortene. Selvbildet og selvtilliten svekkes i stor del på grunn av dette, og jeg har slitt med det i mange mange år. Da jeg var 11 år sa en gutt til meg at jeg hadde bart, og ja, helt siden den gang har jeg barbert overleppa. Det er helt sykt dumt av meg. Da havnet jeg i den store sorte gryta som det er vanskelig å komme seg ut av. Hårene kommer jo ut dagen etter, enda grovere og mørkere. Og da var det på`n igjen med barbering. Mange av behandlingene krever jo at hårene skal være så og så lange før de kan behandles. Jeg har prøvd mye opp gjennom årene alt fra voks, strøm og laser. Men jeg faller alltid tilbake på barbering. Takk for tips om bruk av tråd, andrea kremen osv. Jeg skal løpe ut av døra nå for å kjøpe. Selv om jeg ikke unner noen av dere uønsket hår, er det litt godt å vite at jeg ikke er alene om dette, så takk.

Voksen dame skrev 10. august:

Hvis ikke dette var et kvinneproblem og flaut å snakke om, hadde det kanskje vært forsket litt mer på problemet. Jeg skulle gjerne visst hvordan de fornøyde kunder/pasienter som har stått fram i ukeblader med sine hårproblem og vært strålende fornøyde etter behandling med laser har det i dag. Er de fortsatt fornøyde? Hadde gjerne sett innlegg fra dem her. Jeg fikk tilbake det meste av det jeg hadde betalt, så det tyder på at de er klar over hvor mislykket laserbehandlinger kan være. Det ble nemlig bare verre senere.

Jeg tror det kom av at de brukte en barberhøvel før laserbehandlingen Den fjernet jo både strie hår og det som bare var dun og gjorde alt verre. Hadde jeg turt å gå til advokat eller forbrukerombudet skulle jeg ha krevd erstatning. Nå har jeg begynt med elektrolyse, som er dyrt, litt vondt og ikke minst en langdryg prosess.

Voksen dame skrev 09. august:

Jeg er en godt voksen dame som har masse uønsket hår i ansiktet. Jeg har forsøkt alt. Advarer mot laserbehandling hos Klinikk-Oslo hvor de lover permanent fjerning av uønsket hår uansett farge. Dette er løgn og bedrag. Gikk der selv gjennom halvannet år og har nå mer og striere ansiktshår enn tidligere. Jeg hadde først en konsultasjonstime hos ansvarlig lege. Laseren de brukte på meg var en diodelaser med radiofrekvens. Etter halvannet år ga jeg opp da jeg så at det ikke hadde den virkningen jeg var blitt lovet. Hvis jeg hadde hatt mot nok til å stå frem i media ville mange andre sluppet å betale tusenvis av kroner til noen som bare ser profitten i dette.

Mørke lange hår skrev 15. juli:

Jeg har mørke lamge hår på beina og vil helst fjerne de for godt. Det blir ikke pent å bleike de pga de er for lange. Det er akkurat som en gutt har. Håper noen kan hjelpe. Jeg tåler ikke hårfjerningskrem, barberskum etc grunnet ømfintelig hud.

Eldre kommentarer: 1 2 3

Diskuter uønsket hårvekst

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...