Uønsket hårvekst - kjerringråd

Uønsket hårvekst er hår som kommer der vi ikke vil ha dem. En kan få det på mange steder på kroppen. Noen kvinner sliter med uønsket hårvekst i ansiktet slik som på overleppa eller haka. Andre igjen føler at de får for mye hår på magen eller armene, lårene eller leggene. Årsaken til at vi får det handler vel mest om arv og genetikk. Det er ikke noe man gjør feil. Noen av oss har rett og slett lettere for å få hår der vi ikke ønsker det. Det finnes forskjellig type behandling for å bli kvitt uønsket hårvekst. Noen er mer langtidsvirkende enn andre. Her følger et tips som man kan overveie å prøve.

Bli kvitt uønsket hårvekst

Prøv å bleke håret. Ved å bleke håret så synes det ikke så godt, sier en leser. Dette virker kanskje best på de med lys hud, men hvis man klarer å matche hårfargen med hudfargen så synes det uansett ikke så godt.

Dersom du har flere tips å komme med som kan hjelpe andre, så er det bare å legge igjen en kommentar om det. Kanskje du blir årets helt?

Hårvekst
Hårvekst : Foto : kjerringrad.com

Aud skrev:

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål settes ned i hårroten og brenner denne. Du blir lett rød men dette forsvinner etter ca to dager. Det må gjøres over flere måneder. Det hungert i over 50 år. Hårene kommer ikke ut igjen.

Klara skrev:

Jeg har masse sorte hår i anikttet, det er veldig deprimerende. Er det noen som vet hva kan man gjøre når en har prøvd alt?

Lise skrev:

Denne siden hjalp meg mye, er glad jeg ikke er alene om dette. Det er dritkleint å gå på skolen med bart. Vurderer å teste Andrea hårbleknings krem for ansikt. Noen som har testet den ut? Har dere eventuelt ris eller ros?

Sjokolade skrev:

Jeg har nettopp brukt andrea hår fjerning for fjes. Jeg er 17 år, og jeg har hatt dette problemet i ca 4 år. Fra jeg var 13 merket jeg at jeg fikk mørke hår på overleppen når jeg tok på sminke, og andre begynte også å merke det, så jeg fant fram barberhøvelen, noe jeg angrer på. Hårene har blitt lengre og mere synlig. Nå sitter jeg godt i det. Folk merker det utrolig ofte. Jeg har bleket det med andrea bleking ofte. Det hjelper jo, men det er jo fremdeles synlig. Så jeg kjøpte meg en hårfjerningskrem fra andrea. Den svir i begynnelsen og jeg blir litt hoven i overleppen. Jeg ville anbefalt til dere med lange mørke hår å bleke det med andrea bleking, så ventet 1 dag, så tatt andrea hår fjerning. Det skal hvertfall jeg gjøre når dette har vokst ut igjen.

Bente skrev:

Jeg er helt enig at TRÅD er det aller beste resultat, hele ansiktet og halsen og øyenbrynforming til 265 kr. Det er klart det kommer tilbake, men du føler deg veldig velpleid etter hårfjerning med tråd. Epilator er veldig vondt.

:P skrev:

Jeg har alltid vært plaget med mørk hårvekst. Det plaget meg veldig når jeg var yngre. Nå vokser jeg overleppa når jeg selv syntes det blir for synlig og prøver og ikke overdramatisere dette kosmetiske nederlaget. Alle har noe og syntes selv det er greit å fjerne den på meg, men har aldri fått følelsen av at folk ser eller at jeg har fått kommentarer. Jeg ser andre kvinner med naturlig hår på overleppa (bare litt lysere kanskje) og tenker: Hvorfor ikke?

Vær den kvinnen du er og kos deg med alt som er så bra med akuratt deg. Uansett, voksing med kombinasjon napping av veldig synlige hår som ikke voksen tok, er supert. Men ikke vær overfokusert på det. Sterkt hvitt lys og lupe får alle hår til å se skremmende mørke ut. En liten vask med vanlig natron (kjøp i butikk) og vann har også funket perfekt på meg for ikke å få røde nupper osv. Lykke til.

Nora skrev:

Forsøkte laser, og var veldig fornøyd etter 3-4 behandlinger. Men nå, tre år etter er det verre enn noen gang. Hormoner gjør at det kommer tilbake.

Siiim skrev:

Jeg har også vært plaget av hår på overleppa helt til jeg lærte meg å fjerne hårene med tråd. Det er utrolig lett og funker bra. Det ligger flere videoer på YouTube der det er damer som lærer bort hvordan man gjør det. Men jeg tror de er på engelsk, så da må du nok søke på engelsk. Har til og med begynt å få en del hår på kinnene. Det er sykt flaut. Jeg håper mamma syns det er greit at jeg begynner å bleache dem.

Voksing skrev:

Jeg prøvde veet sine voksestrips som er beregnet for bikinilinje og ansiktshår (overleppe). Gjorde vondt som FY, men leppa ble glatt og fin etterpå. Jeg kan ikke si at resultatet var varig, tok en knapp uke før det kom nye hår, og nå virker hårene enda mer synlige enn før. Har også prøvd hårfjerningskrem, men dette lagde bare brannsår på leppa mi. Nei, tenker jeg skal prøve med bleking neste gang, og funker ikke det, nei da får jeg vell bare finne meg i at jeg er litt mandig.

? skrev:

Jeg fjerner hår fra ansiktet selv med tråd. Jeg har gjordt det på et par venninner også. Det er den beste måten å fjerne hår på. Man kan også fjerne hår fra fingrene eller evt. andre steder der man har uønsket hår med tråd.

Dame over 50 skrev:

Er det noen voksne damer som har positiv erfaring med laserbehandling av hårvekst i ansiktet?

Meg skrev:

Jeg har et problem, jeg har masse, lange hår på armene mine. Jeg syns det er flaut. Noen tips til hva jeg kan gjøre, funker det med Andrea?

Petter skrev:

Til alle jenter: Dere skal være klar over at det finnes tusenvis av gutter som tenner på hårvekst hos kvinner. Så mitt tips er bare å la det være. Hårvekst er naturlig og en del av oss alle. For mange er det pirrende med mye kroppshår enten du er gutt eller jente.

Anna skrev:

Laser er det beste mot uønsket hårveks. Elispe klinikken er veldig bra. Og du får bedre pris om man tar flere ting av gangen. Jeg hadde mye hårvekst både på legger, bikini og armhuler. Nå vokser jeg meg 1 gang på 2 mnd og barberer meg aldri lenger. Alt er borte nesten. Helt utrolig.

Hårvekts i ansiktet skrev:

Jeg er ei jente på snart 16 år og har bart. Jeg blir mobbe pga det. Er det noen som annbefaler noe til meg?

Veiviseren skrev:

Jeg har prøvd Andrea noe som ikke funker bra, og jeg har prøvd masse andre kjerringråd og voksing osv, men veiviseren blir forsatt ikke borte. Jeg synes det er kjempe flaut, og lurte på om noen hadde no bra tips? Jeg trenger det virkelig.

HJ skrev:

Jeg sliter veldig ettersom jeg er mørk, men vet ikke helt med bleking. Jeg har så mye hår at det vil sikkert synes uansett. Dette er et problem som plager store deler av livet mitt. Det er ikke så gøy og ha hår på knoker, rygg, bryst ben, armer, fjes, ja overalt og så er du bare 13 år.

Apen skrev:

Jeg har mye uønsket hår på armene og det er flaut å gå med t-skjorte. Noen som har noen bra råd? Funker Andrea-kremen her også?

P skrev:

Hei, er det noen som har prøvd andrea hårfjerningskrem til ansikt?

Nille skrev:

Her var det mange gode råd, tusen takk. Jeg har gått rundt og følt meg alene om dette problemet, følt meg mislykket, følt meg som en mann egentlig. Jeg har masse uønsket hår, både på overleppe/ hake og mellom brystene og rundt brystvortene. Selvbildet og selvtilliten svekkes i stor del på grunn av dette, og jeg har slitt med det i mange mange år. Da jeg var 11 år sa en gutt til meg at jeg hadde bart, og ja, helt siden den gang har jeg barbert overleppa. Det er helt sykt dumt av meg. Da havnet jeg i den store sorte gryta som det er vanskelig å komme seg ut av. Hårene kommer jo ut dagen etter, enda grovere og mørkere. Og da var det på`n igjen med barbering. Mange av behandlingene krever jo at hårene skal være så og så lange før de kan behandles. Jeg har prøvd mye opp gjennom årene alt fra voks, strøm og laser. Men jeg faller alltid tilbake på barbering. Takk for tips om bruk av tråd, andrea kremen osv. Jeg skal løpe ut av døra nå for å kjøpe. Selv om jeg ikke unner noen av dere uønsket hår, er det litt godt å vite at jeg ikke er alene om dette, så takk.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter uønsket hårvekst

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...