Uønsket hårvekst - kjerringråd

Uønsket hårvekst er hår som kommer der vi ikke vil ha dem. En kan få det på mange steder på kroppen. Noen kvinner sliter med uønsket hårvekst i ansiktet slik som på overleppa eller haka. Andre igjen føler at de får for mye hår på magen eller armene, lårene eller leggene. Årsaken til at vi får det handler vel mest om arv og genetikk. Det er ikke noe man gjør feil. Noen av oss har rett og slett lettere for å få hår der vi ikke ønsker det. Det finnes forskjellig type behandling for å bli kvitt uønsket hårvekst. Noen er mer langtidsvirkende enn andre. Her følger et tips som man kan overveie å prøve.

Bli kvitt uønsket hårvekst

Prøv å bleke håret. Ved å bleke håret så synes det ikke så godt, sier en leser. Dette virker kanskje best på de med lys hud, men hvis man klarer å matche hårfargen med hudfargen så synes det uansett ikke så godt.

Dersom du har flere tips å komme med som kan hjelpe andre, så er det bare å legge igjen en kommentar om det. Kanskje du blir årets helt?

Hårvekst
Hårvekst : Foto : kjerringrad.com

Andrea skrev:

Kjøp Andrea blekekrem for ansikt. Den gjør hårene lyse, og da synes de mye mindre. Smertefritt og unnagjort på 10 minutter.

Aud skrev:

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål settes ned i hårroten og brenner denne. Du blir lett rød men dette forsvinner etter ca to dager. Det må gjøres over flere måneder. Det hungert i over 50 år. Hårene kommer ikke ut igjen.

Klara skrev:

Jeg har masse sorte hår i anikttet, det er veldig deprimerende. Er det noen som vet hva kan man gjøre når en har prøvd alt?

Lise skrev:

Denne siden hjalp meg mye, er glad jeg ikke er alene om dette. Det er dritkleint å gå på skolen med bart. Vurderer å teste Andrea hårbleknings krem for ansikt. Noen som har testet den ut? Har dere eventuelt ris eller ros?

Monca skrev:

Jeg har nå prøvd trådmetoden selv og fikk det ganske greit til på leppa, men har ikke sjanse til å klare det i resten av ansiktet. Det er en veldig vanskelig teknikk. Er det noen som vet hvor i Askerområdet jeg kan få gjort dette i salong? Hårene er lyse, men jeg vil ha de vekk.

15-åring skrev:

Jeg er en jente på 15 år som de siste årene har merket at jeg har mørk dun på overleppen. Vil helst bleke hårene, for jeg vil absolutt ikke barbere. Kan noen som har gjort det før, fortelle meg hvordan man påfører denne hydrogenperoksiden. Er det noen som vet om den har noen bivirkninger? Jeg håper virkelig på et svar.

Sjokolade skrev:

Jeg har nettopp brukt andrea hår fjerning for fjes. Jeg er 17 år, og jeg har hatt dette problemet i ca 4 år. Fra jeg var 13 merket jeg at jeg fikk mørke hår på overleppen når jeg tok på sminke, og andre begynte også å merke det, så jeg fant fram barberhøvelen, noe jeg angrer på. Hårene har blitt lengre og mere synlig. Nå sitter jeg godt i det. Folk merker det utrolig ofte. Jeg har bleket det med andrea bleking ofte. Det hjelper jo, men det er jo fremdeles synlig. Så jeg kjøpte meg en hårfjerningskrem fra andrea. Den svir i begynnelsen og jeg blir litt hoven i overleppen. Jeg ville anbefalt til dere med lange mørke hår å bleke det med andrea bleking, så ventet 1 dag, så tatt andrea hår fjerning. Det skal hvertfall jeg gjøre når dette har vokst ut igjen.

Bente skrev:

Jeg er helt enig at TRÅD er det aller beste resultat, hele ansiktet og halsen og øyenbrynforming til 265 kr. Det er klart det kommer tilbake, men du føler deg veldig velpleid etter hårfjerning med tråd. Epilator er veldig vondt.

:P skrev:

Jeg har alltid vært plaget med mørk hårvekst. Det plaget meg veldig når jeg var yngre. Nå vokser jeg overleppa når jeg selv syntes det blir for synlig og prøver og ikke overdramatisere dette kosmetiske nederlaget. Alle har noe og syntes selv det er greit å fjerne den på meg, men har aldri fått følelsen av at folk ser eller at jeg har fått kommentarer. Jeg ser andre kvinner med naturlig hår på overleppa (bare litt lysere kanskje) og tenker: Hvorfor ikke?

Vær den kvinnen du er og kos deg med alt som er så bra med akuratt deg. Uansett, voksing med kombinasjon napping av veldig synlige hår som ikke voksen tok, er supert. Men ikke vær overfokusert på det. Sterkt hvitt lys og lupe får alle hår til å se skremmende mørke ut. En liten vask med vanlig natron (kjøp i butikk) og vann har også funket perfekt på meg for ikke å få røde nupper osv. Lykke til.

Nora skrev:

Forsøkte laser, og var veldig fornøyd etter 3-4 behandlinger. Men nå, tre år etter er det verre enn noen gang. Hormoner gjør at det kommer tilbake.

Siiim skrev:

Jeg har også vært plaget av hår på overleppa helt til jeg lærte meg å fjerne hårene med tråd. Det er utrolig lett og funker bra. Det ligger flere videoer på YouTube der det er damer som lærer bort hvordan man gjør det. Men jeg tror de er på engelsk, så da må du nok søke på engelsk. Har til og med begynt å få en del hår på kinnene. Det er sykt flaut. Jeg håper mamma syns det er greit at jeg begynner å bleache dem.

Voksing skrev:

Jeg prøvde veet sine voksestrips som er beregnet for bikinilinje og ansiktshår (overleppe). Gjorde vondt som FY, men leppa ble glatt og fin etterpå. Jeg kan ikke si at resultatet var varig, tok en knapp uke før det kom nye hår, og nå virker hårene enda mer synlige enn før. Har også prøvd hårfjerningskrem, men dette lagde bare brannsår på leppa mi. Nei, tenker jeg skal prøve med bleking neste gang, og funker ikke det, nei da får jeg vell bare finne meg i at jeg er litt mandig.

? skrev:

Jeg fjerner hår fra ansiktet selv med tråd. Jeg har gjordt det på et par venninner også. Det er den beste måten å fjerne hår på. Man kan også fjerne hår fra fingrene eller evt. andre steder der man har uønsket hår med tråd.

Dame over 50 skrev:

Er det noen voksne damer som har positiv erfaring med laserbehandling av hårvekst i ansiktet?

Meg skrev:

Jeg har et problem, jeg har masse, lange hår på armene mine. Jeg syns det er flaut. Noen tips til hva jeg kan gjøre, funker det med Andrea?

Petter skrev:

Til alle jenter: Dere skal være klar over at det finnes tusenvis av gutter som tenner på hårvekst hos kvinner. Så mitt tips er bare å la det være. Hårvekst er naturlig og en del av oss alle. For mange er det pirrende med mye kroppshår enten du er gutt eller jente.

Anna skrev:

Laser er det beste mot uønsket hårveks. Elispe klinikken er veldig bra. Og du får bedre pris om man tar flere ting av gangen. Jeg hadde mye hårvekst både på legger, bikini og armhuler. Nå vokser jeg meg 1 gang på 2 mnd og barberer meg aldri lenger. Alt er borte nesten. Helt utrolig.

Hårvekts i ansiktet skrev:

Jeg er ei jente på snart 16 år og har bart. Jeg blir mobbe pga det. Er det noen som annbefaler noe til meg?

Veiviseren skrev:

Jeg har prøvd Andrea noe som ikke funker bra, og jeg har prøvd masse andre kjerringråd og voksing osv, men veiviseren blir forsatt ikke borte. Jeg synes det er kjempe flaut, og lurte på om noen hadde no bra tips? Jeg trenger det virkelig.

HJ skrev:

Jeg sliter veldig ettersom jeg er mørk, men vet ikke helt med bleking. Jeg har så mye hår at det vil sikkert synes uansett. Dette er et problem som plager store deler av livet mitt. Det er ikke så gøy og ha hår på knoker, rygg, bryst ben, armer, fjes, ja overalt og så er du bare 13 år.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Diskuter uønsket hårvekst

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...