Bananfluer - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om bananfluer.

Fru goa skrev:

Mens jeg satt å leste gjennom alle tipsene her, prøvde jeg blant annet blandingen med eplecidereddik og noen dråper zalo som jeg satt ut. Nå gikk jeg for å sjekke skåla, og allerede, kun etter noen minutter, lå det flerne døde fluer oppi.

Jeg har tidligere satt fram plastbokser med frukt oppi, noe som også har vært veldig effektivt, men det unnslipper alltid noen når jeg skal sette på lokket, så det er jo mye lettere med eddik og zalo blandingen.

Nodvugen skrev:

Her må en ta problemet med rota. Det nytter ikke å fange/drepe fluene når de først har dukket opp. En dame tipset meg om å helle kokende vann (f eks fra en full vannkoker) ned i slukene i vasken ved kjøkkenet. Dette skulle ta knekken på eggene. De kan legge flere tusen egg på en dag.

Bobby skrev:

Zalo og edikk, funker hver gang.

Karoline skrev:

Eddik og zalo i små shotglass funker kjempebra. De er jo veldig glad i øl og vin også, og nå har jeg ofret litt vin blandet med zalo. Det ser også ut til å være effektivt. Husk å alltid ta ut søpla, og ikke la matrester ligge.

Hanne skrev:

Til alle dere som ikke har funnet ut hvor disse ufyselige plageåndene kommer fra. Jeg har vært veldig plaget. Har renset slukene i vasken, brukt plumbo og klor, og de forsvant derfra. Men allikevel fortsatte de å komme. I går fant mannen på å sjekke bak kjøleskapet. Der lå det borti 50 døde fluer. De har tatt bolig i kondensskåla under kjøleskapet. Så jeg støvsugde opp og sprayet hele greia med Boss insektsmiddel. I dag har jeg kun sett en flue, å den så rimelig sliten ut. Jeg håper jeg har blitt kvitt problemet nå.

Et annet triks vi fant på engelske sider, er å bruke eterisk olje av peppermynte. De skal visstnok ikke like det, så jeg skal kjøpe å ha det på lur i tilfelle. Håper dette kan hjelpe.

Jorunn skrev:

Tøm litt rødvin i et glass med noen dråper salo, legg folie over glasset og lag små hull i den. Det har funka hos meg.

Vanessa skrev:

Vi satte fram en halv flaske hvitvin på kjøkkenbenken. De fløy oppi flaska og etter 2 dager var vi kvitt alle. De druknet i vin.

Lotti skrev:

Det er bare å åpne vinduet så flyr den ut.

Therese skrev:

Ta eplecidereddik i en stor skål, litt vann, ei t-skje sukker, rør til sukkeret er løst opp og så to dråper zalo. Rør rundt og sett skåla der du ser fluene oppholder seg mest. De tiltrekkes av syra og sukkeret og zaloen gjør at vannflata brytes slik at de drukner. Det funker absolutt. Bytt suppa etter noen dager og gjenta, fluene legger egg som klekkes etter en-to dager, derfor blir det fort så mange, men blir fort færre og færre og til slutt borte (ca 1 uke) med denne metoden.

Sandra skrev:

Først har jeg fjerna alle fristelser, som frukt, søppelbøtter, tomflasker, smuler og matrester osv. Deretter har jeg gått rundt med en jif spray, sprayet der de er, så faller de på gulvet og jeg dreper dem. Så har jeg vasket hele kjøkkenet med salmiakk og vann. Nå får jeg håpe de er borte for godt.

Feieren skrev:

Elsker denne siden, hadde ei klase med overmodne bananer på benken. Da dukket fluene opp. Lært mye av å lese her. Salo/eddik/saft testes her nå. Tok ikke mange minuttene før første flua dukket opp. Takk for mange gode råd. Lykke til med utryddelsen.

Fly Huntress skrev:

Jeg glemte av en ananas som jeg hadde kjøpt til å lage smoothie av, og plutselig en dag var leiligheten full av de ekle små krypene. Jeg skyndte meg å kaste ananasen, og leste masse råd på internett om hvordan jeg skulle bli kvitt dem.

Det som funka best for meg var å blande ut litt zalo-vann, for så å ha det i en halvfull kopp med appelsinjuice. På bare noen dager har jeg uttrydda godt over hundre, og forhåpentligvis holder de seg unna fra nå av.

Gitte skrev:

Jeg har hatt de møkka luene i hus flere mnd nå, aldri opplevd verre. Det var så ille ei stund, at ungene nekta å bruke badet nede, og kjøkkenet ville de i alle fall ikke være i nærheten av. Jeg har prøvd alle kjerringrådene, men ingenting hjalp. Så kjøpte mannen min ein insektspray. Det funket helt fantastisk, fluene er borte.

Pia skrev:

Vel jeg gir opp, jeg. Den eneste fellen som hadde noen tiltrekning på en eneste flue var øl og zalo. Der lå det en stk død flue da jeg sto opp. Fellene har nå stått ett døgn, men fluene er mer interessert i resten av kjøkkenet/stuen enn akkurat der hvor fellene er utplassert. Jeg drepte fem fluer ved å slå de i går. Så ingen fluer før jeg la meg i går, tross iherdig jakt. Men idag har vi drept fem og enda surrer det flere rundt. Blir visst aldri kvitt disse.

Pia skrev:

Nå er jeg lei av å vaske og slå fluene. Har ikke mat eller frukt fremme og har ikke hatt det i flere uker nå. Så nå skal alt testes. Jeg har hatt salmiakk i vasken, i blomsterpottene (de to jeg har), tatt ut søpla og satt frem ulike feller. En kopp med eddik og zalo dekket av plast med små hull, et shotglass med balsamicoeddig og zalo på toppen, et shootglass med øl og eddik på toppen. Skal legge meg og oppdaterer i morgen hva som funker.

Gn00m skrev:

1 stk. flamme-kilde (f.eks lighter) + 1 stk. sprayboks m/brannfarlig innhold (f.eks deo) = Kort prosess! NB: Egner seg ikke i krinkler og kroker.

Eva skrev:

Nå har jeg prøvd med saft frukt og diverse. Men en skål med øl og et par dråper Zalo gjorde utslaget. De samlet seg der med en gang.

Hanne skrev:

Jeg fikk minst 20 bananfluer på rommet. Jeg finner bananfluer over alt: i planter, brødskiver og i frukt, men nå er de borte. Det kan være at de er der, men jeg har ikke sett de på flere dager.

På tokt skrev:

Nå kan jeg komme med anbefalinger av hva som funker best. Enkel: vann, eddik og zalo, i skål. I løpet av 2 dager tok vi 10 stk. Her skal du ikke gjøre noe mer. Fluene kryper selv ned i blandingen. Effektiv: oppkutta frukt og saft. Has i skål med plastikkfolie over. Lag små hull i folien slik at fluene kommer inn. Denne blandingen følger du med på i løpet av dagen. Det samler seg etterhvert mange fluer oppi. Disse må du slippe ut utenfor huset, for så å fortsette å samle nye. Helt utrolig effektiv. Men krever at du må følge med på det. Nå har jeg nettopp laget en ny blanding: frukt, saft, eddik og zalo. Målet er at den skal være effektiv og samtidig ta livet av fluene uten at jeg må slippe dem ut utenfor. Fortsatt et spennende prosjekt.

Nawal skrev:

Legg en liten sitronbit på vindueskarmen. (kjøkkenet) De samler seg på denne i løpet av 10 min. Neste steg er drepe de små rakkerne da de flyr mot lyset(vinduet). Bruk støvsuger eller serviett.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...