Bananfluer - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om bananfluer.

Laila skrev:

Rødvin i en skål, plastfolie over. Stikk små hull så fluene kommer seg nedi. Tok knekken på fluene med dette. Var sikkert en behagelig død for dem også.

Patrik skrev:

Jeg hadde noen på rommet en stund, etter at jeg slurvet med søpla. Det skjer ikke igjen. Men jeg brente alle med en lighter, de er jo sikkelig trege.

Fluehater skrev:

Hei, vi har altså nå fått invasjon av bananfluer. Men så leste samboeren min et triks på nettet. Dette bar å ha 50/50 med eplecider eddik å zalo i et glass. Dette fungerer bra, men de kommer likevell tilbake. Får bare håpe de forsvinner snart.

Inger-Johanne skrev:

Jeg har også prøvd det meste her, og har funnet ut at det som fungerer best, er rett og slett støvsugeren. Jeg fjerner alt av matrester, skrubber vasker og benker, og så går jeg løst på de med støvsugeren. Jeg hadde også en Sitronmelisse som jeg fant ut var klekkeri. Ut med den! Åpne vinduer til kjøkkenet er heller ikke så heldig, spesielt når det er mørkt ute.

Lene skrev:

Det er utrolig vanskelig å bli kvitt dem. En flue kan legge 100 egg i døgnet. De er ekstremt reproduktive. Det er litt drit når man ikke finner ut hvor de legger disse eggene.

Mia skrev:

De flaskene du så var vepsefeller, du får kjøpt dem på rema og europris.

Eddik og såpevann skrev:

Et enkelt tips: Bland vann og litt eddik i en skål. Ha i en liten dæsj håndsåpe/zalo og lag litt skum. Fluene tiltrekkes av eddiken, og drukner i skummet. Det virker.

Mette skrev:

Bananfluene elsker gjær. Jeg hørte det på radioen i dag. Altså er de alltid beruset. De elsker rødvin. Derfor prøver jeg plastpose med hull og har rødvin i glasset, så får vi se om det hjelper. Tørk alltid vekk brødsmuler fra benken. Der er det jo gjærbakterier.

Isabelle skrev:

Vi har de frukt fluene over hele kjøkenet. Håper dette hjelper.

Hemmeligheten til matbutikkene? skrev:

Hva med i matbutikkene? Så i en butikk de ved frukt/grønnsakene hadde små åpne flasker med et eller annet middel i. Noen som vet hva dette er for noe, og om det er noe vi vanlige kan få tak i?

Elin skrev:

Jeg har oppdaget at hvis man har en tom vinflaske eller lignende stående når man har besøk av bananfluene så dagen etter kan den være full av dem. Da er det bare å sette på korken.

Elisabeth skrev:

Ble kvitt bananfluene i løpet av en dag med elektrisitet. Kjøpte en sånn insekt dreper som ser ut som en tennis racket. Du får kjøpt den bl.a på sparkjøp og europris, koster ca 60 kr. Fluene samlet seg offtest i det organiske avfallet og jeg gikk jevnlig og holdt racketten over avfallet. Og vips så var flua forkulla.

Ned Isakov skrev:

I mine studiedager fikk jeg og en kamerat dette problemet på hybelen. Vi ventet til det ble vinter og minusgrader, satte vinduet til kjøkkenet åpent om natten og dagen etter var alle bananfluene frosset i hjel. Anbefales om du er av typen som ikke er så glad i å vaske.

Eirik skrev:

Krig mot fluene, de brøt seg inn mens jeg var på ferie.

Kjetil skrev:

Bananfluer kan klekke bare der det er fuktighet. f.eks i våte håndklær som ligger en stund. Jeg sprayet aftershave på områdene de herjet, for sprit liker det ikke. Det hjalp og jeg har gjort det noen ganger. De søker jo hele tiden.

Kine skrev:

Støvsuger, sug de vekk fra vinduer ol. Men salmiak i vannet når man vanner plantene, dør ikke plantene da også?

Bjørn skrev:

Jeg Hadde ikke noe saft da jeg prøvde dette, så jeg tok eddik med salo og litt jordbærsyltetøy og dette virket som en drøm.

Tobias skrev:

Fjern alt de liker, og så drep dem. Jeg begynte med vanlig jif unviersalspray. Da daler de bare ned på gulvet og noen klarer å komme seg unna, men nå har jeg mekka min egen lille mix. Vann, grønnsåpe, zalo, og en liten dasj med klor så de dør med en gang.

Gunnhild skrev:

Sprut vanlig blå Jif på, da klarer de ikke å fly, det funka bra.

Sessan skrev:

Kjøpt Trinol på felleskjøpet. Følg bruksamvisningen og bli positivt overasket.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...