Bananfluer - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om bananfluer.

Mette skrev:

Bananfluene elsker gjær. Jeg hørte det på radioen i dag. Altså er de alltid beruset. De elsker rødvin. Derfor prøver jeg plastpose med hull og har rødvin i glasset, så får vi se om det hjelper. Tørk alltid vekk brødsmuler fra benken. Der er det jo gjærbakterier.

Isabelle skrev:

Vi har de frukt fluene over hele kjøkenet. Håper dette hjelper.

Hemmeligheten til matbutikkene? skrev:

Hva med i matbutikkene? Så i en butikk de ved frukt/grønnsakene hadde små åpne flasker med et eller annet middel i. Noen som vet hva dette er for noe, og om det er noe vi vanlige kan få tak i?

Elin skrev:

Jeg har oppdaget at hvis man har en tom vinflaske eller lignende stående når man har besøk av bananfluene så dagen etter kan den være full av dem. Da er det bare å sette på korken.

Elisabeth skrev:

Ble kvitt bananfluene i løpet av en dag med elektrisitet. Kjøpte en sånn insekt dreper som ser ut som en tennis racket. Du får kjøpt den bl.a på sparkjøp og europris, koster ca 60 kr. Fluene samlet seg offtest i det organiske avfallet og jeg gikk jevnlig og holdt racketten over avfallet. Og vips så var flua forkulla.

Ned Isakov skrev:

I mine studiedager fikk jeg og en kamerat dette problemet på hybelen. Vi ventet til det ble vinter og minusgrader, satte vinduet til kjøkkenet åpent om natten og dagen etter var alle bananfluene frosset i hjel. Anbefales om du er av typen som ikke er så glad i å vaske.

Eirik skrev:

Krig mot fluene, de brøt seg inn mens jeg var på ferie.

Kjetil skrev:

Bananfluer kan klekke bare der det er fuktighet. f.eks i våte håndklær som ligger en stund. Jeg sprayet aftershave på områdene de herjet, for sprit liker det ikke. Det hjalp og jeg har gjort det noen ganger. De søker jo hele tiden.

Kine skrev:

Støvsuger, sug de vekk fra vinduer ol. Men salmiak i vannet når man vanner plantene, dør ikke plantene da også?

Bjørn skrev:

Jeg Hadde ikke noe saft da jeg prøvde dette, så jeg tok eddik med salo og litt jordbærsyltetøy og dette virket som en drøm.

Tobias skrev:

Fjern alt de liker, og så drep dem. Jeg begynte med vanlig jif unviersalspray. Da daler de bare ned på gulvet og noen klarer å komme seg unna, men nå har jeg mekka min egen lille mix. Vann, grønnsåpe, zalo, og en liten dasj med klor så de dør med en gang.

Gunnhild skrev:

Sprut vanlig blå Jif på, da klarer de ikke å fly, det funka bra.

Sessan skrev:

Kjøpt Trinol på felleskjøpet. Følg bruksamvisningen og bli positivt overasket.

Hater fluer skrev:

Hell salmiakk i vasken, med varmt vann.

Leki skrev:

Har prøvd alt dette og ingenting hjelper. Har hatt de pøblene i huset i snart 3 mnd, hjelp!

Mariii skrev:

Verre enn noen gang her, helt ekstremt, kommer det fra juletreet? Vi har drept sikkert 100-200 fluer, men når vi våkner morgenen etter, er de like mange igjen. Skal teste litt råd her. Kom gjerne med flere.

Hananas skrev:

Har forferdelig mange av de bananfluene jeg også. Det er så ekkelt. Nå har jeg gått rundt med kjøkkensprayen i en time og drept en del av de, men det blir fort like mange av de igjen. Får prøva trikset jeg også.

Tonje skrev:

Ja huff, jeg prøver saft og zalo trikset jeg også.

Iduuuz skrev:

Ser det har vært mye innlegg den siste tiden. Er det bananflue høst i år tro? Jeg sliter veldig. Vasker, kaster mat, og rett ut med søppla. Får prøve saft og zalo fella jeg også da :P

Bergitte skrev:

Huff, har vasket kjøkken 3-4 ganger nå de siste to dagene. De kommer selv om jeg ikke har frukt. Med en gang jeg har latt mat stå på kjøkken en time eller to så er det kjempemange der. Jeg støvsuger alle og vasker kjøkken godt så holder de seg vekk noen timer. Men så plutselig er de der igjen. Dette har kun vart en uke. Men det lukter surt av vasken og den er litt tett. Kan de komme derfra?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....