Bananfluer - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om bananfluer.

MariaKristine skrev 29. august:

Det er visst en grunn til at de kalles bananfluer. Et bananskall og hele rommet er jo flueoverfylt.

Mojo skrev 28. august:

Har prøvd søt saft med zalo. Nå kommer vepsen også.

Pippen skrev 24. august:

Hvis man har en vannmugge stående på kjøkkenet, kan de da ha lagt egg oppi vannet? Av og til har vi jo tatt en slurk av vannet neste morgen. Fyrstikker: Jeg har hørt det rådet før, men aldri skjønt om fyrstikken skal være ubrent eller brent først?

Helene skrev 21. august:

Veldig plagsomt. Hos meg elsker de kaffe, og holder til rundt kaffetrakteren. Veldig udelikat når man skal koke kaffe. Jeg har satt frem et glass med kaffe og noen dråper salo. Mange bananfluer hos meg som har gått i fella. Ellers bruker også jeg en sterk jif spray. 5 sekunder så er de døde. Litt voldsom drepemetode, men det funker.

Rune skrev 21. august:

Hei jeg har hatt problem med den fluen lenge nå. I morgen kommer jeg til å prøve ut noen å de rådene jeg har sett her. Takk på forhånd for gode råd.

Poppy skrev 20. august:

Ta og bland salo å eddik. Det er det som funker, vertfall hos meg.

Imponert skrev 19. august:

Fantastisk at denne tråden lever i beste levegående. Jeg er lei av disse fluene nå og skal bruke alle triksene jeg har lest her, takk. Prøver den frukt med folie nå, men hvor store hull må man lage? Og på saft og zalo, ble det litt mye zalo. Er det bad? ble en dæsj, ikke en dråpe.

Ellen skrev 18. august:

Kopp med moden frukt og folie fungerer perfekt. Fanger mange hver gang.

Hege skrev 18. august:

Putt to fyrstikker med svovelen ned i alle planter du har. Bytt ut fyrstikkene en gang i året. Jeg har ikke hatt en bananflue siden.

Elin skrev 13. august:

Aller først prøvde jeg med eddiken og såpeskummet, men fluene kravlet jo bare rundt på kanten av skålen og kom aldri i nærheten av skummet som skulle fange dem. Jeg har i flere uker vært i krig med disse små ekle krypa, både med klorin, salmiakk, og oppvask-klut. Jeg har vasket og klasket fluer til den store medaljen mens hatet mitt vokste og vokste. Så jeg har en mistanke om at de har lært seg å være på vakt og synes bestemt de oppfører seg som de har evnen til å forstå at jeg utgjør en fare for deres liv. De er også ganske så utspekulert og frekke spør du meg. De angriper og flyr opp i ansiktet på en, for å forvirre så man ikke skal få tatt dem. Men tilbake til skålen med eddik. Det varte jo ikke mange sekundene før det var bananflue-fest. Så da var det jo så enkelt. Fram med støvsugeren og full masseutryddelse. Det var ikke ei eneste forvirra lita ei tilbake da jeg var ferdig. Men jeg må innrømme jeg bar støvsugeren ut på verandaen og la posen med krigsbyttet i en menypose og slo knute på.

Torill skrev 07. august:

Saft og Zalo har i løpet av noen timer kverket 6 fluer hos meg.

Therese skrev 02. august:

Eddik og zalo er den blandingen jeg har fått i tips av de eldre i min familie, det funker. Men ta mange små doser rundt problemområdet, i stedet for en stor. Jeg bruker en 3-4 kaffekopper, med den blandingen. Verdt et forsøk

Tøvsjura skrev 18. mai:

Til de som har blomster: stikk tre-fire fyrstikker nedi blomstermolla, med svovelen ned. Småfluene liker ikke svovel. Dette funker. Husk bare å ha i alle pottene.

Per skrev 25. februar:

Tøm all søppel. Ikke ha gammelt vann stående. Kjøp Radar insektspray og spray hele leiligheten. Gå ut en time og luft ut. Gjør dette 2 ganger med 3 dagers mellomrom. De kommer fra butikken.

Vivs skrev 09. desember:

Jeg plages utrolig mye imot disse fluene. Vet ikke hvilke fluer jeg har en gang, men de lignet veeldig på bildet ovenfor. Jeg har prøvd nesten alt og de kommer ikke bort. Det er hæslig å bo her og jeg vurderer å flytte snart. De begynte å bli borte da jeg kastet alle plantene mine. Men nå er de tilbake, og jeg har vært veldig flink til å gå ut med søppel og div. Hva skal jeg gjøre?

Hedda skrev 08. november:

Har aldri hatt dette problemet før, men de siste tre ukene har vært ekstreme. Syns det er ille at butikken der de kom fra bare setter ut fruktfluefeller, og lar dem fortsette å være i frukten de selger. Har sluttet å handle der. Næringsmiddelkontrollen burde jo ta seg en tur rundt i fruktdiskene og sjekke opp dette her.

Maiken skrev 03. november:

Har hatt de der i 2 mnd snart. De blir ikke borte. Har vaska kjøkkenet utallige ganger, passa på at det ikke ligger smuler, søppelrester rundt søppelbøtta og at sluken er ren hele tiden. Jeg skal prøve med saft/zalo/eddik rådet. Jeg håper det fungerer. Men dette med salmiakk i plantene, dør ikke plantene da?

Bananflueelskeren skrev 14. oktober:

Jeg synes bananfluer er søte og koselig å ha i hjemmet. De holder meg i selskap. Hold dem i live. De gjør jo ingenting enn å være der. Ikke noe farlig med dem. Jeg er ingen dyre-beskytter/elsker, digger bare bananfluer.

Kolarkol skrev 08. oktober:

De legger egg hele tiden, og de klekkes etter 14 dager. Derfor er det bare å fjerne alle du ser, ettersom de kan legge en del egg. Har man først et problem tar det tid å bli kvitt. De forsvinner ikke av seg selv. Finn ut hvor de legger egg og eliminer de. For eksempel kan det ofte legge seg mye griseri rundt søppelbøtta. Hvis du for eksempel har et skap med mange tomflasker i, og som det fortsatt er brus i (uten kork), så kan dette også være årsaken.

Trippel diagnose skrev 26. september:

Har også et problem med den drittflua, både hjemme og på jobb. Skal gjøre noen av nevnte forslag/forsøk. Er alle dere andre også herifra Karmøy?

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...