Bananfluer - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om bananfluer.

Rita skrev:

Her kryr det av bananfluer. Når man har sprayet de ihjel, vasket over kjøkkenet å alle er vekk så er det så fint. Dagen etter går jeg på kjøkkenet for å ta meg noe vann så er de der igjen, å enda flere enn sist. Skal jaggu sette frem en kopp med saft og zalo før jeg legger meg nå.

På tokt skrev:

Idag skal alle midler prøves! Har satt skåler rundt i hele huset nå. Blanding 1: vann, zalo og eddik. Blanding 2: zalo og saft. Blanding 3: syltetøy, eddik og zalo. Blanding 4: oppkutta frukt i skål med hullete plastfolie over. Resultat av blanding 1 er 5 døde fluer på 1 time. De andre gjenstår å se. Spennende! Føler meg nesten litt ond.

Maleksia skrev:

Fruktfluene/bananfluene legger ikke egg/bor i plantene! Det er det småfluene som gjør. For å bli kvitt småfluene (små svarte, i forhold til bananfluene som er små orange) er det bare å kjøpe inn maurmiddel, blande ut slik som det står på pakningen og vanne plantene med det, for så å gjenta etter 1-2uker. Eneste som garantert virker. Jeg har jobbet i blomsterbutikk i 10 år.

Daniel skrev:

Jeg trodde det hadde turnet helt for kjerringen en dag da jeg kom hjem fra jobb. Uten å gå innom kjøkkenet, satt jeg meg ned i sofaen for å lese avisen. Jeg hørte stønning og en kjerring som klappet i hendene med gjevne mellomrom. Det viste seg at hun løp rundt, sint som hun var og prøvde å fange bananfluer til hun ble rød både i hendene og ansiktet. For meg ble hun mer irriterende en fluene, men for å fjerne det grunnleggende problemet fjernet jeg frukten, vasket i søppelskapet og kjøpte meg en rekkert med strøm i. Problemet er løst og kjerringen er igjen i godt humør.

Hårspray_guden skrev:

Kjøp Proffs hårspray til 50 spenn på H&M, hold en lighter foran å brenn de ihjel. Dette gjør du når alle har samlet seg i glasset som du har blandet med edikk, zalo og litt søt saft. Akkurat som kremering.

Reisende skrev:

Ta en bøtte/ balje og fyll den med lunket vann og en god del grønnsåpe. ta så en og en planta og dypp nedi bøtta, til det har slutta å boble. la det renne fra seg og eggene/ fluene forsvinner derfra. Og plantene elsker det. Jeg kan ikke tro de har godt av salmiakk.

Agent 113 skrev:

Kilder til klekkeri av bananfluer er alt som kan gjære. Vær påpasselig med å fjærne tomme brus og ølflasker som det ikke er kork på, tomme vinflasker likeså. Frukt og bær som er overmodne, har startet gjæringsporsesen og må vekk. Tomme melkekartonger som ikke er skikkelig skyldt. Vask rent kjøkkenet. Plasser så ut flere små halvfulle glass med rødvin og 1ts sukker og en dråpe med Zalo oppi og vent noen dager. Vips så er de vekk.

Mali skrev:

Sett ut små shotglass nesten helt fulle med klar eddik, ha et par dråper zalo på toppen og la de stå over natta. Skift ut med jevne mellomrom, og du er snart kvitt problemet.

MariaKristine skrev:

Det er visst en grunn til at de kalles bananfluer. Et bananskall og hele rommet er jo flueoverfylt.

Mojo skrev:

Har prøvd søt saft med zalo. Nå kommer vepsen også.

Pippen skrev:

Hvis man har en vannmugge stående på kjøkkenet, kan de da ha lagt egg oppi vannet? Av og til har vi jo tatt en slurk av vannet neste morgen. Fyrstikker: Jeg har hørt det rådet før, men aldri skjønt om fyrstikken skal være ubrent eller brent først?

Helene skrev:

Veldig plagsomt. Hos meg elsker de kaffe, og holder til rundt kaffetrakteren. Veldig udelikat når man skal koke kaffe. Jeg har satt frem et glass med kaffe og noen dråper salo. Mange bananfluer hos meg som har gått i fella. Ellers bruker også jeg en sterk jif spray. 5 sekunder så er de døde. Litt voldsom drepemetode, men det funker.

Rune skrev:

Hei jeg har hatt problem med den fluen lenge nå. I morgen kommer jeg til å prøve ut noen å de rådene jeg har sett her. Takk på forhånd for gode råd.

Poppy skrev:

Ta og bland salo å eddik. Det er det som funker, vertfall hos meg.

Imponert skrev:

Fantastisk at denne tråden lever i beste levegående. Jeg er lei av disse fluene nå og skal bruke alle triksene jeg har lest her, takk. Prøver den frukt med folie nå, men hvor store hull må man lage? Og på saft og zalo, ble det litt mye zalo. Er det bad? ble en dæsj, ikke en dråpe.

Ellen skrev:

Kopp med moden frukt og folie fungerer perfekt. Fanger mange hver gang.

Hege skrev:

Putt to fyrstikker med svovelen ned i alle planter du har. Bytt ut fyrstikkene en gang i året. Jeg har ikke hatt en bananflue siden.

Elin skrev:

Aller først prøvde jeg med eddiken og såpeskummet, men fluene kravlet jo bare rundt på kanten av skålen og kom aldri i nærheten av skummet som skulle fange dem. Jeg har i flere uker vært i krig med disse små ekle krypa, både med klorin, salmiakk, og oppvask-klut. Jeg har vasket og klasket fluer til den store medaljen mens hatet mitt vokste og vokste. Så jeg har en mistanke om at de har lært seg å være på vakt og synes bestemt de oppfører seg som de har evnen til å forstå at jeg utgjør en fare for deres liv. De er også ganske så utspekulert og frekke spør du meg. De angriper og flyr opp i ansiktet på en, for å forvirre så man ikke skal få tatt dem. Men tilbake til skålen med eddik. Det varte jo ikke mange sekundene før det var bananflue-fest. Så da var det jo så enkelt. Fram med støvsugeren og full masseutryddelse. Det var ikke ei eneste forvirra lita ei tilbake da jeg var ferdig. Men jeg må innrømme jeg bar støvsugeren ut på verandaen og la posen med krigsbyttet i en menypose og slo knute på.

Torill skrev:

Saft og Zalo har i løpet av noen timer kverket 6 fluer hos meg.

Therese skrev:

Eddik og zalo er den blandingen jeg har fått i tips av de eldre i min familie, det funker. Men ta mange små doser rundt problemområdet, i stedet for en stor. Jeg bruker en 3-4 kaffekopper, med den blandingen. Verdt et forsøk

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...