Bananfluer - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om bananfluer.

Tøvsjura skrev:

Til de som har blomster: stikk tre-fire fyrstikker nedi blomstermolla, med svovelen ned. Småfluene liker ikke svovel. Dette funker. Husk bare å ha i alle pottene.

Per skrev:

Tøm all søppel. Ikke ha gammelt vann stående. Kjøp Radar insektspray og spray hele leiligheten. Gå ut en time og luft ut. Gjør dette 2 ganger med 3 dagers mellomrom. De kommer fra butikken.

Vivs skrev:

Jeg plages utrolig mye imot disse fluene. Vet ikke hvilke fluer jeg har en gang, men de lignet veeldig på bildet ovenfor. Jeg har prøvd nesten alt og de kommer ikke bort. Det er hæslig å bo her og jeg vurderer å flytte snart. De begynte å bli borte da jeg kastet alle plantene mine. Men nå er de tilbake, og jeg har vært veldig flink til å gå ut med søppel og div. Hva skal jeg gjøre?

Hedda skrev:

Har aldri hatt dette problemet før, men de siste tre ukene har vært ekstreme. Syns det er ille at butikken der de kom fra bare setter ut fruktfluefeller, og lar dem fortsette å være i frukten de selger. Har sluttet å handle der. Næringsmiddelkontrollen burde jo ta seg en tur rundt i fruktdiskene og sjekke opp dette her.

Maiken skrev:

Har hatt de der i 2 mnd snart. De blir ikke borte. Har vaska kjøkkenet utallige ganger, passa på at det ikke ligger smuler, søppelrester rundt søppelbøtta og at sluken er ren hele tiden. Jeg skal prøve med saft/zalo/eddik rådet. Jeg håper det fungerer. Men dette med salmiakk i plantene, dør ikke plantene da?

Bananflueelskeren skrev:

Jeg synes bananfluer er søte og koselig å ha i hjemmet. De holder meg i selskap. Hold dem i live. De gjør jo ingenting enn å være der. Ikke noe farlig med dem. Jeg er ingen dyre-beskytter/elsker, digger bare bananfluer.

Kolarkol skrev:

De legger egg hele tiden, og de klekkes etter 14 dager. Derfor er det bare å fjerne alle du ser, ettersom de kan legge en del egg. Har man først et problem tar det tid å bli kvitt. De forsvinner ikke av seg selv. Finn ut hvor de legger egg og eliminer de. For eksempel kan det ofte legge seg mye griseri rundt søppelbøtta. Hvis du for eksempel har et skap med mange tomflasker i, og som det fortsatt er brus i (uten kork), så kan dette også være årsaken.

Trippel diagnose skrev:

Har også et problem med den drittflua, både hjemme og på jobb. Skal gjøre noen av nevnte forslag/forsøk. Er alle dere andre også herifra Karmøy?

Meg skrev:

Spray hårspray på dem.

Ine skrev:

Balsamico funker. Også får en kjøpt små flasker med no eddik lignende greier som er lagd for å fange bananfluer i.

Bananflue-hater skrev:

Nå har jeg satt i gang med nesten alle tipsene jeg har funnet på denne siden. Noe av det må jo funke. Jeg er så lei. Man blir jo ikke kvitt de uansett hvor mye man vasker.

John Kåre skrev:

Ble kvitt invasjonen etter at jeg fant en gammel pose poteter i tørrvareskapet. Plastpose med luftehull og vassne poteter resulterte i en enorm mengde fluer som stadig ble klekket. La også merke til at de formerte seg i filterposen for kaffe hvis den ble stående over natten. Med godt renhold og fjerning av kilden døde de andre i løpet av et par dager.

Gjest skrev:

Fungerer veldig bra med en liten skål med eplecidereddik + en dråpe zalo. De tiltrekkes av lukten og tror de kan lande på hinnen av eddiken, men den har zaloen løst opp, dermed glir de rett gjennom og drukner.

Renate skrev:

Kjøp boss insektsspray. Den tar knekken på alt fra små fluer til veps, edderkopper etc. Det er dyrt (ca 500 pr. flaske) men verdt det.

Bananflue-hater skrev:

Spray de ned med jif og la jifen ligge på benkeplatene. Det utrydder de effektivt.

Sanda skrev:

Hva skal bananfluene inn på badet og gjøre? Der har de flydd inn nå. Det er jo absolutt ingenting der inne, og det er reint, men likevel er de der ennå.

Siri skrev:

Men hva er det som skjer egentlig? Føler de er overalt. Hos naboen, på jobben og her inne hos oss. Jeg fant ut at det var noen gamle limebåter i Coronaflasker. Fikk selvfølgelig flaskene ut fort, men fluene bor her enda. Prøver ut saft/zalo-opplegget i dag.

Berit skrev:

Til Mammsen: Har du ei fruktskål stående, eller kanskje ei søppelkværn? Husk å rense sluken med klor iblandt også. De yngler ofte like over vannlåsen i en vask.

Mammsen skrev:

Hjelp, ja hadde man bare vist hvor de hadde klekkeriet sitt.Jeg har ikke planter på kjekkenet og selv om vi er flinke til å skifte søppelpose ofte så vrimler de serlig om morgenene. Får teste ut sån salomix. Jeg har ikke saft men har syltetøy. Går vel å bruke det med plast over å eller?

Fluenes Konge skrev:

Kan bekrefte at eddik/zalo/saft (med sukker) funker. Kom hjem fra ferie, og hybelen var full av små, stygge fluer.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

For lavt blodtrykk

Jeg er 74år og gjennomgikk stor operasjon, hjertepulsåre som sprakk, for 6 mnd...

Magesmerter og mageknip

Takk for krisetips. Jeg forsøker hele pepperkorn, jeg nå. Gleder meg til virkn...

Leggkrampe

Dette rådet høres helt utrolig ut. Jeg har vært plaget av kramperi bena i man...

Småfluer

5 minutter etter at jeg satte ut to glass med eplecider-eddik, så var det reine...

Gallestein

Jeg har hatt gallesmerter i mange år tydeligvis, har bare ikke visst hva det ha...