Bananfluer - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om bananfluer.

Meg skrev 22. september:

Spray hårspray på dem.

Ine skrev 19. september:

Balsamico funker. Også får en kjøpt små flasker med no eddik lignende greier som er lagd for å fange bananfluer i.

Bananflue-hater skrev 19. september:

Nå har jeg satt i gang med nesten alle tipsene jeg har funnet på denne siden. Noe av det må jo funke. Jeg er så lei. Man blir jo ikke kvitt de uansett hvor mye man vasker.

John Kåre skrev 16. september:

Ble kvitt invasjonen etter at jeg fant en gammel pose poteter i tørrvareskapet. Plastpose med luftehull og vassne poteter resulterte i en enorm mengde fluer som stadig ble klekket. La også merke til at de formerte seg i filterposen for kaffe hvis den ble stående over natten. Med godt renhold og fjerning av kilden døde de andre i løpet av et par dager.

Gjest skrev 23. august:

Fungerer veldig bra med en liten skål med eplecidereddik + en dråpe zalo. De tiltrekkes av lukten og tror de kan lande på hinnen av eddiken, men den har zaloen løst opp, dermed glir de rett gjennom og drukner.

Renate skrev 23. august:

Kjøp boss insektsspray. Den tar knekken på alt fra små fluer til veps, edderkopper etc. Det er dyrt (ca 500 pr. flaske) men verdt det.

Bananflue-hater skrev 14. august:

Spray de ned med jif og la jifen ligge på benkeplatene. Det utrydder de effektivt.

Sanda skrev 14. august:

Hva skal bananfluene inn på badet og gjøre? Der har de flydd inn nå. Det er jo absolutt ingenting der inne, og det er reint, men likevel er de der ennå.

Siri skrev 13. august:

Men hva er det som skjer egentlig? Føler de er overalt. Hos naboen, på jobben og her inne hos oss. Jeg fant ut at det var noen gamle limebåter i Coronaflasker. Fikk selvfølgelig flaskene ut fort, men fluene bor her enda. Prøver ut saft/zalo-opplegget i dag.

Berit skrev 13. august:

Til Mammsen: Har du ei fruktskål stående, eller kanskje ei søppelkværn? Husk å rense sluken med klor iblandt også. De yngler ofte like over vannlåsen i en vask.

Mammsen skrev 13. august:

Hjelp, ja hadde man bare vist hvor de hadde klekkeriet sitt.Jeg har ikke planter på kjekkenet og selv om vi er flinke til å skifte søppelpose ofte så vrimler de serlig om morgenene. Får teste ut sån salomix. Jeg har ikke saft men har syltetøy. Går vel å bruke det med plast over å eller?

Fluenes Konge skrev 12. august:

Kan bekrefte at eddik/zalo/saft (med sukker) funker. Kom hjem fra ferie, og hybelen var full av små, stygge fluer.

Laila skrev 12. august:

Rødvin i en skål, plastfolie over. Stikk små hull så fluene kommer seg nedi. Tok knekken på fluene med dette. Var sikkert en behagelig død for dem også.

Patrik skrev 12. august:

Jeg hadde noen på rommet en stund, etter at jeg slurvet med søpla. Det skjer ikke igjen. Men jeg brente alle med en lighter, de er jo sikkelig trege.

Fluehater skrev 08. august:

Hei, vi har altså nå fått invasjon av bananfluer. Men så leste samboeren min et triks på nettet. Dette bar å ha 50/50 med eplecider eddik å zalo i et glass. Dette fungerer bra, men de kommer likevell tilbake. Får bare håpe de forsvinner snart.

Inger-Johanne skrev 05. august:

Jeg har også prøvd det meste her, og har funnet ut at det som fungerer best, er rett og slett støvsugeren. Jeg fjerner alt av matrester, skrubber vasker og benker, og så går jeg løst på de med støvsugeren. Jeg hadde også en Sitronmelisse som jeg fant ut var klekkeri. Ut med den! Åpne vinduer til kjøkkenet er heller ikke så heldig, spesielt når det er mørkt ute.

Lene skrev 05. august:

Det er utrolig vanskelig å bli kvitt dem. En flue kan legge 100 egg i døgnet. De er ekstremt reproduktive. Det er litt drit når man ikke finner ut hvor de legger disse eggene.

Mia skrev 04. august:

De flaskene du så var vepsefeller, du får kjøpt dem på rema og europris.

Eddik og såpevann skrev 04. august:

Et enkelt tips: Bland vann og litt eddik i en skål. Ha i en liten dæsj håndsåpe/zalo og lag litt skum. Fluene tiltrekkes av eddiken, og drukner i skummet. Det virker.

Mette skrev 04. august:

Bananfluene elsker gjær. Jeg hørte det på radioen i dag. Altså er de alltid beruset. De elsker rødvin. Derfor prøver jeg plastpose med hull og har rødvin i glasset, så får vi se om det hjelper. Tørk alltid vekk brødsmuler fra benken. Der er det jo gjærbakterier.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...