Blemmer på tunga - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om blemmer på tunga.

Marte skrev:

Hei, jeg var forkjølet i en uke, og etter det gikk over fikk jeg en slags blemme på siden av tunga. Det var veldig irriterende å ha den der, men etter to dager ble det til 6 stykker. Og når jeg så meg i speilet nå (tredje dag) var det nesten så jeg fikk sjokk. Tunga mi er helt overfylt med sånne. Det ser på en måte ut som kviser, men de er litt utringa rundt. Det ser helt forferdelig ut, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Men så lurte jeg på om dette sukkertipset kanskje kunne virke? Får håpe det.

Hei skrev:

Det som frem provoserer herpesutbrudd er stress. Unngå å spis peanøtter, sjokolade, gelantin (gummi godis) og ikke drikk øl, alle disse produktene er det mye av en aminosyre som heter L-Arginin. Denne aminosyren er som mat for herpes viruset.

Mor1 skrev:

Jeg har nå slitt veldig med en vond og sår tunge i noen dager. Tunga er veldig sår hele tida (slik som når man har brent seg kraftig med varm drikke) og kanten rundt tunga er blitt ruglete og full av hvite små blemmer. Dette begynte mens jeg var syk med vond hals. Jeg klarer ikke å spise og knapt drikke på grunn av smerten i tunga. Samtidig er det en besk smak i munnen hele tida. Hva kan dette skyldest og er det noe jeg kan gjøre for å bli kvitt det?

Juv skrev:

Sukkerbit?: NEI
Skrape blemme med neglen?: NEI
Vademekum?: JA
Bytta tannkrem til Zendium?: JA
Liker denne siden?: JA

Mona skrev:

For 2 dager siden hadde jeg bare to bitte små blemmer på hver sin side av tungen, som svidde sykt, nå har jeg fått enda flere. Det svir og det svir. Det funka ikke på meg, men det å klemme sammen tommelen og lille fingeren når jeg må nyse, funker. Håper det her går over snart.

Tommy skrev:

Tungen min svir og gjør dødsvondt. Har noen små sår samt et belegg på tungen, prøver og børste tungen men da svir det enda mer.

Makrobiotiker skrev:

Tungen viser hvordan det står til med tarmen. Sår på tungen er utrykk for problem i tarmen. Det er ikke nødvendigvis stort og farlig problem. Kanskje tarmen bare er overbelastet av for mye sukker, fett, protein eller annen mat. Kroppen vår er en enhet, alt henger sammen. Det ytre viser hvordan det står til med det indre.

Stian skrev:

Jeg har en blemme bak på tunga, det er ei stor blemme. Hva skal jeg gjøre?

EHM skrev:

Visste dere at fluor som er i tannkrem er kjempefarlig for kroppen? Jeg bruker tannkrem uten fluor, og pusser extra godt. Samme gjelder deodorantene man kjøper i vanlige butikker, aluminium. Kanskje det er derfor det er så mange med brystkreft osv?

VS skrev:

Blemmer i munnen har med vitamin- eller mineralmangel å gjøre. Jeg bruker Longovital fra helsekosten når jeg får disse. Sensodyne tannkrem og Corsodyl munnskyllemiddel gjør faktisk at jeg får plagene, så det vil jeg ikke anbefale. Har byttet til aloevera tannkrem fra helsekosten og er kvitt alle plager med sensitive tannhalser. Herpes munnsår behandler jeg med Lysine piller som kun selges i utlandet (ebay) i tillegg til Silicea gele fra helsekosten hvis jeg tar pillene for sent til å avverge utbrudd. Det har virket best på meg.

John biolog skrev:

Hei, de fleste blemmene skyldes virus eller bakterieangrep. Har du herpesvirus finnes det ingen behandlig som fjerner viruset. Det har permanent bolig i nerveceller langt inne i kroppen. Det finnes noen kremer som gjør utbruddet litt mer behagelig. Slik jeg ser det bør de som ofte har utbrudd bedre kostholdet sitt og få nok mineraler og vitaminer. Dette styrker immunforsvaret og vil gi færre utbrudd. ser også ut til at noen virustyper er mer hissig enn andre. Det kommer en kur, men det tar nok flere år før forskerene lykkes.

Meg skrev:

Jeg hadde en veldig liten blemme som utviklet seg til å bli ganske stor iløpet av to dager. Så prøvde jeg å ta på sterkt muskyllevann (vademekum). Deretter tok jeg på en brunsukkerbit etterpå, og da ble den borte med en gang.

Hella skrev:

Hvis tunga svir og du er hvit på den, kan du har fått sopp i munnen.

Bekkevold skrev:

Blir ikke helt borte men lindrer smerten litt :)

Mann skrev:

Det hjalp ikke noe, fikk bare mer vondt av det. Kanskje det er noe med at jeg er gutt.

Harald skrev:

Hvis du tør så bruk ørevoks. Det er ikke så ekkelt som det høres ut. Ta det på fingertuppen og hold den inntil såret. Du skal kjenne at området pulserer (dunker). Såret/blemma er lukket i løpet av sekunder, og heles vanvittig fort.

Kari skrev:

Jeg pleier å bruke en negleklipper for å fjerne blemmene. Det er viktig at negleklipperen er skarp for å unngå smerte. Det blør litt etterpå, men det går fort over, og det er mye bedre enn å gå rundt og ha vondt. Har en egen negleklipper til dette formålet.

Ella skrev:

Kjøp bonjela i utlandet. Smør geleen på skåldet, og det forsvinner med en gang:-)

Sandra skrev:

Jeg har ofte bittesmå kuler på tunga. Jeg trodde de kom av at man stresset for mye. Men hva er egentlig disse kulene/blemmene for noe?

JK skrev:

Sønnen min på 1år og to måneder har fått hvitsår på tunga. Det ser som det er plagsomt fordi han bare sitter med tunga ut. Hva kan jeg gjøre? Er det noe som at jeg må ta han til legen eller er det noe som jeg kjøper på apotek?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trafikkfilm

Er det noen som har prøvd eddik?...

Molusker

Jeg har to sønner som har/har hatt mollusker. Jeg har funnet ut at en bør vent...

Lange øyevipper

Jeg bruker olivenolje til å fjerne sminken med, og det funker kjempebra. Pluss ...

Urolige ben

Jeg er plaget med en lett allergi som gir seg utslag i kløe over hele kroppen, ...

Gravidkvalme

Når man er kvalm hjelper det veldig med sitron i vannet man drikker sammen med ...