Blemmer på tunga - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om blemmer på tunga.

Hella skrev 11. mai:

Hvis tunga svir og du er hvit på den, kan du har fått sopp i munnen.

Bekkevold skrev 11. mars:

Blir ikke helt borte men lindrer smerten litt :)

Mann skrev 04. februar:

Det hjalp ikke noe, fikk bare mer vondt av det. Kanskje det er noe med at jeg er gutt.

Harald skrev 03. februar:

Hvis du tør så bruk ørevoks. Det er ikke så ekkelt som det høres ut. Ta det på fingertuppen og hold den inntil såret. Du skal kjenne at området pulserer (dunker). Såret/blemma er lukket i løpet av sekunder, og heles vanvittig fort.

Kari skrev 15. januar:

Jeg pleier å bruke en negleklipper for å fjerne blemmene. Det er viktig at negleklipperen er skarp for å unngå smerte. Det blør litt etterpå, men det går fort over, og det er mye bedre enn å gå rundt og ha vondt. Har en egen negleklipper til dette formålet.

Ella skrev 17. desember:

Kjøp bonjela i utlandet. Smør geleen på skåldet, og det forsvinner med en gang:-)

Sandra skrev 03. desember:

Jeg har ofte bittesmå kuler på tunga. Jeg trodde de kom av at man stresset for mye. Men hva er egentlig disse kulene/blemmene for noe?

JK skrev 02. oktober:

Sønnen min på 1år og to måneder har fått hvitsår på tunga. Det ser som det er plagsomt fordi han bare sitter med tunga ut. Hva kan jeg gjøre? Er det noe som at jeg må ta han til legen eller er det noe som jeg kjøper på apotek?

Hoppsan skrev 25. september:

Jeg har lest nettopp at tungen indikerer helsa til kroppen, og sår og blemmer på tunga er tegn på at kosthold må endres. Leste det fordi jeg selv har fått blemmer, fikk det for to dager siden, det er ille! Jeg er mest ute etter gode råd nå, kosthold får jeg forholde meg til siden.

Faktummet skrev 02. september:

Dette er sikkert litt drøyt å påstå, ikke så mange som kommer til å tørre,, men: viss det er små, og da mener jeg små, ikke store hvite blemmer på tunga, ikke på innsiden av kinnene eller andre plasser i munnen som gjør dødsvondt, så er det rett å slett bare å nappe den vekk med en pinsett eller med neglene. vondt der og da, men når den er borte er all smerte borte ved et trylleslag, utrolig men sant! Har gjort det noen ganger etter jeg har fått en. Har også merket at jeg noen ganger får de etter å ha spist sure drops, men det er meg da. Håper dette kan hjelpe noen og at ikke noen drar av seg tunga.

Nina skrev 31. august:

Ja, bruk Vademecum som Tina sier. Reint funker det på alle slags munnsår. Kviser også forresten. Dette er alkohol som fjerner bakterier. Siden det er bakterier som formerer og sprer seg sørger det i allefall for at det ikke blir større. Et eksempel er at når man har poppet en kvise dukker det veldig ofte opp en ny på samme plass eller like ved samme sted. Dette er fordi bakteriene har spredd seg. Vademekum funker!

Elin skrev 31. august:

Løsning! Jeg har i alle år hatt hvite sår i munnen og ingenting har hjulpet. Fikk ikke spist og ikke snakket på flere uker, ganske kronisk. Var hos homeopat å fikk et preparat. Det funker som bare rakkern. Du bir kvitt alle sårene for alltid så lenge du tar dem. For min lille tabbe var å slutte å ta dem og 5 år senere fikk jeg de tilbake, men har startet å ta dem igjen nå og det funker. Det er ingen bivirkninger på det. Men det som er viktig for at de skal fungere er å: Ikke spise, drikke, røyker eller ha noe som helst i munnen en halvtine før og en halvtime etter du har tatt de.

Lillemeg skrev 10. august:

Ikke bruk colgate, det er det værste man kan bruke hvis man er plaget med blemmer eller sår i munnen.

Mor skrev 10. august:

Hei! Hvis du har hatt dette problemet i flere år, er det nok helt sikkert geografisk tunge/lingua geografica. Søk på geografisk tunge på google, så får du se et bilde. Hvis du også har sår som har geografiske mønstre så er det nok helt sikkert det. Hilsen en mor med det samme problemet.

BK skrev 04. august:

Et gammelt kjerringråd som altid har fungert er trøskesaft.

Blemme skrev 23. juni:

Jeg hadde en slik blemme på tungen for noen år siden(hadde vært der i 1-2 år). Jeg brukte skyllevann, og det fungerte ikke. Legen min forsøkte å rive den av, og det endte med at jeg faktisk bet den av selv. Ja, dette var vondt, men siden det har den vært borte :)

VH skrev 22. juni:

Har ikke blemmer men det ser litt ut som om jeg har drukket noe varmt og det på en måte er flekker der det mangler hud. Legen vet ikke hva det er, tok sopp prøve men det var ikke det. Noen med samme problem med gode råd? Har hadt det i noen år det er plagsomt! Til tider litt vondt.

Lena skrev 05. juni:

Hm, hvordan klarer du å rive av blemmen med neglene? :-0

Leka skrev 25. mai:

Jeg får problem med dette når jeg spiser gul eller orange repsils.

Cat skrev 24. mai:

Kjøp et middel på apoteket som heter Aloclair. Det er smertelindrende og hjelper sårene med å gro raskere.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...

Elveblest

Jeg hadde elveblest daglig i litt over 2 måneder, det gikk over nylig. Sjøbad,...