Blemmer på tunga - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om blemmer på tunga.

Tommy skrev:

Tungen min svir og gjør dødsvondt. Har noen små sår samt et belegg på tungen, prøver og børste tungen men da svir det enda mer.

Makrobiotiker skrev:

Tungen viser hvordan det står til med tarmen. Sår på tungen er utrykk for problem i tarmen. Det er ikke nødvendigvis stort og farlig problem. Kanskje tarmen bare er overbelastet av for mye sukker, fett, protein eller annen mat. Kroppen vår er en enhet, alt henger sammen. Det ytre viser hvordan det står til med det indre.

Stian skrev:

Jeg har en blemme bak på tunga, det er ei stor blemme. Hva skal jeg gjøre?

EHM skrev:

Visste dere at fluor som er i tannkrem er kjempefarlig for kroppen? Jeg bruker tannkrem uten fluor, og pusser extra godt. Samme gjelder deodorantene man kjøper i vanlige butikker, aluminium. Kanskje det er derfor det er så mange med brystkreft osv?

VS skrev:

Blemmer i munnen har med vitamin- eller mineralmangel å gjøre. Jeg bruker Longovital fra helsekosten når jeg får disse. Sensodyne tannkrem og Corsodyl munnskyllemiddel gjør faktisk at jeg får plagene, så det vil jeg ikke anbefale. Har byttet til aloevera tannkrem fra helsekosten og er kvitt alle plager med sensitive tannhalser. Herpes munnsår behandler jeg med Lysine piller som kun selges i utlandet (ebay) i tillegg til Silicea gele fra helsekosten hvis jeg tar pillene for sent til å avverge utbrudd. Det har virket best på meg.

John biolog skrev:

Hei, de fleste blemmene skyldes virus eller bakterieangrep. Har du herpesvirus finnes det ingen behandlig som fjerner viruset. Det har permanent bolig i nerveceller langt inne i kroppen. Det finnes noen kremer som gjør utbruddet litt mer behagelig. Slik jeg ser det bør de som ofte har utbrudd bedre kostholdet sitt og få nok mineraler og vitaminer. Dette styrker immunforsvaret og vil gi færre utbrudd. ser også ut til at noen virustyper er mer hissig enn andre. Det kommer en kur, men det tar nok flere år før forskerene lykkes.

Meg skrev:

Jeg hadde en veldig liten blemme som utviklet seg til å bli ganske stor iløpet av to dager. Så prøvde jeg å ta på sterkt muskyllevann (vademekum). Deretter tok jeg på en brunsukkerbit etterpå, og da ble den borte med en gang.

Hella skrev:

Hvis tunga svir og du er hvit på den, kan du har fått sopp i munnen.

Bekkevold skrev:

Blir ikke helt borte men lindrer smerten litt :)

Mann skrev:

Det hjalp ikke noe, fikk bare mer vondt av det. Kanskje det er noe med at jeg er gutt.

Harald skrev:

Hvis du tør så bruk ørevoks. Det er ikke så ekkelt som det høres ut. Ta det på fingertuppen og hold den inntil såret. Du skal kjenne at området pulserer (dunker). Såret/blemma er lukket i løpet av sekunder, og heles vanvittig fort.

Kari skrev:

Jeg pleier å bruke en negleklipper for å fjerne blemmene. Det er viktig at negleklipperen er skarp for å unngå smerte. Det blør litt etterpå, men det går fort over, og det er mye bedre enn å gå rundt og ha vondt. Har en egen negleklipper til dette formålet.

Ella skrev:

Kjøp bonjela i utlandet. Smør geleen på skåldet, og det forsvinner med en gang:-)

Sandra skrev:

Jeg har ofte bittesmå kuler på tunga. Jeg trodde de kom av at man stresset for mye. Men hva er egentlig disse kulene/blemmene for noe?

JK skrev:

Sønnen min på 1år og to måneder har fått hvitsår på tunga. Det ser som det er plagsomt fordi han bare sitter med tunga ut. Hva kan jeg gjøre? Er det noe som at jeg må ta han til legen eller er det noe som jeg kjøper på apotek?

Hoppsan skrev:

Jeg har lest nettopp at tungen indikerer helsa til kroppen, og sår og blemmer på tunga er tegn på at kosthold må endres. Leste det fordi jeg selv har fått blemmer, fikk det for to dager siden, det er ille! Jeg er mest ute etter gode råd nå, kosthold får jeg forholde meg til siden.

Faktummet skrev:

Dette er sikkert litt drøyt å påstå, ikke så mange som kommer til å tørre,, men: viss det er små, og da mener jeg små, ikke store hvite blemmer på tunga, ikke på innsiden av kinnene eller andre plasser i munnen som gjør dødsvondt, så er det rett å slett bare å nappe den vekk med en pinsett eller med neglene. vondt der og da, men når den er borte er all smerte borte ved et trylleslag, utrolig men sant! Har gjort det noen ganger etter jeg har fått en. Har også merket at jeg noen ganger får de etter å ha spist sure drops, men det er meg da. Håper dette kan hjelpe noen og at ikke noen drar av seg tunga.

Nina skrev:

Ja, bruk Vademecum som Tina sier. Reint funker det på alle slags munnsår. Kviser også forresten. Dette er alkohol som fjerner bakterier. Siden det er bakterier som formerer og sprer seg sørger det i allefall for at det ikke blir større. Et eksempel er at når man har poppet en kvise dukker det veldig ofte opp en ny på samme plass eller like ved samme sted. Dette er fordi bakteriene har spredd seg. Vademekum funker!

Elin skrev:

Løsning! Jeg har i alle år hatt hvite sår i munnen og ingenting har hjulpet. Fikk ikke spist og ikke snakket på flere uker, ganske kronisk. Var hos homeopat å fikk et preparat. Det funker som bare rakkern. Du bir kvitt alle sårene for alltid så lenge du tar dem. For min lille tabbe var å slutte å ta dem og 5 år senere fikk jeg de tilbake, men har startet å ta dem igjen nå og det funker. Det er ingen bivirkninger på det. Men det som er viktig for at de skal fungere er å: Ikke spise, drikke, røyker eller ha noe som helst i munnen en halvtine før og en halvtime etter du har tatt de.

Lillemeg skrev:

Ikke bruk colgate, det er det værste man kan bruke hvis man er plaget med blemmer eller sår i munnen.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...