Blemmer på tunga - kjerringråd

Blemme på tunga er vondt både når man skal spise og snakke. Overtro skal ha det til at små vonde blemmer på tunga kommer av at man lyver. Derfor blir de kalt følgende:

Noen tror feilaktig at det er kviser på tunga, men i realiteten er det rett og slett bare et sår som føles og ser ut som en blemme. Tungen er svært ømfintlig og det skal ingenting til før man får en såkalt jugeblemme.

Et råd for å bli kvitt lygeblemmer er å legge en sukkerbit der blemma er og la den ligge der til den er smeltet. Da skal alt som heter lygeblemme være borte.

Sukkerbit mot blemme på tunga
Sukkerbit mot blemme på tunga : Foto : kjerringrad.com

Charlotte skrev 15. desember:

Jeg har en hvit prikk på tunga. Det som hjelper er salt, vademecum og så kan du prøve med en brunostbit der prikken er. Vademecum gjør at det blir bedøvd, og hvis du tar på Vademecum hele tiden, så blir blemma borte til slutt. Husk også å bytte tannkrem til Zendium. Når jeg bruker den får jeg aldri blememr på tungen. Det var et tips jeg fikk hos tannlegen min. PS: Årsaken kan være mangel på vitaminer.

Anette skrev 23. oktober:

Jeg har masse små blemmer på tunga. Det er vondt å prate, spise og svelge. Jeg skal prøve sukker i morgen. Vi har ikke sukkerbit så får pøse på med sukker. Jeg bruker colgate tannkrem, men den har jeg brukt i alle år. Så det er rart om jeg plutselig ikke skal tåle såpen i den da.

Silje skrev 24. september:

Blemma blir jammen borte med en gang.

Nord skrev 02. august:

Gå på apoteket og kjøp LongoVital. Blemmer i munnen kan komme av at man mangler noen vitaminer eller lignende. Man kan også skifte tannkrem. Jeg har fått mye rart opp igjennom, men det som har funket best for meg er xylocain gel. Den bruker jeg ved måltid. Bedøver sårene slik at jeg kan spise uten problem. Før brukte jeg en salve, men den har de jo sluttet med. Det finnes en nesespray med de samme virkemidlene i som funker kjempe bra.

12 år skrev 09. juli:

Jeg begynte med halsbetennelse, så fikk jeg sår forran på tunga, så nå 3 dager senere er tunga mi hvit, noen blemmer, noen normaltungefargefelt, som gjør vondt. Jeg klarer ikke å spise pga vondt i tungen. Jeg har også fått 4 sår i munnen. Jeg klarer heller ikke å pusse tenner. Hjelp!

Bodil skrev 27. mai:

Det som funker i tillegg til sukker er om du presser ut en lime og rører ut litt honning i den pressede lime juicen. Drikk det og prøv å holde det på tungen så lenge du klarer. Begge funker fint.

Chathrine skrev 25. januar:

Det funker ikke. Det gjør så vondt og tunga mi er proppa med det.

Martine skrev 23. januar:

Det funket med en gang ,men så ble det like vondt.

Jostein skrev 11. november:

Jeg tok sukkerbit på, og den gikk vekk, men 5 minutter senere kom den tilbake.

Martti skrev 01. november:

Oralmedic gjorde susen. Smaker, lukter og svir noe inni granskauen, men etter en liten stund er 98% av smertene borte og man kan spise, drikke osv. Det kan kjøpes på Vitus apoteker for de som lurer.

Marius skrev 17. oktober:

Skyll med molkosan. Det funker som bare det. Det fåes kjøpt på helsekostbutikker. Det er fryktelig surt, men fjerner blemmene iløpet av 24 timer.

Mia skrev 15. oktober:

Det gjorde det mye vondere når jeg tok sukker på. Jeg hadde ikke sukkerbit da men sukker er sukker. Jeg har et hovent sår i midten under tunga som svulmer opp hver gang jeg spiser og drikker noe syrlig etc. Jeg har dentinox NAF og den hjelper litt. Det var igjen en rest etter jeg brukte den på min datter da hun var baby og hadde vondt i tannkjøttet sitt. Men jeg skulle aldri tatt sukker på.

Gro skrev 15. oktober:

En sukkerbit og blemmene var fullstendig borte.

Hmm skrev 02. oktober:

Dynk en Q-tip i pyrisept og gni det godt inn på såret/blemmen. Funket som bare det til meg.

Berit BIBBI skrev 30. august:

Jeg er 70 år og har hatt dette problemet med sår i munnhhuen og på tunga. Jeg ble uføretrygdet.

Vitamina skrev 29. august:

Jeg gikk med vond og sår tunge i 3 måneder. Endelig oppsøkte jeg fastlegen. Han tok div blodprøver og det viste seg at jeg lå veldig lavt på B12-vitamin 147. Fikk B-sprøyter en gang i uken i 3 uker. Nå er tunga som ny. Må sjekke verdiene framover, men da vet jeg hva det kan være hvis den tunga blir like vond igjen.

Carina skrev 02. august:

Min kjære har fått sånne små vonde blemmer på tungen, men han småblør også litt hvis han lager sånn spiss tunge. Funker det med sukkerbit der også?

RA skrev 29. juni:

Jeg har en blemme/kvise på siden av tungen min. Det er hovent og gjør vondt. Prøvd med løssukker nå, men det ble ikke noe bedre. Noen andre tips? Hva kan det være? Og hvor lenge skal man vente før man evt går til lege?

Mariann skrev 06. juni:

Jeg sliter veldig med kvitsår på tuppen under tungen og bak tennene nedi og over tennene oppi munnen. Jeg lurer på om noen har noe forslag til hva jeg kan prøve for å få de bort. Det er veldig vondt, klarer nesten ikke å pusse tennene, snakke eller spise.

Jeanette skrev 19. april:

Har en liten jente som har masse kvite små blemmer på spissen av tungen og litt bakover, hun har veldig vondt. Kan jeg gi henne vanlig strø sukker og?

Eldre kommentarer: 1 2 3 4

Diskuter blemmer på tunga

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...