Blemmer på tunga - kjerringråd

Blemme på tunga er vondt både når man skal spise og snakke. Overtro skal ha det til at små vonde blemmer på tunga kommer av at man lyver. Derfor blir de kalt følgende:

Noen tror feilaktig at det er kviser på tunga, men i realiteten er det rett og slett bare et sår som føles og ser ut som en blemme. Tungen er svært ømfintlig og det skal ingenting til før man får en såkalt jugeblemme.

Et råd for å bli kvitt lygeblemmer er å legge en sukkerbit der blemma er og la den ligge der til den er smeltet. Da skal alt som heter lygeblemme være borte.

Sukkerbit mot blemme på tunga
Sukkerbit mot blemme på tunga : Foto : kjerringrad.com

Mathilde skrev:

Jeg klemmte på blemma og det brenner i munnen nå, det anbefales ikke.

Petter skrev:

Jeg Har 4 blemmer 2 under tunga or 2 over hva hjelper til og få de vekk? Jeg kan nesten ikke spisse.

Anonym skrev:

Jeg hadde en liten kvise/blemme på tungespissen. Jeg adde ikke sukkerbiter hjemme så jeg drakk heller 2 glass med cola og isbiter. Jeg lot drikken være litt i munnen (så lenge som jeg klarte) før jeg svelget. Dagen etter ble smerten mindre og mindre, og så var det helt borte mot slutten av kvelden.

Fortvilet skrev:

Hjelp, alt gjør så vondt. Jeg klarer ikke å drikke, spise eller pusse. Blemma mi er gul.

Hege skrev:

Jeg pøser på med sukkerbiter her, men blemmen er fortsatt der, hvor mange sukkerbiter skal til egentlig?

Lise skrev:

Mot after virker Longo Vital. Jeg har gitt det til barn med store mengder after, såpass mye at tennene ikke kunne pusses uten blod og store smerter. Vi prøvde tannkrem zendium uten at det hjalp noe. I så fall er det såpa man ikke tåler.

Huldra skrev:

Jaggu virka det. Jeg hadde kun løs raffinade så jeg brukte 2. Kvisa ble borte med det samme.

Annonym skrev:

Har dere hvit blemme, som gjør innmari vondt så bruker dere asken fra røyken og smører på. Det hjelper.

Gjest skrev:

Prøv bakepulver. Det svir litt, men skyll med vann. Så merker man forskjell etter et par timer.

45 skrev:

Hold tunga ute til den er litt tørr, så tar du en bomullsdott/pinne med vadimecum på og holdt å press så skyller du etterpå. Det hjelper av å til.

Anonym skrev:

Prøv å smør vademecun på blemma, så skal det gå over iløpet av natten.

AG skrev:

Jeg har mange bitemerker langs tunga på begge sider.Jeg har vondt når jeg spiser, drikker og snakker. Tunga er litt hoven. Hva hjelper mot dette?

Iselin skrev:

Det funker med litt brunost hvis du vet hvor plassen er da.

Råd123 skrev:

Man kan prøve med Corsodyl eller Aloclair Gel. Corsodyl funka best på meg. Men de går fortsatt ikke helt vekk. Jeg klarer ikke å la være å bite i dem. Hvis man er veldig plaget med det, burde man kontakte lege eller tannlege. Det gjorde jeg. Det hjelper også med aloe vera.

Abdi skrev:

Jeg har blemmer på tunga som er hvite. Hva skal jeg gjøre?

Charlotte skrev:

Jeg har en hvit prikk på tunga. Det som hjelper er salt, vademecum og så kan du prøve med en brunostbit der prikken er. Vademecum gjør at det blir bedøvd, og hvis du tar på Vademecum hele tiden, så blir blemma borte til slutt. Husk også å bytte tannkrem til Zendium. Når jeg bruker den får jeg aldri blememr på tungen. Det var et tips jeg fikk hos tannlegen min. PS: Årsaken kan være mangel på vitaminer.

Anette skrev:

Jeg har masse små blemmer på tunga. Det er vondt å prate, spise og svelge. Jeg skal prøve sukker i morgen. Vi har ikke sukkerbit så får pøse på med sukker. Jeg bruker colgate tannkrem, men den har jeg brukt i alle år. Så det er rart om jeg plutselig ikke skal tåle såpen i den da.

Silje skrev:

Blemma blir jammen borte med en gang.

Nord skrev:

Gå på apoteket og kjøp LongoVital. Blemmer i munnen kan komme av at man mangler noen vitaminer eller lignende. Man kan også skifte tannkrem. Jeg har fått mye rart opp igjennom, men det som har funket best for meg er xylocain gel. Den bruker jeg ved måltid. Bedøver sårene slik at jeg kan spise uten problem. Før brukte jeg en salve, men den har de jo sluttet med. Det finnes en nesespray med de samme virkemidlene i som funker kjempe bra.

12 år skrev:

Jeg begynte med halsbetennelse, så fikk jeg sår forran på tunga, så nå 3 dager senere er tunga mi hvit, noen blemmer, noen normaltungefargefelt, som gjør vondt. Jeg klarer ikke å spise pga vondt i tungen. Jeg har også fått 4 sår i munnen. Jeg klarer heller ikke å pusse tenner. Hjelp!

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Diskuter blemmer på tunga

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...