Blemmer på tunga - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om blemmer på tunga.

Maren skrev:

Jeg pleier bare å ta blemmen å rive den av med neglene. Det gjør vondt der og da men etterpå er den helt borte.

Anka skrev:

Fikk en sånn i natt. Jeg hadde ikke sukkerbit så jeg prøvde vanlig sukker og det funka, så nå sitter jeg her og legger på nytt og nytt fordi jeg svelger unna :P

Jenta skrev:

Smør tannkrem på om kvelden før du legger deg og la det sitte på mens du sover. Det var den beste smertelindringen jeg brukte som barn. Det finnes også et veldig virksomt middel på apoteket: afta med, heter det. Det finnes både som salve og spray.

Nancy skrev:

Det kan være det virker men det er jo kvalmt å spise en sukkerbit.

GAAIDE skrev:

Kjøpte salt nå fikk råd om at det hjalp, så vi får se ;)

TJ skrev:

Brukte å ha sånne svære kvite sår i munnen veldig ofte før, men skifta tannkrem til Sensodyne og det funka fint. Den verste tannkremen jag har vært borti når det gjelder dette problemet er colgate. Sårene kommer med en gang da.

Tina skrev:

Prøv å ta Vadimecum på! Det svir ganske i noen få sekunder, men gjentar man dette (kommer an på størrelsen, osv), bruker det å hjelpe veldig. Det går også an å prøve tannkrem, det er ikke like effektivt, men funker for de langsiktige smertene.

Hei skrev:

Jeg har slitt mye med dette. Ikke på tungen, men andre steder i munnen. Byttet til tannkremen som heter "Zeldium", og det har blitt mye, mye bedre. Det Anbefalles!

Helene skrev:

De hvite sårene som Ella skrev om, kaller jeg skåld. Da hjelper det å gurgle med saltvann etter hvert måltid, eller så ofte man vil. Ha i en teskje salt i et glass lunkent vann. Det gjør ikke vondt, og lindrer.

Vondt! skrev:

Jeg er veldig plaget av mange små hvite prikker på spissen av tungen, nå er klokka 3 om natta og prøvde det med sukker. merker nesten ikke smertene lengre, håper at det er vekk i morgen... nå får jeg hvertfall sove :-)

Elise skrev:

Dersom dere får blemmer i munnen, må dere skifte til tannkremen Zendium. Grunnen til at vi får blemmer, er som oftest pga. at man ikke tåler såpen som er i tannkremen. Zendium inneholder ikke såpe som alle andre tannkremer, og hjelper veldig bra! :)

Kenneth skrev:

Svar til Ella: Det med den lille blemma som er mellom tennen og leppa, kalles munnskold, og er veldig vondt. Dra på apoteket og si at du skal ha noe for munnskold(husker ikke hva det heter men før så het det trøskesaft ihvertfall). Det skal skylles rundt i munnen. Etter en dag er det mye bedre allerede.

Pia skrev:

Jeg syntes ikke dette hjalp noe. Jeg har ca 8-10 blemmer, og det gjør dødsvondt fremdeles. Skal prøve med det å bytte tannkrem ;)

Julie skrev:

Skyll tungen med noe som heter Corsodyl, det får du kjøpt på apoteket. Jeg tror den fjerner bakterier i munnen. Hvis jeg har blemmer på tunga skyller jeg om kvelden, neste morgen er den vekk!

Karl skrev:

Dette virket ikke. Jeg har fortsatt like vondt.

Si skrev:

Det hjelper akkurat når du har sukkeret på, men smerten kommer tilbake med en gang sukkeret er borte.

Odd skrev:

prøvde dette me sukker nå nettopp .. merket ingen forskjell, har prøvd me salt også uten effekt.

Gro skrev:

Vist du er plaget med blemmer på tungen så kan du prøve å bytte ut din tannkrem med en uten såpe Feks zendium. Dette fungerte på meg. Dette var råd som min tannlege anbefalte meg.

Ella skrev:

Sønnen min på 3 år har fått en sånn blemme som ligger mellom leppa og tennene. Når du drar ut leppen hans nede, så ser du en hvit prikk. Er det en jugeblemme? Skal jeg prøve med sukkerbit? hva annet kan jeg bruke om sukker ikke hjelper?

Julie skrev:

Jeg sliter veldig med dette problemet, har som uvane å bite de istykker.. Jeg hadde desverre ikke noen sukkerbiter, men prøvde med løssukker.. det funket fint det også.. men fortsatt litt smerte igjen! bare å pøse på!

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...