Kviser - kjerringråd

Plages du med kviser kan det hjelpe å unngå ost uten løpe og ellers bitter mat. Hvis man sliter med kviser blir det advart mot å spise noe som var beskt eller bittert for eksempel bitre mandler og nøtter, samt ost tilsatt løpe. Dette kjerringrådet mot kviser er utprøvd av innsender og skal vistnok fungere veldig bra.

Unngå bitre nøtter mot kviser
Unngå bitre nøtter mot kviser : Foto : kjerringrad.com

Håkon skrev:

Min vidundermedisin er Vademekum som du får kjøpt på apoteket. Den bruker jeg å smøre på kvisene. På myggstikk tar det bort kløe nesten med en gang.

OJ skrev:

Ta litt sitronsaft man får kjøpt i butikken og bland med vann. 1 del sitornsaft, 4-5 deler vann. Dette hjelper, men ikke bruk det så ofte siden det gjør huden blekere og tørrere. Kutt også ut melk, ost og fet mat. Vask morgen og kveld, eventuelt etter skole/jobb om du har mye kviser.

Leon skrev:

Mot kviser er beste medisin å knekke ett egg, og ta hinnen som ligger mot skallet og rive av det og sette det på kvisa. Ha det på i 15 min. og se magien.

Kvisa skrev:

Jeg har fått en kvise i nesa og denne gjør utrolig vondt. Jeg kan nesten ikke være nær nesa uten at det gjør vondt. Hvordan skal jeg få denne vekk effektivt, skal jeg bare vente til det går over?

Mats skrev:

Bad i saltvann. Det er veldig effektivt.

J skrev:

Det jeg opplever, er at så lenge man ikke spiser unormalt mye av en matvare, er det som regel ikke dårlig for huden. Bare pass på å drikk masse vann, det er godt for alt, rens huden og ikke bruk en fet krem i ansiktet. Vær også forsiktig med å bruke mye fet sminke, prøv heller noe lettere. Tannkrem kan tørke ut hvis du har en fæl en, men hjelper ikke godt mot genrell uren hud.

Jeg er 20, så kan fremdeles være at jeg har tenåringskviser, men slet mye mer med det før. Det jeg gjorde for å bli kvitt det var ganske enkelt: drikk vann, vask ansiktet, mineralpudder, lettere ansiktskrem og ikke overspis for mye av nevnte produkter i kommentarene over. Får også kviser etter en kveld ute på byen, en blanding av alkohol, svette og sminke er ikke bra.

Knutsen skrev:

Jeg er en gutt på 28, har vært plaget med store kviser og litt ruglete hud i ansikt og rygg siden ungdomstia, får en del arr. Har gått på tablett kur 2 ganger og da får jeg glatt hud og ingen kviser. Første kur varte 6 mnd og nå sist holdt jeg på 1 år, men plagene kommer tilbake etter 1 uke eller 2.

Har nå vært i kontakt med noen som kan ta blodprøve som sendes til England, hvor det testet mot 200 produkter/matvarer. Vil da få beskjed etter en stund om hvilke produkter som påvirker MEG. Dette er forskjellig fra person til person. Da kan man værtfall få en liten pekepinne på hva man burde spise mindre av o.s.v.

Mayern skrev:

Ingen burde slutte å drikke melk. Melk er veldig viktig for kropp og helse, og trener du mye, kan det være en fordel å få i seg melk rett etter trening. Melk styrker skjellettet, og gjenoppbygger musklene etter de har blitt brutt ned (etter trening). Jeg drikker mye melk, og spiser litt melkeprodukter noen ganger, og jeg har ikke mange kviser.

Eci skrev:

Jeg er 24 år og har hatt en del kviser rundt munnen helt siden tenåringene, men rundt juletider kuttet jeg kraftig ned på ansiktsvasken. Fra morgen og kveld til 3-4 kvelder i uken. Ellers vasker jeg bare litt med lunket vann. Smører så med en god fuktighetskrem morgen og kveld. Prøvde også å slutte å pelle på dem helt (har ikke greid de helt ennå, men jeg prøver) Tar også en peeling med ca. to ukers mellomrom. Kuttet samtidig nesten ut all brus og drakk mye vann.

Har merket stor forbedring både på kvisene og de sorte prikkene og huden har generelt blitt bedre.

Det som funker bra på meg er altså: å drikke mye vann og lite brus, ikke vaske så ofte med såpe og bruke rikelig med fuktighetskrem. Håpe dette hjelper noen andre. Kviser er noe dritt.

16 åring skrev:

Jeg har hatt kviser siden jeg var 12 år og nå er jeg 16. Jeg har prøvd alt fra produkter fra butikken, midler på apoteket og tabletter fra legen, ingen ting seriøst hjelper, tror nesten jeg blir gal.Ttabletter funket i noen månder, men nå er det tilbake. Jeg tror jeg kommer til å gå bananas. Jeg drakk melk hele tiden før, men nå har jeg sluttet helt, har ikke sett en eneste forandring. Jeg vasker meg i ansiktet kanskje til og med 3 ganger daglig. holder meg unna alt som heter godteri i ukedagene og drikker hvertfall 2 liter vann daglig, trener også forøvrig 5 ganger i uken. Hvordan skal jeg få dem vekk? De er som en parasitt på rottene.

Beste råd skrev:

Unngå klorbasseng og karbohydrater, og for all del ikke plukk. Kosmetikk-slurv kan gi deg hudsykdommer. En maske kan gjøre underverker og bør være en del av hudens ukentlige behandling. Nå som vinteren er her og kulda har satt inn, er det viktig å beskytte huden mot de ekstra påkjenningene den blir utsatt for. Lav luftfuktighet i kombinasjon med store temperaturendringer er ikke bra for huden vår som er veldig sensitiv mot akkurat dette.

Derfor er det ekstra viktig å beskytte huden sin på denne tiden av året. Plei huden og ta godt vare på den, både i ansiktet, på kroppen, hender og føtter. Pøs på med fuktighet Når luftfuktigheten blir lav, og det er kaldt ute og varmt inne, reagerer huden vår med å bli tørr. Regel nummer en er å tilføre huden masse fuktighet. Smør kropp og ansikt med en god fuktighetskrem hver dag. Lykke til og husk at godteri, brus og ja sukker skadelig for huden.

Kvisehater skrev:

Jeg hater kviser. Jeg mener, hvem gjør ikke det? Jeg hadde en diger kvise midt på nesa engang og den var så irriterende. Alle plaget meg for den digre kvisa som jeg hadde. Noe jeg har funnet ut er at det hjelper å ikke spise potetgul, klemme/røre kvisa. Jeg vasket ansiktet mitt hver morgen og kveld med varmt vann og brukte mild såpe. Så forsvant kvisa mi etter noen dager. Jeg hadde den i to uker, men når jeg sluttet å røre den ved å smøre kvisekrem på den så forsvant den siden jeg bare vasket ansiktet mitt med varmt vann.

Anonym7 skrev:

Jeg trenger noe som virker fort, ikke kremer som tar lang tid for å virke. Jeg fikk høre av legen min at kviser kommer mer fra arvestoff fra foreldrene. Så hvis du er født med kviser er det naturlig for deg. Derfor er det ikke så lett for de som har arvet kviser av foreldrene deres, å bekjempe dette.

Voksen kvise skrev:

Vil tillegge at kosthold som mange sier har alt å si. Ferdigprodukter som dressinger, all hyperholdbar mat med et tonn av konserveringsm og majones hjelper ikke på hudproblemer eller kroppen generelt. Spis rent. Det kan være en ide å forsøke om kosthold ikke hjelper, eller om du ikke klarer å endre kostholdet. Det er ikke noe jeg vil råde noen til, men det hjalp meg(merkene Yasmin og Diane). Jeg forsøkte til og med antibiotika, men dette hjalp ikke. Dette er gjennomprøvde ting, men alle har jo forskjellig kropp, så prøv deg frem. Ps: Vann, romtemperert vann. Da klarer du å drikke mye og det renser kroppen.

Gjest skrev:

Jeg har veldig uren hud i panna. Jeg har en megaswær greie, skikkelig blinklys, midt i panna. Jeg har veldig sensitiv hud i kinnene, på haka og nesa, men ingen kviser. Men i panna er det liksom flere røde prikker. Jeg kjøpte en gelaktig ting her om dagen, visage young eller noe. Dette skulle rense porene og sånt. Det hjalp ikke.

Voksen kvise skrev:

Jeg er passert 35 år, gikk lenge på p-piller som tydeligvis har holdt kvisene i sjakk i mange år. Da jeg sluttet m p-piller kom mitt tenåringsproblem tilbake. Jeg har nå forsøkt meg frem med kosthold i 5 år og kommet til følgende konklusjon for å unngå kvisene. Matvarene jeg må holde meg unna er: Melk, også soya etc. nøtter som valnøtter, hasselnøtter, macadema? All ost med unntak av godt lagret ost(denne har sannsyneligvis gjæret ut stoffene som setter igang talgproduksjonen), youghurt, og rug i store mengder. Potetgull og sjokolade sammen er FY, men litt og hver for seg (på forskjellige dager) går faktisk greit. Mørk sjokolade selvfølgelig. All juice med mye sukker, spesielt eplenektar er også FY. Disse tingene har jeg prøvd meg frem med nå i 4-5 år. Et glass melk og kvisene kommer allerede iløpet av en halvtime. Jeg er også forsiktig med svinekjøtt da det også gir rød hud.

Annonym skrev:

Kviser er avfallstoffer som kroppen ikke greier å kvitte seg med ut gjennom naturlige utganger på kroppen, derfor kommer de ut av huden. Spiser du mye mat med e-stoffer får du kviser. Kosthold har alt å si.

Coco skrev:

Lag grønn te og bland i et par sitrondråper. Bruk det som toner morgen og kveld. Også hold huden ren bruk ikke såpe. Den som sa at honning er ikke bra må ha sjekke sine fakta på nytt. I mitt hjemmeland har honning vært brukt som en av de største antikvise midlene.

Bland honning og sukker og litt kaldt grønn te med et par dråper sitron og skrubb huden 2-3 ganger i uken. Det hjelper utrolig mye.

M skrev:

Jeg har egentlig ikke hatt noen kviser, men plutselig begynte de å poppe fram. Jeg har ikke endret noen ting i livet, har dere noen tips? Jeg drikker heller ikke melk, spiser ikke ost, ikke nøtter og ikke melkeprodukter.

Anonym skrev:

Hva jeg gjorde for å bli kvitt kvisene mine på ryggen. Dusje i skikkelig varmt vann, ta skuldrene forover sånn at huden på ryggen strekker seg, og la vannet fosse ned på ryggen i 1-1.5 minutt (kjennes ut som om du brenner av kvisene). Dette funket for meg. Er kvitt alle kvisene, nå har jeg kun arr igjen.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Diskuter kviser

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Forstoppelse

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som d...

Skjærer

Jeg har også mange skjærer og synes de er kjempefine. Jeg forer dem også med ...

Flekker av blåbær

Jeg sølte blåbærsmoothie på den gule genseren til vennina mi, hva skal jeg g...

Magekatarr

Jeg er 50 år og har slitt periodevis med gastritt siden 20-årene. Jeg har vær...

Tyggegummi i håret

Jeg håper dette funker, jeg skal nemlig prøve....