Sorte prikker og hudormer - kjerringråd

En hudorm eller nupper i huden som noen kaller det, består av talg. Det medisinske uttrykket på det er komedoner. Hudormer er lys gul i fargen og har ofte små svarte prikker ytterst. Det er en form for akne. De kommer av at det produseres talg som kommer ut. Denne talgen blir forurenset av lufta eller sminke og vi får slike små sorte prikker ytterst.

Behandling av nupper og hudormer

En innsender mener hun har oppskriften på behandling og skriver følgende til oss. En billig og meget effektiv behandling mot nupper og hudormer/svarte prikker, og for å ivareta myk hud, er å ta ca 3/4 kopp med sukker blandet med matolje, og gni inn i huden. Huden bli fantastisk myk og jevn etterpå. Det er også effektivt dersom man har hard hud på hælene, men da uten olje. Pass på at du ikke skrubber for hardt, sier hun.

Sukker i matolje
Sukker i matolje : Foto : kjerringrad.com

Anonym skrev:

Jeg har prøvd mange hudkremer og skrubber, og det eneste som har funket for meg er Epiduo. Jeg dro til en hudlege som studerte huden min. Jeg fikk noen piller som måtte tas hver dag, mot kviser. Jeg ble kvitt kvisene for godt, men så klart kommer det noen i ny og ne hvis jeg sover med sminke o.l. Men Epiduo kremen bruker jeg fortsatt og den funker ekstremt bra. Hydrokortison er også en effektiv løsning på en kommende kvise. Det er ikke så sunt da, den er veldig sterk.

Hei skrev:

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud. Så jeg vil ikke påføre mer olje enn det jeg har. Tror jeg skal kjøpe en krem for de med oljete hud. Har noen tips til kremer for de med oljete hud?

Løsning skrev:

Honning og sukker har jeg hørt at fungerer like bra.

Vilchen skrev:

Jeg har trodd at de svarte prikkene var fregner, men det viser seg at de var hudormer. Jeg har sjekket litt på flere sider, og det virker som om sukker og olje og damping er det folk flest foretrekker. Jeg har veldig sensitiv hud. Jeg kan få midlertidige røde merker etter å dusje med vanlig vann. Er disse metodene skadelig for de med sensitiv hud?

Gjest skrev:

Sukkeret er bare for at det skal være noe sandaktig for å skrubbe. Det skader ikke huden å ha sukker utenpå, det som skader huden er når du spiser mye sukker. Men man kan jo selvfølgelig også ha uren/ujevn hud selv om man ikke har galt kosthold.

Anonym skrev:

Husk at det ikke trenger å være en dum ide å bruke olje på uren hud. Hvis man bruker mye kviseprodukter som skal tørke ut huden, kan hudens naturlige talg/olje produksjon øke. Huden oppfatter at den er tørr å trenger å smøres å øker da produksjonen. Så har man fet hud kan det faktisk hjelpe å skrubbe med olje. Jeg anbefaler kokosolje, altså den ekstra Virgin feks. Cocosa. Tenk også på hvordan olje og vann reagerer med hverandre, i motsetning til olje i olje. Talg er i hovedsak olje, og det gir mer mening å fjerne olje med olje, enn å fjerne olje med vann.

Mamacool skrev:

Olje myker opp hudormene slik at de lettere kommer ut.

Siri skrev:

De selvlagde porestripsene har jeg prøvd å lage før, vil absolutt ikke anbefale dem. Hele ansiktet hovnet opp og ble rødt. Huden der jeg hadde lagt blandingen ble forbrent, og ettersom jeg så slik ut i tre dager var jo i tillegg frykten for å være ødelagt for resten av livet der. Det var rett og slett en grusom opplevelse.

Lindus skrev:

Du kan enkelt lage egne porestrips av naturlige ting, som ikke trekker inn i huden, eller etterlater rester. Billig er det også.

Ta 1 SS melk (vanlig norsk kartongmelk av typen hel eller lett) og bland dette med 1 SS gelatinpulver. (også vanlig norsk, men ikke gelatinplater).

Når du har blandet det litt, sett det i micro'n i 10-12 sek (til det blir flytende) og rør det jevnt da det har smeltet. Påfør i tynne lag på områdene du vil stripse, og vent til det er HELT tørt, før du drar det av, og ser gørra blir med ut. Smør med en god ansiktskrem etterpå.

Prikk skrev:

Jeg har litt erfaring etter noen år med kvisekriser. råd:

  1. Tren deg svett og dusj etterpå. Det renser porene innenfra.
  2. Drikk mye vann. Det renser kroppen og gjør at blodet flyter letter til huden.
  3. Dropp både rens og krem. Dusj en gang om dagen. Gni ansiktet forsiktig med bare vann.
  4. Ansiktet blir fort hissig av produkter med parfyme og dritt. Mange kremer funker slik at huden selv slutter å produsere fett og vi må ta enda mer krem osv. og tar vi på krem kan det føre til kviser. holder vi på sånn så kommer huden i ubalanse.
  5. Bruk i.d mineralpudder hvis du bruker sminke i ansiktet. Det tetter ikke porer

Hvis du bare må klemme bruk, papir og ta på pyrisept før og etter. Hvis du får sår av klemming, ta på en dæsj sinksalve over natten.

Bibbi skrev:

Denne tråden er noe gammel, men deler likevel. Jeg er 37 år og har hatt masse sorte prikker på nesa, og en del i panne (mellom øyebryn) og på haka. Det skyldtes nok skjødesløs omgang med heavy sminke og ditto dårlige vaner med hudrens. Nå har jeg dampet huden flere ganger siste uke. Står over oppvaskkummen med håndkle over hodet, og har fyllt opp kummen med vann fra vannkoker tilsatt grønn te. Resultatet er ganske utrolig. Jeg klemmer litt på nesa etterpå, men ikke særlig nødvendig det heller. Det er de tykkeste som må pushes litt, men de nærmest sklir ut etter 5 min med damp. Nå er det snart julebord, og jeg er så og si fri for sorte prikker. Nå må jeg vel redusere litt på dampinga, så ikke huden min blir tørr. Noe talg skal man jo ha, men prikkene vil jeg helst ikke ha tilbake. Takk for gode tips her inne.

Lotte skrev:

Jeg har vært relativt heldig med ansiktshuden min, har hatt minimalt med kviser i de 22 årene jeg har levd. Jeg ble for en tid tilbake oppmerksom på hudormene og de små kvisene jeg hadde i pannen, og synes dette var en del sjenerende. Har vært nøye med å ikke pirke og klemme på hudormene og kvisene, i frykt for å få arr osv. Det er ikke ønskelig for min del.

Jeg var innom Body Shop for å høre om de hadde noe som kunne hjelpe mot hudormer og urenheter generelt i ansiktet, og jeg fikk anbefalt et produkt som heter Tea Tree Skin Clearing Exfoliating Pads. Dette er, kort fortalt, pads som har en litt ru overflate som man skal massere med i ansiktet og som er dekket med Tea Tree Oil.

Jeg har brukt denne hver kveld i en uke, og jeg ser allerede en forbedring, både når det gjelder hudormer og kviser. Huden er mykere, jevnere og penere. En boks med disse koster 109 kroner og inneholder 40 stk. pads. Jeg er i alle fall kjempefornøyd.

Ze orakel skrev:

Gjest: de snakker om peeling av huden med blandinga olje og sukker. Om du leser fra starten av diskusjonen kommer dette tydelig frem. Så dropp atituden.

Viktig til alle
Uansett hvilken kur dere forsøker, må dere forsøke over en periode på 26-28 dager. Dette er tiden hudcellene trenger på å fornye seg og det er først etter dette du ser om det funker eller ei.

Tannkrem og vademecum har ingenting i ansiktet å gjøre, disse produktene er alt for sterke for ansiktshud. Sitron kan fungere mot kviser, fordi den tørker ut huden. Men vær forsiktig her. Det varierer veldig hvilken hudtype den enkelte har. Vann derfor ut sitronsaften til et blandingsforhold som passer din hud.

Sol fungerer også, men kun så lenge du fortsetter å utsette huden for sol. Dette er også fordi solen tørker ut huden. Gir i tillegg rynker ved varig overeksponering. Sliter du med kviser? Hør med legen din.

Store porer er desverre ikke lett å få vekk. Bruk peeling jevnlig slik at du fjerner døde hudceller og huden kan fornye seg. Kan minske problemet, men for å få helt bukt med store porer (og også arr) er nok kjemisk peeling eneste metoden med garanti.

Viktigst å huske:
Det finnes ingen trylleformel. Så gi det tid. Peel forsiktig. Bruk en ufet fuktighetskrem. Bruk oljefri sminke eller avstå fra sminke. Og viktigst av alt bruk vann riktig. Drikk det, vask med varmt vann før rensing, kaldt vann etter, morgen, dag, kveld. Og forsøk deg forsiktig frem til du finner en kur som passer for din hud.

Jente 14 år skrev:

Jeg har renset ansiktet mitt hver dag med rensekrem og deretter fuktighetskrem i en god stund nå. Jeg bruker ingen sminke på huden, kun maskara. Men jeg har klemt ut hudormene, og det angrer jeg på for nå har jeg masse store porer på kinnene som jeg ikke blir kvitt uansett hvor mye jeg skyller de med kaldt vann. Noen som vet hvordan man kan bli kvitt store porer etter klemming?

Gjest skrev:

Må le av dere som skriver: Det funket for meg, men glemmer å nevne produktet eller metoden. Takk for ingenting.

Jente 12 år skrev:

Det funket supert. Hadde masse nupper på bein og armer, og nå er de mindre og huden er blitt silkemyk.

Martine skrev:

Prøvde det nettopp, funket faktisk ganske bra.

Havet skrev:

Jeg er over 30 år og får fortsatt noen store kviser og svarte prikker. Kan noen hjelpe meg?

Peter skrev:

Ja, jeg prøvde en gang, hadde bare sukkerbiter og soyaolje tilgjengelig, men jeg ble kvitt alle de sorte prikkene. Nå gjenstår bare de store porene fra all klemminga etter å ha dampet ansiktet. (noe jeg aldri skulle gjort) PS: Ikke skrubb for hardt fordi du kan få sår.

Peter skrev:

Jeg har prøvd å dampe fjeset i varmt vann flere ganger da min bror er hudpleier og tipset meg om det. Jeg ble ikke kvitt sorte prikker og jeg fikk masse stygge arr og var helt rød på nesen lenge etterpå. Nå skal jeg prøve dette og komme tilbake med resultatet.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Diskuter sorte prikker og hudormer

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...