Urinsyregikt - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om urinsyregikt.

Liv skrev:

Mannen min er også mye plaget med urinsyregikt. På helsekost-butikken fikk han et godt råd om å prøve noen tabletter som heter Urisal. De har hjulpet han og så slipper man jo bivirkninger.

Jcs skrev:

Jeg har hatt dette i høyre pekefinger to ganger, det gjør vondt, er varmt, hovent og symptomene virker veldig til å passe med denne diagnosen. Sist gang jeg hadde det, gikk det over etter 1-2 uker, håper dette går over like raskt.

Presidenten skrev:

Det gjør velding vondt i tåa ved siden av stortåa, langetåa vokser og er rød som ei plomme og banker i ett og gjør det komplisert å gå. Jeg holder på å klikke helt.

Gammel rev skrev:

Her var det mye gode råd, har ikke fått det bekreftet enda, men tror ganske sikkert jeg har fått urinsyregikt. Tusen takk for gode råd, både på godt og vondt. Jeg er veldig glad i øl. Det blir nok det verste og holde meg borte fra.

Trond skrev:

Det er tydeligvis svært individuelt hva som gir utslag. Personlig har jeg satt appelsiner/clementiner på svartelista nå i januar. Fra før av står blomkål, brokkoli, makrell i tomat der av mat man skulle tro var ufarlig. Jeg har også mistanke om at tran kan være utslagsgivende. Den kommer fra levra til torsken. Store mengder feit mat og rotbløyter med alkohol er å spille hasard med stortåa. Ellers forundret over hvor lite kunnskap det om lidelsen. Et råd til slutt. Kjøp masse kirsebær når de er modne og frys ned. Langt billigere enn Tart Cherry, og man sparer inn et fryseskap i løpet av kort tid.

Eivind skrev:

Jeg har hatt dette i over 10 år nå å prøvd forskjellige ting. Det som har fungert best er noe som heter for "Tart Cherry", som er kirsebær konsentrat. En får kjøpt dette i helsekost butikker i Norge til en forferdelig pris, ca 500,-. Jeg bruker 2 spiseskjeer utblandet i drikke etter eget ønske. Har brukt dette en stund nå, og det har fungert veldig bra. Jeg har faktisk kuttet ut medisinene jeg gikk på. Det anbefales på det sterkeste.

Vondt av og til skrev:

Jeg fikk store smerter i ankelen da vi var i syden i oktober. Snakket da med en taxisjåfør som sa at jeg sannsynligvis hadde fått urinsyregikt. Han kjente igjen symtomene da han selv ble plaget for 6 år siden. Han anbefalte smertestillende som jeg kjøpte på Kypros. Tro meg, dagen etter kunne jeg gå normalt etter kun å ha tatt 4 tabletter. Uansett, rødt kjøtt, kullsyre fra brus/øl, er ikke medisin. Lykke til alle sammen. Vondt gjør det når dritten slår ut.

Terje skrev:

Jeg har hatt urinsyregikt i mange år. Det beste råd er å slutte med brus, sjokolade, gotteri, leverpostei, svinekjøttprodukter og røykalaks. Spis alltid en skive med kirsebærsyltetøy hver morgen så holder du det borte, enkelt og greit.

Bjorn skrev:

Ja, nå fikk jeg det jeg også, i dag 1.juledag når jeg våknet i høyre stortå. Jeg kjenner en som har det, derfor er jeg bra sikker på at det er det jeg har fått. Nå har jeg spist bare ribbe i to dager +ei 1/2 flaske rødvin + øl og skylder på det. Fruktsalt med Molybden hørtes praktisk ut. Ølet med kullsyre blir det vanskligere med. Takk for alle innspill. Jeg håper på slippe å gå med slipperser resten av vinteren.

BIGGA skrev:

For de fleste er jo urinsyregikt medfødt, så man må jo leve med trusselen over hodet hele tiden. En må være nøye med hva man spiser og drikker. Jeg tror det beste er å ta forebyggende medisin hver dag.

Jan Erik skrev:

Jeg har hatt urinsyregikt i begge beina i mange år. Jeg går på forebyggende tabletter. Jeg har som regel fått utbrudd hver høst. Min kone trodde det kom av at jeg begynte med tran, og det stemte. Det samme gjelder eksempelvis kapsler med omega3 olje og lignende.

Mat må man jo ha skrev:

Jeg har slitt med urinsyregikt i mange år. Trodde jeg spiste sunn og god mat. Frukt og grønt og stort sett normalt norskt kosthold. jeg var på utrednig for fire år siden da betennelsen tok overhånd. Det var ikke rå å bevege seg. Tappet stadig ut væske fra ledd og sprøyter for å lindre osv.

For to år siden fikk nok være nok. Jeg kuttet rett og slett ut alt som var godt med unntak for brødmat og ost, begrenset med grønnsaker, ellers kyllingmat, blåbærsaft, yoghurt og banan. Usansynlig kjedelig og lite morsomt i matveien. Og for all del, unngå salt og sukker. Det er ikke lett. Nå leste jeg at ost er heller ikke av det smarteste. Og særlig ferdigskivet ost som trolig inneholder 40% mer vann og salt.

Av det noen skriver så er ikke farris bra heller. Dette blir magert. Men mat må man jo ha. Resultatet i alle tilfelle ble at jeg etter ca. tre måneder kunne begynne å trene forsiktig med styrketrening. I dag kan jeg trene 1,5 - 2 timer med effektiv styrketrening hver dag. Og det gjør jeg. Men jeg savner en skikkelig oversikt som viser hva vi som er plaget av urinsyregikt vitterlig kan og bør spise. Som dere ser så er ikke min liste lang. Jeg trenger igrunnen ikke lister over alt jeg ikke kan spise.

Fremdeles oppegående skrev:

Mye bra her på siden. Tror det er viktig å unngå øl, innmat og konsentrert alkohol. Dessuten er kaffe veldig lite bra for meg. Har hatt podagra i over ti år, og fikk første store anfall etter å ha spist sopp. Sopp er ikke bra for oss, kun smak, ingenting kroppen har bruk for. Jeg spaserer to timer hver dag og greier meg uten medisin. Drikker kun hvitvin med lavt syrenivå. Har drukket masse portvin, whisky, rødvin og øl tidligere. Det er selvsagt et lite savn, men giktsmertene kan bli nesten uutholdelige, sånn at jeg holder meg til et par glass hvitvin i uken. Et glass med Champagne er også ok, men bare ett glass. Avslutningsvis: Sild og makrell er (dessverre) ikke bra for meg. Dessuten har appelsin negativ effekt + blomkål. Fiskelever og torskerogn er også på verstinglisten min. Måtte også kutte ut vitaminpiller (Vitaplex). De inneholder noe jeg reagerer på. Et godt tips: Drikk så mye vann fra springen som en orker. Det er ganske gunstig.

Kaptein Vom skrev:

Jeg fikk podagra selv for omlag 10 år siden for første gang etter en hyggelig kveld med ost og en god del portvin. Altså typisk Kaptein Vom adferd. Det var veldig vondt i høyre stortå. Jeg har hatt flere anfall opp gjennom årene, men de forsvinner når jeg gjør følgende:

  1. Medisin i 2-3 dager mot den akutte betennelsen.
  2. Stopp med øl og all alkohol til betennelsen er gått ned.
  3. Drikke rikelig med vann.
  4. Når betennelsen har gått ned, begynne å trene f.eks. sykling som ikke belaster tåleddet så mye.
  5. Gå over til f.eks. hvitvin.

Summen av dette virker bra. Etterhvert kan man prøve å kutte ut medisin og ta en blodprøve for å sjekke. Øl er noe av det verste.

Medisin bruker skrev:

Jeg har vært plaget med urinsyregikt, men bruker medisin og det hjelper veldig mye. Ved anfall som kommer svært sjelden så er det bare mildt. Jeg trenger ikke da være superstreng på diett, men hvis jeg har vært i syden og drukket mye øl, spist mye fy mat inklusiv ferske tomater så slår det ut.

Rolf skrev:

Jeg har hatt podagra siden 1989, bare bedre i en periode. Farligste gift for kroppen min er kjøttkraft, alkohol og fiskekraft. Det blir garantert anfall. Også en del krydder får jeg anfall av, blant annet svart pepper og oregano. Det nye jeg har opppdaget er at uavhengig av mat har jeg fått anfall etter sterke stressperioder, sterk anspenthet og stress gir meg anfall.

Ba skrev:

Jeg har spist pølser og svinekoteletter 3 dager på rad, - og der kom elendigheta igjen. Mulig at vi alle reagerer ulikt, men det ser i alle fall ut til at for meg er svinekjøtt (i alle fall fett svinekjøtt) er fy-mat. Kanskje for flere? Verdt å forsøke å være uten i alle fall og se hvordan man reagerer?

Ole brum skrev:

Jeg plukket to håndfuller med bjørkeløv trakk dette i 15 min. i 1,5 l. vann pr. dag i en uke. Jeg er nå 95 % smertefri.

Stig skrev:

Urinsyregikt er en usedvanlig smertefull opplevelse. Mitt første anfall var av kategori ekstremt smertefullt, med påfølgende raseri av smertene. Har funnet ut at redusert inntak av, rødkål, svinekjøtt, innmat, rødt kjøtt, brus og liknende produkt hjelper.

Drama skrev:

Det er vel ogbra alt sammen. Kutter man ut kullsyreholdige drikker og da spesielt øl så minker risikoen betraklig. Bra kosthold og litt trim gjør alt bedre, men det er klart at har man utbrudd så må det medisinering til. Men kutt ut øl, tro meg.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...