Urinsyregikt - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om urinsyregikt.

Oddveig skrev:

Kan man ha urinsyregikt i de små tærne også?

Gunnar skrev:

Jeg plages veldig av podagra og nå i begge føttene. Jeg har ikke fått på meg sko på 14 dager. Det er pinefullt. Jeg har fått tips om meloxicann, men har ikke fått den.

Liv skrev:

Mannen min er også mye plaget med urinsyregikt. På helsekost-butikken fikk han et godt råd om å prøve noen tabletter som heter Urisal. De har hjulpet han og så slipper man jo bivirkninger.

Jcs skrev:

Jeg har hatt dette i høyre pekefinger to ganger, det gjør vondt, er varmt, hovent og symptomene virker veldig til å passe med denne diagnosen. Sist gang jeg hadde det, gikk det over etter 1-2 uker, håper dette går over like raskt.

Presidenten skrev:

Det gjør velding vondt i tåa ved siden av stortåa, langetåa vokser og er rød som ei plomme og banker i ett og gjør det komplisert å gå. Jeg holder på å klikke helt.

Gammel rev skrev:

Her var det mye gode råd, har ikke fått det bekreftet enda, men tror ganske sikkert jeg har fått urinsyregikt. Tusen takk for gode råd, både på godt og vondt. Jeg er veldig glad i øl. Det blir nok det verste og holde meg borte fra.

Øystein skrev:

Han som fikk tips av den Franke legen om fruktsalt med Molybden, hvor får man kjøpt det?

Nuta skrev:

Jeg har hatt urinsyregikt i mange år, men det som demper mine smerter er faktisk vørterøl. Svinekjøtt, salt mat, fett etc, får jeg sterke smerter av, spesielt i høyre stortå.

Geka skrev:

Jeg har nok fått urinsyregikt i begge håndledd. Jeg har veldig vondt og er hoven. Idag var jeg ute på middag og tok 2 øl og det er nok årsaken til at jeg sitter oppe i natt med store smerter. Jeg tar Naproxen men det er vondt likevel.

Urinsyregikt skrev:

Jeg har en følelse av at ølen Corona er verre en andre ølsorter? Noen som er enige? Jeg får nesten alltid podagra når jeg er på ferie i varmen. Så har jeg tenkt, kan det være varmen eller er det noe annet? Så slo det meg at ofte når jeg er i utlandet så drikker jeg Corona. Kan dette være kilden?

Kim skrev:

Dette har jeg hatt i mange år. Som oftest i ankelen. Har også funnet ut at jeg får det av farris. Jeg går på voltaren, men det som tar smertene best er store mengder ibux.

Jan A. skrev:

Jeg fikk selv mitt første anfall for en uke siden (på det typiske stedet i stortå-leddet), gikk med smertene i 3 dager før jeg oppsøkte lege. Jeg fikk da raskt fastslått diagnosen og umiddelbart gitt resept på Voltaren som idag etter 4 dagers bruk 3 ganger daglig har hjulpet såpass at jeg går ganske normalt igjen. Har lest alt foran her, det er tydeligvis en del individuelt hva som gir utslag, og syns det også er en del til dels motstridende råd om hva som er bra og ikke bra mat og drikke. Det hadde vært interessant å høre om noen som har skrevet her før har gjort nye erfaringer om hva som hjelper (og selvsagt også råd fra andre) - og også om noen har kommet over noen ny lærdom/forskning i de siste årene som ikke er nevnt i denne tråden før.

Ronny skrev:

Jeg har hatt betennelse i kneet, leggen og flere ganger i stortåa. Nå har jeg det i tåa igjen og går på noe tabletter som får ned betennelsen. Men det jeg lurte på: Er det farlig å ikke tenke på urinsyregikta å drikke og spise hva man vil hele tiden? Kan det ødelegge levra eller nyrene dine sånn at det kan være farlig? Eller er det bare å leve vanlig, og ta tabletter når det bryter ut?

Markus skrev:

Jeg har drukket mye kullsyreholdig vann. Dette er tydeligvis ikke bra for Podagra. Jeg er en mann som trener mye og spiser som regel sunt, og er i meget god form. Men nå har jeg drukket mye av Rema 1000 sitt Taffel vann, har aldri vert så plaget av Podagra som nå. Nå blir det slutt på kullsyreholdig. Av tyngre ølsorter som fat-øl og mørke øltyper så kjenner jeg Podagraen omgående. Bare som et tips.

Svgran skrev:

Jeg har for 3. gang siste år fått et anfall Det er forferdelige smerter, denne gang i høyre stortåledd med stråling mot ankel. Jeg leser med interesse alle velmente råd. Jeg spiser selv lite mat med høyt innhold av puriner, drikker ikke kullsyrehøldige drikker og har et forsiktig forbruk av alkohol, unntaksvis et til to glass rødvin. Jeg har etter råd drukket minst 2 liter vann pr. dag siste månedene, likevel kommer dette angrepet nå. Jeg blir nesten desperat av disse smertene. Jeg bruker voltaren/naprosen, smertene pleier å gå over etter ca 1 uke da. Jeg har enda ikke forsøkt kirsebær og molybden, men nå skal også det testes.

Ørn skrev:

Det begynte med et par omganger i venstre stortå. Så slo det til i venstre ankel og ga meg store problemer under en USA-tur i fjor. Nå (2.15) er det venstre kne. Jeg er nyretransplantert og spiser mange piller, er det noen som har lignende erfaringer?

Rune skrev:

Er fersking på området. Jeg mener det jo er naturlig at vi spør oss hva dette kan komme av, og vurderer ulik mat og drikke. Synes innlegget om å få satt opp en liste om hva vi kan spise av dette som er usikkert. Kan f.eks .Tran, Omega 3, Blomkål være galt å spise i forhold til denne Syre gikt?

Trond skrev:

Det er tydeligvis svært individuelt hva som gir utslag. Personlig har jeg satt appelsiner/clementiner på svartelista nå i januar. Fra før av står blomkål, brokkoli, makrell i tomat der av mat man skulle tro var ufarlig. Jeg har også mistanke om at tran kan være utslagsgivende. Den kommer fra levra til torsken. Store mengder feit mat og rotbløyter med alkohol er å spille hasard med stortåa. Ellers forundret over hvor lite kunnskap det om lidelsen. Et råd til slutt. Kjøp masse kirsebær når de er modne og frys ned. Langt billigere enn Tart Cherry, og man sparer inn et fryseskap i løpet av kort tid.

Eivind skrev:

Jeg har hatt dette i over 10 år nå å prøvd forskjellige ting. Det som har fungert best er noe som heter for "Tart Cherry", som er kirsebær konsentrat. En får kjøpt dette i helsekost butikker i Norge til en forferdelig pris, ca 500,-. Jeg bruker 2 spiseskjeer utblandet i drikke etter eget ønske. Har brukt dette en stund nå, og det har fungert veldig bra. Jeg har faktisk kuttet ut medisinene jeg gikk på. Det anbefales på det sterkeste.

Vondt av og til skrev:

Jeg fikk store smerter i ankelen da vi var i syden i oktober. Snakket da med en taxisjåfør som sa at jeg sannsynligvis hadde fått urinsyregikt. Han kjente igjen symtomene da han selv ble plaget for 6 år siden. Han anbefalte smertestillende som jeg kjøpte på Kypros. Tro meg, dagen etter kunne jeg gå normalt etter kun å ha tatt 4 tabletter. Uansett, rødt kjøtt, kullsyre fra brus/øl, er ikke medisin. Lykke til alle sammen. Vondt gjør det når dritten slår ut.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Avkalking

Er det noen som har forsøkt eddik som avkalkningsmiddel i toalettet?...

Øresus

Lunket kokosolje hjelper imot øresus og etterhvert forsvant det helt. Ta gjerne...

Skjærer

Det er som i Asbjørnsen og Moes Veslefrikk med fela. Menneskers behov for mer l...

Humlestikk

Jeg tråkka på ei (sannsynligvis) humle med høgre stortå og det var som om de...

Ryggsmerter

Hei, jeg har veldig mye vondt i korsryggen min, klarer ikke komme ut av senga og...