Urinsyregikt - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om urinsyregikt.

Heavychevy skrev:

Jeg er veldig plaget av urinsyregikt. Føttene kan gå fra og være helt fint til og bli fulstendig ubrukelige, og forferdelig smertefulle i løpet av 1-2 timer. Jeg trener mye tung styrketrening på høyt nivå. Er 27 år, og veier 107 kg. I mitt tilfelle tror jeg det har sammenheng med bruk av forskjellige piller. Har nok litt nedsatt nyrefuksjon pga dette, ihvertfall mens jeg er på kur. Er fortvilet, har 2 unger, og har ikke tid eller annledning til en kronisk sykdom.

Lak skrev:

Kan man få urinsyregikt i langtåa? Rød, hoven og smertefull som bare det.

Nina 36 år skrev:

Etter en større hofteoperasjon og masse medisiner fikk jeg mitt første anfall. Trodde også det kunne være blodpropp og ble overrasket da legen sa det var urinsyregikt. Synes det er mange veldig gode råd her, men som nevnt tidligere har alle så forskjellige erfaringer at det er vanskelig å vite. Mitt spørsmål er vel hvor man kan finne ut hva som er ja mat og hva som er fy mat. Jeg drikker ikke kulsyre, jeg spiser lite kjøtt, jeg drikker ikke alkohol og liker best den maten som jeg har fått inntrykk av at er lov. Da blir man forvirret. Kan noen svare?

Halfdan skrev:

Urinsyregikt, er forferdelig vondt. Jeg har prøvd det meste mht mat, kullsyre, alkohol og dietter. Det som fungerer for meg er Naproxen (burgunderrød/hvit pakke) og Paracet. Med en gang jeg kjenner antydning til smerte i ledd, så tar jeg 2 stk av hver, inntil 3 ganger om dagen, så har jeg full kontroll på urinsyregikten. Dette har jeg fortalt til flere som jeg kjenner og dette virker for disse også.

Ee skrev:

Molybden kan kjøpes på nettet. Det fås i kosttilskudd som f.eks Gerimax eller øke inntaket av mat som er rike på molybden.

Kalliboss skrev:

Til dere som sliter med urinsyregikt. Da skal dere kjøpe ingefærrot. Bruk litt i middagen hver gang du spiser middag.

Maja skrev:

Jeg er hoven i begge anklene, men smerten er hovedsakeli på framsiden av leggen og oppover. Jeg blir mye verre av å bevege meg og har fått beskjed om at blodprøven viser at jeg har ug, men kan det være det som gjør at jeg har så store smerter oppover framsiden av leggen?

Signe skrev:

Takk for mange tips. Jeg har ennå ikke fått diagnosen, men legen tror det er urinsyregikt jeg har. Jeg har lyst til å bli god av dette uten medesiner, da de har store bivirkninger. Det er forvirrende å lese hva vi ikke kan spise. Det varierer en del. Jeg har vondt i mange ledd, i knær, tomler, albuer, hofte og tær. Det er en helt spesiell smerte, som om noen stikker inn noe varmt. Jeg vil prøve å forandre på kostholdet, kutte ut brus og holde meg i aktivitet. Det må bare virke, for dette forringer livskvaliteten mye.

Gunnar skrev:

Jeg har hatt urinsyregikt for 5 år siden og satte meg grundig inn i hva det var for noe og bestilte meg et fruktsalt som inneholdt molybden. Molybden er et naturlig giftstoff som kroppen selv produserer til bruk for å balansere kroppens celler. Her i dette tilfellet cellebalansen på nyrene. Når cellebalansen blir feil på nyrene, skilles urinkrystallene til blodet i stedet for urin. Jeg fant årsak og fasit fra en lege på nett bosatt i frankrike som har behandlet pasienter i mer enn 30 år uten et eneste tilbakefall. Feil cellebalanse på nyrene kan også gi nyrekreft på sikt i følge legen på nett. Når jeg finner igjen papirene jeg skrev ut fra han karen der, legger jeg ut en link.

Grethe skrev:

Etter og ha lest alle innlegg vedr. urinsyregikt som har vært veldig opplysende og hjelpsomt for meg. Vil jeg fortelle om min egen erfaring. Jeg har hatt disse plagene i mange år. Store smerter i knærne som har strålt ut i bena.

Jeg har lavt stoffskifte og det kan være en forklaring på min diagnose. Jeg er også storspiser av reker. Nå har jeg forstått at dette ikke er maten for meg. Har kuttet ut reker og kullsyre og ved et mirakel er smertene stort sett forsvunnet, tro det eller ei.

Det er jammen fint denne spalten finnes for gode råd fra andre og informasjon om egne erfaringer. Tusen takk for råd og veiledning som har hjulpet meg.

Tom R skrev:

Er 31 år. Fikk for en del uker siden ei hoven og veldig øm tå nummer 2. Vondt for å gå etc. Dette setter seg også på undersiden av foten, og det føles som jeg stort set hele tiden går og har en stein i skoen. Dette har flyttet seg mellom høyre og ventstre fot. Noen dager er jeg nesten smertefri (men kjenner nesten hele tiden ett ubehag av stenen nedenfor tåen), mens andre dager, spesiet på morgenen når blodsirkulasjonen kommer i gang, gjør det virkelig vondt. Samtidig så har jeg fått til tider relativt store smerter på oversiden av høyre håndledd - og ringfinger. Det er også en irritasjon på venstre håndledd, men på undersiden. Da jeg sitter å trykker på en pc stort sett hele dagen, så trodde jeg dette ikke var relatert, men en type senebetennelse eller liknende. Gikk til legen for en stund siden, og han klemte litt under tærne og sa at dette var en helt almindelig betennelse som kom til å komme og gå, og ingen kur. Kjøp noen innleggsåler til skoene var rådet jeg fikk. Urinsyregikt?

Smertestillende for urinsyregikt skrev:

For de av dere som lurer på hvilke smertestillende man skal bruke. Reseptfritt vil jeg nevne naproxen. Ellers er det jo andre betennelsesdempende man kan få av legen. Jeg tyr alltid til naproxen når jeg kjenner at anfallet starter. Da tar jeg 2 på rappen, og 1 til 2 pr dag til smertene er over. Jeg synes det hjelper noe.

Nessie skrev:

Min mor har urinsyregikt pga medfødt defekt, hun ble bedre etter at hun begynte å drikke smoothie hver morgen av bringebær og blåbær. Har lest andre steder at røde og blå bær skal være bra, og om det ikke virker så smaker det jo kjempegodt.

Signe skrev:

Ganske forvirrende å lese her og andre plasser om denne sykdommen. Rådene går om hverandre. Det som noen plasser står anbefalt kan spises og drikkes, står andre plasser at en ikke skal. Har tro på at kullsyre kan være en synder.

Rustan27 skrev:

Jeg er en gutt på 27 år som har slitt med urinsyregikt i ca. 8 år nå. Er det noen som vet hva man kan ta når smertene er som værst? Nå pr. d.d. har jeg fått det i begge føttene. Det er så enormt smertefult. Kostholdet rundt denne sykdommen vet jeg alt om. men nå hjelper ikke smertestillende lenger. Så derfor spør jeg dere der ute som sliter med det samme. Hva skal jeg prøve når smertene er som værst? Jeg klarer nå nesten ikke å gå, da det er smerte i begge føttene.

Qhans skrev:

Så mange gode råd. Har akkurat fått konstantert i natt på sykehus at jeg har det. Trodde det var blodpropp i ankel da jeg akkurat har tatt ut skruer etter lårhalsbrudd. Det var smerte kom som et pistolskudd mens jeg spiste i går. Jeg fikk en føling av at ankelen låste seg når jeg gikk i trappa i helga. Jeg hadde tatt et glass gammel dyr italiensk rødvin. Jeg drakk også litt Farris, stekt noe fett kjøtt i jerngryte og en del salt på ovnstekte poteter og tomat i salt og olje.

Det er 3 ting som tydeligvis virker negativt. Jeg trener fast, drikker nesten ikke og spiser mye grønt: frøblandinger, nøtter, mandler. Jeg går en del turrenn og sykler ritt. Så mosjon er det ikke mangel på bortsett fra siste uka da jeg bare har gått rundt på kjøkkengulvet. Kanskje det var derfor det kom i kombinasjon med den maten?

Jeg er desperat til å komme tilbake i form etter 9 mnd, med kun sykkel i siste 4 mnd. Og lurer på om jeg må legge om livsstil igjen. Skal holde meg langt unna rødvin og Farris.

Bjørn/Bonnie skrev:

Tror kanskje jeg har urinsyregikt, skal til legen nå. Har ikke smerter i stortær, men i de mindre tærene om morgenen når jeg skal stå opp. Når jeg knar de så går det nesten over. Har til nå skylt på smale italienske sykkelsko. Noen med merkenader til dette?

Cicci skrev:

Jeg er 14 år og har fått hevelse i fingeren og foten. Det gjør kjempe vondt. Jeg klarer ikke å bruke hverken hånda eller benet.

Aqualady skrev:

Masse bra her men de fleste snakker om anfall. Jeg har de siste 21/2 årene hatt og har ennå konstant verk i min tå som noen dager er verre og noen dager bedre. Har spist medisin i 2 mnd. og den har ingen funksjon. Lurer på hva dem klarer å finne ut? Kansje det ikke er urinsyregikt?

KH skrev:

Jeg har erfaring med at grønne erter gir anfall. Middag hos svigermor med hjemmelagde kjøttkaker og ertestuing ga alltid anfall.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...