Urinsyregikt - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om urinsyregikt.

Ee skrev:

Molybden kan kjøpes på nettet. Det fås i kosttilskudd som f.eks Gerimax eller øke inntaket av mat som er rike på molybden.

Kalliboss skrev:

Til dere som sliter med urinsyregikt. Da skal dere kjøpe ingefærrot. Bruk litt i middagen hver gang du spiser middag.

Maja skrev:

Jeg er hoven i begge anklene, men smerten er hovedsakeli på framsiden av leggen og oppover. Jeg blir mye verre av å bevege meg og har fått beskjed om at blodprøven viser at jeg har ug, men kan det være det som gjør at jeg har så store smerter oppover framsiden av leggen?

Signe skrev:

Takk for mange tips. Jeg har ennå ikke fått diagnosen, men legen tror det er urinsyregikt jeg har. Jeg har lyst til å bli god av dette uten medesiner, da de har store bivirkninger. Det er forvirrende å lese hva vi ikke kan spise. Det varierer en del. Jeg har vondt i mange ledd, i knær, tomler, albuer, hofte og tær. Det er en helt spesiell smerte, som om noen stikker inn noe varmt. Jeg vil prøve å forandre på kostholdet, kutte ut brus og holde meg i aktivitet. Det må bare virke, for dette forringer livskvaliteten mye.

Gunnar skrev:

Jeg har hatt urinsyregikt for 5 år siden og satte meg grundig inn i hva det var for noe og bestilte meg et fruktsalt som inneholdt molybden. Molybden er et naturlig giftstoff som kroppen selv produserer til bruk for å balansere kroppens celler. Her i dette tilfellet cellebalansen på nyrene. Når cellebalansen blir feil på nyrene, skilles urinkrystallene til blodet i stedet for urin. Jeg fant årsak og fasit fra en lege på nett bosatt i frankrike som har behandlet pasienter i mer enn 30 år uten et eneste tilbakefall. Feil cellebalanse på nyrene kan også gi nyrekreft på sikt i følge legen på nett. Når jeg finner igjen papirene jeg skrev ut fra han karen der, legger jeg ut en link.

Grethe skrev:

Etter og ha lest alle innlegg vedr. urinsyregikt som har vært veldig opplysende og hjelpsomt for meg. Vil jeg fortelle om min egen erfaring. Jeg har hatt disse plagene i mange år. Store smerter i knærne som har strålt ut i bena.

Jeg har lavt stoffskifte og det kan være en forklaring på min diagnose. Jeg er også storspiser av reker. Nå har jeg forstått at dette ikke er maten for meg. Har kuttet ut reker og kullsyre og ved et mirakel er smertene stort sett forsvunnet, tro det eller ei.

Det er jammen fint denne spalten finnes for gode råd fra andre og informasjon om egne erfaringer. Tusen takk for råd og veiledning som har hjulpet meg.

Tom R skrev:

Er 31 år. Fikk for en del uker siden ei hoven og veldig øm tå nummer 2. Vondt for å gå etc. Dette setter seg også på undersiden av foten, og det føles som jeg stort set hele tiden går og har en stein i skoen. Dette har flyttet seg mellom høyre og ventstre fot. Noen dager er jeg nesten smertefri (men kjenner nesten hele tiden ett ubehag av stenen nedenfor tåen), mens andre dager, spesiet på morgenen når blodsirkulasjonen kommer i gang, gjør det virkelig vondt. Samtidig så har jeg fått til tider relativt store smerter på oversiden av høyre håndledd - og ringfinger. Det er også en irritasjon på venstre håndledd, men på undersiden. Da jeg sitter å trykker på en pc stort sett hele dagen, så trodde jeg dette ikke var relatert, men en type senebetennelse eller liknende. Gikk til legen for en stund siden, og han klemte litt under tærne og sa at dette var en helt almindelig betennelse som kom til å komme og gå, og ingen kur. Kjøp noen innleggsåler til skoene var rådet jeg fikk. Urinsyregikt?

Smertestillende for urinsyregikt skrev:

For de av dere som lurer på hvilke smertestillende man skal bruke. Reseptfritt vil jeg nevne naproxen. Ellers er det jo andre betennelsesdempende man kan få av legen. Jeg tyr alltid til naproxen når jeg kjenner at anfallet starter. Da tar jeg 2 på rappen, og 1 til 2 pr dag til smertene er over. Jeg synes det hjelper noe.

Nessie skrev:

Min mor har urinsyregikt pga medfødt defekt, hun ble bedre etter at hun begynte å drikke smoothie hver morgen av bringebær og blåbær. Har lest andre steder at røde og blå bær skal være bra, og om det ikke virker så smaker det jo kjempegodt.

Signe skrev:

Ganske forvirrende å lese her og andre plasser om denne sykdommen. Rådene går om hverandre. Det som noen plasser står anbefalt kan spises og drikkes, står andre plasser at en ikke skal. Har tro på at kullsyre kan være en synder.

Rustan27 skrev:

Jeg er en gutt på 27 år som har slitt med urinsyregikt i ca. 8 år nå. Er det noen som vet hva man kan ta når smertene er som værst? Nå pr. d.d. har jeg fått det i begge føttene. Det er så enormt smertefult. Kostholdet rundt denne sykdommen vet jeg alt om. men nå hjelper ikke smertestillende lenger. Så derfor spør jeg dere der ute som sliter med det samme. Hva skal jeg prøve når smertene er som værst? Jeg klarer nå nesten ikke å gå, da det er smerte i begge føttene.

Qhans skrev:

Så mange gode råd. Har akkurat fått konstantert i natt på sykehus at jeg har det. Trodde det var blodpropp i ankel da jeg akkurat har tatt ut skruer etter lårhalsbrudd. Det var smerte kom som et pistolskudd mens jeg spiste i går. Jeg fikk en føling av at ankelen låste seg når jeg gikk i trappa i helga. Jeg hadde tatt et glass gammel dyr italiensk rødvin. Jeg drakk også litt Farris, stekt noe fett kjøtt i jerngryte og en del salt på ovnstekte poteter og tomat i salt og olje.

Det er 3 ting som tydeligvis virker negativt. Jeg trener fast, drikker nesten ikke og spiser mye grønt: frøblandinger, nøtter, mandler. Jeg går en del turrenn og sykler ritt. Så mosjon er det ikke mangel på bortsett fra siste uka da jeg bare har gått rundt på kjøkkengulvet. Kanskje det var derfor det kom i kombinasjon med den maten?

Jeg er desperat til å komme tilbake i form etter 9 mnd, med kun sykkel i siste 4 mnd. Og lurer på om jeg må legge om livsstil igjen. Skal holde meg langt unna rødvin og Farris.

Bjørn/Bonnie skrev:

Tror kanskje jeg har urinsyregikt, skal til legen nå. Har ikke smerter i stortær, men i de mindre tærene om morgenen når jeg skal stå opp. Når jeg knar de så går det nesten over. Har til nå skylt på smale italienske sykkelsko. Noen med merkenader til dette?

Cicci skrev:

Jeg er 14 år og har fått hevelse i fingeren og foten. Det gjør kjempe vondt. Jeg klarer ikke å bruke hverken hånda eller benet.

Aqualady skrev:

Masse bra her men de fleste snakker om anfall. Jeg har de siste 21/2 årene hatt og har ennå konstant verk i min tå som noen dager er verre og noen dager bedre. Har spist medisin i 2 mnd. og den har ingen funksjon. Lurer på hva dem klarer å finne ut? Kansje det ikke er urinsyregikt?

KH skrev:

Jeg har erfaring med at grønne erter gir anfall. Middag hos svigermor med hjemmelagde kjøttkaker og ertestuing ga alltid anfall.

Annki skrev:

Jeg leser at mange her får vondt av kullsyre, og vil slutte å drikke farris. Det er ikke kullsyren i farrisen som er problemet, men alt saltet som sliter med å passere i nyrene. Da kan urinsyren lagre seg i kroppen å utbruddet kommer. Men husk at det er lov med litt.

Frustrert kaptein vom skrev:

Har i en alder av 24 år fått påvist urinsyregikt. Jeg har nå hatt et anfall som har vart i 12 dager. Dette fører jo ikke bare til kjedelige dager, men også enorme smerter. Begynner og tenke på om det kan være noen underliggende blodsykdom innvolvert i dette?

Er det noen som kan svare meg på dette, hvilke sykdommer det kan være, ville jeg vert takknemelig hvis noen kunne skrevet om det?

Arnfinn skrev:

Har slitt med urinsyregikt i over 20 år. Startet i stortåleddet og har senere fortsatt til ankler knær og nå sist hendene. Er i aktivitet hver dag og svetter mye, men passer alltid på å få i meg nok veske (vann). Holder meg unna de skadelige matvarene som påstås å gi anfall slik som, innmat, blod, skalldyr, sopp, øl, vin og andre alkoholholdige drikkevarer. Bruker medisin for å forebygge anfall, men de kommer med jevne mellomrom uansett, 2 – 3 ganger i året og varer fra en til 3 uker. Jeg tror at legene vet svært lite om sykdommen. De konstaterer at noe skjer men vet ikke hvorfor. Det blir omtrent det samme som hvorfor enkelte får diabetes.

Noen mener det er en livsstilssykdom, men sykdommen er i hovedsak arvelig. Arverekken er på mannssiden og brytes med kun avkom av hunkjønn. Det betyr ikke at også jenter kan få sykdommen, men de fører den ikke videre til neste generasjon.

Har lest et annet sted på nettet at Molybden skal virker som medisin men har mine tvil. Blomkål skal inneholde mye molybden og gartnere tilfører jorda molybden før dyrking av blomkål. Jeg spiste blomkålsuppe og rå blomkål i 14 dager etter et anfall, men ble faktisk verre. Uansett skulle jeg ha lyst til å forsøke den påståtte vidunderkuren med Molybden. Det er uansett verdt et forsøk.

Stortåa skrev:

Har slitt med podagra i noen år. Vanligvis gir anfallet seg etter en liten uke, og gikten har stort sett angrepet bare en fot. Nå har jeg hatt store plager i venstre stortå i snart en måned, og høyre tå, tåball og ankel i snart 14 dager. Dette siste storangrepet kom samtidig med at BonAqua Sitron kom i disse elendige nye miljøflaskene og at smaken ble endret. Da gikk vi over til den mere kullsyreholdige Farris her i huset.

Jeg er også en ølhund, men nå har jeg kuttet ut øl, røyking, vin, rødt kjøtt, skalldyr m.m. Jeg spiser medisiner for å ta betennelsen og noe som virker forebyggende, men føler at tilstanden bare blir verre.

Derfor kvakk jeg til da jeg leste dette med Farris, for det går det store mengder av her, da jeg trodde det var rent. Skal slutte med kullsyre nå da, så får vi se hvor det bærer. Mange gode tips her, takk skal dere ha.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...