Urinsyregikt - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om urinsyregikt.

Ofte plaget skrev:

Har antagelig slitt med det i mange år. Leger sier jeg bare har trokket over. Jeg er aktiv og ikke overvektig, men kan få voldsomme smerter i ankel og tå. Har tidligere vært utsat for en ulykke. Smertene kom etter det. Er det noen som har et tips?

Egg? skrev:

Jeg trodde ikke det var så lurt å spise egg? Det inneholder urinsyre og mye proteiner.

Urinsyre skrev:

Jeg sliter med urinsyregikt, det kommer og går. Jeg bruker mye snus, kan det vere med å starte anfall?

Urinsyrefri skrev:

Jeg hadde gjentatte anfall av urinsyregikt, store smerter, inntil jeg leste på nettet at man skal innta noen doser av et grunnstoff som heter Molybden. Jeg har gjort dette regelmessig i 14 måneder og har hittil ikke hatt noe tilbakefall. Det anbefales på det varmeste.

Terapeut skrev:

Ikke spis mat eller drikke med høyt innhold av puriner, feks innmat, rødt kjøtt, mengder av skalldyr, sardiner og matvarer med høyt fettinnhold. Spis heller korn, nøtter, mandler, frukt, grønt, egg, fugl, fisk og melkeprodukter. Drikk min 2 liter vann hver dag. Ellers få daglig mosjon, minimum en halv time.

Kaptein Vom skrev:

Har slitt med denne driten i 6 år før endelig diganose ble stillt. Medisinen virker til å hjelpe, men jeg skal også kutte ut brus og slikt. Masser med vann, frukt og trim burde vel fikse saken håper jeg. Begge ankler/føtter og knær. Tendenser i fingre/hender. Blitt gradvis verre, år for år. Så nå satser vi på gradvis bedre år for år.

Ann skrev:

Har store plager med urinsyregikt. Det begynte da jeg var 30 år. Nå gruer jeg meg for å stå opp om morgenen, har bare lyst til å ligge i sengen og ikke belaste kroppen, og bena spesielt. Skal til legen igjen for å få medisner, og skal slutte å drikke brus.

Podagra skrev:

Spis mye kirsebær.

Elnaingvalda Elsne skrev:

Har veldig mye plager av urinsyregikt. Har vært plaget i over 1 år før fastlegen fant ut at det er det jeg plages med. Fikk betennelse først i høyre foten å spiste masse penselin så ble jeg bra i den foten så fikk jeg vont i den andre og da først fant legen ut at det va urinsyregikt jeg hadde. Da fikk jeg medesin for det. Det har vært en grusom tid mens det var på det verste. Har hatt fryktelig verk i 3 1/2 uke og spist smertestillende hele tia. Begynner nå å bli bere, men det kommer vel igjen.

Odd egil skrev:

Hei, har mye plager med urinsyregikt, smertene er ikke til å holde ut. Har det nå som regel i ankel el. kneet. så det ene så det andre benet, også i albuene har jeg hatt det. Tabletter er det eneste som hjelper meg, men de er veldig farlige for magen, har fått magesår av de, vær obs.

Britt skrev:

Hei, har vært plaget med urinsyregikt noen år nå. Første gangen gikk det over etter 14 dg. Andre gang nevnte jeg tåa mi til legen og han spurte om jeg drakk rødvin i Syden. Joda garvesyra kommer fra drueskallet i rødvinen. Så druer er en fy mat, likeså rødvin. Dersom du er glad i rødvin så står det angitt på flaska om det er lite/mye garvesyre. Neste gang var det blodtrykktabl. mine som ga utslag. Hva det er denne gangen vet jeg ikke, lurer sterkt på jordbær/gulrot? En ting er sikkert, det er vondt. Noe må vi spise for å fungere i det daglige liv.

Kristin skrev:

Har akkurat fått diagnosen urinsyregikt, og har gått lenge med smerter. Går på medisin nå, men synes de tok smertene de 2 første dagene. Har i begge føttene, helt grusomt. Leser veldig mye om dette men har dere noen veldig typiske ting jeg må ligge unna, av mat, drikke, vet ikke hvor jeg skal begynne.

Ola skrev:

Har store smerter i bekken,lår og ledd tar Allupour. Drikker my Farris. Er dette svaret? Skal forsøke dette og ta kirsebær, og niks Farris. Takk for tipset

Same skrev:

Interessant tips. Har selv sterke og hyppige plager med urinsyregikt og drikker 1-2 liter kullsyreholdig drikke daglig. Skal gjøre et forsøk uten kullsyre for å teste.

Lab51 skrev:

Har slitt med urinsyregikt i flere år,og har benyttet 100 mg Allopur som medisinering. Den senere tid har det slått ut i høyre ankel. I sommer opplevde jeg, etter en lengre tur en stekende varm dag uten drikke på turen, at jeg etter å ha drukket store mengder Farris, at jeg fikk en kraftig oppblussing av disse smertene.

Først senere tenkte jeg på at det kunne skyldes kullsyren i Farris. Dette har jeg, ved senere inntak av, enten brus eller Farris, fått klare smertesignaler på, at jeg må holde meg unna.

Bruker nå ingen medisinering, og er faktisk smertefri, så sant jeg er måteholden med drikker som inneholdr kullsyre.

Har også informert min fastlege om dette, fordi det smertehelvete jeg har opplevd, kanskje kunne vært unngått, dersom jeg kunne fått et tips om at kullsyre, som i mitt tilfelle, sannsynligvis har vært medvirkende til mine plager.

Vi er selvfølgelig ikke alle eksponert av samme årsak, men kan jeg hjelpe noen med mine erfaringer, har jeg oppnådd det jeg ønsker.

MVH Lab51

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....