Urinsyregikt - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om urinsyregikt.

Annki skrev:

Jeg leser at mange her får vondt av kullsyre, og vil slutte å drikke farris. Det er ikke kullsyren i farrisen som er problemet, men alt saltet som sliter med å passere i nyrene. Da kan urinsyren lagre seg i kroppen å utbruddet kommer. Men husk at det er lov med litt.

Frustrert kaptein vom skrev:

Har i en alder av 24 år fått påvist urinsyregikt. Jeg har nå hatt et anfall som har vart i 12 dager. Dette fører jo ikke bare til kjedelige dager, men også enorme smerter. Begynner og tenke på om det kan være noen underliggende blodsykdom innvolvert i dette?

Er det noen som kan svare meg på dette, hvilke sykdommer det kan være, ville jeg vert takknemelig hvis noen kunne skrevet om det?

Arnfinn skrev:

Har slitt med urinsyregikt i over 20 år. Startet i stortåleddet og har senere fortsatt til ankler knær og nå sist hendene. Er i aktivitet hver dag og svetter mye, men passer alltid på å få i meg nok veske (vann). Holder meg unna de skadelige matvarene som påstås å gi anfall slik som, innmat, blod, skalldyr, sopp, øl, vin og andre alkoholholdige drikkevarer. Bruker medisin for å forebygge anfall, men de kommer med jevne mellomrom uansett, 2 – 3 ganger i året og varer fra en til 3 uker. Jeg tror at legene vet svært lite om sykdommen. De konstaterer at noe skjer men vet ikke hvorfor. Det blir omtrent det samme som hvorfor enkelte får diabetes.

Noen mener det er en livsstilssykdom, men sykdommen er i hovedsak arvelig. Arverekken er på mannssiden og brytes med kun avkom av hunkjønn. Det betyr ikke at også jenter kan få sykdommen, men de fører den ikke videre til neste generasjon.

Har lest et annet sted på nettet at Molybden skal virker som medisin men har mine tvil. Blomkål skal inneholde mye molybden og gartnere tilfører jorda molybden før dyrking av blomkål. Jeg spiste blomkålsuppe og rå blomkål i 14 dager etter et anfall, men ble faktisk verre. Uansett skulle jeg ha lyst til å forsøke den påståtte vidunderkuren med Molybden. Det er uansett verdt et forsøk.

Stortåa skrev:

Har slitt med podagra i noen år. Vanligvis gir anfallet seg etter en liten uke, og gikten har stort sett angrepet bare en fot. Nå har jeg hatt store plager i venstre stortå i snart en måned, og høyre tå, tåball og ankel i snart 14 dager. Dette siste storangrepet kom samtidig med at BonAqua Sitron kom i disse elendige nye miljøflaskene og at smaken ble endret. Da gikk vi over til den mere kullsyreholdige Farris her i huset.

Jeg er også en ølhund, men nå har jeg kuttet ut øl, røyking, vin, rødt kjøtt, skalldyr m.m. Jeg spiser medisiner for å ta betennelsen og noe som virker forebyggende, men føler at tilstanden bare blir verre.

Derfor kvakk jeg til da jeg leste dette med Farris, for det går det store mengder av her, da jeg trodde det var rent. Skal slutte med kullsyre nå da, så får vi se hvor det bærer. Mange gode tips her, takk skal dere ha.

Marit skrev:

Jeg har hatt urinsyregikt i noen år. Min erfaring er at appelsiner utløser smerter i flere ledd, selv om jeg bruker medisiner daglig. Takk for rådene om å spise kirsebær og holde seg borte fra kullsyre.

Tryggen skrev:

Har hatt to urinsyreanfall stortåa. Den ble hoven, rød og varm og veldig vond. Seks uker senere fikk jeg urinsyreg. i venstre ankel. Forskjellen er at det her er bare smerten, hevelsen, rødheten og varmen mangler. Alle annfallene oppsto om natten,og etter et par halvlitere kvelden før. Noen som har lignende erfaring?

DrSylvie skrev:

Anbefaler alle som tar omega 3 tilskudd (tran,fiskeolje) å slutte med det. Det kan bidra til forverring av betennelses tilstander, til tross for a det motsatte hevdes. Et par fiskemåltid i uka er greit, men ikke tilskudd over lengre tid. Eplesidereddik, frukt og grønnsaker er også bra. Det regulerer kroppens pH balansen og gjør kroppen mer alkalisk (motsatt av sur).

Klumpfoten skrev:

Hei. Jeg har hatt ca 10 anfall i løpet av 4 år (er 34 nå). Hadde et anfall for to uker siden som varte ei uke. Da satt det i grunnleddet på lilletåa i venstre fot. Da det nesten var bra ble jeg med på et veddmål som gikk på å kun spsie fisk og grønnsaker ei uke. Gikk ned fire kg (mesteparten sikkert vomfyll) Da smalt det til i okla, altså klumpen i ankelen. Gjorde et googlesøk på kullsyre og urinsyre og fant denne sia. Har nesten bare drukket lightbrus siste døgn, og ser nå at det bør jeg ikke gjøre. Savner oversiktlig offisiell liste over ja-mat og nei-mat.

AB skrev:

Har i dag fått beskjed om at urinsyreverdien er for høy. Javel, som pasient med alvorlig hjertesvikt tar jeg en del medisin som belaster nyrenes rensesystem. Hva gjør jeg nå?? Det jeg selv kan gjøre er å gripe tak i en del råd her. Skalldyr, farris og rødvin bl.a. Men i Helse-Norge blir jeg nå en kasteball mellom Hjertemed, Reumatologis og fastlege, selv om det ene er en konsekvens av det andre.

Asle skrev:

Det er nok tildels en livsstilssykdom. Lite trim, fet mat og kullsyreholdig drikke er ikke bra. Men det gjør så inni hampen vondt når det er utbrudd. Saken er at når man er symtomfri så er det lett å leve litt feil. Jeg har erfart at f.eks. etter litt belastning, gjerne en god stund siden anfall. Om jeg da setter meg ned med en ølboks så er jeg nesten ikke gangfør på ei uke etterpå. Nå skal jeg kutte ut all kullsyre ei stund for å se om det hjelper, samt en litt sunnere livstil. Ønsk meg lykke til.

Svigerdattera skrev:

Svigerfar har fått diagnosen urinsyregikt, med verdier på ca 540. Det er kanskje ganske høyt. Han har i alle fall store plager med vondt i stortær og under føttene. Fastlegen hans er av den gamle sorten, og snakka varmt om å kutte ut alle former for bønner, altså også sjokoladebønner og kaffebønner. I tillegg var det svin, innmat, pølser, nøtter og litt annet som var sagt.

Jeg stusser veldig på at det er så viktig å kutte ut kaffe og sjokolade, og nøtter? Dessuten er jeg irritert på legen som ikke vil gi medisin. For svigerfar har alt et svært ribba kosthold på grunn av cøliaki. Det er jo vanskelig nok for han å finne noe trygt å spise fra før, og så skal han i være redd for å ete noe som gir mer urinsyre.

Nå har han tenkt å be om medisin, for han blir jo nesten gal av å vurdere all mat.

BG skrev:

Har hatt dette i flere år. Venstre fot er betent. Det kan gå ifra et halvt år til ett år imellom. Spiste 5 kilo reker sist uke og et anfall kom. Leste at reker, skalldyr er farlig. Så ligg unna store mengder reker folkens.

Bruk medisin mot urinsyregikt! skrev:

Har slitt med podagra i mange år. Men etter at min fastlege fastslo diagnosen og satt meg på medisin har jeg ikke hatt utbrudd på åtte år. Svaret til Terapeut mhp mat og mosjon er veldig bra som forebyggende tiltak. Ved utbrudd bør man holde seg mest mulig i ro og bruke smertestillende av Ibux-type. Jeg vil legge til sitrus som noe man ikke skal overdrive inntak av. Det har jeg smertelig erfart.

Kethauke skrev:

Jeg kan ikke forstaa hvordan noen av dere med innleg her kan anbefale mosjon? Jeg har urinsyregikt i bena, og kan knapt gå, hvordan mosjonere da? Vel, jeg vil prøve med redusert inntak av kulsyreholdig drikke og kutte ut på noe av ølet.

Forvirret skrev:

Er nykommer på dette området. Har bare hatt smerter i ei tå i 6 mndr. Har også lest kommentarene ovenfor, men blir ikke klokere av det. Kirsebær er vel og bra og spise, Molybden også, men hvor i all verden kan jeg få ta i dette?

Ofte plaget skrev:

Har antagelig slitt med det i mange år. Leger sier jeg bare har trokket over. Jeg er aktiv og ikke overvektig, men kan få voldsomme smerter i ankel og tå. Har tidligere vært utsat for en ulykke. Smertene kom etter det. Er det noen som har et tips?

Egg? skrev:

Jeg trodde ikke det var så lurt å spise egg? Det inneholder urinsyre og mye proteiner.

Urinsyre skrev:

Jeg sliter med urinsyregikt, det kommer og går. Jeg bruker mye snus, kan det vere med å starte anfall?

Urinsyrefri skrev:

Jeg hadde gjentatte anfall av urinsyregikt, store smerter, inntil jeg leste på nettet at man skal innta noen doser av et grunnstoff som heter Molybden. Jeg har gjort dette regelmessig i 14 måneder og har hittil ikke hatt noe tilbakefall. Det anbefales på det varmeste.

Terapeut skrev:

Ikke spis mat eller drikke med høyt innhold av puriner, feks innmat, rødt kjøtt, mengder av skalldyr, sardiner og matvarer med høyt fettinnhold. Spis heller korn, nøtter, mandler, frukt, grønt, egg, fugl, fisk og melkeprodukter. Drikk min 2 liter vann hver dag. Ellers få daglig mosjon, minimum en halv time.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...