Urinsyregikt - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om urinsyregikt.

Klumpfoten skrev:

Hei. Jeg har hatt ca 10 anfall i løpet av 4 år (er 34 nå). Hadde et anfall for to uker siden som varte ei uke. Da satt det i grunnleddet på lilletåa i venstre fot. Da det nesten var bra ble jeg med på et veddmål som gikk på å kun spsie fisk og grønnsaker ei uke. Gikk ned fire kg (mesteparten sikkert vomfyll) Da smalt det til i okla, altså klumpen i ankelen. Gjorde et googlesøk på kullsyre og urinsyre og fant denne sia. Har nesten bare drukket lightbrus siste døgn, og ser nå at det bør jeg ikke gjøre. Savner oversiktlig offisiell liste over ja-mat og nei-mat.

AB skrev:

Har i dag fått beskjed om at urinsyreverdien er for høy. Javel, som pasient med alvorlig hjertesvikt tar jeg en del medisin som belaster nyrenes rensesystem. Hva gjør jeg nå?? Det jeg selv kan gjøre er å gripe tak i en del råd her. Skalldyr, farris og rødvin bl.a. Men i Helse-Norge blir jeg nå en kasteball mellom Hjertemed, Reumatologis og fastlege, selv om det ene er en konsekvens av det andre.

Asle skrev:

Det er nok tildels en livsstilssykdom. Lite trim, fet mat og kullsyreholdig drikke er ikke bra. Men det gjør så inni hampen vondt når det er utbrudd. Saken er at når man er symtomfri så er det lett å leve litt feil. Jeg har erfart at f.eks. etter litt belastning, gjerne en god stund siden anfall. Om jeg da setter meg ned med en ølboks så er jeg nesten ikke gangfør på ei uke etterpå. Nå skal jeg kutte ut all kullsyre ei stund for å se om det hjelper, samt en litt sunnere livstil. Ønsk meg lykke til.

Svigerdattera skrev:

Svigerfar har fått diagnosen urinsyregikt, med verdier på ca 540. Det er kanskje ganske høyt. Han har i alle fall store plager med vondt i stortær og under føttene. Fastlegen hans er av den gamle sorten, og snakka varmt om å kutte ut alle former for bønner, altså også sjokoladebønner og kaffebønner. I tillegg var det svin, innmat, pølser, nøtter og litt annet som var sagt.

Jeg stusser veldig på at det er så viktig å kutte ut kaffe og sjokolade, og nøtter? Dessuten er jeg irritert på legen som ikke vil gi medisin. For svigerfar har alt et svært ribba kosthold på grunn av cøliaki. Det er jo vanskelig nok for han å finne noe trygt å spise fra før, og så skal han i være redd for å ete noe som gir mer urinsyre.

Nå har han tenkt å be om medisin, for han blir jo nesten gal av å vurdere all mat.

BG skrev:

Har hatt dette i flere år. Venstre fot er betent. Det kan gå ifra et halvt år til ett år imellom. Spiste 5 kilo reker sist uke og et anfall kom. Leste at reker, skalldyr er farlig. Så ligg unna store mengder reker folkens.

Bruk medisin mot urinsyregikt! skrev:

Har slitt med podagra i mange år. Men etter at min fastlege fastslo diagnosen og satt meg på medisin har jeg ikke hatt utbrudd på åtte år. Svaret til Terapeut mhp mat og mosjon er veldig bra som forebyggende tiltak. Ved utbrudd bør man holde seg mest mulig i ro og bruke smertestillende av Ibux-type. Jeg vil legge til sitrus som noe man ikke skal overdrive inntak av. Det har jeg smertelig erfart.

Kethauke skrev:

Jeg kan ikke forstaa hvordan noen av dere med innleg her kan anbefale mosjon? Jeg har urinsyregikt i bena, og kan knapt gå, hvordan mosjonere da? Vel, jeg vil prøve med redusert inntak av kulsyreholdig drikke og kutte ut på noe av ølet.

Forvirret skrev:

Er nykommer på dette området. Har bare hatt smerter i ei tå i 6 mndr. Har også lest kommentarene ovenfor, men blir ikke klokere av det. Kirsebær er vel og bra og spise, Molybden også, men hvor i all verden kan jeg få ta i dette?

Ofte plaget skrev:

Har antagelig slitt med det i mange år. Leger sier jeg bare har trokket over. Jeg er aktiv og ikke overvektig, men kan få voldsomme smerter i ankel og tå. Har tidligere vært utsat for en ulykke. Smertene kom etter det. Er det noen som har et tips?

Egg? skrev:

Jeg trodde ikke det var så lurt å spise egg? Det inneholder urinsyre og mye proteiner.

Urinsyre skrev:

Jeg sliter med urinsyregikt, det kommer og går. Jeg bruker mye snus, kan det vere med å starte anfall?

Urinsyrefri skrev:

Jeg hadde gjentatte anfall av urinsyregikt, store smerter, inntil jeg leste på nettet at man skal innta noen doser av et grunnstoff som heter Molybden. Jeg har gjort dette regelmessig i 14 måneder og har hittil ikke hatt noe tilbakefall. Det anbefales på det varmeste.

Terapeut skrev:

Ikke spis mat eller drikke med høyt innhold av puriner, feks innmat, rødt kjøtt, mengder av skalldyr, sardiner og matvarer med høyt fettinnhold. Spis heller korn, nøtter, mandler, frukt, grønt, egg, fugl, fisk og melkeprodukter. Drikk min 2 liter vann hver dag. Ellers få daglig mosjon, minimum en halv time.

Kaptein Vom skrev:

Har slitt med denne driten i 6 år før endelig diganose ble stillt. Medisinen virker til å hjelpe, men jeg skal også kutte ut brus og slikt. Masser med vann, frukt og trim burde vel fikse saken håper jeg. Begge ankler/føtter og knær. Tendenser i fingre/hender. Blitt gradvis verre, år for år. Så nå satser vi på gradvis bedre år for år.

Ann skrev:

Har store plager med urinsyregikt. Det begynte da jeg var 30 år. Nå gruer jeg meg for å stå opp om morgenen, har bare lyst til å ligge i sengen og ikke belaste kroppen, og bena spesielt. Skal til legen igjen for å få medisner, og skal slutte å drikke brus.

Podagra skrev:

Spis mye kirsebær.

Elnaingvalda Elsne skrev:

Har veldig mye plager av urinsyregikt. Har vært plaget i over 1 år før fastlegen fant ut at det er det jeg plages med. Fikk betennelse først i høyre foten å spiste masse penselin så ble jeg bra i den foten så fikk jeg vont i den andre og da først fant legen ut at det va urinsyregikt jeg hadde. Da fikk jeg medesin for det. Det har vært en grusom tid mens det var på det verste. Har hatt fryktelig verk i 3 1/2 uke og spist smertestillende hele tia. Begynner nå å bli bere, men det kommer vel igjen.

Odd egil skrev:

Hei, har mye plager med urinsyregikt, smertene er ikke til å holde ut. Har det nå som regel i ankel el. kneet. så det ene så det andre benet, også i albuene har jeg hatt det. Tabletter er det eneste som hjelper meg, men de er veldig farlige for magen, har fått magesår av de, vær obs.

Britt skrev:

Hei, har vært plaget med urinsyregikt noen år nå. Første gangen gikk det over etter 14 dg. Andre gang nevnte jeg tåa mi til legen og han spurte om jeg drakk rødvin i Syden. Joda garvesyra kommer fra drueskallet i rødvinen. Så druer er en fy mat, likeså rødvin. Dersom du er glad i rødvin så står det angitt på flaska om det er lite/mye garvesyre. Neste gang var det blodtrykktabl. mine som ga utslag. Hva det er denne gangen vet jeg ikke, lurer sterkt på jordbær/gulrot? En ting er sikkert, det er vondt. Noe må vi spise for å fungere i det daglige liv.

Kristin skrev:

Har akkurat fått diagnosen urinsyregikt, og har gått lenge med smerter. Går på medisin nå, men synes de tok smertene de 2 første dagene. Har i begge føttene, helt grusomt. Leser veldig mye om dette men har dere noen veldig typiske ting jeg må ligge unna, av mat, drikke, vet ikke hvor jeg skal begynne.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Skjærer

Kykkeline skriver at tre over 20m kan forlanges nedhogging i følge norsk lov. K...

Tyggis på klær

Jeg hadde en tyggis i lomma på en bukse, aner ikke hvordan den havnet der. Lomm...

Skjærer

Jeg synes at skjæra er en fin fugl. Jeg blir ikke så plaget, men den spiser op...

Tannpine

Tannpine er av de verste smertene et menneske kan oppleve. Vi alle vet at vi ikk...

Sår som ikke vil gro

Skal man smøre honning på ofte, og skal man smøre på nytt hver morgen?...