Urinsyregikt - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om urinsyregikt.

Tryggen skrev:

Har hatt to urinsyreanfall stortåa. Den ble hoven, rød og varm og veldig vond. Seks uker senere fikk jeg urinsyreg. i venstre ankel. Forskjellen er at det her er bare smerten, hevelsen, rødheten og varmen mangler. Alle annfallene oppsto om natten,og etter et par halvlitere kvelden før. Noen som har lignende erfaring?

DrSylvie skrev:

Anbefaler alle som tar omega 3 tilskudd (tran,fiskeolje) å slutte med det. Det kan bidra til forverring av betennelses tilstander, til tross for a det motsatte hevdes. Et par fiskemåltid i uka er greit, men ikke tilskudd over lengre tid. Eplesidereddik, frukt og grønnsaker er også bra. Det regulerer kroppens pH balansen og gjør kroppen mer alkalisk (motsatt av sur).

Klumpfoten skrev:

Hei. Jeg har hatt ca 10 anfall i løpet av 4 år (er 34 nå). Hadde et anfall for to uker siden som varte ei uke. Da satt det i grunnleddet på lilletåa i venstre fot. Da det nesten var bra ble jeg med på et veddmål som gikk på å kun spsie fisk og grønnsaker ei uke. Gikk ned fire kg (mesteparten sikkert vomfyll) Da smalt det til i okla, altså klumpen i ankelen. Gjorde et googlesøk på kullsyre og urinsyre og fant denne sia. Har nesten bare drukket lightbrus siste døgn, og ser nå at det bør jeg ikke gjøre. Savner oversiktlig offisiell liste over ja-mat og nei-mat.

AB skrev:

Har i dag fått beskjed om at urinsyreverdien er for høy. Javel, som pasient med alvorlig hjertesvikt tar jeg en del medisin som belaster nyrenes rensesystem. Hva gjør jeg nå?? Det jeg selv kan gjøre er å gripe tak i en del råd her. Skalldyr, farris og rødvin bl.a. Men i Helse-Norge blir jeg nå en kasteball mellom Hjertemed, Reumatologis og fastlege, selv om det ene er en konsekvens av det andre.

Asle skrev:

Det er nok tildels en livsstilssykdom. Lite trim, fet mat og kullsyreholdig drikke er ikke bra. Men det gjør så inni hampen vondt når det er utbrudd. Saken er at når man er symtomfri så er det lett å leve litt feil. Jeg har erfart at f.eks. etter litt belastning, gjerne en god stund siden anfall. Om jeg da setter meg ned med en ølboks så er jeg nesten ikke gangfør på ei uke etterpå. Nå skal jeg kutte ut all kullsyre ei stund for å se om det hjelper, samt en litt sunnere livstil. Ønsk meg lykke til.

Svigerdattera skrev:

Svigerfar har fått diagnosen urinsyregikt, med verdier på ca 540. Det er kanskje ganske høyt. Han har i alle fall store plager med vondt i stortær og under føttene. Fastlegen hans er av den gamle sorten, og snakka varmt om å kutte ut alle former for bønner, altså også sjokoladebønner og kaffebønner. I tillegg var det svin, innmat, pølser, nøtter og litt annet som var sagt.

Jeg stusser veldig på at det er så viktig å kutte ut kaffe og sjokolade, og nøtter? Dessuten er jeg irritert på legen som ikke vil gi medisin. For svigerfar har alt et svært ribba kosthold på grunn av cøliaki. Det er jo vanskelig nok for han å finne noe trygt å spise fra før, og så skal han i være redd for å ete noe som gir mer urinsyre.

Nå har han tenkt å be om medisin, for han blir jo nesten gal av å vurdere all mat.

BG skrev:

Har hatt dette i flere år. Venstre fot er betent. Det kan gå ifra et halvt år til ett år imellom. Spiste 5 kilo reker sist uke og et anfall kom. Leste at reker, skalldyr er farlig. Så ligg unna store mengder reker folkens.

Bruk medisin mot urinsyregikt! skrev:

Har slitt med podagra i mange år. Men etter at min fastlege fastslo diagnosen og satt meg på medisin har jeg ikke hatt utbrudd på åtte år. Svaret til Terapeut mhp mat og mosjon er veldig bra som forebyggende tiltak. Ved utbrudd bør man holde seg mest mulig i ro og bruke smertestillende av Ibux-type. Jeg vil legge til sitrus som noe man ikke skal overdrive inntak av. Det har jeg smertelig erfart.

Kethauke skrev:

Jeg kan ikke forstaa hvordan noen av dere med innleg her kan anbefale mosjon? Jeg har urinsyregikt i bena, og kan knapt gå, hvordan mosjonere da? Vel, jeg vil prøve med redusert inntak av kulsyreholdig drikke og kutte ut på noe av ølet.

Forvirret skrev:

Er nykommer på dette området. Har bare hatt smerter i ei tå i 6 mndr. Har også lest kommentarene ovenfor, men blir ikke klokere av det. Kirsebær er vel og bra og spise, Molybden også, men hvor i all verden kan jeg få ta i dette?

Ofte plaget skrev:

Har antagelig slitt med det i mange år. Leger sier jeg bare har trokket over. Jeg er aktiv og ikke overvektig, men kan få voldsomme smerter i ankel og tå. Har tidligere vært utsat for en ulykke. Smertene kom etter det. Er det noen som har et tips?

Egg? skrev:

Jeg trodde ikke det var så lurt å spise egg? Det inneholder urinsyre og mye proteiner.

Urinsyre skrev:

Jeg sliter med urinsyregikt, det kommer og går. Jeg bruker mye snus, kan det vere med å starte anfall?

Urinsyrefri skrev:

Jeg hadde gjentatte anfall av urinsyregikt, store smerter, inntil jeg leste på nettet at man skal innta noen doser av et grunnstoff som heter Molybden. Jeg har gjort dette regelmessig i 14 måneder og har hittil ikke hatt noe tilbakefall. Det anbefales på det varmeste.

Terapeut skrev:

Ikke spis mat eller drikke med høyt innhold av puriner, feks innmat, rødt kjøtt, mengder av skalldyr, sardiner og matvarer med høyt fettinnhold. Spis heller korn, nøtter, mandler, frukt, grønt, egg, fugl, fisk og melkeprodukter. Drikk min 2 liter vann hver dag. Ellers få daglig mosjon, minimum en halv time.

Kaptein Vom skrev:

Har slitt med denne driten i 6 år før endelig diganose ble stillt. Medisinen virker til å hjelpe, men jeg skal også kutte ut brus og slikt. Masser med vann, frukt og trim burde vel fikse saken håper jeg. Begge ankler/føtter og knær. Tendenser i fingre/hender. Blitt gradvis verre, år for år. Så nå satser vi på gradvis bedre år for år.

Ann skrev:

Har store plager med urinsyregikt. Det begynte da jeg var 30 år. Nå gruer jeg meg for å stå opp om morgenen, har bare lyst til å ligge i sengen og ikke belaste kroppen, og bena spesielt. Skal til legen igjen for å få medisner, og skal slutte å drikke brus.

Podagra skrev:

Spis mye kirsebær.

Elnaingvalda Elsne skrev:

Har veldig mye plager av urinsyregikt. Har vært plaget i over 1 år før fastlegen fant ut at det er det jeg plages med. Fikk betennelse først i høyre foten å spiste masse penselin så ble jeg bra i den foten så fikk jeg vont i den andre og da først fant legen ut at det va urinsyregikt jeg hadde. Da fikk jeg medesin for det. Det har vært en grusom tid mens det var på det verste. Har hatt fryktelig verk i 3 1/2 uke og spist smertestillende hele tia. Begynner nå å bli bere, men det kommer vel igjen.

Odd egil skrev:

Hei, har mye plager med urinsyregikt, smertene er ikke til å holde ut. Har det nå som regel i ankel el. kneet. så det ene så det andre benet, også i albuene har jeg hatt det. Tabletter er det eneste som hjelper meg, men de er veldig farlige for magen, har fått magesår av de, vær obs.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...