Kjerringråd logo

kjerringråd > messingpuss > messingpuss

Messingpuss - kjerringråd

Fyll vaskekummen med varmt vann, tilsett 4 spruter Zalo og 1 dl. Eddik 35%. Nå kan du legge oppi messingen som skal pusses rent. La det ligge i 3- 4 minutter og puss med en svamp. Deretter skylles alt i kaldt vann. Du har fått skinnende og rent metall uten å måtte pusse det blankt.

Messingpuss

Chris skrev 2007-09-16:

Forsøkte nettopp metoden. Metallet blir lyst og det ser lovende ut, men metallet er matt. Påførte da vanlig polish som skal, i henhold til bruksanvisning på flasken, rengjøre og gi glans. Det som skjedde da, var at pussefillen ble helt svart og jeg måtte gni gjenstandene rene og gyldenblanke, som vanlig. Har noen et tips for for å få gjenstandene gyldne uten å måtte gni etter at man har benyttet eddik/Zalo-metoden? Eller få vekk skjolder og mørkebrune flekker?

Vossing skrev 2008-05-21:

Hei, dette var et meget godt tips. Jeg har et firmaskilt i messing. Ga opp med vanlig messing puss. Så forsøkte jeg med denne metoden. Og den fungerte! Man må pusse med svamp mens messingen ligger i vannbadet. Ingen skjolder å se.

Vaktmester skrev 2008-05-24:

Fungerer bra også på virkelig skitten messing. Beslag til ytterdør som var skjoldete og helt brunt etter mange år utendørs krevde ca en halvtime i badet og en skikkelig skrubb med grov skrubbepad. Pass på å skrubbe i en retning da dette vil bli stripete, men etter en stund med skrubbing vil stripene gå i ett med metallet og er klart til å poleres. Ser faktisk helt ut som nytt.

Gullborg skrev 2010-03-04:

Brukte zalo/eddik oppskriften på en femarmet lysestake, to store lysestaker og en arabisk kaffekanne, alt i messing. Alt ble som nytt, uten skjolder, lyst og skinnende blankt. De to store lysestakene har vi arvet og jeg trodde ikke de kunne bli så fine, men som nye må de ha vært det.

Anita skrev 2010-04-26:

Kjempespent på om dette virker! Har en bunadveske med lås i messing som er blitt stygg. Prøver dette etterpå. Det er jo både billig og lettvint.

Karin skrev 2010-07-04:

Supert råd. Fungerer med 7% eddik også, bare sterkere blanding.

Elin skrev 2010-11-22:

Jeg har endel gjensstander, lysestaker etc. i støpemessing. Disse er kronglete og vanskelig å pusse rene da pussemiddelet som regel samler seg i kriker og kroker. Jeg kulle gjerne hatt dem frem til jul, i fordums glans. Kan noen hjelpe meg med en mer lettvint måte å få disse til å stråle?

Vivva skrev 2011-01-18:

Jeg fikk nettopp en fin stålampe i messing, men den har noen stygge mørke inngrodde flekker. Kan ikke legge den i vann. Noen som har et godt råd? Har prøvd noen av flekkene med vanlig pussemiddel, men det er et forferdelig arbeid, og så blir det blanke flekker istedet.

Gullai skrev 2011-10-19:

Bland Gloria messingpuss (som finnes i pulverform i de fleste dagligvarebutikkene) med Zalo så det blir en grøt og påfør dette med en svamp. La det virke noen minutter og skyll og tørk. Det er enkelt hvis det er store ting og kronglete ting å pusse.


Diskuter messingpuss

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com