Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om kvalme og omgangssyke.

Tom skrev 02. april:

Da er vi dag nr 6. Har vært fin i nesten 2 hele dager. Når jeg spiser normalt igjen og fyller opp magen med mat ol. iløpet av en dag eller to, får jeg igjen kjøret om natten. Kan det være noe annet enn omgangssyken da? Har kun kastet opp 1 gang på 6.dager. Raper eggelukt de nettene jeg flyger på do også, som skjer hver 45-60 min.

Tom skrev 01. april:

Mømø:
Hvorfor er du så redd for og kaste opp? Er du kvalm finnes det ikke noe bedre enn og få det ut den veien. Ikke er det farlig heller så.

Er i dag på dag nr 5 med omgangssyken, blitt litt bedre men er ikke god i magen ennå. Så dette ser ut til og være ett sint virus, som ikke slipper helt. Kan være fn en dag, mens neste er skikkelig møkk. Bokstavelig talt.

Håper jeg blir frisk iløpet av dagen. Jeg har andre planer for helgen siden hele uken har gått bort i senga/på do.

Mømø skrev 31. mars:

Jeg er 13 år, går på ungdomsskolen. Jeg er livredd for å kaste opp. Hver gang jeg går i en folkemengde, holder jeg pusten, og puster ikke før de er langt borte. Klemming av venner sluttet jeg med for lenge siden. Jeg kan ikke engang dra til venner eller til stallen, siden jeg er redd for å kaste opp når jeg er der. Om noen jeg kjenner sier at de føler seg litt dårlig, får jeg panikk, og begynner som oftest å gråte. Problemet er at jeg greier bare ikke å si det til noen. Foreldrene mine er hardbarka arbeidsfolk, og mener at fobier og psykiske problemer bare er tull. Jeg klarer ikke å si det til venner, lærer, helsesøster, tante, noen som helst. Og jeg klarer ikke å leve et så innesperra liv. Jeg tør nesten ikke å gå ut engang.

Tom skrev 30. mars:

Da er jeg på dag nr 3 i denne runden med omgangssyke. Sist runde hadde jeg i januar i år, så det ser ut til og være mye slikt som har gått/går om dagen? Håper dette går over snart.

Anne skrev 17. mars:

Jeg ligger her med omgangssyke nå og har ikke klart å få i meg mat på 3 døgn. Desverre virker det ikke som om jeg blir noe bedre og jeg er så mega sliten. Det som har hjulpet meg litt er at jeg har prøvd å kaste opp så mye jeg kan, følelsen etterpå syns jeg er et lyspunkt i triste dager som dette. I tillegg til noen ibux for å dempe feberen. Jeg har prøvd å få meg søvn i de timene etter jeg kaster opp hvor jeg føler meg bedre og det har vært veldig deilig. Håper dette går over snart.

Katha skrev 13. mars:

Da jeg våknet sent i dag (ca rundt 12) var ikke mamma oppe av senga, noe som er helt uvanlig. Hun bruker å være senest oppe kl 9, og da jeg var innom rett etterpå skjønte jeg det var omgangsyka som var på færde. Hun er helt klar, men jeg får ikke i henne noe særlig annet enn Cola og tørre brødskalker. Jeg er nå litt småbekymret, siden hun er diabetiker og bør ha mer mat istedenfor å pøse på med insulin. Heldigvis er hun fremdeles våken og har ikke spydd på to timer. Jeg bare lurer på om det er noen som har tips på hva jeg kan gi henne å spise? Har prøvd med salte kjeks, men det frister ikke. Hva frister en omgangsyk?

Ødelagt skrev 03. mars:

Jeg fikk omgangssyke igår da noen andre i huset har hatt det. Jeg har bare en ting å si: SMERTE. så sliten og øm overalt. Jeg drikker hauger og lass med vann fordi det er så herlig med noe iskaldt. Det kommer opp igjen med renter et par timer etterpå, men det er det verdt. Jeg gir meg ikke. Håper dette gir seg snart. Jeg skal få kjøpt farris og eplemost etterpå og håper det hjelper.

Redd skrev 21. februar:

Godt å høre at det ikke bare er meg som er redd for å kaste opp. Emetofobien min kom i fjor da jeg ble syk natt til julaften. Besvimte sikkert 10 ganger den natten og en av de gangene ramlet jeg ned trappen. Husker igrunn veldig lite siden jeg enten besvimte eller gikk helt i ørska uten å nesten høre eller se noe. Mamma måtte seriøst sitte å holde meg oppå doen fordi jeg besvimte konstant. Helt grusomt. I tillegg så hadde jeg så forferdelige magesmerter. Jeg vet ikke helt om jeg egentlig burde kontaktet lege? Hver gang jeg hører om noen jeg kjenner har spysyken så blir jeg kvalm selv om jeg ikke har det. Nå i ferien så skulle jeg egentlig hjem, men da hadde hele familien hjemme fått omgangssyken så da tør jeg rett og slett ikke reise hjem heller.

Jente på 15 år skrev 21. februar:

Kvalmefobi er noe jeg nesten alltid har slitt med. Jeg sliter også med andre typer angst, men det med kvalmen er vel det væreste. Har vært mye verre før, så håper på at det går over nå snart. Når jeg begynte å bli redd for kvalme, så hadde jeg ikke vært syk på flere år. Men den dag i dag, så kaster jeg opp flere ganger i året. Og ja, jeg må innrømme at jeg alltid tenker huff, så teit jeg var som var redd for dette også to timer etterpå, så er jeg like redd. Slitsomt! Det hemmer veldig skolegangen min når jeg må holde pusten når folk går forbi meg (i tilfelle dem er kvalme). Det å ha kvalmestillende i skapet hjalp meg veldig, hadde de med meg overalt. Noe jeg har kuttet helt ut.

Har ikke tid til å være syk. skrev 10. februar:

Alle sier at cola og farris fjerner kvalme, men ikke på meg. Jeg har funnet den ene tingen som gjør at jeg klarer å holde på væske nå som jeg har liggi her å spydd i 2 dager. Iskald Tyrkisk eple te uten sukker. Det er ikke spesielt godt, men bedre enn å være kvalm og kaste opp. Tørre nudler er også et tips mot diare, det binder magen veldig.

Livredd skrev 02. februar:

Å kaste opp er seriøst det værste jeg vet. Sist gang jeg kastet opp var jeg 14, og det var faktisk ikke så ille som det å være kvalm i seg selv. Nå er jeg 16, men det er ikke noe bedre. Pappa har omgangssyken nå. Han kastet opp for et par dager siden, men er fremdeles ikke i form. Mamma og jeg er ikke syke, men jeg er utrolig flink til å tenke meg kvalm. Nå er jeg litt uggen og skal prøve med ingefærvann, cola, omega 3 og farris, snakk om paranoid.

Syk skrev 31. januar:

Jeg føyer meg inn i rekken av folk som har angst for spying, og igår fikk jo spysjuka for første gang siden jeg var liten. Det var kjipt, men jeg lærte hvor deilig det er etter man har spydd, og at det ikke er så ille som jeg har forestilt meg.

Jeg spiste et par eplebiter med kanel (veeeldig sakte), første gang jeg følte det var mulig å spise litt, og de kom aldri opp igjen. Driver også og nipper litt død cola, uten at jeg vet om det hjelper eller ikke. Det har hvertfall ikke blitt verre.

Har hørt at blåbær er veldig bra for magen, og at ingefær og kanel hjelper mot kvalme.

Syk akkurat nå skrev 29. januar:

Jeg ble plutselig syk natt til torsdag, hvor jeg først tømte magen med å kaste opp og de siste timene fikk resten ut nedover. Hadde forferdelig feber dagen etter og prøvde å spise litt, men det var en dum ide. Nå er det lørdag og det er kun kvalme og hodepine som plager meg. Må prøve litt cola og salt potetgull.

Gravid og syk skrev 25. januar:

Jeg har også emetofobi men er blitt nye bedre etter at jeg fikk barn. Natt til søndag fikk jeg omgangssyken med de verste magesmertene jeg har opplevd bortsett fra ved fødsel. Senere på søndagen ble jeg lagt inn pga. dehydrering. Idag, tirsdag, har jeg vært litt bedre men nå i kveld ble jeg fryktelig kvalm igjen og jeg er redd jeg kommer til å kaste opp igjen. Det er 2,5 døgn fra sist gang. Jeg hater dette.

Syk og svak 22 skrev 24. januar:

Jeg fikk omgangssyken i natt, våkna med at jeg var kvalm og da var det bare å hente bøtta og sette seg på toalettet. Da kom det begge veier samtidig. Jeg hadde dette konstant i 5 timer nesten, og det verste er magesmertene imellom hver gang man kaster opp.

Så fikk jeg et tips av noen jeg kjenner. Fyll opp et vanlig glass med cola, og strø litt salt i det. Da vil mye av kullsyra forsvinne, og salt er bindende. Ikke drikk alt sammen å en gang, da magen blir forstyrret i og med at den er tom fra før, men ta noen slurker nå og da.

Det funket kjempebra. Jeg har ikke kastet opp etter det. Jeg er fremdeles dårlig med feber å litt magevondt, men det finnes paracet og ibux imot det.

Også syk skrev 18. januar:

Googler etter alt som kan gjøre det bedre. Akkurat nå sitter jeg med 1 glass farris, et glass cola og et glass eplejuice her og tar små slurker hyppig. Men alt går rett igjennom meg. Har holdt på i 8 timer nå, så jeg begynner å bli ganske sår og øm. Jeg hater dette. I tillegg er gutten min på 3 hjemme i dag, for jeg tør ikke kjøre han i barnehagen i frykt for at jeg ikke klarer å holde meg.

Gutt 17 skrev 14. januar:

Jeg slet med emetofobi frem til i fjor, men i år har det gradvis gitt seg. Jeg var oppe i natt med 8 runder diare og oppkast, men var ikke så ubehagelig som jeg husket. Jeg tvang meg til å tenke på at det å spy var helt naturlig, og noe man måtte igjennom iblant. Jeg kan ikke love det hjelper for alle, men det funket bra mot min angst. Er det noen som har noen råd om hva man burde drikke evt. spise nå, morgenen etterpå når jeg er mye mindre slapp, men kjenner meg fortsatt ikke helt pigg?

Tenåring skrev 07. januar:

Sitter her nå og leser alle inlaggene om denne omgangssyken. Jeg har følt meg uggen og dårlig i hele dag, hatt litt diare. Jeg håper jeg ikke kaster opp i natt, det gjør jeg sikkert uansett. Jeg gruer meg helt sinnsykt.

Elena skrev 06. januar:

Jeg har og fobi mot å spy. Nå ser jeg da at den ikke er like ille som hos noen av dere. Tror virkelig hypnose kan hjelpe. Når jeg ligger og føler som om jeg er på dødsleiet, hjelper det veldig å tenke at det finnes mennesker rundt i verden som har verre sykdommer enn det jeg har, ikke får hjelp til å forebygge den og som sover på stråmatter og fryser eller koker ihjel. Jeg og de fleste andre her ligger sannsynligvis i en god og varm seng med mange alternativer til å føle seg litt bedre i alle fall. Det er også mange mennesker som sliter med kroniske alvorlige sykdommer og her ligger jeg å syter over noe som går vekk i løpet av noen dager. Jeg føler meg heldig i forhold og det hjelper meg veldig mye å tenke slik. Husk at psyken din henger ilag med den fysiske tilstanden i kroppen din.

Jeg ligger med omgangssyka nå og skal prøve ut noen av tipsene her. Jeg pleier personlig å bli bedre av cola som jeg har ristet ut kullsyren av. Magen min pleier å roe seg og kvalmen minsker. Anbefaler også på det sterkeste den pusteøvelsen som noen skrev om litt tidligere. Den hjalp meg veldig med å slappe av.

Halvveis frisk skrev 04. januar:

Var hjemme i jula, hele gjengen hadde hatt omgangssyken. De trodde bakterien var forsvunnet siden det var uker siden de hadde spydd, men det viste seg at den levde i beste velgående, for her ligger jeg. Har spydd siden kl 9 på morgenen igår, nå er klokka halv et på natta. Jeg våknet av voldsom tørste kl 4 natt til igår, for så av en voldsom kvalme, skjønte ikke at jeg var kvalm før jeg var skikkelig våken, altså i nitida. Alt kom opp, og det var bare å finne fram bøtta. Dette er virkelig noe av det verste jeg vet, jeg blir utrolig syk om jeg er syk. Helt slått ut, gjerne 40 i feber og kraftige muskelsmerter. Jeg prøvde, for å forebygge sykdommen, å spise en halv hvitløk, rå. Det skal visst være antibiotika i den. Men det var tydeligvis for seint, eller så virket det bare ikke. Vann med samarinpulver funker bra, det samme gjør cola og farris. Vask også hendene nøye og ofte. Jeg har ikke spydd på 4 timer, men er fortsatt kvalm og slapp. Har ikke spist mer enn 4 salte potetgullflak. For meg er det best å la være å spise på en stund. God bedring til dere som ligget på alle fire og brekker seg.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...

Elveblest

Jeg hadde elveblest daglig i litt over 2 måneder, det gikk over nylig. Sjøbad,...