Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om kvalme og omgangssyke.

Skikkelig angst skrev:

Jeg er livredd oppkast. Om kveldene sitter jeg og tenker at nå blir sønnen min syk og begynner å kaste opp. Hele tiden tenker jeg på det. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har hatt denne angsten siden jeg var lita. Det har blitt verre siden jeg fikk sønnen min. Er det noen råd?

13år gamle bestevenner skrev:

Jeg sitter nå hjemme alene og lurer på hva det er som feiler meg. Jeg skulle stå opp kl 7 for å dra til skolen, så fikk jeg noe voldsomt til magevont. Jeg prøvde bare å ignorere det, så jeg gikk ned trappen, men så følte jeg at jeg komms til å falle ned. Jeg var så sinnsykt svimmel. Jeg kom meg ned, men med en gang jeg kom på badet, så begynte jeg å kaste opp. Så mistet jeg følelse i kroppen min, å ble iskald. Jeg kjente seriøst ikke kroppen min. Mamma kom løpende mot meg å holdt meg, men det var for sent, jeg hadde svimt av.

Jeg våknet med en kald klut i pannen å Mamma ved sofa kanten. Hun hadde kjøpt Cola til meg, for å få bort kvalmen, men det tok sin tid før jeg ble mindre kvalm. Senere skulle jeg sende melding til bestevenninnen min, for å be henne si ifra til læreren om at jeg ikke kom på skolen. Noen minutter senere ringte hun meg. Er du også syk? sa hun. Hun hadde akkurat samme symptomene som meg. Begge var hjemme alene, så vi snakket lenge i telefonen for å oppholde hverandre.

Så begynte vi å tenke litt, for noen dager siden var jeg og henne ut på en joggetur. Det var en utrolig varm dag, så vi tok en slurk av den bekken som var på siden av oss, for vi syntes den så så ren ut. Men det viste seg nå, at det ikke var det smarteste vi har gjort. Så jeg ble egentlig ganske lettet da jeg så denne siden. For da forsto jeg at det ikke var bare vi som hadde denne sykdommen.

Fortvilet 16åring skrev:

På onsdagen hadde jeg kjæresten på besøk, og selvfølgelig kysset vi. På morgningen på torsdag fikk jeg melding om at han hadde fått omgangssyke. Og siden jeg er en av de med enorm spyfobi, så har jeg googlet omgangssyken hele torsdagen men finner ikke ut om det er stor sjans for smitte. Nå sitter jeg her natt til fredag og har enda ikke merket noe. Vi kysset 13 timer før han fikk utbrudd. Er det noen som vet hvor lenge man er smittsom før utbrudd og om det da er stor sjanse for at jeg er smittet?

Blææ skrev:

Jeg sliter ikke med redsel for å spy, men faren for å spy når jeg er med folk og skal på turer o.l. Jeg hater den angsten, har vært til doktor som mener at angsten går vekk etter litt. Har ikke spydd på mange år, kanskje er det ikke så ille som jeg husket? Det er slitsomt med en slik angst. Er så redd for den dagen da jeg kommer til å merke at jeg er kvalm (mer enn jeg er til daglig, pga. angst) og jeg har vondt i magen.

Linda 21 skrev:

Jeg er helt livredd for det. I dag var det to stykker på jobben som reiste hjem pga dt, da jeg fikk høre hva det var med dem ble jeg helt varm inni kroppen. Det er en helt ille følelse. Ikke får jeg sove godt, og til tider kan jeg ligge og skjelve av bare tanken på at nå blir jeg syk av og til tenker jeg så mye på det at jeg blir psykisk kvalm, og tørr ikke gå ut blandt andre mennesker. Dette ødelegger livskvaliteten veldig og ikke minst det kan gå utover familielivet. Har en datter på 11 mnd som jeg ber til gud om at ikke skal få noe sånn dritt, enda jeg vet hun en dag kommer borti det. Det er så ille og tenke på at det er noe man MÅ gjennom. Har tenkt på og prøve behandlingsmåter pga dette, men tror den eneste måtet er og ta seg sammen selv. Så godt og se at man ikke er alene her i verden om og ha denne forferdelige fobien. Prøver og tenke positivt. Andre dager er bedre enn andre, men når tankene om det kommer da føler jeg meg litt fortapt.

Slinky skrev:

Nå er det 1 uke siden jeg var syk, sliter med emetofobi, men har blitt mye bedre, trodde jeg. Men neida, angsten slo til for fullt mens det stod på. Nå i ettertid så har sønnen min kastet opp, men det taklet jeg heldivis helt topp. Takket være at jeg var syk først. Merkelig at man skal være så redd. Man blir jo livredd jo. Jeg er 43 år og har slitt med dette omtrent så lenge jeg husker. Men jeg har kommet så langt at den ikke dominerer dagene mine lengre og da fungerer jeg helt normalt. Og dere som sliter med det samme vet jo hvor mye energi den tar fra oss. Jeg er overlykkelig og håper at jeg klarer å holde den i sjakk. Lykke til alle sammen her inne, jeg vet dere klarer dette, men det tar tid. Hvis det blir så invalidiserende som Mømø har det (har vært der selv) så søk hjelp. Jeg er helt enig med Hanne over.

Hanne skrev:

Mømø: Du må ta kontakt med helsesøster. Hun kan hjelpe deg. Dette er for vanskelig å klare alene. Du må gøre det nå før problemet blir større. Hvis det er veldig vanskelig å snakke om det, så skriv et brev og lever det til helsesøster på skolen. Det er jobben hennes å forstå slike saker. Det eneste som kan skje er at du får hjelp, ingenting annet. Jeg er selv mor til ei jente på din alder som har den samme angsten, så jeg vet hvor vondt dette er. Det skjærer meg langt inn i hjertet når jeg leser at du på 13 år sliter med dette uten å få hjelp.

Pørni skrev:

Jeg fikk omgangssyken i går, gikk hele dagen kvalm og med magesmerter så når det først kom ut var det rett og slett en lettelse. Måtte komme meg hjem fra jobb, ikke fullt så kult når du må gå en halvtime til bilen. Har ikke hatt det mer enn et døgn, men håper sannelig det går over snart. Kvalmen er desidert verst, men klarte i hvertfall i dag å få i meg mat i form av Ritz kjeks, noe jeg kan anbefale. Er man velidg kvalm tror jeg ikke noe er spesielt fristende. Det vokser jo i munnen. Lurer på om jeg skal få samboern til å kjøpe litt eplejuice. God bedring alle sammen. Hvis noen har bra tips i forhold til fast føde, så kom med det.

Tom skrev:

Da er vi dag nr 6. Har vært fin i nesten 2 hele dager. Når jeg spiser normalt igjen og fyller opp magen med mat ol. iløpet av en dag eller to, får jeg igjen kjøret om natten. Kan det være noe annet enn omgangssyken da? Har kun kastet opp 1 gang på 6.dager. Raper eggelukt de nettene jeg flyger på do også, som skjer hver 45-60 min.

Tom skrev:

Mømø:
Hvorfor er du så redd for og kaste opp? Er du kvalm finnes det ikke noe bedre enn og få det ut den veien. Ikke er det farlig heller så.

Er i dag på dag nr 5 med omgangssyken, blitt litt bedre men er ikke god i magen ennå. Så dette ser ut til og være ett sint virus, som ikke slipper helt. Kan være fn en dag, mens neste er skikkelig møkk. Bokstavelig talt.

Håper jeg blir frisk iløpet av dagen. Jeg har andre planer for helgen siden hele uken har gått bort i senga/på do.

Mømø skrev:

Jeg er 13 år, går på ungdomsskolen. Jeg er livredd for å kaste opp. Hver gang jeg går i en folkemengde, holder jeg pusten, og puster ikke før de er langt borte. Klemming av venner sluttet jeg med for lenge siden. Jeg kan ikke engang dra til venner eller til stallen, siden jeg er redd for å kaste opp når jeg er der. Om noen jeg kjenner sier at de føler seg litt dårlig, får jeg panikk, og begynner som oftest å gråte. Problemet er at jeg greier bare ikke å si det til noen. Foreldrene mine er hardbarka arbeidsfolk, og mener at fobier og psykiske problemer bare er tull. Jeg klarer ikke å si det til venner, lærer, helsesøster, tante, noen som helst. Og jeg klarer ikke å leve et så innesperra liv. Jeg tør nesten ikke å gå ut engang.

Tom skrev:

Da er jeg på dag nr 3 i denne runden med omgangssyke. Sist runde hadde jeg i januar i år, så det ser ut til og være mye slikt som har gått/går om dagen? Håper dette går over snart.

Anne skrev:

Jeg ligger her med omgangssyke nå og har ikke klart å få i meg mat på 3 døgn. Desverre virker det ikke som om jeg blir noe bedre og jeg er så mega sliten. Det som har hjulpet meg litt er at jeg har prøvd å kaste opp så mye jeg kan, følelsen etterpå syns jeg er et lyspunkt i triste dager som dette. I tillegg til noen ibux for å dempe feberen. Jeg har prøvd å få meg søvn i de timene etter jeg kaster opp hvor jeg føler meg bedre og det har vært veldig deilig. Håper dette går over snart.

Katha skrev:

Da jeg våknet sent i dag (ca rundt 12) var ikke mamma oppe av senga, noe som er helt uvanlig. Hun bruker å være senest oppe kl 9, og da jeg var innom rett etterpå skjønte jeg det var omgangsyka som var på færde. Hun er helt klar, men jeg får ikke i henne noe særlig annet enn Cola og tørre brødskalker. Jeg er nå litt småbekymret, siden hun er diabetiker og bør ha mer mat istedenfor å pøse på med insulin. Heldigvis er hun fremdeles våken og har ikke spydd på to timer. Jeg bare lurer på om det er noen som har tips på hva jeg kan gi henne å spise? Har prøvd med salte kjeks, men det frister ikke. Hva frister en omgangsyk?

Ødelagt skrev:

Jeg fikk omgangssyke igår da noen andre i huset har hatt det. Jeg har bare en ting å si: SMERTE. så sliten og øm overalt. Jeg drikker hauger og lass med vann fordi det er så herlig med noe iskaldt. Det kommer opp igjen med renter et par timer etterpå, men det er det verdt. Jeg gir meg ikke. Håper dette gir seg snart. Jeg skal få kjøpt farris og eplemost etterpå og håper det hjelper.

Redd skrev:

Godt å høre at det ikke bare er meg som er redd for å kaste opp. Emetofobien min kom i fjor da jeg ble syk natt til julaften. Besvimte sikkert 10 ganger den natten og en av de gangene ramlet jeg ned trappen. Husker igrunn veldig lite siden jeg enten besvimte eller gikk helt i ørska uten å nesten høre eller se noe. Mamma måtte seriøst sitte å holde meg oppå doen fordi jeg besvimte konstant. Helt grusomt. I tillegg så hadde jeg så forferdelige magesmerter. Jeg vet ikke helt om jeg egentlig burde kontaktet lege? Hver gang jeg hører om noen jeg kjenner har spysyken så blir jeg kvalm selv om jeg ikke har det. Nå i ferien så skulle jeg egentlig hjem, men da hadde hele familien hjemme fått omgangssyken så da tør jeg rett og slett ikke reise hjem heller.

Jente på 15 år skrev:

Kvalmefobi er noe jeg nesten alltid har slitt med. Jeg sliter også med andre typer angst, men det med kvalmen er vel det væreste. Har vært mye verre før, så håper på at det går over nå snart. Når jeg begynte å bli redd for kvalme, så hadde jeg ikke vært syk på flere år. Men den dag i dag, så kaster jeg opp flere ganger i året. Og ja, jeg må innrømme at jeg alltid tenker huff, så teit jeg var som var redd for dette også to timer etterpå, så er jeg like redd. Slitsomt! Det hemmer veldig skolegangen min når jeg må holde pusten når folk går forbi meg (i tilfelle dem er kvalme). Det å ha kvalmestillende i skapet hjalp meg veldig, hadde de med meg overalt. Noe jeg har kuttet helt ut.

Har ikke tid til å være syk. skrev:

Alle sier at cola og farris fjerner kvalme, men ikke på meg. Jeg har funnet den ene tingen som gjør at jeg klarer å holde på væske nå som jeg har liggi her å spydd i 2 dager. Iskald Tyrkisk eple te uten sukker. Det er ikke spesielt godt, men bedre enn å være kvalm og kaste opp. Tørre nudler er også et tips mot diare, det binder magen veldig.

Livredd skrev:

Å kaste opp er seriøst det værste jeg vet. Sist gang jeg kastet opp var jeg 14, og det var faktisk ikke så ille som det å være kvalm i seg selv. Nå er jeg 16, men det er ikke noe bedre. Pappa har omgangssyken nå. Han kastet opp for et par dager siden, men er fremdeles ikke i form. Mamma og jeg er ikke syke, men jeg er utrolig flink til å tenke meg kvalm. Nå er jeg litt uggen og skal prøve med ingefærvann, cola, omega 3 og farris, snakk om paranoid.

Syk skrev:

Jeg føyer meg inn i rekken av folk som har angst for spying, og igår fikk jo spysjuka for første gang siden jeg var liten. Det var kjipt, men jeg lærte hvor deilig det er etter man har spydd, og at det ikke er så ille som jeg har forestilt meg.

Jeg spiste et par eplebiter med kanel (veeeldig sakte), første gang jeg følte det var mulig å spise litt, og de kom aldri opp igjen. Driver også og nipper litt død cola, uten at jeg vet om det hjelper eller ikke. Det har hvertfall ikke blitt verre.

Har hørt at blåbær er veldig bra for magen, og at ingefær og kanel hjelper mot kvalme.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...