Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om kvalme og omgangssyke.

Syk akkurat nå skrev:

Jeg ble plutselig syk natt til torsdag, hvor jeg først tømte magen med å kaste opp og de siste timene fikk resten ut nedover. Hadde forferdelig feber dagen etter og prøvde å spise litt, men det var en dum ide. Nå er det lørdag og det er kun kvalme og hodepine som plager meg. Må prøve litt cola og salt potetgull.

Gravid og syk skrev:

Jeg har også emetofobi men er blitt nye bedre etter at jeg fikk barn. Natt til søndag fikk jeg omgangssyken med de verste magesmertene jeg har opplevd bortsett fra ved fødsel. Senere på søndagen ble jeg lagt inn pga. dehydrering. Idag, tirsdag, har jeg vært litt bedre men nå i kveld ble jeg fryktelig kvalm igjen og jeg er redd jeg kommer til å kaste opp igjen. Det er 2,5 døgn fra sist gang. Jeg hater dette.

Syk og svak 22 skrev:

Jeg fikk omgangssyken i natt, våkna med at jeg var kvalm og da var det bare å hente bøtta og sette seg på toalettet. Da kom det begge veier samtidig. Jeg hadde dette konstant i 5 timer nesten, og det verste er magesmertene imellom hver gang man kaster opp.

Så fikk jeg et tips av noen jeg kjenner. Fyll opp et vanlig glass med cola, og strø litt salt i det. Da vil mye av kullsyra forsvinne, og salt er bindende. Ikke drikk alt sammen å en gang, da magen blir forstyrret i og med at den er tom fra før, men ta noen slurker nå og da.

Det funket kjempebra. Jeg har ikke kastet opp etter det. Jeg er fremdeles dårlig med feber å litt magevondt, men det finnes paracet og ibux imot det.

Også syk skrev:

Googler etter alt som kan gjøre det bedre. Akkurat nå sitter jeg med 1 glass farris, et glass cola og et glass eplejuice her og tar små slurker hyppig. Men alt går rett igjennom meg. Har holdt på i 8 timer nå, så jeg begynner å bli ganske sår og øm. Jeg hater dette. I tillegg er gutten min på 3 hjemme i dag, for jeg tør ikke kjøre han i barnehagen i frykt for at jeg ikke klarer å holde meg.

Gutt 17 skrev:

Jeg slet med emetofobi frem til i fjor, men i år har det gradvis gitt seg. Jeg var oppe i natt med 8 runder diare og oppkast, men var ikke så ubehagelig som jeg husket. Jeg tvang meg til å tenke på at det å spy var helt naturlig, og noe man måtte igjennom iblant. Jeg kan ikke love det hjelper for alle, men det funket bra mot min angst. Er det noen som har noen råd om hva man burde drikke evt. spise nå, morgenen etterpå når jeg er mye mindre slapp, men kjenner meg fortsatt ikke helt pigg?

Tenåring skrev:

Sitter her nå og leser alle inlaggene om denne omgangssyken. Jeg har følt meg uggen og dårlig i hele dag, hatt litt diare. Jeg håper jeg ikke kaster opp i natt, det gjør jeg sikkert uansett. Jeg gruer meg helt sinnsykt.

Elena skrev:

Jeg har og fobi mot å spy. Nå ser jeg da at den ikke er like ille som hos noen av dere. Tror virkelig hypnose kan hjelpe. Når jeg ligger og føler som om jeg er på dødsleiet, hjelper det veldig å tenke at det finnes mennesker rundt i verden som har verre sykdommer enn det jeg har, ikke får hjelp til å forebygge den og som sover på stråmatter og fryser eller koker ihjel. Jeg og de fleste andre her ligger sannsynligvis i en god og varm seng med mange alternativer til å føle seg litt bedre i alle fall. Det er også mange mennesker som sliter med kroniske alvorlige sykdommer og her ligger jeg å syter over noe som går vekk i løpet av noen dager. Jeg føler meg heldig i forhold og det hjelper meg veldig mye å tenke slik. Husk at psyken din henger ilag med den fysiske tilstanden i kroppen din.

Jeg ligger med omgangssyka nå og skal prøve ut noen av tipsene her. Jeg pleier personlig å bli bedre av cola som jeg har ristet ut kullsyren av. Magen min pleier å roe seg og kvalmen minsker. Anbefaler også på det sterkeste den pusteøvelsen som noen skrev om litt tidligere. Den hjalp meg veldig med å slappe av.

Halvveis frisk skrev:

Var hjemme i jula, hele gjengen hadde hatt omgangssyken. De trodde bakterien var forsvunnet siden det var uker siden de hadde spydd, men det viste seg at den levde i beste velgående, for her ligger jeg. Har spydd siden kl 9 på morgenen igår, nå er klokka halv et på natta. Jeg våknet av voldsom tørste kl 4 natt til igår, for så av en voldsom kvalme, skjønte ikke at jeg var kvalm før jeg var skikkelig våken, altså i nitida. Alt kom opp, og det var bare å finne fram bøtta. Dette er virkelig noe av det verste jeg vet, jeg blir utrolig syk om jeg er syk. Helt slått ut, gjerne 40 i feber og kraftige muskelsmerter. Jeg prøvde, for å forebygge sykdommen, å spise en halv hvitløk, rå. Det skal visst være antibiotika i den. Men det var tydeligvis for seint, eller så virket det bare ikke. Vann med samarinpulver funker bra, det samme gjør cola og farris. Vask også hendene nøye og ofte. Jeg har ikke spydd på 4 timer, men er fortsatt kvalm og slapp. Har ikke spist mer enn 4 salte potetgullflak. For meg er det best å la være å spise på en stund. God bedring til dere som ligget på alle fire og brekker seg.

Voksen skrev:

Jeg har også emetofobi og det føles helt ille. Er så desperat at jeg bruker atibac ustanselig og drikker en shot på tom mage i håp om at jeg ikke blir smittet av noe rundt meg.

Sofie skrev:

Jeg arbeider på sykehjem hvor alle pasientene har vært syke, men ble ikke syk da jeg nærmest bodde i omgangssyken. Det er rart det der. Det er så grusomt å måtte kaste opp når man ikke har noe i magesekken som skal opp. Blir bare magevæske og slim. I stad skulle jeg kaste opp og måtte på do samtidig. Litt av en prøvelse (hadde så klart ikke bøtta på do). Jaja, god bedring alle sammen.

Håvard skrev:

Fikk omgangssyken i jula. Tror det er 6 år siden sist. Det er bare en ting å si: det er det værste som finnes, og når spytoktene er på topp tror man døden vil inntreffe om kort tid. Nakkeskudd fristet i perioder. Ingen ting hjelper fordi ingenting vil sitte av det man finner på å prøve å svelge. Er en av de som har kronisk angst for omgangssyke. Men oppi all elendigheten klarte jeg faktisk å sette meg selv til side lite grann - og mine tanker gikk til folk som lider av langvarig / kronisk kvalme. Hyper emesis på fagspråket. Det kan for eksempel være kreftsyke eller gravide som blir utsatt for denne grusomme lidelsen. Min kone gikk kvalm i 8 av 9 mnd i svangerskapet. Til sammenligning blir et døgn med omgangssyke småtteri i forhold. Jeg ble litt bedre i psyken til tross for spying og elendighet da jeg vinklet tankene slik: Når andre klarer uker eller måneder skal jeg klare noen timer. Håper det kan være til hjelp for noen da.

Stakkars Petter skrev:

Har ligget på badet med hodet oppi do i hele natt. Det er ikke noe gøy i det hele tatt. Skal prøve cola nå, trenger å få rapa litt kjenner jeg. Det hadde vært bedre om det kom ut den andre veien syns jeg.

Ellis skrev:

Jeg er også livredd for å spy. Det værste jeg vet. Men hvorfor er dt så forskjellig fra person til person? Samboeren min synes ikke det er så ille. Jeg blir svimmel og får et slags trykk i hodet. Noen ganger besvimer jeg i det jeg spyr. Har dere dt sånn? Samboeren min sier at han har det ikke slik. Men mener at ingefærte hjelper og ingefærkapsler som man får kjøpt på apoteket.

Ligger rett ut nå. skrev:

Akkuratt nå ligger jeg rett ut i senga med bøtta rett ved og kaster opp hele tiden + flyr på do med diaré og synes synd på meg selv. Jeg kan ikke en gang sette meg opp uten å kaste opp så jeg ligger og skriver dette på optimal min. Tro meg, det er IKKE morsomt å bli kjempesyk sånn her rett før jul, men når jeg leser alle disse kommentarene om personer med emetofobi og som ikke får nattesøvn hvis en i samme barnehage som sønnen har kastet opp, så inser jeg (14) at jeg egentlig ikke har noe å klage over. Jeg er jammen skikkelig glad for at jeg slipper å slite med emetofobi, men jeg håper jo inderlig at jeg ikke smitter noen av de andre i familien sånn at de blir syke til jul. Det kommer til å bli en ganske slitsom jul hvis alle i huset ligger og kaster opp på selveste julaften. Pytt, pytt. Får håpe dere med emetofobi klarer å legge det av dere da.

Ine skrev:

Jeg har også emetofobi, og jeg er ganske sikker på at det må være en av de værste fobiene man kan ha. Man har alltid frykten med seg, den er med deg over alt, hele tiden. Jeg har akkurat avsluttet ett år i kognetiv terapi, der har jeg lært å lære og kjenne tankene mine. Det er tanker som utløser frykten, stort sett. Nå venter jeg på å starte i eksponeringterapi, og jeg gleder meg. Dette har jeg blitt behandlet med tidligere, og jeg ble tilnærmet frisk. Min emetofobi er kanskje ikke som alle andre, jeg er redd for å kaste opp, men det er frykten for at det skal skje alle andre steder enn hjemme som er værst. At det skjer ukontrollerte og på steder hvor jeg ikke har kontroll skremmer meg mest. Jeg er i tillegg livredd for at andre skal kaste opp, at jeg skal se, høre eller lukte det. Værst er det i ukontrollerte situasjoner, som f.eks ute på byen(der mange er påvirket av alkohol og ikke har like god kontroll på seg selv). Jeg unngår offentlige toaletter, offentlige transportmidler, kino, tivoli o.l. Det hemmer meg så utrolig mye i hverdagen! Jeg tør ikke lenger spise ute, i frykt for å bli matforgiftet. Skal jeg spise ute, må jeg vite at jeg skal hjem rett etterpå - tilfelle jeg blir syk. Og leve dette livet er utrolig slitsomt og jeg sitter med tårer i øynene når jeg leser deres innlegg ang frykten dere føler. Jeg unner ingen å ha det som dette! Jeg er så klar over at det er ikke farlig, det er en helt "naturlig" ting, men når angsten kommer å tar meg klarer ikke jeg ikke tenke rasjonelt lenger. Men jeg har ett tips, oppsøk fastlegen, få hjelp! Jeg anbefaler eksponeringstrening på det sterkeste. Jeg var frisk i flere år, men etter at jeg fikk en trygg og god hverdag med verdens beste samboer sluttet jeg å utsette meg selv som situasjoner jeg i dag er redd for igjen. Lykke til alle sammen!!

Fighergirl skrev:

Har vært kvalm sia lørdag konstant, har også influensa. Har dette en sammenheng?

Hei skrev:

Jeg har omgangssyke jeg også. Et veldig godt råd er å drikke iste fordi den inneholder sukker, vann og te: tre viktige kjerringråd mot kvalme.

Gutt 13 skrev:

Hadde en episode her for et par dager siden og det var helt forferdelig,, jeg kasta opp første gangen og begynte og hikke i tilleg til brekkningene og jeg for bort til springen og helte i meg vann men det hjalp ikke stort for det kom opp igjen rimelig fort. Jeg hadde ikke fått noe søvn natta før pågrunn av mor og søster som konkurerte om hver sin do av akkurat samme grunn som meg. Jeg lå rett ut ifra kl 7 om morran til 7 om kvelden og greide og hale meg opp for og se på julekallenderen på tv2. Sånn som tilstanden var da så orket jeg ikke tanken på hverken cola eller no annet, det ble rett og slett for søtt med cola og etter en slurk så varvdet påån igjen etter 10 min ut på badet og spy helt til tårene trilla og jeg greide og helle i meg like mye vann som sist gang, bare for og finne ut att dette ikke var en god løsning. God bedring til alle som ligger og spyr.

Jente13år skrev:

Hei, hei. Jeg takker for rådene her jeg ligger som en slappfisk. Mamma skal kjøpe pepper i morgen. Jeg var svimmel noen dager før jeg i kastet opp kl 5 om morningen i dag. Jeg har ikke mer å få ut. Og jeg som skulle ha spansk foredrag og nynorsk prøve i dag. Søsteren min, som bor hos min far, har også spydd. Liten trøst at jeg ikke er den eneste.

Jeg ser litt på nett-TV, men det føles som om det har gått et år, men det er kansje ikke så rart når jeg har vært lys våken siden kl. 5. Og ikke får jeg sove heller.

Nå fikk jeg en melding fra pappa. Han sier: ingefær er visstnok det beste kjerringrådet. Får vel prøve det og da. Men takk for tipset om alle drikkene jeg kan drikke. Nå har mamma laget te til meg. Er så lei sitronbus nå.

Syk skrev:

Jeg er så utrolig kvalm men ingenting kommer opp. Jeg er virkelig redd det er noe galt. Jeg har vært sånn her i 4 dager nå og ingen ting skjer. Jeg mister matlyst og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er faktisk redd for og ikke spy snart.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...