Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om kvalme og omgangssyke.

Voksen skrev 02. januar:

Jeg har også emetofobi og det føles helt ille. Er så desperat at jeg bruker atibac ustanselig og drikker en shot på tom mage i håp om at jeg ikke blir smittet av noe rundt meg.

Sofie skrev 02. januar:

Jeg arbeider på sykehjem hvor alle pasientene har vært syke, men ble ikke syk da jeg nærmest bodde i omgangssyken. Det er rart det der. Det er så grusomt å måtte kaste opp når man ikke har noe i magesekken som skal opp. Blir bare magevæske og slim. I stad skulle jeg kaste opp og måtte på do samtidig. Litt av en prøvelse (hadde så klart ikke bøtta på do). Jaja, god bedring alle sammen.

Håvard skrev 26. desember:

Fikk omgangssyken i jula. Tror det er 6 år siden sist. Det er bare en ting å si: det er det værste som finnes, og når spytoktene er på topp tror man døden vil inntreffe om kort tid. Nakkeskudd fristet i perioder. Ingen ting hjelper fordi ingenting vil sitte av det man finner på å prøve å svelge. Er en av de som har kronisk angst for omgangssyke. Men oppi all elendigheten klarte jeg faktisk å sette meg selv til side lite grann - og mine tanker gikk til folk som lider av langvarig / kronisk kvalme. Hyper emesis på fagspråket. Det kan for eksempel være kreftsyke eller gravide som blir utsatt for denne grusomme lidelsen. Min kone gikk kvalm i 8 av 9 mnd i svangerskapet. Til sammenligning blir et døgn med omgangssyke småtteri i forhold. Jeg ble litt bedre i psyken til tross for spying og elendighet da jeg vinklet tankene slik: Når andre klarer uker eller måneder skal jeg klare noen timer. Håper det kan være til hjelp for noen da.

Stakkars Petter skrev 26. desember:

Har ligget på badet med hodet oppi do i hele natt. Det er ikke noe gøy i det hele tatt. Skal prøve cola nå, trenger å få rapa litt kjenner jeg. Det hadde vært bedre om det kom ut den andre veien syns jeg.

Ellis skrev 25. desember:

Jeg er også livredd for å spy. Det værste jeg vet. Men hvorfor er dt så forskjellig fra person til person? Samboeren min synes ikke det er så ille. Jeg blir svimmel og får et slags trykk i hodet. Noen ganger besvimer jeg i det jeg spyr. Har dere dt sånn? Samboeren min sier at han har det ikke slik. Men mener at ingefærte hjelper og ingefærkapsler som man får kjøpt på apoteket.

Ligger rett ut nå. skrev 19. desember:

Akkuratt nå ligger jeg rett ut i senga med bøtta rett ved og kaster opp hele tiden + flyr på do med diaré og synes synd på meg selv. Jeg kan ikke en gang sette meg opp uten å kaste opp så jeg ligger og skriver dette på optimal min. Tro meg, det er IKKE morsomt å bli kjempesyk sånn her rett før jul, men når jeg leser alle disse kommentarene om personer med emetofobi og som ikke får nattesøvn hvis en i samme barnehage som sønnen har kastet opp, så inser jeg (14) at jeg egentlig ikke har noe å klage over. Jeg er jammen skikkelig glad for at jeg slipper å slite med emetofobi, men jeg håper jo inderlig at jeg ikke smitter noen av de andre i familien sånn at de blir syke til jul. Det kommer til å bli en ganske slitsom jul hvis alle i huset ligger og kaster opp på selveste julaften. Pytt, pytt. Får håpe dere med emetofobi klarer å legge det av dere da.

Ine skrev 16. desember:

Jeg har også emetofobi, og jeg er ganske sikker på at det må være en av de værste fobiene man kan ha. Man har alltid frykten med seg, den er med deg over alt, hele tiden. Jeg har akkurat avsluttet ett år i kognetiv terapi, der har jeg lært å lære og kjenne tankene mine. Det er tanker som utløser frykten, stort sett. Nå venter jeg på å starte i eksponeringterapi, og jeg gleder meg. Dette har jeg blitt behandlet med tidligere, og jeg ble tilnærmet frisk. Min emetofobi er kanskje ikke som alle andre, jeg er redd for å kaste opp, men det er frykten for at det skal skje alle andre steder enn hjemme som er værst. At det skjer ukontrollerte og på steder hvor jeg ikke har kontroll skremmer meg mest. Jeg er i tillegg livredd for at andre skal kaste opp, at jeg skal se, høre eller lukte det. Værst er det i ukontrollerte situasjoner, som f.eks ute på byen(der mange er påvirket av alkohol og ikke har like god kontroll på seg selv). Jeg unngår offentlige toaletter, offentlige transportmidler, kino, tivoli o.l. Det hemmer meg så utrolig mye i hverdagen! Jeg tør ikke lenger spise ute, i frykt for å bli matforgiftet. Skal jeg spise ute, må jeg vite at jeg skal hjem rett etterpå - tilfelle jeg blir syk. Og leve dette livet er utrolig slitsomt og jeg sitter med tårer i øynene når jeg leser deres innlegg ang frykten dere føler. Jeg unner ingen å ha det som dette! Jeg er så klar over at det er ikke farlig, det er en helt "naturlig" ting, men når angsten kommer å tar meg klarer ikke jeg ikke tenke rasjonelt lenger. Men jeg har ett tips, oppsøk fastlegen, få hjelp! Jeg anbefaler eksponeringstrening på det sterkeste. Jeg var frisk i flere år, men etter at jeg fikk en trygg og god hverdag med verdens beste samboer sluttet jeg å utsette meg selv som situasjoner jeg i dag er redd for igjen. Lykke til alle sammen!!

Fighergirl skrev 16. desember:

Har vært kvalm sia lørdag konstant, har også influensa. Har dette en sammenheng?

Hei skrev 09. desember:

Jeg har omgangssyke jeg også. Et veldig godt råd er å drikke iste fordi den inneholder sukker, vann og te: tre viktige kjerringråd mot kvalme.

Gutt 13 skrev 07. desember:

Hadde en episode her for et par dager siden og det var helt forferdelig,, jeg kasta opp første gangen og begynte og hikke i tilleg til brekkningene og jeg for bort til springen og helte i meg vann men det hjalp ikke stort for det kom opp igjen rimelig fort. Jeg hadde ikke fått noe søvn natta før pågrunn av mor og søster som konkurerte om hver sin do av akkurat samme grunn som meg. Jeg lå rett ut ifra kl 7 om morran til 7 om kvelden og greide og hale meg opp for og se på julekallenderen på tv2. Sånn som tilstanden var da så orket jeg ikke tanken på hverken cola eller no annet, det ble rett og slett for søtt med cola og etter en slurk så varvdet påån igjen etter 10 min ut på badet og spy helt til tårene trilla og jeg greide og helle i meg like mye vann som sist gang, bare for og finne ut att dette ikke var en god løsning. God bedring til alle som ligger og spyr.

Jente13år skrev 07. desember:

Hei, hei. Jeg takker for rådene her jeg ligger som en slappfisk. Mamma skal kjøpe pepper i morgen. Jeg var svimmel noen dager før jeg i kastet opp kl 5 om morningen i dag. Jeg har ikke mer å få ut. Og jeg som skulle ha spansk foredrag og nynorsk prøve i dag. Søsteren min, som bor hos min far, har også spydd. Liten trøst at jeg ikke er den eneste.

Jeg ser litt på nett-TV, men det føles som om det har gått et år, men det er kansje ikke så rart når jeg har vært lys våken siden kl. 5. Og ikke får jeg sove heller.

Nå fikk jeg en melding fra pappa. Han sier: ingefær er visstnok det beste kjerringrådet. Får vel prøve det og da. Men takk for tipset om alle drikkene jeg kan drikke. Nå har mamma laget te til meg. Er så lei sitronbus nå.

Syk skrev 06. desember:

Jeg er så utrolig kvalm men ingenting kommer opp. Jeg er virkelig redd det er noe galt. Jeg har vært sånn her i 4 dager nå og ingen ting skjer. Jeg mister matlyst og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er faktisk redd for og ikke spy snart.

Marte skrev 04. desember:

Jeg ligger rett ut nå, en forferdelig følelse. Har absolut ikke mer i kroppen som kan komme ut, så får bare konstante brekninger. Det er dobbelt så vondt når ingen ting kommer opp.

Jeg har hatt det flere ganger før. Siste gang gikk jeg ned 7 kilo på en uke. Trodde jeg skulle dø. Jeg var ikke tilbake for fullt, før 3 uker senere. Jeg håper virkelig ikke dette skjer igjen. Jeg prøver meg på kjærring råd, men uten hell.

Geir skrev 23. november:

Har hørt at Potetmel utblandet i vann skal stoppe diare og oppkast. Har ikke prøvd det selv. Ligger strak ut nå på 3 dagen med omgangssyka, og det er stress, synes cola,te,spaggetti,appelsin går bra for min del og skive med kaviar. Ja er det jeg har fått i meg de siste 3 dagene, kaster ikke opp lenger, men skikkelig diare.

Syk skrev 17. november:

Min løsning er å ikke spise eller drikke noenting når det holder på. Ligge rett ut i senga og sove så mye som mulig. Og da spise lite og ta det med ro når det er over. Ikke drikk melk eller lignende. Da er det tilbakefall med en gang.

Maren w skrev 08. november:

Jeg slitter også med denne fobien. Jeg går i 10. klasse og har vært redd for dette hele mitt liv. Angsten startet da jeg var 2 fordi jeg forbinner det med at min bror var alvorlig syk. Jeg er dødsredd, virkelig livredd for å kaste opp og jeg kan trygt si at jeg ville ha kappet av både føtter og hender, ja til og med kanskje halve kroppen for å aldri kaste opp igjen. Så er problemet det at jeg nå har vært kvalm i snart en uke. Jeg vet ikke om det er inbilsk eller om det er en sykdom eller hva det er jeg. Men jeg er nå hvertfall konstant kvalm og dermed også konstand redd. Jeg skulle ønske jeg var en hest så jeg hadde sluppet det. Jeg håper vi alle kommer oss forbi dette en dag, at det ikke skal ødelegge livene våre. Fobien min ødelegger hvertfall mitt. Det går ikke en dag, nesten ikke en time engang, uten at jeg tenker på det.

Jeg skrev 30. oktober:

Jeg sitter nå med en utrolig kvalme. Jeg er faktisk så kvalm at det gjør vondt. Jeg kjenner av og til at jeg begynner å gråte fordi jeg er så kvalm. Kvalme er det verste som fins. Å ha den følelsen at du skal spy hele tiden er for ille rett og slett. I tillegg er jeg kjempeslapp. Klarer nesten ikke skrive her jeg sitter. Jaja, hva skal jeg gjøre? Sitter her å ser på south park.

Anders skrev 08. oktober:

Jeg har et råd til dere. Ikke spis så mye når du har omganssyke. Ta heller en kjeks mellom vær gang du kaster opp, for da kaster du ikke opp så mye.

Ulven skrev 28. september:

Jeg tror jeg har fått omgangsyken nå. Jeg er kvalm, løs i magen og feberfølelse. Jeg er heller ikke noe særlig fan av å kaste opp, så jeg har greid å holde det inne. Jeg er faktisk ikke så veldig kvalm lengre. Har noen greid å komme seg gjennom en omgangsyke uten å spy?

Lil skrev 23. september:

Ingefær gjør underverker mot kvalme. En halv kopp varmt vann og 1-2 teskjeer malt ingefær funker veldig bra.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...