Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om kvalme og omgangssyke.

Marte skrev:

Jeg ligger rett ut nå, en forferdelig følelse. Har absolut ikke mer i kroppen som kan komme ut, så får bare konstante brekninger. Det er dobbelt så vondt når ingen ting kommer opp.

Jeg har hatt det flere ganger før. Siste gang gikk jeg ned 7 kilo på en uke. Trodde jeg skulle dø. Jeg var ikke tilbake for fullt, før 3 uker senere. Jeg håper virkelig ikke dette skjer igjen. Jeg prøver meg på kjærring råd, men uten hell.

Geir skrev:

Har hørt at Potetmel utblandet i vann skal stoppe diare og oppkast. Har ikke prøvd det selv. Ligger strak ut nå på 3 dagen med omgangssyka, og det er stress, synes cola,te,spaggetti,appelsin går bra for min del og skive med kaviar. Ja er det jeg har fått i meg de siste 3 dagene, kaster ikke opp lenger, men skikkelig diare.

Syk skrev:

Min løsning er å ikke spise eller drikke noenting når det holder på. Ligge rett ut i senga og sove så mye som mulig. Og da spise lite og ta det med ro når det er over. Ikke drikk melk eller lignende. Da er det tilbakefall med en gang.

Maren w skrev:

Jeg slitter også med denne fobien. Jeg går i 10. klasse og har vært redd for dette hele mitt liv. Angsten startet da jeg var 2 fordi jeg forbinner det med at min bror var alvorlig syk. Jeg er dødsredd, virkelig livredd for å kaste opp og jeg kan trygt si at jeg ville ha kappet av både føtter og hender, ja til og med kanskje halve kroppen for å aldri kaste opp igjen. Så er problemet det at jeg nå har vært kvalm i snart en uke. Jeg vet ikke om det er inbilsk eller om det er en sykdom eller hva det er jeg. Men jeg er nå hvertfall konstant kvalm og dermed også konstand redd. Jeg skulle ønske jeg var en hest så jeg hadde sluppet det. Jeg håper vi alle kommer oss forbi dette en dag, at det ikke skal ødelegge livene våre. Fobien min ødelegger hvertfall mitt. Det går ikke en dag, nesten ikke en time engang, uten at jeg tenker på det.

Jeg skrev:

Jeg sitter nå med en utrolig kvalme. Jeg er faktisk så kvalm at det gjør vondt. Jeg kjenner av og til at jeg begynner å gråte fordi jeg er så kvalm. Kvalme er det verste som fins. Å ha den følelsen at du skal spy hele tiden er for ille rett og slett. I tillegg er jeg kjempeslapp. Klarer nesten ikke skrive her jeg sitter. Jaja, hva skal jeg gjøre? Sitter her å ser på south park.

Anders skrev:

Jeg har et råd til dere. Ikke spis så mye når du har omganssyke. Ta heller en kjeks mellom vær gang du kaster opp, for da kaster du ikke opp så mye.

Ulven skrev:

Jeg tror jeg har fått omgangsyken nå. Jeg er kvalm, løs i magen og feberfølelse. Jeg er heller ikke noe særlig fan av å kaste opp, så jeg har greid å holde det inne. Jeg er faktisk ikke så veldig kvalm lengre. Har noen greid å komme seg gjennom en omgangsyke uten å spy?

Lil skrev:

Ingefær gjør underverker mot kvalme. En halv kopp varmt vann og 1-2 teskjeer malt ingefær funker veldig bra.

Madde skrev:

Er en jente på 12 år som har vært livredd for omgangssyke hele livet mitt. Før, var jeg ikke like redd som jeg er nå. Tenker på kvalme og oppkast hver dag, og noen ganger gråter jeg meg i søvn. Jeg er 142 cm høy og veier 26 kg, så jeg er altfor tynn. Har timer hos psykolog, og det hjelper, men jeg er ennå redd. Hver gang noen i familien min får omganssyken, tilbringer jeg hele dagen på å gråte på rommet mitt. Har noen et råd for hvordan man kan slippe omgangssyken?

JKL skrev:

Problemet mitt er at jeg ikke kaster opp, enda så mye jeg ønsker det. Jeg vet av erfaring at jeg blir mye bedre etter å ha kastet opp, og jeg er ikke så redd for det. Men jeg får det ikke til. Jeg holder på å bli gal. Dette er grusomt.

:S skrev:

Og Biola hjelper ikke mot omgangssyke. Jeg drikker det hver dag, fikk allikevel den hestomgangen av en omgangssyke, så beklager.

:S skrev:

Jeg er 40 år og fremdeles hysterisk bare jeg hører omgangssyke. Har nettopp hatt en heidundrende omgangssyke begge veier og har aldri opplevd en så hard tørn som nå, men denne gangen stakk jeg fingeren i halsen og lot det stå til, for jeg orket ikke som de andre gangene, å gå med kvalem og uvhelteten i ei uke før jeg endelig kasta opp. Jeg tror jeg fikk dette da jeg var lita, da blødde jeg så mye neseblod(blitt fortalt) og fikk i halsen og kastet opp dette og fikk se blodet, så det er min teori, dessuten får jeg ikke puste mellom slagene.

Unner ikke min værste fiende dette her. Jeg er hyper renslig med håndvask og annen renslighet, allikevel fikk jeg dritten. Nå skal det sies at sønnen fikk det først, og jeg er så redd for å bli smittet at derfor må mannen ta seg av ungen mens det pågår. Han er midt oppe i det, men tror du han blir smittet? NEI!

Og Biola hjelper ikke mot omgangssyke. Jeg drikker det hver dag, fikk allikevel den hestomgangen av en omgangssyke, så beklager.

Martine skrev:

Jeg er sykt redd for og få det. Jeg hater det. Det er værre en diare. Jeg hadde det i fjor, men hjelper biola av omgangsyken?

Takk for gode råd skrev:

Har hatt denne angsten siden jeg var rundt 8-9 år. Det har vært så grusomt å leve med, og det har hindret meg i veldig mye. Jeg mener selv jeg er en normalt oppegående jente som forstår at dette egentlig er unøvendig redsel. Men alikevel er det et stort problem å takle de vonde tankene. Godt å vite at vi ikke er alene ivertfall. Hadde vært så trygt om vi kunne hatt vårt eget forum. Vi trengte selvfølgelig ikke bare snakke om oppkast, men snakket sammen hvis vi var redde og bekymra. Utrolig godt å kunne dele dette med noen. Jeg hadde omgangsyka i fjor, og da var det 28 år siden jeg hadde spydd. Var egentlig overasket over at det ikke var så ille som jeg har trodd. Det var selvfølgelig ubehagelig og vondt, men det gikk over all forventnig.

Trodde kanskje angsten hadde gitt seg etter denne episoden, men for en uke siden merket jeg angsten for fullt igjen etter at jeg hørte det var kraftig omgangsyke ute å gå her. Jeg tar alt av forhåndsregler: Spriter hendene veeeldig ofte, drikker biloa hver dag, svelger pepperkorn, vitaminer osv. Tørr heller ikke få barn når jeg lider av denne fobien.

Stig skrev:

Jeg er kvalm hver kveld, kommer sikkert av angst eller nerver, men det har pågått en god stund nå, noen år, og det er veldig irriterende. Jeg bruker kvalmestillende, men det hjelper ikke det heller. Jeg må kansje dra til legen og få tatt en gastroskopi av magen, og se om dem finner noe der.

Dag nr 5,er sliten nå skrev:

Har ikke orket å lese igjennom alt som står her, men noen tips har jeg orket å snappe opp. Begynte med kvalme natt til søndag, og 6 timer seinere hadde jeg diare og oppkast. Mandag og fram til idag, torsdag er det kun løs mage, men smertene har vært helt forferdelige. Jeg er konstant tørst, og veldig slapp.

Aud 38 skrev:

Etter å ha vært kvalm ei god stund, fikk jeg i går natt omgangssjuka, med diare og oppkast. Satt sikkert en time på do. Det kom ut begge veier. Veldig ubehagelig og vondt. Det roa seg ikke etterpå heller. Jeg forstod at dette kom til å ta mangen timer. Det ble lite søvn den natta og de første morgentimene. Ellers sov jeg mye på dagen. Søvn og væske hjelper på, drikker vann og Sprite. Og bixit. Ta steg for steg og ikke forhast deg selv om det er veldig kjedelig.

Moi skrev:

Uff, virkelig ikke morsomt dette med omgangssyke. Men det er viktig når man har kastet opp at man ikke pusser tennene før en stund etterpå, ettersom emaljen ennå er følsom pga all magesyren. Det ideelle er visst å skylle munnen med melk eller noe sånt. Det hjelper vel ikke akkurat mot kvalmen. Har forresten lest at melkeprodukter ikke er så dårlig å innta under omgangssyke som tidligere trodd, da.

Blåbær hjelper mot diare, type biola, og sånne ting. Men mot oppkast så er det, i alle fall for min del, noe av det verste jeg drikker/spiser, ettersom det binder alt i magen, slik at jeg blir liggende å brekke meg uten å få opp noe som helst. Under de siste dagene, hvor man bare sliter med diare, så er blåbær flotte greier.

Røde prikker rundt øynene etter oppkast er generellt ikke noe å være redd for. Det høres brutalt ut, men er sprengte blodkar pga trykket etter brekninger. Fikk det for første gang i overigår, og var livredd, men ble snart beroliget av et Google-søk.

Jeg har hatt en slags sær omgangssyke de siste fire dagene med oppkast og kvalme kun på kvelden (bank i bordet) og spesielt etter middag, så får bare holde meg til knekkebrød inntil videre.

Camilla, 18 år skrev:

Det har blitt noen måneder siden jeg sist var her inne og fortalte hvordan jeg hadde kastet opp den samme natten, etter å ha vært absolutt livredd for det før. Jeg har heller ikke fått tilbake frykten min for å kaste opp, så forhåpentligvis er den borte for godt.

Etter å ha lest gjennom alle kommentarene her, om alle som er redd for å kaste opp, måtte jeg bare kommentere en gang til. Jeg vet så altfor godt hvordan dere har det. Det er jo bare noen få måneder siden jeg sist hadde angst for å spy. Det er vondt, skremmende og slitsomt. Men jeg har som sagt ikke hatt noen angst siden jeg kastet opp tidligere, etter å ikke ha kastet opp siden jeg var liten unge.

Men dere, kjære dere, prøv å tenk på det på denne måten: når dere kjenner at dere på kaste opp, er det kroppen deres sin måte å få fjernet virus/bakterier. Det samme gjelder diare. Ikke hold det inne, eller utsette det - spesielt ikke diareen. Gå på do med en gang, da det å få ut iallefall hva som er i tarmene vil hjelpe litt på vaskemaskin-følelsen i magen deres.

Når man kaster opp, er det kroppen deres sin nødløsning for å bli kvitt virus/bakterier den ikke kan fjerne selv. Den kan ikke fordøye viruset, og tenker bare "Nei, nå har jeg ikke noe valg. Du må gå ut igjen der du kom fra. Fort!". Og dermed kommer innholdet i magen din, sammen med viruset, opp igjen.

Etter det, kan jeg love dere at dere føler dere bedre. Magen deres tenker "Mission accomplished!" og roer seg ned.

Da tar du noe dopapir og tørker dere rundt munnen og kanskje snyter deg hvis du må. Du reiser deg, trekker opp i do - og da innser du at du føler deg MYE bedre. Kvalmen er borte, og du føler deg kanskje 100% frisk igjen.

Desverre så kan det hende du blir småkvalm igjen senere, men da vet dere forhåpentligvis at det ikke er noe fysisk farlig i det å kaste opp, og dere trenger ikke å stresse så mye med det. Da jeg var syk kastet jeg bare opp en gang, og var småkvalm ca 1 døgn senere. Diareen varte lengre, men den var ikke å vanskelig å takle.

Dette ble litt lengre enn jeg hadde trodd, så jeg skal avslutte med noen tips om hva som hjelper på meg når jeg er syk.

Først og fremst er det lurt å ha en bøtte med litt vann + såpe(pga lukt) ved senga i tilfelle du føler du ikke rekker deg på do. Da trenger du ikke å stresse med "hva om jeg ikke rekker det?". Ha også en rull dopapir i nærheten. Når du må på do, tar du med deg bøtta, i tilfelle du plutselig må spy mens du sikker på doen. Da trenger du ikke bekymre deg for det heller.

Noe du sikkert er klar over er å prøve å få i deg så mye drikke du klarer, men samtidig være forsiktig. Mat kan du klare deg mange dager uten, men ikke drikke. Vann er enkelt og greit, men ting som andre har foreslått er farris + eplemost, 50/50. Cola er det også noen andre som anbefaler, men prøv å unngå kullsyre da det er sterkt for magen. Når du drikker, ta små slurker hvert 10-15. minutt. Som om du bare skal fukte munnen din.

Av mat anbefaler jeg Ritz saltkjeks. Salt er bra for deg når du er syk, og kjeksen gir deg litt næring. Samme med salt potetgull. Men likeså som med drikken, bare ta små biter i gangen. Noe jeg prøvde sist gang jeg hadde omgangssyken var raspet eple. Jeg hadde ikke spist på ca 2 dager og hadde ikke matlyst. Men jeg spiste sakte, med små biter i gangen og det gikk helt fint. Så det anbefales på det sterkeste.

Lykke til alle sammen som leser dette, som kanskje er redde for å kaste opp nå. Og husk at hvis du vil ha hjelp fra folk som vet hvordan det er å behandle fobier som dette, er det bare å snakke med fastlegen deres om det, så kan han/hun henvise dere til profesjonelle. For som dere ser er dere ikke de eneste.

Mille skrev:

En veninne av meg kastet opp utenfor kafeen i et kjøpesenter en gang, da ble jeg redd da. Moren var med så jeg slapp å vaske det opp. Etterpå var hun helt fin igjen, men jeg var skjelven og helt gele i beina. Hun kunne jo ikke noe for det stakkar.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...