Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om kvalme og omgangssyke.

Ellis skrev:

Jeg er også livredd for å spy. Det værste jeg vet. Men hvorfor er dt så forskjellig fra person til person? Samboeren min synes ikke det er så ille. Jeg blir svimmel og får et slags trykk i hodet. Noen ganger besvimer jeg i det jeg spyr. Har dere dt sånn? Samboeren min sier at han har det ikke slik. Men mener at ingefærte hjelper og ingefærkapsler som man får kjøpt på apoteket.

Ligger rett ut nå. skrev:

Akkuratt nå ligger jeg rett ut i senga med bøtta rett ved og kaster opp hele tiden + flyr på do med diaré og synes synd på meg selv. Jeg kan ikke en gang sette meg opp uten å kaste opp så jeg ligger og skriver dette på optimal min. Tro meg, det er IKKE morsomt å bli kjempesyk sånn her rett før jul, men når jeg leser alle disse kommentarene om personer med emetofobi og som ikke får nattesøvn hvis en i samme barnehage som sønnen har kastet opp, så inser jeg (14) at jeg egentlig ikke har noe å klage over. Jeg er jammen skikkelig glad for at jeg slipper å slite med emetofobi, men jeg håper jo inderlig at jeg ikke smitter noen av de andre i familien sånn at de blir syke til jul. Det kommer til å bli en ganske slitsom jul hvis alle i huset ligger og kaster opp på selveste julaften. Pytt, pytt. Får håpe dere med emetofobi klarer å legge det av dere da.

Ine skrev:

Jeg har også emetofobi, og jeg er ganske sikker på at det må være en av de værste fobiene man kan ha. Man har alltid frykten med seg, den er med deg over alt, hele tiden. Jeg har akkurat avsluttet ett år i kognetiv terapi, der har jeg lært å lære og kjenne tankene mine. Det er tanker som utløser frykten, stort sett. Nå venter jeg på å starte i eksponeringterapi, og jeg gleder meg. Dette har jeg blitt behandlet med tidligere, og jeg ble tilnærmet frisk. Min emetofobi er kanskje ikke som alle andre, jeg er redd for å kaste opp, men det er frykten for at det skal skje alle andre steder enn hjemme som er værst. At det skjer ukontrollerte og på steder hvor jeg ikke har kontroll skremmer meg mest. Jeg er i tillegg livredd for at andre skal kaste opp, at jeg skal se, høre eller lukte det. Værst er det i ukontrollerte situasjoner, som f.eks ute på byen(der mange er påvirket av alkohol og ikke har like god kontroll på seg selv). Jeg unngår offentlige toaletter, offentlige transportmidler, kino, tivoli o.l. Det hemmer meg så utrolig mye i hverdagen! Jeg tør ikke lenger spise ute, i frykt for å bli matforgiftet. Skal jeg spise ute, må jeg vite at jeg skal hjem rett etterpå - tilfelle jeg blir syk. Og leve dette livet er utrolig slitsomt og jeg sitter med tårer i øynene når jeg leser deres innlegg ang frykten dere føler. Jeg unner ingen å ha det som dette! Jeg er så klar over at det er ikke farlig, det er en helt "naturlig" ting, men når angsten kommer å tar meg klarer ikke jeg ikke tenke rasjonelt lenger. Men jeg har ett tips, oppsøk fastlegen, få hjelp! Jeg anbefaler eksponeringstrening på det sterkeste. Jeg var frisk i flere år, men etter at jeg fikk en trygg og god hverdag med verdens beste samboer sluttet jeg å utsette meg selv som situasjoner jeg i dag er redd for igjen. Lykke til alle sammen!!

Fighergirl skrev:

Har vært kvalm sia lørdag konstant, har også influensa. Har dette en sammenheng?

Hei skrev:

Jeg har omgangssyke jeg også. Et veldig godt råd er å drikke iste fordi den inneholder sukker, vann og te: tre viktige kjerringråd mot kvalme.

Gutt 13 skrev:

Hadde en episode her for et par dager siden og det var helt forferdelig,, jeg kasta opp første gangen og begynte og hikke i tilleg til brekkningene og jeg for bort til springen og helte i meg vann men det hjalp ikke stort for det kom opp igjen rimelig fort. Jeg hadde ikke fått noe søvn natta før pågrunn av mor og søster som konkurerte om hver sin do av akkurat samme grunn som meg. Jeg lå rett ut ifra kl 7 om morran til 7 om kvelden og greide og hale meg opp for og se på julekallenderen på tv2. Sånn som tilstanden var da så orket jeg ikke tanken på hverken cola eller no annet, det ble rett og slett for søtt med cola og etter en slurk så varvdet påån igjen etter 10 min ut på badet og spy helt til tårene trilla og jeg greide og helle i meg like mye vann som sist gang, bare for og finne ut att dette ikke var en god løsning. God bedring til alle som ligger og spyr.

Jente13år skrev:

Hei, hei. Jeg takker for rådene her jeg ligger som en slappfisk. Mamma skal kjøpe pepper i morgen. Jeg var svimmel noen dager før jeg i kastet opp kl 5 om morningen i dag. Jeg har ikke mer å få ut. Og jeg som skulle ha spansk foredrag og nynorsk prøve i dag. Søsteren min, som bor hos min far, har også spydd. Liten trøst at jeg ikke er den eneste.

Jeg ser litt på nett-TV, men det føles som om det har gått et år, men det er kansje ikke så rart når jeg har vært lys våken siden kl. 5. Og ikke får jeg sove heller.

Nå fikk jeg en melding fra pappa. Han sier: ingefær er visstnok det beste kjerringrådet. Får vel prøve det og da. Men takk for tipset om alle drikkene jeg kan drikke. Nå har mamma laget te til meg. Er så lei sitronbus nå.

Syk skrev:

Jeg er så utrolig kvalm men ingenting kommer opp. Jeg er virkelig redd det er noe galt. Jeg har vært sånn her i 4 dager nå og ingen ting skjer. Jeg mister matlyst og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er faktisk redd for og ikke spy snart.

Marte skrev:

Jeg ligger rett ut nå, en forferdelig følelse. Har absolut ikke mer i kroppen som kan komme ut, så får bare konstante brekninger. Det er dobbelt så vondt når ingen ting kommer opp.

Jeg har hatt det flere ganger før. Siste gang gikk jeg ned 7 kilo på en uke. Trodde jeg skulle dø. Jeg var ikke tilbake for fullt, før 3 uker senere. Jeg håper virkelig ikke dette skjer igjen. Jeg prøver meg på kjærring råd, men uten hell.

Geir skrev:

Har hørt at Potetmel utblandet i vann skal stoppe diare og oppkast. Har ikke prøvd det selv. Ligger strak ut nå på 3 dagen med omgangssyka, og det er stress, synes cola,te,spaggetti,appelsin går bra for min del og skive med kaviar. Ja er det jeg har fått i meg de siste 3 dagene, kaster ikke opp lenger, men skikkelig diare.

Syk skrev:

Min løsning er å ikke spise eller drikke noenting når det holder på. Ligge rett ut i senga og sove så mye som mulig. Og da spise lite og ta det med ro når det er over. Ikke drikk melk eller lignende. Da er det tilbakefall med en gang.

Maren w skrev:

Jeg slitter også med denne fobien. Jeg går i 10. klasse og har vært redd for dette hele mitt liv. Angsten startet da jeg var 2 fordi jeg forbinner det med at min bror var alvorlig syk. Jeg er dødsredd, virkelig livredd for å kaste opp og jeg kan trygt si at jeg ville ha kappet av både føtter og hender, ja til og med kanskje halve kroppen for å aldri kaste opp igjen. Så er problemet det at jeg nå har vært kvalm i snart en uke. Jeg vet ikke om det er inbilsk eller om det er en sykdom eller hva det er jeg. Men jeg er nå hvertfall konstant kvalm og dermed også konstand redd. Jeg skulle ønske jeg var en hest så jeg hadde sluppet det. Jeg håper vi alle kommer oss forbi dette en dag, at det ikke skal ødelegge livene våre. Fobien min ødelegger hvertfall mitt. Det går ikke en dag, nesten ikke en time engang, uten at jeg tenker på det.

Jeg skrev:

Jeg sitter nå med en utrolig kvalme. Jeg er faktisk så kvalm at det gjør vondt. Jeg kjenner av og til at jeg begynner å gråte fordi jeg er så kvalm. Kvalme er det verste som fins. Å ha den følelsen at du skal spy hele tiden er for ille rett og slett. I tillegg er jeg kjempeslapp. Klarer nesten ikke skrive her jeg sitter. Jaja, hva skal jeg gjøre? Sitter her å ser på south park.

Anders skrev:

Jeg har et råd til dere. Ikke spis så mye når du har omganssyke. Ta heller en kjeks mellom vær gang du kaster opp, for da kaster du ikke opp så mye.

Ulven skrev:

Jeg tror jeg har fått omgangsyken nå. Jeg er kvalm, løs i magen og feberfølelse. Jeg er heller ikke noe særlig fan av å kaste opp, så jeg har greid å holde det inne. Jeg er faktisk ikke så veldig kvalm lengre. Har noen greid å komme seg gjennom en omgangsyke uten å spy?

Lil skrev:

Ingefær gjør underverker mot kvalme. En halv kopp varmt vann og 1-2 teskjeer malt ingefær funker veldig bra.

Madde skrev:

Er en jente på 12 år som har vært livredd for omgangssyke hele livet mitt. Før, var jeg ikke like redd som jeg er nå. Tenker på kvalme og oppkast hver dag, og noen ganger gråter jeg meg i søvn. Jeg er 142 cm høy og veier 26 kg, så jeg er altfor tynn. Har timer hos psykolog, og det hjelper, men jeg er ennå redd. Hver gang noen i familien min får omganssyken, tilbringer jeg hele dagen på å gråte på rommet mitt. Har noen et råd for hvordan man kan slippe omgangssyken?

JKL skrev:

Problemet mitt er at jeg ikke kaster opp, enda så mye jeg ønsker det. Jeg vet av erfaring at jeg blir mye bedre etter å ha kastet opp, og jeg er ikke så redd for det. Men jeg får det ikke til. Jeg holder på å bli gal. Dette er grusomt.

:S skrev:

Og Biola hjelper ikke mot omgangssyke. Jeg drikker det hver dag, fikk allikevel den hestomgangen av en omgangssyke, så beklager.

:S skrev:

Jeg er 40 år og fremdeles hysterisk bare jeg hører omgangssyke. Har nettopp hatt en heidundrende omgangssyke begge veier og har aldri opplevd en så hard tørn som nå, men denne gangen stakk jeg fingeren i halsen og lot det stå til, for jeg orket ikke som de andre gangene, å gå med kvalem og uvhelteten i ei uke før jeg endelig kasta opp. Jeg tror jeg fikk dette da jeg var lita, da blødde jeg så mye neseblod(blitt fortalt) og fikk i halsen og kastet opp dette og fikk se blodet, så det er min teori, dessuten får jeg ikke puste mellom slagene.

Unner ikke min værste fiende dette her. Jeg er hyper renslig med håndvask og annen renslighet, allikevel fikk jeg dritten. Nå skal det sies at sønnen fikk det først, og jeg er så redd for å bli smittet at derfor må mannen ta seg av ungen mens det pågår. Han er midt oppe i det, men tror du han blir smittet? NEI!

Og Biola hjelper ikke mot omgangssyke. Jeg drikker det hver dag, fikk allikevel den hestomgangen av en omgangssyke, så beklager.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...