Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om kvalme og omgangssyke.

Bonanza skrev:

Nei, det er ikke deilig og få denne sykdommen her. Sitter her og ser på sønnen min nå (snart 3) som ligger rett ut på sofaen med diaré og oppkast, syntes synn på dere alle. Men husk att det finnes mye værre ting en dette.

Krill skrev:

Ser at det er flere som sliter med matinntaket etter omgangssyke. Jeg fikk den forferdelige omgangen natt til mandag. Kastet heldigvis bare opp to-tre ganger (er også livredd for å kaste opp), men det kom jo selfølgelig andre veien også, og det varte 1-2 døgn. Nå når alt er over, har jeg fått i meg litt mat, men er fremdeles kvalm og uggen. Drikker masse vann da, det er lettere å få i seg drikke. Noen tips til dette?

Bekymret over rådene skrev:

Ser at det rådes bl.a. å ta omega-3 kapsler og pepper. Dette et det rene tøv. Omgangssyke forårsakes av virus. Pepperkorn forebygger absolutt ikke mot omgangssyke.

Lei av å spy skrev:

Samme som ole h. Jeg våknet med heftig kvalme rundt 9 i morges, og måtte spy. Dette pågikk helt til klokken 3. I mellomtiden drakk jeg kun vann, og det kom i retur. Kroppen min er så dehydrert og næringsløs at det er en skam. Jeg spiser ikke, men prøver å drikke cola, eplejus og farris. Noen ganger farris og eplejus blandet. Det hjelper.

Ole H skrev:

Har hatt kraftig omgangssyke i hele natt, og er så tørst som jeg aldri har vært før. Men jeg er redd for å kaste opp mer om jeg drikker? Jeg føler at hver gang jeg har drukket noe (kun prøvd vann) så har jeg kastet opp igjen litt seinere. Dette er fryktelig og utrolig slitsomt.

Doktor Dog skrev:

Cola er en myte. Det er jo bare sukkervann og utrolig kvalmende. Kommer bare rett opp igjen. Drikk heller Farris, eventuelt blandet med litt eplejuice. Men når det står på som verst vil alt du putter i deg komme rett opp igjen. Det eneste som hjelper er å ligge rolig. Frisk luft er også godt. Dette må man bare igjennom. Og til alle som har angst for å spy, du føler deg mye bedre etter du har spydd, kvalmen går litt bort for en stund, men kommer gjerne tilbake når du spiser eller drikker noe som helst. Forsøk å nippe litt vann av og til, ellers blir du veldig uttørket. Når jeg ble litt bedre spise jeg litt oppskårne eplebiter, og de ble jeg ikke mere kvalm av.

LilleMy skrev:

For å forebygge omgangssyke lønner det seg å drikke et glass Biola hver dag. Det funker! Når man først har fått det: Drikk ofte, men lite om gangen. Søte drikker (brus, søt saft) bør om mulig unngås, da de øker væskemengden i tarmen og kan forverre diaréen. Det er ingenting i veien for at man kan drikke melk (i motsetning til hva man tidligere trodde). Cola/sprite/farris uten kullsyre kan man fint drikke. Lettfordøyelig mat som yoghurt, supper, kjeks, raspet eple og lignende kan prøves når matlysten tillater det. Sigaretter, kaffe og alkohol bør unngås i sykdomsperioden, da dette forverrer det hele.

Det finnes medisiner som demper diaré (Imodium, Travello). Generelt anbefales ikke bruk av medikamenter. Diaré er kroppens måte å få bukt med infeksjonen på. Medisiner anbefales derfor bare når væsketapet blir spesielt stort.

Som regel kaster man ikke opp lenger enn 1-2 dager, mens diaréen gjerne henger i noen dager opptil 1 uke etter dette. Husk at man skal være hjemme til man er helt symptomsfri, det vil si ca 2 dager etter at man er ferdig med diaré. Dette er veldig viktig med tanke på smitte fordi dette er en sykdom som smitter veldig lett. Lykke til og god bedring :)

Kjersti 41 år skrev:

Det er rart å høre at det er flere som meg - som har angst for oppkast. Har aldri hørt om noen før. Dere beskriver mye av det jeg føler. Prøvde hypnose, men det hjelp ikke. Skjelver, blir sint på den som forarsaker det, må bort fra situasjonen - hater derfor fly, - og aldri mer båt. Jeg har vært slik fra jeg var liten. Det hemmer mye i livet. Sitter nå her med 8 år gammel sønn med diaree - tenk hvis..

Andrea22 skrev:

Jeg jobber i Barnehage, der går det ekstremt mye av omgangs syke nå. Jeg ble sendt hjem på fredag og har det ennå. Værste jeg vet, hater å kaste opp. Men det hjelper å få det ut. Jeg er på bedringens vei, god bedring til alle som er syke.

Dogzilla skrev:

Oi oi oi, nå begynner det å bli mange som føyer seg inn i rekken over å ha angst for oppkast. Jeg må nesten skrive inn noen ord selv, da jeg har slitt og fortsatt sliter med denne angsten selv. Er nå på bedringens vei etter å ha blitt matforgiftet for 3 dager siden. Er langt ifra bra enda da, men har fått i meg noen dl med vann i dag, og det er jo stort. Mine råd mens det hele står på er å drikke en slurk hvert kvarter. En blanding av 1 liter vann, 1 ts salt og 4 ss sukker hjelper til med å tilføre væske, binde den i kroppen og gi det litt energi. Ellers synes jeg at sitronbrus er best. Sånn i ettertid er vann med sitronsmak greit til du føler at du kan holde på noe mer.

Jeg må også føye til at som en del av denne angsten er jeg også blitt avholdsmenneske. Jeg er så redd for å bli kvalm og kaste opp etter en kveld på byen at jeg rett og slett ikke orker tanken på det. Nå var kanskje ikke dette akkurat tema her, men siden det var mye snakk om angst og sånn synes jeg at jeg kunne nevne det.

Anitra skrev:

Jeg melder meg inn i klubben for de med fobi for omgangssyke. Pga medisiner for kronisk sykdom har jeg nedsatt immunforsvar, og blir lett syk og veldig syk når jeg blir syk. Jeg går til psykolog for dette nå, etter flere år med tvang/fobi knyttet til dette. Det hjelper. Fotsoneterapi og tankefeltterapi har også hjulpet meg over en del kneiker.

Redd skrev:

Noen som kan tipse meg om hvor man kan gå i terapi i forhold til redsel til oppkast? Jeg er helt idiot. Det er det verste jeg kan tenke meg her i livet.

Syk nå skrev:

Ble syk med oppkast og diare på jobb i natt. Jeg har skikkelig vondt i magen. Har ikke vært så sjuk på mange år. Orker egentlig ikke å skrive dette.

Hater Spy skrev:

Hadde omgangsjuken natt til tirsdag. Jeg er veldig sta, for jeg vil ikke spy. Det er sikkert på grunn av at man er litt redd også. Måtte rope på mamma, for jeg følte jeg skulle dette om. Jeg var glovarm i ansiktet, og følte jeg måtte svime av.

Da mamma kom inn, visste hun at det var rett før, fordi jeg var kritt hvit i ansiktet. Å spy er noe forferdelige greier, men etter mange timer med vondt i magen, diare og kvalme. Så følte jeg meg mye betre etterpå.

Nå som det er torsdag, har jeg begynt på skolen igjen, men jeg klarer ikke å spise så mye. Jeg orker ikke, og det er bare kvalmende. Jeg er veldig svimmel og slakk i kroppen og har gått ned 4kg. Så nå håper jeg jeg kommer meg snart.

Det er lite elever på skolen også, så det er visst noe som går nå fortida. God bedring til alle dere.

Mor til ei skrev:

Ekstremt godt å se at jeg ikke er den eneste i verden som har total angst for å spy. Jeg har faktisk så dårlig imunforsvar at jeg som regel blir innlagt på sykehuset når omgansyken er på det værste. Jeg ligger bare å griner hver gang jeg får det. Det ender alltid opp med at jeg spyr så mye at det bare blir blod omtrent te slutt. Jeg har alltid kvalmestillende liggende. Ikke at det hjelper når man spyr den opp igjenn. 02.30 begynte det i natt,04.00 begynte samboeren min også. Jeg har gått i spying hele tiden, håper bare ikke minste jenta får det. Hhun blir hentet av besteforeldrene om et par timer, sånn at hun kanskje slipper å få det. Jeg håper jeg klarer å unngå sykehuset denne gangen her.

Jente 17 skrev:

Dere skulle bare visst hvor godt det er å lese at andre er like redde som meg. Oppkast er det verste jeg vet. Det ødelegger livskvaliteten min. Har ikke kastet opp siden jeg var 9-10 år gammel. Er mye kvalm, men klarer ikke å risikere å kaste opp.

Men jeg må si jeg blir redd når jeg leser at folk i 20-30 års alderen fortsatt er redde for å kaste opp. Håper ikke dette varer livet ut. Finnes det mennesker her i verden som aldri har kastet opp dere? Noen ganger vil jeg heller dø enn å kaste opp. Tenk at det kan ødelegge så mye. Håper jeg aldri får omgangssyken.

Andreas skrev:

Kjempe herlig å vite at det er ennå flere som har denne fobien. Ikke fordi jeg vil at dere skal gå rundt å være livredd for å kaste opp, men fordi da slipper jeg å føle meg alene. Jeg sitter her og hadde sterke magekramper for bittelitt siden etter å ha våknet syv om morgenen med det, og er livredd for at de skal komme tilbake. Har tatt anti-diaré (høres dumt ut :P) tabelettene mine, og krampen har forsvunnet for nå faktisk. Ber til Gud om at jeg ikke får omgangssyken og/eller oppkast!

Leste forresten ovenfor her at noen, ihvertfall en av dere, vasker dere mye på hendene? Da er vi flere. Vasker meg på hendene omtrent hele tiden før jeg spiser, før jeg legger meg, etter jeg har vært på do vasker jeg meg to ganger osv. Blir snart gal.

Camilla, 18 år skrev:

Ja, da har jeg kastet opp. Sist gang jeg kastet opp var da jeg var 9-10, og har siden vært kjemperedd for å kaste opp. Men wow, må innrømme at det var ikke halvparten så skummelt som jeg husker det var. Var sikkert mye verre før, når jeg var liten og hadde mye trøbbel med magen/oppkast. Nei, men seriøst, til dere som er redde for å spy - prøv å husk at det å spy er en helt naturlig ting, som faktisk hjelper kroppen din å bli frisk. Du kaster jo ikke opp bare på måfå.

Har nå fått omgangssyken etter at broren min og kjæresten hans, som jeg deler hus med, har vært syk rett før jul. Jeg løp rundt å vasket meg på hendene så og si hver gang jeg tok i et dørhåndtak o.l. pga at jeg var så livredd for å kaste opp. Omtrent en time siden løp jeg på do og kastet opp, etter å ha ligget flere timer med kvalme. Og jeg føler meg mye bedre nå. Ikke helt frisk enda, men føler meg ti ganger bedre enn før jeg spydde. Det var virkelig ikke så skummelt som jeg trodde.

Jeg ser at dere som skriver dere er redde for å spy har som oftest ikke kastet opp siden dere var barn. Kan det være mulig dere husker det som en forferdelig skummel ting, pga at dere var små barn når dere sist kastet opp? Ja, å spy er ikke noe behagelig. Men det var virkelig ikke så skummelt som jeg trodde.

Hater dette skrev:

Jeg ligger her å er rett og slett sint. Hvordan er det mulig og få omgangssyken lille julaften? Noen som kan gi meg ett raskt tips til hvordan jeg kan klare å holde meg oppe i kveld og morgen?

Jente 15 skrev:

Jeg er livredd alt som har med sykdom og gjøre og jeg holder meg langt unna syke folk og alt det. Men nå har mine to storebrødre på 17 fått omgangssyken, men jeg er nesten ikke i samme rom so dem engang. Kan jeg bli smittet da?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...