Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om kvalme og omgangssyke.

Andreas skrev 09. januar:

Kjempe herlig å vite at det er ennå flere som har denne fobien. Ikke fordi jeg vil at dere skal gå rundt å være livredd for å kaste opp, men fordi da slipper jeg å føle meg alene. Jeg sitter her og hadde sterke magekramper for bittelitt siden etter å ha våknet syv om morgenen med det, og er livredd for at de skal komme tilbake. Har tatt anti-diaré (høres dumt ut :P) tabelettene mine, og krampen har forsvunnet for nå faktisk. Ber til Gud om at jeg ikke får omgangssyken og/eller oppkast!

Leste forresten ovenfor her at noen, ihvertfall en av dere, vasker dere mye på hendene? Da er vi flere. Vasker meg på hendene omtrent hele tiden før jeg spiser, før jeg legger meg, etter jeg har vært på do vasker jeg meg to ganger osv. Blir snart gal.

Camilla, 18 år skrev 27. desember:

Ja, da har jeg kastet opp. Sist gang jeg kastet opp var da jeg var 9-10, og har siden vært kjemperedd for å kaste opp. Men wow, må innrømme at det var ikke halvparten så skummelt som jeg husker det var. Var sikkert mye verre før, når jeg var liten og hadde mye trøbbel med magen/oppkast. Nei, men seriøst, til dere som er redde for å spy - prøv å husk at det å spy er en helt naturlig ting, som faktisk hjelper kroppen din å bli frisk. Du kaster jo ikke opp bare på måfå.

Har nå fått omgangssyken etter at broren min og kjæresten hans, som jeg deler hus med, har vært syk rett før jul. Jeg løp rundt å vasket meg på hendene så og si hver gang jeg tok i et dørhåndtak o.l. pga at jeg var så livredd for å kaste opp. Omtrent en time siden løp jeg på do og kastet opp, etter å ha ligget flere timer med kvalme. Og jeg føler meg mye bedre nå. Ikke helt frisk enda, men føler meg ti ganger bedre enn før jeg spydde. Det var virkelig ikke så skummelt som jeg trodde.

Jeg ser at dere som skriver dere er redde for å spy har som oftest ikke kastet opp siden dere var barn. Kan det være mulig dere husker det som en forferdelig skummel ting, pga at dere var små barn når dere sist kastet opp? Ja, å spy er ikke noe behagelig. Men det var virkelig ikke så skummelt som jeg trodde.

Hater dette skrev 23. desember:

Jeg ligger her å er rett og slett sint. Hvordan er det mulig og få omgangssyken lille julaften? Noen som kan gi meg ett raskt tips til hvordan jeg kan klare å holde meg oppe i kveld og morgen?

Jente 15 skrev 23. desember:

Jeg er livredd alt som har med sykdom og gjøre og jeg holder meg langt unna syke folk og alt det. Men nå har mine to storebrødre på 17 fått omgangssyken, men jeg er nesten ikke i samme rom so dem engang. Kan jeg bli smittet da?

Maja skrev 23. desember:

Å så godt å se at jeg ikke er den eneste i verden med et heller nevrotisk forhold til oppkast. Her har vi en på fire som kasta opp i morges, lille julaften da for sikkerhets skyld. Også jeg som heller vil føde et barn, evt. kappe av meg en fot enn å få omgangssyka. Men han har ikke kasta opp mer da, så håper det bare var noe annet. Krysser fingrene for at jula ikke blir ødelagt. Jeg er så vanvittig nevrotisk i forhold til spying, tenker på det nesten hver eneste dag, og det er veldig ødeleggende for livskvaliteten. Har ikke kasta opp på over ti år, og har jaggu ikke tenkt å begynne nå.

Syk nå skrev 22. desember:

Jeg har jo blit syk nå mitt i jula. Jeg er livredd omgansyka. Jeg hater det. Det begynte med at storebrødrene mine fikk det, så far, så det var jo bare meg igjen da. Jeg håper på å bli frisk til julaften. Skal prøve noen kjerring råd. Håper det funker.

Emetofobisk20 skrev 01. desember:

Skal love dere som får panikk når det gjelder oppkast, dere er ikke alene. Emetofobi kalles det, og er en av de mest vanlige fobiene i verden. Jeg har hatt angst for oppkast hele livet, og har alltid trodd det var kun jeg som hadde det slik. Helt til jeg ble kjent med ei som har akkurat det samme. Vi leste litt om det og fant ut at det er veldig vanlig.

Mari skrev 01. desember:

Virkelig godt å se at det er fler enn bare meg som sliter med dette. Kjæresten min fikk det om tirsdagen og jeg nektet å se henne før det hadde gått 1 uke. Jeg nekter å få denne grusomme sykdommen så jeg tar ingen sjanser. Jeg har ikke hatt den på 11 år, heller ikke kastet opp på 11 år. Jeg gjør alt for å ikke få den også. Flotte råd her, syns jeg. Og jeg kan jo gi et selv. Til de som skal få unger eller har unger rundt 4 uker burde gi dem omgangsyke vaksinen. Da minsker man ihvertfall sjansen for at ungene skal få det og da deg selv. Veldig lurt for de som har angst for dette.

Nervevrak skrev 22. oktober:

Neimen, jeg trodde jeg var helt alene om å ha slik angst jeg. Er det flere altså? Det føltes godt. Har hatt angst for dette siden jeg var liten. Nå har jeg fire små barn, og går i konstant angst, som nå er verre enn noen sinne. Da jeg hentet i barnehagen i dag, sa hun som jobbet der at det var en som hadde kastet opp i barnehagen i dag. En annen der var også syk, så vi kunne være forberedt, sa hun. Tenk å si noe sant da? Forberedt, ja, jeg går på nåler og skvetter himmelhøyt når en av unga hoster. Noe søvn i natt kan jeg nok se langt etter. Nå er jeg et nervevrak, og forstår ikke hvordan jeg skal komme over denne høsten og vinteren.

Hypnose skrev 20. oktober:

Jeg er også blant dem som lever med denne angsten og føler at den hindrer meg fra å ha et normalt liv, særlig i vinterhalvåret. Nesten så ille at jeg lurer på om jeg i det hele tatt egner meg til å få barn.

Har noen erfaringer fra dette med hypnose? Andre ting som virker? Jeg husker å ha lest noe om en omgangssykevaksine for småbarn, men jeg regner med at det aldri ble noe av da jeg ikke har sett noe mer om dette siden?

Helene skrev 21. september:

Det er utrolig godt å høre at det er andre som er redd for dette. Begynner å lure på om jeg skal gå til hypnotisør for det. Har hørt at det kan hjelpe. Jeg lever med kvalmestillende i vesken og har gått til psykolog for det. Jeg er redd for at når jeg får barn, at jeg kommer til å slite virkelig med det. Noen som har noen tips?

Jente skrev 10. juni:

Jeg har også vært livredd for oppkast. I tillegg til å spy selv blir jeg faktisk redd bare jeg ser andre gjøre det. Håper det ikke bare gjelder meg da.

Abdsa skrev 25. april:

Jeg blir kvalm nesten hver kveld, hva burde jeg gjøre?

Halsane skrev 13. april:

Vask alt med sprit, hygene er viktig for å forebygge. Håndhygiene er veldig viktig.

Hjelp til selvhjelp skrev 27. mars:

Blåbær er bindende for magen. Varm blåbær og bland det med feks banan. Dette er godt for de minste. Banan er ikke så godt hvis man er kvalm, men kan brukes når det bare er diare.

Kansje til hjelp skrev 27. mars:

Vi har nå ligget siden mandag med omgangssyken. Først minsten på 2 også neste mann på 10 og nå meg, mammaen. Vi har ikke kastet opp så mye men har diare er det noen råd for det? Har prøvd eple juice og farris, det virker godt. Men ungene klarer ikke drikke det mer. Kanel er også kvalmehemmende! Vi spiser raspet eple med kanel og sukker på. Det er næringsrikt og godt, ikke mer enn et halvt eple om gangen, toppen for magen tåler ikke så mye.

Berit skrev 25. mars:

Lurer bare på om det er kun meg som har ufattelige magesmerter når jeg har omgangssyke? Kaste opp syns jeg er helt ok, men det er de smertene mellom som jeg er livredd for.

Hjelpes skrev 24. mars:

Glad jeg ikke er den eneste som er redd for å spy. Hater dette, har ligget i 3 dager nå og det går ikke over. Noen som har noen tips om hva man kan spise?

Til dere med angst for oppkast skrev 08. mars:

Kjære alle dere som har angst for oppkast. Jeg har også hatt det slik det meste av oppveksten. Slik det er nå, øker redselen i forhold til hvor lenge det er siden siste runde med omgangssyken. Men når jeg får den, blir jeg minnet på hvor ufarlig det egentlig er, uansett hvor ubehagelig det er. Til dere som har angst som går utover livskvaliteten. Få hjelp til å komme over redselen, slik at dere kan leve bedre. Det er mulig.

Cillemy skrev 05. mars:

Huff, jeg hadde svangerskapskvalme og kastet opp 15-25 ganger om dagen i 3 mnd. Kastet opp i 5 mnd, men da var det færre ganger. Jeg bare hater å kaste opp. Jeg klarte ikke drikke en spiseskje vann en gang så jeg endte opp på sykehus med intraunøst. Da kviknet jeg til littegrann. De prøvde å legge meg inn 3 ganger, men jeg hater sykehus så fælt at jeg greide å tvinge i meg litt saft. Da lå jeg hele natten og tok en spiseskje hvert 5. minutt med saft. Jeg gikk ned over 10kg de månedene. Jeg var totalt sengeliggende i 3 mnd. Kunne ikke dusje selv en gang. Mannen min måtte faktisk dusje meg. Men fikk en kjempefin og fantastisk sønn, heldigvis. Etter dette skulle en tro at jeg tålte en omgangssyke på 8 timer, men nei. Det er fremdeles like ille. Mitt råd er også å prøve å drikke pittelitt hvert 5.minutt. Cola er bra, men etter å ha kastet opp noen ganger kan det bli for sterkt for magen. Derfor annbefaler jeg å drikke cola først, og så gå over til vann/saft etc.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...