Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om kvalme og omgangssyke.

Andrea22 skrev:

Jeg jobber i Barnehage, der går det ekstremt mye av omgangs syke nå. Jeg ble sendt hjem på fredag og har det ennå. Værste jeg vet, hater å kaste opp. Men det hjelper å få det ut. Jeg er på bedringens vei, god bedring til alle som er syke.

Dogzilla skrev:

Oi oi oi, nå begynner det å bli mange som føyer seg inn i rekken over å ha angst for oppkast. Jeg må nesten skrive inn noen ord selv, da jeg har slitt og fortsatt sliter med denne angsten selv. Er nå på bedringens vei etter å ha blitt matforgiftet for 3 dager siden. Er langt ifra bra enda da, men har fått i meg noen dl med vann i dag, og det er jo stort. Mine råd mens det hele står på er å drikke en slurk hvert kvarter. En blanding av 1 liter vann, 1 ts salt og 4 ss sukker hjelper til med å tilføre væske, binde den i kroppen og gi det litt energi. Ellers synes jeg at sitronbrus er best. Sånn i ettertid er vann med sitronsmak greit til du føler at du kan holde på noe mer.

Jeg må også føye til at som en del av denne angsten er jeg også blitt avholdsmenneske. Jeg er så redd for å bli kvalm og kaste opp etter en kveld på byen at jeg rett og slett ikke orker tanken på det. Nå var kanskje ikke dette akkurat tema her, men siden det var mye snakk om angst og sånn synes jeg at jeg kunne nevne det.

Anitra skrev:

Jeg melder meg inn i klubben for de med fobi for omgangssyke. Pga medisiner for kronisk sykdom har jeg nedsatt immunforsvar, og blir lett syk og veldig syk når jeg blir syk. Jeg går til psykolog for dette nå, etter flere år med tvang/fobi knyttet til dette. Det hjelper. Fotsoneterapi og tankefeltterapi har også hjulpet meg over en del kneiker.

Redd skrev:

Noen som kan tipse meg om hvor man kan gå i terapi i forhold til redsel til oppkast? Jeg er helt idiot. Det er det verste jeg kan tenke meg her i livet.

Syk nå skrev:

Ble syk med oppkast og diare på jobb i natt. Jeg har skikkelig vondt i magen. Har ikke vært så sjuk på mange år. Orker egentlig ikke å skrive dette.

Hater Spy skrev:

Hadde omgangsjuken natt til tirsdag. Jeg er veldig sta, for jeg vil ikke spy. Det er sikkert på grunn av at man er litt redd også. Måtte rope på mamma, for jeg følte jeg skulle dette om. Jeg var glovarm i ansiktet, og følte jeg måtte svime av.

Da mamma kom inn, visste hun at det var rett før, fordi jeg var kritt hvit i ansiktet. Å spy er noe forferdelige greier, men etter mange timer med vondt i magen, diare og kvalme. Så følte jeg meg mye betre etterpå.

Nå som det er torsdag, har jeg begynt på skolen igjen, men jeg klarer ikke å spise så mye. Jeg orker ikke, og det er bare kvalmende. Jeg er veldig svimmel og slakk i kroppen og har gått ned 4kg. Så nå håper jeg jeg kommer meg snart.

Det er lite elever på skolen også, så det er visst noe som går nå fortida. God bedring til alle dere.

Mor til ei skrev:

Ekstremt godt å se at jeg ikke er den eneste i verden som har total angst for å spy. Jeg har faktisk så dårlig imunforsvar at jeg som regel blir innlagt på sykehuset når omgansyken er på det værste. Jeg ligger bare å griner hver gang jeg får det. Det ender alltid opp med at jeg spyr så mye at det bare blir blod omtrent te slutt. Jeg har alltid kvalmestillende liggende. Ikke at det hjelper når man spyr den opp igjenn. 02.30 begynte det i natt,04.00 begynte samboeren min også. Jeg har gått i spying hele tiden, håper bare ikke minste jenta får det. Hhun blir hentet av besteforeldrene om et par timer, sånn at hun kanskje slipper å få det. Jeg håper jeg klarer å unngå sykehuset denne gangen her.

Jente 17 skrev:

Dere skulle bare visst hvor godt det er å lese at andre er like redde som meg. Oppkast er det verste jeg vet. Det ødelegger livskvaliteten min. Har ikke kastet opp siden jeg var 9-10 år gammel. Er mye kvalm, men klarer ikke å risikere å kaste opp.

Men jeg må si jeg blir redd når jeg leser at folk i 20-30 års alderen fortsatt er redde for å kaste opp. Håper ikke dette varer livet ut. Finnes det mennesker her i verden som aldri har kastet opp dere? Noen ganger vil jeg heller dø enn å kaste opp. Tenk at det kan ødelegge så mye. Håper jeg aldri får omgangssyken.

Andreas skrev:

Kjempe herlig å vite at det er ennå flere som har denne fobien. Ikke fordi jeg vil at dere skal gå rundt å være livredd for å kaste opp, men fordi da slipper jeg å føle meg alene. Jeg sitter her og hadde sterke magekramper for bittelitt siden etter å ha våknet syv om morgenen med det, og er livredd for at de skal komme tilbake. Har tatt anti-diaré (høres dumt ut :P) tabelettene mine, og krampen har forsvunnet for nå faktisk. Ber til Gud om at jeg ikke får omgangssyken og/eller oppkast!

Leste forresten ovenfor her at noen, ihvertfall en av dere, vasker dere mye på hendene? Da er vi flere. Vasker meg på hendene omtrent hele tiden før jeg spiser, før jeg legger meg, etter jeg har vært på do vasker jeg meg to ganger osv. Blir snart gal.

Camilla, 18 år skrev:

Ja, da har jeg kastet opp. Sist gang jeg kastet opp var da jeg var 9-10, og har siden vært kjemperedd for å kaste opp. Men wow, må innrømme at det var ikke halvparten så skummelt som jeg husker det var. Var sikkert mye verre før, når jeg var liten og hadde mye trøbbel med magen/oppkast. Nei, men seriøst, til dere som er redde for å spy - prøv å husk at det å spy er en helt naturlig ting, som faktisk hjelper kroppen din å bli frisk. Du kaster jo ikke opp bare på måfå.

Har nå fått omgangssyken etter at broren min og kjæresten hans, som jeg deler hus med, har vært syk rett før jul. Jeg løp rundt å vasket meg på hendene så og si hver gang jeg tok i et dørhåndtak o.l. pga at jeg var så livredd for å kaste opp. Omtrent en time siden løp jeg på do og kastet opp, etter å ha ligget flere timer med kvalme. Og jeg føler meg mye bedre nå. Ikke helt frisk enda, men føler meg ti ganger bedre enn før jeg spydde. Det var virkelig ikke så skummelt som jeg trodde.

Jeg ser at dere som skriver dere er redde for å spy har som oftest ikke kastet opp siden dere var barn. Kan det være mulig dere husker det som en forferdelig skummel ting, pga at dere var små barn når dere sist kastet opp? Ja, å spy er ikke noe behagelig. Men det var virkelig ikke så skummelt som jeg trodde.

Hater dette skrev:

Jeg ligger her å er rett og slett sint. Hvordan er det mulig og få omgangssyken lille julaften? Noen som kan gi meg ett raskt tips til hvordan jeg kan klare å holde meg oppe i kveld og morgen?

Jente 15 skrev:

Jeg er livredd alt som har med sykdom og gjøre og jeg holder meg langt unna syke folk og alt det. Men nå har mine to storebrødre på 17 fått omgangssyken, men jeg er nesten ikke i samme rom so dem engang. Kan jeg bli smittet da?

Maja skrev:

Å så godt å se at jeg ikke er den eneste i verden med et heller nevrotisk forhold til oppkast. Her har vi en på fire som kasta opp i morges, lille julaften da for sikkerhets skyld. Også jeg som heller vil føde et barn, evt. kappe av meg en fot enn å få omgangssyka. Men han har ikke kasta opp mer da, så håper det bare var noe annet. Krysser fingrene for at jula ikke blir ødelagt. Jeg er så vanvittig nevrotisk i forhold til spying, tenker på det nesten hver eneste dag, og det er veldig ødeleggende for livskvaliteten. Har ikke kasta opp på over ti år, og har jaggu ikke tenkt å begynne nå.

Syk nå skrev:

Jeg har jo blit syk nå mitt i jula. Jeg er livredd omgansyka. Jeg hater det. Det begynte med at storebrødrene mine fikk det, så far, så det var jo bare meg igjen da. Jeg håper på å bli frisk til julaften. Skal prøve noen kjerring råd. Håper det funker.

Emetofobisk20 skrev:

Skal love dere som får panikk når det gjelder oppkast, dere er ikke alene. Emetofobi kalles det, og er en av de mest vanlige fobiene i verden. Jeg har hatt angst for oppkast hele livet, og har alltid trodd det var kun jeg som hadde det slik. Helt til jeg ble kjent med ei som har akkurat det samme. Vi leste litt om det og fant ut at det er veldig vanlig.

Mari skrev:

Virkelig godt å se at det er fler enn bare meg som sliter med dette. Kjæresten min fikk det om tirsdagen og jeg nektet å se henne før det hadde gått 1 uke. Jeg nekter å få denne grusomme sykdommen så jeg tar ingen sjanser. Jeg har ikke hatt den på 11 år, heller ikke kastet opp på 11 år. Jeg gjør alt for å ikke få den også. Flotte råd her, syns jeg. Og jeg kan jo gi et selv. Til de som skal få unger eller har unger rundt 4 uker burde gi dem omgangsyke vaksinen. Da minsker man ihvertfall sjansen for at ungene skal få det og da deg selv. Veldig lurt for de som har angst for dette.

Nervevrak skrev:

Neimen, jeg trodde jeg var helt alene om å ha slik angst jeg. Er det flere altså? Det føltes godt. Har hatt angst for dette siden jeg var liten. Nå har jeg fire små barn, og går i konstant angst, som nå er verre enn noen sinne. Da jeg hentet i barnehagen i dag, sa hun som jobbet der at det var en som hadde kastet opp i barnehagen i dag. En annen der var også syk, så vi kunne være forberedt, sa hun. Tenk å si noe sant da? Forberedt, ja, jeg går på nåler og skvetter himmelhøyt når en av unga hoster. Noe søvn i natt kan jeg nok se langt etter. Nå er jeg et nervevrak, og forstår ikke hvordan jeg skal komme over denne høsten og vinteren.

Hypnose skrev:

Jeg er også blant dem som lever med denne angsten og føler at den hindrer meg fra å ha et normalt liv, særlig i vinterhalvåret. Nesten så ille at jeg lurer på om jeg i det hele tatt egner meg til å få barn.

Har noen erfaringer fra dette med hypnose? Andre ting som virker? Jeg husker å ha lest noe om en omgangssykevaksine for småbarn, men jeg regner med at det aldri ble noe av da jeg ikke har sett noe mer om dette siden?

Helene skrev:

Det er utrolig godt å høre at det er andre som er redd for dette. Begynner å lure på om jeg skal gå til hypnotisør for det. Har hørt at det kan hjelpe. Jeg lever med kvalmestillende i vesken og har gått til psykolog for det. Jeg er redd for at når jeg får barn, at jeg kommer til å slite virkelig med det. Noen som har noen tips?

Jente skrev:

Jeg har også vært livredd for oppkast. I tillegg til å spy selv blir jeg faktisk redd bare jeg ser andre gjøre det. Håper det ikke bare gjelder meg da.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...