Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 7.

Fortsettelse av kommentarer fra side 6 om kvalme og omgangssyke.

Abdsa skrev:

Jeg blir kvalm nesten hver kveld, hva burde jeg gjøre?

Halsane skrev:

Vask alt med sprit, hygene er viktig for å forebygge. Håndhygiene er veldig viktig.

Hjelp til selvhjelp skrev:

Blåbær er bindende for magen. Varm blåbær og bland det med feks banan. Dette er godt for de minste. Banan er ikke så godt hvis man er kvalm, men kan brukes når det bare er diare.

Kansje til hjelp skrev:

Vi har nå ligget siden mandag med omgangssyken. Først minsten på 2 også neste mann på 10 og nå meg, mammaen. Vi har ikke kastet opp så mye men har diare er det noen råd for det? Har prøvd eple juice og farris, det virker godt. Men ungene klarer ikke drikke det mer. Kanel er også kvalmehemmende! Vi spiser raspet eple med kanel og sukker på. Det er næringsrikt og godt, ikke mer enn et halvt eple om gangen, toppen for magen tåler ikke så mye.

Berit skrev:

Lurer bare på om det er kun meg som har ufattelige magesmerter når jeg har omgangssyke? Kaste opp syns jeg er helt ok, men det er de smertene mellom som jeg er livredd for.

Hjelpes skrev:

Glad jeg ikke er den eneste som er redd for å spy. Hater dette, har ligget i 3 dager nå og det går ikke over. Noen som har noen tips om hva man kan spise?

Til dere med angst for oppkast skrev:

Kjære alle dere som har angst for oppkast. Jeg har også hatt det slik det meste av oppveksten. Slik det er nå, øker redselen i forhold til hvor lenge det er siden siste runde med omgangssyken. Men når jeg får den, blir jeg minnet på hvor ufarlig det egentlig er, uansett hvor ubehagelig det er. Til dere som har angst som går utover livskvaliteten. Få hjelp til å komme over redselen, slik at dere kan leve bedre. Det er mulig.

Cillemy skrev:

Huff, jeg hadde svangerskapskvalme og kastet opp 15-25 ganger om dagen i 3 mnd. Kastet opp i 5 mnd, men da var det færre ganger. Jeg bare hater å kaste opp. Jeg klarte ikke drikke en spiseskje vann en gang så jeg endte opp på sykehus med intraunøst. Da kviknet jeg til littegrann. De prøvde å legge meg inn 3 ganger, men jeg hater sykehus så fælt at jeg greide å tvinge i meg litt saft. Da lå jeg hele natten og tok en spiseskje hvert 5. minutt med saft. Jeg gikk ned over 10kg de månedene. Jeg var totalt sengeliggende i 3 mnd. Kunne ikke dusje selv en gang. Mannen min måtte faktisk dusje meg. Men fikk en kjempefin og fantastisk sønn, heldigvis. Etter dette skulle en tro at jeg tålte en omgangssyke på 8 timer, men nei. Det er fremdeles like ille. Mitt råd er også å prøve å drikke pittelitt hvert 5.minutt. Cola er bra, men etter å ha kastet opp noen ganger kan det bli for sterkt for magen. Derfor annbefaler jeg å drikke cola først, og så gå over til vann/saft etc.

Trollmor skrev:

På en merkelig måte er det godt å høre at man ikke er alene om denne utrolige skrekken for omgangssyke. Jeg har fire barn, og da de blir dårlige får jeg en panikk som varer i lang tid. Selv blir jeg merkelig nok ikke smittet. Jeg er en av de som ikke klarer å ta til meg mat eller drikke selv da noen rundt meg er dårlige, så det faller av noen kilo da fire unger skal ha hver sin runde med oppkast etter tur. Har faktisk fått resept av legen på kvalmedempende medisiner som jeg har liggende i tilfelle. Angående hypnose: ja, det hjelper. Jeg jobber med hypnose selv, men tro det eller ei, jeg har ikke tatt denne hypnosen mot oppkast-panikk selv. Men andre har ihvertfall fått hjelp.

Bibba skrev:

Jeg trodde også jeg var den eneste. Har hatt emetofobi siden jeg var 10 år. Er nå 27. Skulle ønske denne sykdommen ikke fantes. Selv har jeg ikke hatt omgangen siden jeg var 12. Det er veldi typisk for emetofobikere å sjelden eller aldri kaste opp. Bank i bordet, fobien er så plagsom at det er vanskelig å leve normalt når sykdommen går. Jeg ble også bekymret av at voksne fortsatt har det sånn. Vil ikke leve resten av livet slik. Har lyst til å prøve hynose.

Monica skrev:

Farris og eplejus er det beste å gi til barn. En tesje om gangen hvert 5 min. slitsomt men da får de ihvertfall i seg veske. Også spebarn kan få farris og eplejus. Rør ut kullsyren først.

Hilde skrev:

Min lille frøken på 7 mnd har omgangssyke nå, kan jeg gi henne farris?

Auke skrev:

Har hatt omgangsyken for to dager siden. Nå har mamma og søsteren min det også. Jeg hater denne syken mer enn noe annet.

Cola fungerer skrev:

Våkna klokka fire og var utrolig tørst, gikk deretter og tok meg et stort glass vann, som kom rett opp igjen med en gang, satt på do og dreit begge veier en god halvtime etterpå. Det roet seg ned og jeg prøvde å slokke tørsten igjen men uten hell, dette skjedde en tredje gang før jeg fant ut at jeg hadde en halvannen liter med pepsi max i boden. Drakk et kjøkkenglass og nå føler jeg meg mye bedre, det slukket tørsten og fjernet kvalmen.

Ubehagelig skrev:

Leste dette nå etter å se om hva som kan hjelpe. Jammen var det mange her som har hatt sine episoder. Jeg har nå gått en uke og spesielt 3 netter nå blitt kvalm på kvelden men nå i kveld så ble det nok og det måtte ut. Men etter det så mister jeg all vilje å drikke og spise. Selv cola vil jeg ikke drikke selv om jeg burde.

Sliten skrev:

Her ligger hele familien med det. Startet med den 5 årige, så fikk jeg(far) det dagen etter, nå har 1 åringen det for full skrue og mamma begynner snart. Vi har hatt det for ett par år siden og var litt bedre forberedte denne gang. Må si meg enig i at det er ille, 3 mann om 1 do..

Jente13 skrev:

Jeg er livredd oppkast. Da mener jeg livredd. Om jeg hører noen kaster opp, lukter eller ser skjelver jeg og det blir helt svart. Står bare stivt og dirrer, klarer ikke og gå og blir svimmel. Det er så utrolig vondt. Heldigvis, har jeg selv aldri kastet opp. God bedring til alle som er syke.

Akkurat frisk skrev:

Såvidt ferdig med min runde. Ble syk søndag kveld. Gått ned 3 kg og all energi er borte. Så nå er det bare å bygge seg opp. Så får jeg håpe det går 10 år til neste gang. Men blåbærsaft er bra for å få i seg væske når det står på som verst.

Tror jeg dør akkurat nå.. skrev:

Sitter og leser om gode råd. Begynte å kaste opp idag tidlig, og holder ikke på noe som helst. Skal nå prøve cola for å se hvordan det går. Må bli frisk til helgen. 11 middagsgjester imorgen, og 10 stk på besøk på lørdag.. Skyt meg nå, vær så snill.

5 dager med omgangsyken skrev:

Jeg begynte med omgangsyken for 5 dager siden. Da lå jeg i 1 døgn med konstant oppkast og diare. Nå 4 dager senere har jeg fortsatt diare og blir ikke kvitt det. Har ikke lyst på hverken mat eller drikke. Dette er utrolig slitsomt. Får kanskje prøve noen av kjerringrådene å se om det vil hjelpe på.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...