Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 7.

Fortsettelse av kommentarer fra side 6 om kvalme og omgangssyke.

Maja skrev:

Å så godt å se at jeg ikke er den eneste i verden med et heller nevrotisk forhold til oppkast. Her har vi en på fire som kasta opp i morges, lille julaften da for sikkerhets skyld. Også jeg som heller vil føde et barn, evt. kappe av meg en fot enn å få omgangssyka. Men han har ikke kasta opp mer da, så håper det bare var noe annet. Krysser fingrene for at jula ikke blir ødelagt. Jeg er så vanvittig nevrotisk i forhold til spying, tenker på det nesten hver eneste dag, og det er veldig ødeleggende for livskvaliteten. Har ikke kasta opp på over ti år, og har jaggu ikke tenkt å begynne nå.

Syk nå skrev:

Jeg har jo blit syk nå mitt i jula. Jeg er livredd omgansyka. Jeg hater det. Det begynte med at storebrødrene mine fikk det, så far, så det var jo bare meg igjen da. Jeg håper på å bli frisk til julaften. Skal prøve noen kjerring råd. Håper det funker.

Emetofobisk20 skrev:

Skal love dere som får panikk når det gjelder oppkast, dere er ikke alene. Emetofobi kalles det, og er en av de mest vanlige fobiene i verden. Jeg har hatt angst for oppkast hele livet, og har alltid trodd det var kun jeg som hadde det slik. Helt til jeg ble kjent med ei som har akkurat det samme. Vi leste litt om det og fant ut at det er veldig vanlig.

Mari skrev:

Virkelig godt å se at det er fler enn bare meg som sliter med dette. Kjæresten min fikk det om tirsdagen og jeg nektet å se henne før det hadde gått 1 uke. Jeg nekter å få denne grusomme sykdommen så jeg tar ingen sjanser. Jeg har ikke hatt den på 11 år, heller ikke kastet opp på 11 år. Jeg gjør alt for å ikke få den også. Flotte råd her, syns jeg. Og jeg kan jo gi et selv. Til de som skal få unger eller har unger rundt 4 uker burde gi dem omgangsyke vaksinen. Da minsker man ihvertfall sjansen for at ungene skal få det og da deg selv. Veldig lurt for de som har angst for dette.

Nervevrak skrev:

Neimen, jeg trodde jeg var helt alene om å ha slik angst jeg. Er det flere altså? Det føltes godt. Har hatt angst for dette siden jeg var liten. Nå har jeg fire små barn, og går i konstant angst, som nå er verre enn noen sinne. Da jeg hentet i barnehagen i dag, sa hun som jobbet der at det var en som hadde kastet opp i barnehagen i dag. En annen der var også syk, så vi kunne være forberedt, sa hun. Tenk å si noe sant da? Forberedt, ja, jeg går på nåler og skvetter himmelhøyt når en av unga hoster. Noe søvn i natt kan jeg nok se langt etter. Nå er jeg et nervevrak, og forstår ikke hvordan jeg skal komme over denne høsten og vinteren.

Hypnose skrev:

Jeg er også blant dem som lever med denne angsten og føler at den hindrer meg fra å ha et normalt liv, særlig i vinterhalvåret. Nesten så ille at jeg lurer på om jeg i det hele tatt egner meg til å få barn.

Har noen erfaringer fra dette med hypnose? Andre ting som virker? Jeg husker å ha lest noe om en omgangssykevaksine for småbarn, men jeg regner med at det aldri ble noe av da jeg ikke har sett noe mer om dette siden?

Helene skrev:

Det er utrolig godt å høre at det er andre som er redd for dette. Begynner å lure på om jeg skal gå til hypnotisør for det. Har hørt at det kan hjelpe. Jeg lever med kvalmestillende i vesken og har gått til psykolog for det. Jeg er redd for at når jeg får barn, at jeg kommer til å slite virkelig med det. Noen som har noen tips?

Jente skrev:

Jeg har også vært livredd for oppkast. I tillegg til å spy selv blir jeg faktisk redd bare jeg ser andre gjøre det. Håper det ikke bare gjelder meg da.

Abdsa skrev:

Jeg blir kvalm nesten hver kveld, hva burde jeg gjøre?

Halsane skrev:

Vask alt med sprit, hygene er viktig for å forebygge. Håndhygiene er veldig viktig.

Hjelp til selvhjelp skrev:

Blåbær er bindende for magen. Varm blåbær og bland det med feks banan. Dette er godt for de minste. Banan er ikke så godt hvis man er kvalm, men kan brukes når det bare er diare.

Kansje til hjelp skrev:

Vi har nå ligget siden mandag med omgangssyken. Først minsten på 2 også neste mann på 10 og nå meg, mammaen. Vi har ikke kastet opp så mye men har diare er det noen råd for det? Har prøvd eple juice og farris, det virker godt. Men ungene klarer ikke drikke det mer. Kanel er også kvalmehemmende! Vi spiser raspet eple med kanel og sukker på. Det er næringsrikt og godt, ikke mer enn et halvt eple om gangen, toppen for magen tåler ikke så mye.

Berit skrev:

Lurer bare på om det er kun meg som har ufattelige magesmerter når jeg har omgangssyke? Kaste opp syns jeg er helt ok, men det er de smertene mellom som jeg er livredd for.

Hjelpes skrev:

Glad jeg ikke er den eneste som er redd for å spy. Hater dette, har ligget i 3 dager nå og det går ikke over. Noen som har noen tips om hva man kan spise?

Til dere med angst for oppkast skrev:

Kjære alle dere som har angst for oppkast. Jeg har også hatt det slik det meste av oppveksten. Slik det er nå, øker redselen i forhold til hvor lenge det er siden siste runde med omgangssyken. Men når jeg får den, blir jeg minnet på hvor ufarlig det egentlig er, uansett hvor ubehagelig det er. Til dere som har angst som går utover livskvaliteten. Få hjelp til å komme over redselen, slik at dere kan leve bedre. Det er mulig.

Cillemy skrev:

Huff, jeg hadde svangerskapskvalme og kastet opp 15-25 ganger om dagen i 3 mnd. Kastet opp i 5 mnd, men da var det færre ganger. Jeg bare hater å kaste opp. Jeg klarte ikke drikke en spiseskje vann en gang så jeg endte opp på sykehus med intraunøst. Da kviknet jeg til littegrann. De prøvde å legge meg inn 3 ganger, men jeg hater sykehus så fælt at jeg greide å tvinge i meg litt saft. Da lå jeg hele natten og tok en spiseskje hvert 5. minutt med saft. Jeg gikk ned over 10kg de månedene. Jeg var totalt sengeliggende i 3 mnd. Kunne ikke dusje selv en gang. Mannen min måtte faktisk dusje meg. Men fikk en kjempefin og fantastisk sønn, heldigvis. Etter dette skulle en tro at jeg tålte en omgangssyke på 8 timer, men nei. Det er fremdeles like ille. Mitt råd er også å prøve å drikke pittelitt hvert 5.minutt. Cola er bra, men etter å ha kastet opp noen ganger kan det bli for sterkt for magen. Derfor annbefaler jeg å drikke cola først, og så gå over til vann/saft etc.

Trollmor skrev:

På en merkelig måte er det godt å høre at man ikke er alene om denne utrolige skrekken for omgangssyke. Jeg har fire barn, og da de blir dårlige får jeg en panikk som varer i lang tid. Selv blir jeg merkelig nok ikke smittet. Jeg er en av de som ikke klarer å ta til meg mat eller drikke selv da noen rundt meg er dårlige, så det faller av noen kilo da fire unger skal ha hver sin runde med oppkast etter tur. Har faktisk fått resept av legen på kvalmedempende medisiner som jeg har liggende i tilfelle. Angående hypnose: ja, det hjelper. Jeg jobber med hypnose selv, men tro det eller ei, jeg har ikke tatt denne hypnosen mot oppkast-panikk selv. Men andre har ihvertfall fått hjelp.

Bibba skrev:

Jeg trodde også jeg var den eneste. Har hatt emetofobi siden jeg var 10 år. Er nå 27. Skulle ønske denne sykdommen ikke fantes. Selv har jeg ikke hatt omgangen siden jeg var 12. Det er veldi typisk for emetofobikere å sjelden eller aldri kaste opp. Bank i bordet, fobien er så plagsom at det er vanskelig å leve normalt når sykdommen går. Jeg ble også bekymret av at voksne fortsatt har det sånn. Vil ikke leve resten av livet slik. Har lyst til å prøve hynose.

Monica skrev:

Farris og eplejus er det beste å gi til barn. En tesje om gangen hvert 5 min. slitsomt men da får de ihvertfall i seg veske. Også spebarn kan få farris og eplejus. Rør ut kullsyren først.

Hilde skrev:

Min lille frøken på 7 mnd har omgangssyke nå, kan jeg gi henne farris?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...