Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 8.

Fortsettelse av kommentarer fra side 7 om kvalme og omgangssyke.

Auke skrev:

Har hatt omgangsyken for to dager siden. Nå har mamma og søsteren min det også. Jeg hater denne syken mer enn noe annet.

Cola fungerer skrev:

Våkna klokka fire og var utrolig tørst, gikk deretter og tok meg et stort glass vann, som kom rett opp igjen med en gang, satt på do og dreit begge veier en god halvtime etterpå. Det roet seg ned og jeg prøvde å slokke tørsten igjen men uten hell, dette skjedde en tredje gang før jeg fant ut at jeg hadde en halvannen liter med pepsi max i boden. Drakk et kjøkkenglass og nå føler jeg meg mye bedre, det slukket tørsten og fjernet kvalmen.

Ubehagelig skrev:

Leste dette nå etter å se om hva som kan hjelpe. Jammen var det mange her som har hatt sine episoder. Jeg har nå gått en uke og spesielt 3 netter nå blitt kvalm på kvelden men nå i kveld så ble det nok og det måtte ut. Men etter det så mister jeg all vilje å drikke og spise. Selv cola vil jeg ikke drikke selv om jeg burde.

Sliten skrev:

Her ligger hele familien med det. Startet med den 5 årige, så fikk jeg(far) det dagen etter, nå har 1 åringen det for full skrue og mamma begynner snart. Vi har hatt det for ett par år siden og var litt bedre forberedte denne gang. Må si meg enig i at det er ille, 3 mann om 1 do..

Jente13 skrev:

Jeg er livredd oppkast. Da mener jeg livredd. Om jeg hører noen kaster opp, lukter eller ser skjelver jeg og det blir helt svart. Står bare stivt og dirrer, klarer ikke og gå og blir svimmel. Det er så utrolig vondt. Heldigvis, har jeg selv aldri kastet opp. God bedring til alle som er syke.

Akkurat frisk skrev:

Såvidt ferdig med min runde. Ble syk søndag kveld. Gått ned 3 kg og all energi er borte. Så nå er det bare å bygge seg opp. Så får jeg håpe det går 10 år til neste gang. Men blåbærsaft er bra for å få i seg væske når det står på som verst.

Tror jeg dør akkurat nå.. skrev:

Sitter og leser om gode råd. Begynte å kaste opp idag tidlig, og holder ikke på noe som helst. Skal nå prøve cola for å se hvordan det går. Må bli frisk til helgen. 11 middagsgjester imorgen, og 10 stk på besøk på lørdag.. Skyt meg nå, vær så snill.

5 dager med omgangsyken skrev:

Jeg begynte med omgangsyken for 5 dager siden. Da lå jeg i 1 døgn med konstant oppkast og diare. Nå 4 dager senere har jeg fortsatt diare og blir ikke kvitt det. Har ikke lyst på hverken mat eller drikke. Dette er utrolig slitsomt. Får kanskje prøve noen av kjerringrådene å se om det vil hjelpe på.

8 timer med smerte skrev:

Akkurat hatt omgangssyke og hatt kraftig diare og oppkast i 8 sammenhengende timer. Må være det mest smertefulle jeg noensinne har opplevd. Topper til og med blindtarmsbetennelse som var sinnsykt vondt. Heldigvis ga det seg ut på morrakvisten og nå har jeg det helt fint.

Var syk i gårnatt skrev:

Haha, jeg trodde virkelig det var bare meg i hele verden som var helt unaturlig livredd for kvalme og omgangen. Det hjalp virkelig å høre at jeg ikke er alene. Men jeg ble litt redd da jeg leste at dere som er såpass voksne og har barn fremdeles er redde for å kaste opp. Jeg håpte og trodde at den redselen ville forsvinne når man ble litt gamlere? Jeg er 20 om seks dager, og er fremdeles like redd som da jeg var lita.

Også syk akurat nå skrev:

Jeg har ikke hatt omgangsyke (oppkast) siden jeg var 6 år, (er 26 nå). Og har hatt en hel del tvangstanker og vært livredd for oppkast hele oppveksten. I natt fikk jeg omgangsyken med oppkast. Var livredd helt til spyinga startet. Men da jeg kjente hvor frisk man føler seg etterpå forsvant redselen helt. Det gjør ondt, men er faktisk bedre en å være kjempekvalm.

Syk akkurat nå skrev:

Ligger her å synes synd på meg selv, så prøver å lese gode råd, hater det så utrolig.

Delilah skrev:

Moren min ga meg følgende råd mot kvalme da jeg var liten: Én slurk cola hvert kvarter. Og det funker! All annen drikke frembringer oppkast når jeg er kvalm (særlig vann), mens det virker som om colaen roer ned magen. Men man må bare drikke litt, og den skal helst være uten kullsyre (kan røre ut litt med en skje). Jeg lå rett ut i 1,5 døgn i julen, men kom meg fort igjen. Håper at dere som har tvangstanker kan skjønne at omgangssyke er kjedelig, men det går som regel fort over.

Mamma38 skrev:

Det er godt og se at det er flere som meg. Jeg gruer meg alltid til vinteren og er nesten nervevrak når jeg vet omgangssyken går. Har en sønn på åtte som blei syk i går og nå er jeg livredd for og bli syk selv, sover ikke. Tenker stort sett ikke på annet og det ødelegger livet mitt.

Mamma33 skrev:

Helt enig. Jeg har ei datter som akkurat har kasta opp to ganger. Nå blir jeg sittende våken og tenke på hvor mye jeg har vært i kontakt med henne i løpet av dagen. Pleier ikkke å få det, kasta opp siste gang da jeg var tretten. Nå herjer d så mye adrenalin i kroppen min at det er nok den som holder meg frisk.

Jente20 skrev:

Omgangssyken er det verste i hele verden. Har tvangstanker om oppkast vær eneste dag. Er redd for å bli syk hele tiden, å har ikke kasta opp på 6 år, Får ikke det til. Hilsen ei som ikke klarer tanken på oppkast.

Mamma til 2 skrev:

Æsj, jeg er også livredd for alt som har med oppkast å gjøre, får nesten nærvesammenbrudd, begynner å skjelve og beina klarer så vidt å holde meg oppe, det er utrolig plagsomt når man veit at man kommer til å oppleve oppkast mange ganger i løpet av livet. Jeg visste ikke at det finnes hypnose for sånt. Sønnen min på 1 år fikk diare på lørdags morgnen, og i dag (mandag) har han begynt å kaste opp, får ikke i seg noen ting før det kommer opp igjen, men ikke nok med det. Mannen min skulle jo selvfølgelig også få omgangsyken på søndag, så nå har jeg gått rundt her med to sykinger. Huff, håper det går over snart, orker ikke mer av detta jeg.

Sahara skrev:

Det mest effektive er Omega-3 kapsler uten vitaminer. De fjerner kvalme etter bare 10 - 20 minutter. Ta 4 - 8 stk 500mg kapsler hver 3. eller 4. time inntil du er frisk. Det er avhengig av hvor tidlig i sykdomsfasen du begynner behandlingen. Jo før du tar Omega-3, jo bedre. Hvis du ikke har Omega-3, så ta som en nødløsning 2 spiseskjeer vanlig tran. Eller som en aller siste nødløsning prøv å spis 1 boks sardiner eller annen fet fisk, men det kan være vanskelig når du er kvalm. Og som kjent så hjelper vanlig smertestillende mot feber, betennelse og hodepine. De hjelper kroppen å bekjempe virusformeringen og dermed også kvalmen.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...