Munnskold eller after - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om munnskold eller after.

Arne skrev:

Jeg har slitt med munnskoll - after - så lenge jeg kan huske og nå er jeg snart 70. 1 september 2010 startet jeg med LCHF, Lavkarbo og fett, pga. diabetes2. Jeg kontrollerer nå blodsukkeret helt uten medisiner. Etter 1. september har jeg heller ikke hatt munnskoll. Det er ekstrabonus. Prøv du også.

Stud.Odont. skrev:

Vademecum, listerine etc. lindrer bare smerten fordi det gjør mye vondere når det påføres og hjernen lures fordi de opprinnelige nervesignalene er svakere. Samme smerte er der fortsatt, men hjernen tolker det ikke som like ille. Listerine burde absolutt ikke brukes, siden det inneholder 22% alkohol, tørker ut slimhinnen og forverrer tilstanden.

Bytt til Zendium tannpasta. Denne inneholder mye mindre såpestoff (derfor den skummer mindre). Såpestoff denaturerer slimhinnen i munnen og gir hyppigere og lengre varighet av after hos folk som er disponerte.

Nycomed Aloclaire-gel: Flytende plaster for slimhinner kan påføres mindre after mens de er smertefulle. Finnes dessverre ingen effektiv klinisk behandling pr. dags dato. Longo Vital har bevist effekt for mange, men må taes hele tiden. Det fjerner ikke eksisterende after, men kan hindre dem i å oppstå. Håper dette kan hjelpe noen der ute.

Ole Martin skrev:

Jeg har slitt med dette problemet i mange år selv. Jeg fant ut at såpen i tannkremen irriterte tannkjøttet og leppene inni munn. Jeg fikk derfor beskjed av legen min at jeg skulle bruke tannkrem som ikke inneholder såpe. Jeg har brukt Zendium nå i et år og har ikke hatt et tilfelle siden jeg byttet. Det er verdt et forsøk. Jeg håper noe kan lindre svien.

Lasse skrev:

Jeg dypper en q-tip i corsodyl til den er gjennomvåt og presser den mot såret. Bedøver helt i en stund, 2 - 3 ganger dagen. Det virker som at hvis jeg gjør det tidlig nok, blir ikke såret like stort og vondt som det kunne blitt.Jeg har hatt litt varierende resultat. Håper noen finner opp noe som får det helt bort. Jeg misunner ikke dere som sliter veldig med dette her. Det kan være på et sted så bare å spise eller snakke gjør vondt. Jeg kan kanskje få 2 samtidig, annen til hver 6 mnd. Det kommer som regel kun en om gangen, som jeg syntes er nok.

Robin skrev:

Jeg har vært plaget av munnskold. Har som regel fått et nytt hver 14. dag. Har prøvet det meste uten at det hjelper. Nå har jeg begynt med forebyggende skylling av munnen med Vademecum morgen og kveld. Etter dette har munnskoldet forsvunnet, og jeg har ikke har munnskold på tre måneder.

Thea skrev:

Jeg har vært plaget av after så lenge jeg kan huske. Får vanligvis ikke mer enn 2 om gangen, men jeg får de veldig hyppig, ca. annen hver uke. Jeg har prøvd det meste og vært hos både tannleger og leger. Så her for noen uker siden møtte jeg en kar som har samme problemet, og han foreslo hvitt sukker rett på såret. Jeg prøvde det og det hjalp. Aftene blir ikke borte, men smerten blir borte eller forminsket I ca 5 timer. Det er sikkert ikke så bra for tennene, men.

Andrés skrev:

Bruk Corsodyl munnskyllevann (tidligere Hibetane). Det hjelper veldig. Tannkrem med såpe gjør det bare værre. Jeg har prøvd en tannkrem fra produsenten Nuskin som er laget uten såpe. Finfin tannkrem. Ellers, jeg opplever ofte at jeg får det i forbindelse med ting jeg ikke helt tåler. Jeg får fort munnskold av f.eks. kiwi.

Pomba skrev:

Som Jensen skriver her så er munnskold en en sykdom som skyldes mat og imunforsvaret. Munnhulene er en del av fordøyelse systemet. Det er første plassen kroppen sier i fra om at kostholdet og levemåten er Feil. For mye stress og feil kosthold er hovedgrunnen til munnskold, det kan jeg si med 95 % sikkerhet. Etter hvert som man ikke endrer kostholdet vil man få problemer med mage og tarm. Irritabel tarm og andre tarm sykdommer. Tarmen klarer ikke lengere og ta til seg den næringen den trenger pga at den er full av slagstoffer som er kommet av mye syrlig mat, hovedsaklig sukker og gjær er andre ting, melk og rødt kjøtt. Det mest solgte apotekproduktet i USA er avøringsmiddel. Forstoppelse eller diare er tydelige tegn på feil kosthold og tarmsykdommer. PH miraklet er en god bok om noen vil lese om kroppens påvirkning av syrer ,gjæærsopper og andre skadelige ting. Les litt om dette så skjønner dere ort at det er dette som er sannheten. Jeg har brukt blodsukker apperat, sjekket blodtrykk, microskope, ph papir og andre ting i min forskning på disse plagene.

Hilde skrev:

Oralmedic er det mest fantastiske midlet som er oppfunnet på markedet. Jeg har vært plaget med hvite sår i munnen i mange år og prøvd det meste for å bli kvitt de, men ingenting har hjulpet. Helt til jeg ble anbefalt oralmedic på apoteket.Det hjalp umiddelbart. Etter 30 min. var jeg faktisk nesten så si bra. Det er helt unikt og anbefales på det sterkeste.

Tom E skrev:

Jeg er en gutt på 19 år som har hatt munnskold 2 ganger iløpet av 2 år, første gangen fikk jeg det litt på tunga og ellers rundtomkring i munnen, men nå fikk jeg det først i hjørnet av underleppa og 2 dager etter over store deler av overleppa. Besøkte doktor første gangen jeg fikk det, og han sa at det bare må gå over av seg selv. Jeg ble anbefalt å bruke Corsodyl munnskyld om morgen, kveld og Evt. når smertene er for store, og må faktisk si at det funka veldig bra. Anbefaler Corsodyl hvis det er store smerter i munnen, og ikke spis makrel i tomat, det svir grenseløst.

Jepp skrev:

Vademecum er genialt. Jeg drypper noen dråper på en q-tips og holder mot såret. Det svir, men etterpå er smertene borte i lengre tid.

Celine skrev:

Prøv sprit. Det svir helt sinnsykt når du først tar det på, men når det er over etter sekunder, kjenner du ikke at du har den engang.

Alfred skrev:

Hei, har vært plaga med munnskold og after i ca 8 år nå, mine tips til problemet er: Skyll med saltvann for å rense såret, kan også virke smerte dempende. For raskere å få såret til å gro vil eg abefale Oralmedic eller fyrstikker, begge baserer seg på å øke den natulege prosessen med svovel, og en vil merke det tt det svir ved kontakt.

Petro skrev:

Tetreolje funker utrolig bra, hvis man klarer å smøre det på et par ganger om dagen ved første tegn til utbrudd. Da blir det som oftest bare et lite sår som forsvinner raskt. Men dette virker kun om du starter ved første tegn til utbrudd. Ellers bedøver/lindrer det noe.

Raven skrev:

Peppermynte hjelper veldig. Drops, sjokolade, hva som helst med mint/peppermynte. Det lindrer og så smaker det jo godt også.

Tom skrev:

Jeg har slitt med after siden barneårene, og støtter meg absolutt til de som nevner at det generelle imunforsvaret har en effekt. Byttet over til Zendium for mange år siden, og har blitt vesentlig mindre plaget etter jeg begynte å unngå kunstig søtningsmidler. Sukralose er ikke så ille, men hvis jeg f.eks drikker en Pepsi Max (som inneholder Asparatam og Asufultam-K) reagerer kroppen stort sett med å gi meg et sår i munnen. Det tok lang tid før jeg fant årsaken. Tror mange andre har denne allergien uten å være obs på det. Det skader jo uansett ikke å prøve, kunstige søtstoffer er jo ikke akkurat bra for deg uansett.

Anne skrev:

Når jeg får en afte, tar jeg bare en Q-tips og dabber litt munnskyllevann på og tar det på såret noen ganger dagen, så er det borte neste dag. Kanskje det svir litt, men det er ikke farlig. Funker kjempebra på meg, verdt å prøve.

Stud.med. skrev:

Til Hildegunn: Det er mye mer vanlig hos ikke røykere enn røykere. Man vet ikke helt hvorfor.

Martine skrev:

Hei. Er en jente på 16 år, og har slitt med med munnsår så lenge jeg kan huske. Får 1-2 ca annenhver måned, har jo ikke så mange som de andre som skriver her, men det er utrolig vondt når jeg spiser og snakker, har regulering i tillegg så da gjør det ekstra vondt når de skarpe metall kantene kommer borti. Jeg anbefaler litt voks på reguleringen for dere som har det. Pleier også å få noen bitte små blemmer på tunga, det er plagsomt, men gjør ikke så vondt. Jeg har prøvd flere kremer, aloclair gel og kenacort, munnskylle vann og flere alternative metoder, men ikke noe har funket hittil. Kremene sitter bare på i 15 min, så blir de borte. Masse tips her, og skal ned på apoteket å kjøpe vademecum og oralmedic for å se om det hjelper. Nå har jeg tenkt til å prøve litt nesespray på sårene for å se om det hjelper.

Hanne skrev:

Jeg er også plaget av dette, og det gjør utrolig vondt. Av og til får jeg mange om gangen som blir større og større, og det gjør vondt å spise og snakke. Jeg har også brukt vademecum, noe som tar vekk smertene for en stund. Har også prøvd å skylle med munnskylle vann osv.

Jeg har fått ulike midler fra ulike land, til å ta på disse sårene. Jeg har fått en slags krem som man smører på såret også skummer det og svir noe helt sykt, men så skal smerten lindre etterpå. Dette funker, men bare i minimal tid i etterkant.

Jeg tror det bare lindrer smertene slik at aftene skal gå vekk av seg selv, og ikke virker mot dem slik at de skal forsvinne. Det er skikkelig ubehagelig. Akkurat nå har jeg 4 store i munnen som jeg konstant er borti.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...