Munnskold eller after - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om munnskold eller after.

Pomba skrev:

Som Jensen skriver her så er munnskold en en sykdom som skyldes mat og imunforsvaret. Munnhulene er en del av fordøyelse systemet. Det er første plassen kroppen sier i fra om at kostholdet og levemåten er Feil. For mye stress og feil kosthold er hovedgrunnen til munnskold, det kan jeg si med 95 % sikkerhet. Etter hvert som man ikke endrer kostholdet vil man få problemer med mage og tarm. Irritabel tarm og andre tarm sykdommer. Tarmen klarer ikke lengere og ta til seg den næringen den trenger pga at den er full av slagstoffer som er kommet av mye syrlig mat, hovedsaklig sukker og gjær er andre ting, melk og rødt kjøtt. Det mest solgte apotekproduktet i USA er avøringsmiddel. Forstoppelse eller diare er tydelige tegn på feil kosthold og tarmsykdommer. PH miraklet er en god bok om noen vil lese om kroppens påvirkning av syrer ,gjæærsopper og andre skadelige ting. Les litt om dette så skjønner dere ort at det er dette som er sannheten. Jeg har brukt blodsukker apperat, sjekket blodtrykk, microskope, ph papir og andre ting i min forskning på disse plagene.

Hilde skrev:

Oralmedic er det mest fantastiske midlet som er oppfunnet på markedet. Jeg har vært plaget med hvite sår i munnen i mange år og prøvd det meste for å bli kvitt de, men ingenting har hjulpet. Helt til jeg ble anbefalt oralmedic på apoteket.Det hjalp umiddelbart. Etter 30 min. var jeg faktisk nesten så si bra. Det er helt unikt og anbefales på det sterkeste.

Tom E skrev:

Jeg er en gutt på 19 år som har hatt munnskold 2 ganger iløpet av 2 år, første gangen fikk jeg det litt på tunga og ellers rundtomkring i munnen, men nå fikk jeg det først i hjørnet av underleppa og 2 dager etter over store deler av overleppa. Besøkte doktor første gangen jeg fikk det, og han sa at det bare må gå over av seg selv. Jeg ble anbefalt å bruke Corsodyl munnskyld om morgen, kveld og Evt. når smertene er for store, og må faktisk si at det funka veldig bra. Anbefaler Corsodyl hvis det er store smerter i munnen, og ikke spis makrel i tomat, det svir grenseløst.

Jepp skrev:

Vademecum er genialt. Jeg drypper noen dråper på en q-tips og holder mot såret. Det svir, men etterpå er smertene borte i lengre tid.

Celine skrev:

Prøv sprit. Det svir helt sinnsykt når du først tar det på, men når det er over etter sekunder, kjenner du ikke at du har den engang.

Alfred skrev:

Hei, har vært plaga med munnskold og after i ca 8 år nå, mine tips til problemet er: Skyll med saltvann for å rense såret, kan også virke smerte dempende. For raskere å få såret til å gro vil eg abefale Oralmedic eller fyrstikker, begge baserer seg på å øke den natulege prosessen med svovel, og en vil merke det tt det svir ved kontakt.

Petro skrev:

Tetreolje funker utrolig bra, hvis man klarer å smøre det på et par ganger om dagen ved første tegn til utbrudd. Da blir det som oftest bare et lite sår som forsvinner raskt. Men dette virker kun om du starter ved første tegn til utbrudd. Ellers bedøver/lindrer det noe.

Raven skrev:

Peppermynte hjelper veldig. Drops, sjokolade, hva som helst med mint/peppermynte. Det lindrer og så smaker det jo godt også.

Tom skrev:

Jeg har slitt med after siden barneårene, og støtter meg absolutt til de som nevner at det generelle imunforsvaret har en effekt. Byttet over til Zendium for mange år siden, og har blitt vesentlig mindre plaget etter jeg begynte å unngå kunstig søtningsmidler. Sukralose er ikke så ille, men hvis jeg f.eks drikker en Pepsi Max (som inneholder Asparatam og Asufultam-K) reagerer kroppen stort sett med å gi meg et sår i munnen. Det tok lang tid før jeg fant årsaken. Tror mange andre har denne allergien uten å være obs på det. Det skader jo uansett ikke å prøve, kunstige søtstoffer er jo ikke akkurat bra for deg uansett.

Anne skrev:

Når jeg får en afte, tar jeg bare en Q-tips og dabber litt munnskyllevann på og tar det på såret noen ganger dagen, så er det borte neste dag. Kanskje det svir litt, men det er ikke farlig. Funker kjempebra på meg, verdt å prøve.

Stud.med. skrev:

Til Hildegunn: Det er mye mer vanlig hos ikke røykere enn røykere. Man vet ikke helt hvorfor.

Martine skrev:

Hei. Er en jente på 16 år, og har slitt med med munnsår så lenge jeg kan huske. Får 1-2 ca annenhver måned, har jo ikke så mange som de andre som skriver her, men det er utrolig vondt når jeg spiser og snakker, har regulering i tillegg så da gjør det ekstra vondt når de skarpe metall kantene kommer borti. Jeg anbefaler litt voks på reguleringen for dere som har det. Pleier også å få noen bitte små blemmer på tunga, det er plagsomt, men gjør ikke så vondt. Jeg har prøvd flere kremer, aloclair gel og kenacort, munnskylle vann og flere alternative metoder, men ikke noe har funket hittil. Kremene sitter bare på i 15 min, så blir de borte. Masse tips her, og skal ned på apoteket å kjøpe vademecum og oralmedic for å se om det hjelper. Nå har jeg tenkt til å prøve litt nesespray på sårene for å se om det hjelper.

Hanne skrev:

Jeg er også plaget av dette, og det gjør utrolig vondt. Av og til får jeg mange om gangen som blir større og større, og det gjør vondt å spise og snakke. Jeg har også brukt vademecum, noe som tar vekk smertene for en stund. Har også prøvd å skylle med munnskylle vann osv.

Jeg har fått ulike midler fra ulike land, til å ta på disse sårene. Jeg har fått en slags krem som man smører på såret også skummer det og svir noe helt sykt, men så skal smerten lindre etterpå. Dette funker, men bare i minimal tid i etterkant.

Jeg tror det bare lindrer smertene slik at aftene skal gå vekk av seg selv, og ikke virker mot dem slik at de skal forsvinne. Det er skikkelig ubehagelig. Akkurat nå har jeg 4 store i munnen som jeg konstant er borti.

Jente23 skrev:

Jeg har vært plaget av munnskold/blemmer i mange år og det har bare blitt værre. Har prøvd det meste som er nevnt ovenfor pluss mange andre ting som ikke har funket, men jeg tror virkningene er veldig individuelt for hver person. Jeg flyttet fra Kristiansand til Hønefoss et år, og blemmene forsvant helt. Hver gang jeg kom hjem fikk jeg masse blemmer. I Hønefoss har de frisk luft og friskt fjellvann, noe jeg tror kan være mye av grunnen for min del. På sørlandet har vi klor i vannet og jeg har derfor kuttet helt ut å drikke vann fra springen, og kjøper i stedet vann på dunker som jeg drikker og pusser tennene med. Dette har gjort at blemmene er blitt redusert veldig, men får dem fortsatt. Har hørt rykter om at stoffet aspartam som finnes i de fleste tyggiser kan være en utløsende årsak for munnskold og skal derfor prøve å slutte med tyggis for en periode. Hvis man må ha tyggis kan kan må kjøpt en rensetygggis uten dette stoffet på apoteket, men dette koster jo litt. Ellers så er jo fuktigheten i luften på Sørlandet ganske stor, så jeg tror dette kan ha mye med at jeg fortsatt får det. Føler så med alle som er plaget med munnskold og håper det en gang i nær fremtid dukker opp noe som både lindrer og kurerer dette.

Anonum skrev:

Spør på apoteket etter en mild tannkrem, denne forbedrer ikke munnskolden som er der fra før, men vanlig tannkrem inneholder mer såpe ble jeg fortalt og irriterer huden for mange. En mild tannkrem vil ikke irritere huden og jeg får da ingen munnskold.

Aleksander skrev:

Bruker å ta vademecum på en q-tips og tørk såret med den. Det virker veldig bra.

Roger skrev:

Prøvde Oralmedc for første gsang i dag og det var helt sinnsykt effektivt. Hadde en mega after rett på innsiden av munnviken som etter min menning er et av de værste stedene. Smurte på og etter 30 sekunder var smerten helt borte. 100%. Har prøvd alle andre vidunderkurer, noe har gitt litt lindring, men ikke i nærheten av Oralmedic.

Skulle ønske det var noe som effektivt kunne forebygge after, men med dette preparatet er i hvert fall after ikke lenger forbundet med smerte.

Anonym skrev:

Oralmedic, kjøpt på apotek. Himmelsk. Smerte forsvant umiddelbart og såret ble borte i løpet av 1-2 dager. Har prøvd mye forskjellig, men dette var supert.

Jimmy skrev:

Jeg byttet til naturlig tannkrem, uten tilsetningsstoffer. (Kingfisher eller Neem for eksempel) Det hjalp.

Canker skrev:

Jeg har så lenge jeg kan huske hatt munnskold i perioder. De siste årene (etter jeg sluttet å røyke) har det vært spesielt ille. Har brukt LongoVital og det har hjulpet, men bare preventivt. Har ikke brukt LongoVital de siste måneder, og har nå fått munnskold igjen. Dette kan relateres direkte til stress.

Så for noen måneder siden på TV, at laser-behandling hos tannlege har en god effekt. Noe jeg har lyst å prøve. Noen som har erfaring med dette, og evt vet om tannleger som utfører disse behandlinger?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...