Munnskold eller after - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om munnskold eller after.

Vivian skrev:

Sønnen min på 11 år er veldig plaget av dette. Nå har han fått god hjelp av Longo Vital, samt Silica gel som blandes ut i juice eller annen drikke. Munnskold kan tyde på mangel på kisel, noe som gjør at slimhinnene er særlig utsatt. Det skal også finnes en grøt med kisel-denne har jeg ikke funnet, men det fins nok på spesialbutikker som Helios kanskje. Sikkert fin å gi til barn som er plaget.

Vero skrev:

Bare å trykke hardt, gjør vondt, men trykk hard på utsiden av munnen/kinnet der dere har den. Gjør man dette forsvinner den etter kanskje 1 dag, enkelt og greit råd, som funker for meg og mange jeg kjenner.

Kristoffer skrev:

Jeg har hatt mange plager, men jeg hater de stygge munnsårene.

K skrev:

Har slitt med munnskold i mange år, og fikk etterhvert tips om å bruke Longo Vital, og det funker. Jeg er ikke kvitt munnskolden, men den opptrer sjeldnere når jeg bruker det daglig og blemmene blir ikke så store. Nå har jeg vært dum nok til å la være å ta det en stund, beit meg i leppa og har to store blemmer. Begynte med det med en gang, og de blemmene blir ikke så store som de kunne bli før. For smerten hjelper det med litt vademecum.

Han skrev:

Jeg merker stor forskjell på tannkremer. Dersom jeg bruker den vanlige Colgaten, får jeg fort munnskold. Med Solidox går det mye bedre.

Bjørn skrev:

Det aller beste, og som faktisk virker er å slutte med tannkrem og all slags remedier. Puss tennene i rent lunkent vann så vil du gradvis bli bedere. Man kan evt. ta fluortabbeletter dersom man skulle ha behov for fluor.

Mirella skrev:

Jeg har vært plaget med after siden jeg var jentunge, og har prøvd mye for å bli kvitt det: munnskyllevann, reseptbelagt salve, vacemedum, longo vital, diverse tannkremer m.m og så langt har ingenting hjulpet. Synes snus hjalp godt en stund, men er ikke sikker på om det var snusen heller! Lindrende er i alle fall dentox eller hva det heter, som kan kjøpes på apoteket til spebarn som får tenner. Det virker bedøvende en stund, og hjelper på humøret også, da jeg har en tendens til å bli litt mutt og sur når afterene står på på sitt verste!

Malc skrev:

Jeg har after, nesten på samme måte som ebb123 skrev. Jeg har hatt mine siden jeg var baby og det er veldig plagsomt. Ingenting virker. Jeg har sånn at jeg tygger på dem, er jeg alene om det? Jeg får blemmer, men de klør, så jeg tygger på dem og klarer ikke stoppe. Dette er noe som igjen gjør at de blir ennå større og at det blir infeksjon i dem.

Sofus skrev:

Før i tiden kunne man få kjøpt noe på apoteket som het trøskesaft. Dette besto (iflg. Riksmålsordboken) av en oppløsning av glyserin og boraks, til bruk mot trøske som betegner en slimhinnelidelse fremkalt av soppen oidium albicans. Trøskesaft tror jeg ikke finnes lenger å få kjøpt. Jeg har derimot fått anbefalt tannpastaen Zendium i forebyggingsøyemed. Denne tannkremen er visstnok den eneste på markedet som ikke inneholder såpe. Jeg tror den virker på meg iallfall.

Bella skrev:

Hei, er en dame på 50år, har hatt munnskåll siden jeg var barn, veldig plaget under oppveksten, kunne ikke spise appelsiner, tomater eller sure godterier, men tror også at det kan ha med imunforsvaret, flere i min familie er plaget, liten trøst er at det vil forsvinne når dere blir eldre, det er vår erfaring.

Ebb123 skrev:

Mine utbrudd er frekvente. Får kanskje 10-12 i året. Jeg er seksten år gammel gutt og har hatt plagene siden jeg var 11. med tanke på bildet som vises her, er mine sår ca 3-4 ganger større. der gjør vondt når jeg jogger, spiser, kysser og snakker. Blir helt utmattet. i det siste har jeg prøvd en medisin, og smerten er borte en god stund. Det anbefales. munnskold/after er forresten ikke smittsomt.

Dentinox skrev:

I forbindelse med et relativt agressivt angrep med munnskold for et par år tilbake forsøkte jeg i ren desperasjon Dentinox (som man smører på tannkjøttet til barn når de får tenner) - det var en fantastisk oppdagelse! Det bedøver tannkjøttet og fungerer derfor veldig godt rett før man skal spise og pusse tennene, som i og for seg er det jeg synes er mest plagsomt når man har slike sår. Fås kjøpt på apotek, til barn.

Lene skrev:

Bruk Aloclair gel eller Aloclair spray. Virker lindrende ved at det legges en hinne over såret som et plaster. Reseptfritt på appotek

Kristian skrev:

Jeg har munnskold , bruker longo vital men det hjelper ikke.

JH skrev:

Jeg får dette i halsen, der mandlene en gang var. Det er store hvite slike som legger seg akkurat der man svelger. Det er vondt!

Sverre skrev:

LONGO VITAL, rett skal være rett. Har slitt med dette i mange år, men etter at jeg begynte å bruke dette regelmessig har jeg ikke hatt et eneste ett. Kjøp Longo Vital i butikk, der er de mye billigere enn på helsekost.

Anonym skrev:

Vademecum er det eneste som fungerer for meg. Den får ikke sårene til å forsvinne, men lindrer smertene godt.

Usj skrev:

Ja, jeg har slike munnsår jeg også, helt grusomt. Var hos en munnspesialist for noen år siden, da fikk jeg beskjed om å holde meg unna alt som er surt, sjokkolade og tomater. Ga ingen forbedring, men bytte av tannpasta hjalp delvis. Har hørt at B-vitamin kur også kan hjelpe.

Anonym_ skrev:

Jeg er svært plaget og jeg har prøvd det meste og spurt leger og tannleger om råd, men ingenting hjelper meg. Jeg får ikke til å spise eller sove og samme hva jeg prøver å få i meg , gjør det vondt.

Kirsti skrev:

Jeg har vært utrolig plaget av det hele livet, og har i perioder fått forskjellige remedier bare for å kunne få spise og sove skikkelig om natten. Jeg har virkelig prøvd alt jeg har kommet over de siste 20 årene, men ingen ting har virket. I dag fikk jeg derimot et en flaske nellikolje, og det funker så utrolig bra. Den tar jo ikke blemmene bort eller noe, men det er såpass bedøvende at det i hvert fall ikke gjør så vondt. For hver gang jeg har smurt det på har det holdt i 4-5 timer, og i motsetning til de jeg har fått på av legen som kun har holdt 20-30 minutter er dette en utrolig forbering. Jeg kan virkelig ikke anbefale det nok. Det er absolutt verdt et forsøk.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...