Munnskold eller after - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om munnskold eller after.

FRE skrev:

Til alle som plages av munnskold, prøv Hextril. Det er et munnskyllemiddel og fås på apotek. Hele munnen blir nummen, inkludert eventuelle munskold. Du merker ikke lenger smerter i munnen, selv ikke under spising. Skyll maks 2-3 ganger om dagen (ellers blir en helt snodig og følelsesløs i kjeften). Munskold forvinner fort. Når de er borde anbefales det å stoppe behandlingen. Du skal uansett ikke holde på mer enn i 14 dager. Tunga bør ikke utsettes for stoffet i alt for stor grad (svie). (Pensle på stoffet med vattpinne om munnskold på tunga.) En ulempe er at smaksløker ikke helt er seg selv etterpå så skyllingen bør foretas etter matinntak.

Aftemann skrev:

Oral medic er et nytt produkt som selges på apoteket. Svinedyrt i lengden, og gjør sykt vondt å påføre, men det er det absolutt verdt. Det reddet sommerferien.

MH skrev:

Har erfart at peanøtter ikke er bra. Får after av det. Jeg kjøpte GUM Gengigel på apoteket. Det finnes også som munnskyll. Det virker tilfredstillende. Nå får jeg spist og pusset tennene uten altfor mye smerter i hvertfall. Skal jamen forsøke å bytte tannkrem.

Jan Rudolf skrev:

Behandling av recidiverende after handler kun om smertelindring. Men uansett behandling etter utbrudd er min mangeåring erfaring at hele forløpet tar ca 10 dager, med eller uten smertelindrende preparater. Forebyggende er tannpasta uten såpemiddel. F.eks. Zendium. Denne tannpastaen bryter ikke ned obverflateslimet i munnen, og dermed bryter ikke after ut i samme frekvens som tidligere. Jeg hadde mangeårige problemer med after. Etter bytte til Zendium, opptrer sårene kun sporadisk og svært sjelden.

Karidari skrev:

Jeg har hatt after/munnskold i mange år nå, men det har vært verst i de to siste. Jeg får nesten alltid nederst og øverst i kinnene, mest ved framtennene, men har også hatt på tungen og i svelget. De blir ca like store som en negl, og det blir byller. Jeg ar hatt opp til 5 samtidig. Det er utrolig vondt når jeg har det, og det ødelegger humør og apetitt. Det er vondt bare jeg beveger munnen det minste. Jeg bruker zendium daglig, og jeg har prøvd mange kjerringråd, men de funker aldri. Jod, vademecum, listerine, salt, tannkrem, ingenting virker. Ender opp med at de ikke gror før 14 dager. Tenker kanskje jeg må dra på apoteket og kjøpe oral medic i morgen og se om det virker.

Millie skrev:

Corsodyl har i alle år funket utrolig bra for meg, i hvertfall. Det var min mormor som tvang det i meg da jeg var liten. Bare skyll godt og jevnlig, så blir det bra! :)

Casey skrev:

Jeg har vært plaget av munnskold siden jeg var liten. Jeg pleier å få 3-6 stk. på en gang og det er veldig vondt. Jeg var innom her i går (pga. 5 munnskold) og leste alle kommentarene. Noen hadde skrevet Oralmedic funker og det kjøpte jeg i går og brukte den. Etter noen sekunder er smerten borte, helt borte. Det anbefales.

Anonym3 skrev:

Jeg får som regel bare 1-2 om gangen, men det er like ille. Får det i kinnene, ved fortennene nede eller på den tråden under tunga - det er helt forferdelig. Har skiftet tannkrem til Zendium, men får munnskold likevel. Bruker medisin til å dempe smertene, men det funker bare de første minuttene, så er det påan igjen. Et tips er kanskje isbit, det funka litt og iset ned området.

Jenni skrev:

Jeg har brukt alle slags tips og råd som står her. Men det hjelper ikke, bruker Zendium daglig og skyller munnen daglig også, og jeg blir aldri kvitt det. Har hatt det i kanskje 8-10 år nå. og det er kjempe irriterende. Kanskje det kommer flere tips? Jeg har prøvd alle tipsene her og ingenting funker så langt og blemmene svir noe sinnsykt og er ikke til å holde ut. Jeg får ikke i meg mat hver gang jeg har munnskold så det går raskt utover vekten min. jeg mister 2-4 kg hver gang jeg har munnskold fordi jeg ikke klarer å få i meg noe. Jeg håper virkelig jeg får noe som lindrer munnskoldene mine.

Heidi skrev:

Jeg bruker Myrrhatinktur som man får kjøpt på apoteket. Det svir fryktelig idet man tar det på, men det lindrer veldig.

SPL skrev:

Hibitane er det gamle navnet på Corsodyl munnskyllevann som er å få tak i på apoteket. Man kan skylle munnen eller bruke bare en q -tip.

Lene skrev:

Jeg har slitt med after konstant i 2 år. Blemmene ble borte etter ca. 1-2 uker etter at jeg begynte å spise basisk mat. Det er verdt et forsøk for dere som sliter.

Mu skrev:

Corsodyl munnvann lindrer smertene ihvertfall :)

RSV skrev:

Oral medic, koster ca 100 kr og skal påføres aftene. Svir som inn i svarte, men legger en hinne utenpå blemma som blir der til den har grodd. Det eneste som har gitt lindring så langt.

Renny123 skrev:

Hei. Jeg har hatt problemer med munnskold lenge, å jeg bruker longo vital fast. Dette hjelper meg veldig. Men jeg har også hørt at jod 2% liniment skal være veldig effektiv å gurgle i munnen. Stemmer dette?

Siri Piri skrev:

Har slitt mye med munnskold i oppvektsten. Jeg googlet litt en kveld jeg virkelig hadde fått nok av det og da fikk jeg et tips om Longovital og tannkremen Zendium. Det funket eksemplarisk. Bruker Zendium hver gang jeg pusser tennene, samt tre Longovitalpiller hver dag. Har bare hatt munnskold et par ganger etter dette og det er vel to, snart tre år siden jeg begynte med dette. Jeg bruker ikke lenger Longovital regelmessig, bare nå og da. For å kompensere med dette bruker jeg Listerine munnskyllevann. :) Det finnes håp, i alle fall! :D

Mads skrev:

Hei, jeg har hissige munnskåll/after fra tid til annen. Mine munnskåll kommer hvis jeg spiser mat eller inntar drikke med mye E-stoffer i. Spesielt godteri, og farget brus. Cola kan jeg drikke, men Fanta er det verste jeg kan drikke. Spiser kun sjokolade og potetgull hvis jeg skal ha snacks, holder meg langt unna alt annet. Les på på forpakningen før du spiser det. Bruk munnskyllevann, spis mye is hvis du har problemer å spise grunnet sår, og hvis sår på tungen.

Cathrine skrev:

Hvor får man kjøpt nellikolje?

Malin skrev:

Jeg er svært plaget med after/munnskold i munnen, og har opptil flere hver gang, til og med på tungen. Jeg har prøvd så å si alt som går an uten at det virket. Moren min kjøpte med seg Oralmedic da hun var på sykehus slik at jeg kunne prøve det, og gjett om det virket. Og så enkelt som det var. Da jeg påførte stoffet svei det kun med en gang jeg traff såret. Jeg smurte på i ca 5 sekunder, og deretter la det seg en hinne over. 5 min etterpå var smerten borte. Og nå, to dager etterpå er såret så å si borte, og det etter å kun ha hatt såret et par dager før behandling. Normal healingstid for sårene er jo mellom 7-14 dager. Gjett om jeg skal ha det i huset framover.

Turid skrev:

Ingen har nevnt Aloe Vera. Kjøp en aloe vera kaktus og knekk av blader når du trenger lindring. Det er lett å klemme ut den gele-aktige væsken og smøre på sårene. Det gjør det mulig å sovne selv om hele innsiden av kinnet er full av sår.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...