Munnskold eller after - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om munnskold eller after.

Cato skrev 30. mai:

Er snart 65 og får kraftig oppblomstring av after hver gang jeg slutter å røyke. Denne gang gikk det syv mnd. før jeg fikk utbruddet som nå pågår. Får prøve å holde ut å se hvor lenge det varer. Har tatt Longo Vital fast siden siste røykeslutt men nå har det sviktet meg.

Nicaaa skrev 07. mai:

Jeg har blitt plaget med dette lenge og har hatt det i halsen. Jeg ble veldig tynn og måtte på sykehuset.

Hildegunn skrev 07. mai:

Mannen min er plaget med disse "ådehålene" eller såra i munnen. Han får det bare når han slutter å røyke. Er ikke det ganske rart? Har snakket med lege og tannlege om problemet. Han holder ut noen mnd. og når han starter å røyke igjen forsvinner de etter etpar dager. Er det andre som har vært borti dette?

Mums skrev 30. april:

Fant en gammel kjerringrådbok i hyllen hjemme hvor det sto at å legge en liten bit brunost over skolden skulle hjelpe. Dette har fungert for meg hver eneste gang jeg har blitt plaget av munnskold i ettertid, og såret slutter å gjøre vondt i løpet av kort tid. Det tar heller ikke mange dagene før hele såret er helt borte. Men det skal også sies at dette ikke er et triks for de sarte sjeler. Det svir nemlig noe helt sinnsykt de første sekundene du har brunost i såret. Men til gjengjeld blir man fort kvitt plagene. Vet ikke hvordan dette fungerer hvis man er veldig ofte hjemsøkt av skold, men håper dette kan hjelpe flere litt mer. For meg er det et vidundermiddel.

Kari skrev 14. april:

Jeg får munnskold hver tredje uke og det verker i 14 dager før det gir seg. Jeg har prøvd alt i hele verden uten at det har hjulpet, men en dag kom jeg på noe fra barndommen. Kamferdråper. Ta en ørestikker med vatt på og dypp den i kamfer og stryk det på en gang om morgen, med en gang du merker det. Da er det vekk etter 2-3 dager. Men det hjelper uansett. Min erfaring er at alder har ingen ting å si.

Kaarereidar skrev 14. april:

Jeg var veldig plaget av dette, men så byttet jeg til Zendium tannkrem og sluttet samtidig å spise epler. Har ikke hatt det siden. Utrolig deilig!

Tannpleierstudent skrev 10. mars:

Hei. Jeg er tannpleierstudent og vet at enkelte kan være plaget med sårhet pga. after. Anbefaler å bytte til en tannkrem som ikke inneholder såpestoffet natriumlaurylsulfat, som for eksempel Zendium tannkrem. Denne tannkremen vil forkorte afteperioden samt redusere symptomene noe. Sårene vil gro i løpet av 1-2 uker uten arrdannelse, men kan komme tilbake senre igjen. Kan også få kjøpt noe som kalles Aftamed på apoteket. Håper dette hjelper.

Even skrev 10. mars:

Oralmedic er meget effektiv. Koster i overkant av 50 kr per behandling, men er nok til å behandle 5-6 sår, om man skulle ha fler samtidig. Gjør veldig vondt å påføre, men etter noen sekunder opphører smerten helt. Det dannes en hvit/gul beskyttende hinne over såret, og i løpet av en uke er sårene helet. Oralmedic er det eneste som har hjulpet meg så effektiv. Det finnes reseptfritt på apoteket.

Mammy skrev 01. mars:

Ingen vet hvorfor en får after, men min teori er at ved dårlig immunforsvar så dukker de opp. Prøv akupunktur, legg om kosten til et sunnere kosthold, hold dere unna sukker og få i dere vennligsinnede bakterier som bidrar til at immunforsvaret bedres veldig.

Immunforsvaret sitter mye i tarmene, pga at mye kommer dit med maten, men om en tar vennligsinnede bakterier så får en en normal bakterieflora i tarmen, og immunforsvaret kan ta seg av f.eks after.

Panna skrev 03. februar:

Aftamed er et reseptfritt legemiddel som finnes i ulike former, som er laget akkurat for dette. Det fungerer veldig bra på min 5-åring. Jeg husker at min mor brukte Hydrogenperoksid på en bomullspinne og sved vekk såret. Det gjorde ikke vondt og fungerte det også.

Iselin skrev 28. januar:

Jeg har prøvt alt, men dentinox og emla krem og kanskje xylocain er de sterkeste bedøvelses midlene som er effektive mot smertene helt, for en liten periode slik at man får spise i hvertfall.

Rune skrev 15. januar:

Jeg var tidligere plaget med munnskold, men er blitt kvitt det etter at jeg begynte å tygge hvitløk.

Jeg tygger 1 fedd hvitløk 1 gang i uken i ca. 1-2 minutter for deretter å spytte den ut.

På slutten, før jeg spytter ut den tygde hvitløksfedden, svir det noe aldeles forferdelig inne i munnen. Kanskje det er dette som forhindrer munnskolden å komme tilbake?

Anne skrev 22. desember:

Jeg vet om en kur som fungerer og det er humopatmedisinen natrium muriaticum D-30. Det får du kjøpt på apoteket reseptfritt. Ta 3 tabletter 4-5 ganger pr. dag i 2-3 dager. Ta deretter 3 tabletter 2 ganger pr. dag i 14 dager. Jeg var desperat etter å få noe som kunne få vekk munnskolden som plaget meg helt utrolig, og søstra til svigerinna mi er humopat og hun sa at jeg skulle ta dette. Munnskoldet forsvant med en gang og har nå vært borte i snart ett år. Det er utrolig.

Sophi skrev 12. desember:

Jeg har prøvd alle de tipsene som kommer fram her uten hell. Får fortsatt de der dumme sårene hele tiden. Bryter selvsagt fram når jeg er forkjøla og sånn, men da har man jo nedsatt imunforsvar så da venter jeg bare på de og tar mine forhåndsregler og alltid har med meg Listerine/Vademecum i veska så jeg kan smøre på/skylle munnen med dette ved den første lille antydning til sår.

Får også sår når jeg reiser i forbindelse med endring av luftfuktighet og sånn. Zendium funka super bra før, før jeg fjerna halsmandlene. Etter at jeg tok bort de, er det så og si ingenting som funker lengre. Det eneste som går er å skylle munnen med sterke skyllemiddler så man bedøver sårene ei lita stund. så man klarer å spise litt/sovne på kvelden.

Mine utrbudd er store og hyppige. Fikk ett sår nå på torsdag, var som ei knappnål (hadde jo selvsagt ikke med meg noe skyllemiddel på jobb, men det blir å sette det i skapet mitt på jobb altså). I dag lørdag, er såret så stort som en femtiøring. Og jeg holder på å få ett sår nr 2 like ved. Det er noe mindre. Og sår nr 3 holder jeg på å få på tunga.

Aloclair gel er mitt beste hjelpemiddel i kvitsårperioder. Da tar jeg på det før hvert måltid. Eller det der xylocal (eller hvordan det når staves) for å dempe smertene.

Fikk ei salve av legen ved ett spesielt sterkt utbrudd engang, og den hjalp kjempe bra. Men den vil ikke legen skrive ut til meg uten store utbrudd.

Men mitt verste problem med kvitsårene er egentlig ikke smertene og søvnproblemene (det løser man jo ved å skylle munnen med sterkt skyllemiddel og smøre på ei bedøvende salve før mat og før man skal sove), men at jeg får migrene og feber av de. Noen andre som får slike plager i forbindelse med kvitsår?

Turbo skrev 05. desember:

Er en mann i voksen alder og har noen blemmer i munnen. De gjør vondt og ikke vondt. Jeg var hos tannlegen og han sa at jeg hadde fått after. Jeg lurte på hva dette var, så det var naturlig og Google på dette. Løsningen på denne blemmeverdenen mente tannlegen jeg bruker var: Hydrogenperoksid NAF 3%. Så får jeg se om dette hjelper.

Trondfo skrev 18. november:

Mange tips her, og veldig mange av de er utprøvd. Jeg har konstatert at jeg får munnskold av ulike matvarer som paprika, ananas, appelsin, etc. Jeg vet også at jeg får det når jeg er forkjølet eller ved stress. Jeg har brukt Zendium og Longo Vital i flere år og skyller med Corsodyl hver gang jeg får det. Har også prøvd homeopat, som konkluderte med at jeg også bør holde meg unna melk og poteter. Det virker som at uansett hvor mange forhåndsregler man tar, så dukker de opp igjen.

Jeg har lært meg å leve med at de kommer og går, og forsøker å dempe de så godt jeg kan. Det største problemet mitt nå er at de skaper en voldsom hodepine, særlig de som oppstår bak i ganen. Dette lar seg sjelden dempe av de forskjellige skylle/pensle midlene som er anbefalt her (jeg har prøvd flere av dem). Fordi jeg får flere munnskold av Paracet tar jeg istedet Ibux, men å ta det over lenger tid er ikke bra. Det har jeg smertelig fått erfare nå. Har hatt sammenhengde munnskold i 3 uker nå, og har tatt Ibux i sikkert 2 av de for å fungere i hverdagen og på jobb. Det resulterte i at kroppen ikke orket mer i går, og jeg ble skikkelig dårlig. Sluttet umiddelbart med Ibuxen, og formen er noe bedre i dag, men hodepinen er desto verre.

Er det noen som har erfaringer i forhold til dette? Tidligere hadde jeg bare vondt i munnen, og kunne til en viss grad håndtere det med salver og skylling, men nå får jeg en hodepine som er helt uholdbar, og som gjør f.eks. at jeg ikke klarer å konsentrere meg om jobben min. Hvordan blir man kvitt denne uten å pøse inn med smertestillende?

Jensen skrev 06. november:

Folk gjentar seg en bøtte ganger her med de samme rådene. Skal det styrke at de faktisk funker? Virker ikke som det gjør det.

Ja dette er helt klart et fagområde som ikke legene har nok kunnskap om. Men som 90% av legevirksomheten så er de mest opptatt av å finne en måte å lindre i steden for å reparere. Er en plante syk så hjelper det ikke å holde på dulle med bladene, da må man ned i roten.

Jeg er bombesikker på at majoriteten av dere som sliter med munnskold gjør det pga av mageproblemer. Leger prater aldri om magen, da de stort sett ikke har kompetanse på det.

Hver gang jeg får munnskold så er det fordi: jeg er syk (nedsatt matlyst), trykker i meg for mye juice/syrer og når jeg stresser og ikke får i meg nok og riktge næringstoffer. Resultatet er nedsatt imunnforsvar og en reaksjon i form av munnskold.

Det er en kjennsgjerning av ulike blodtyper medfører en betennelse og forgiftning i kroppen ved ulike matvarer. Jepp, dette er foreløpig ikke nok utbredt, men det er ikke mange årene siden da alle leger mente naturmedisin var kvakksalveri og antioksidanter var oppskrytt. Så mitt råd er:

Vet dette er et helt nytt tankesett for de fleste av dere, men HALLO noen av dere har slitet med dette i 20 år (føler virkelig med dere!!). Er det ikke på tide å prøve noe nytt?

Ps. dette er helt klart svaret :) DU BLIR HVA DU SPISER, og magens forhold slår direkte ut på immunforsvaret og kroppen generelt. Munnskold er et resultat/ettereffekt.

Marius skrev 06. november:

Til dere som er mye plaget av munnsår. I fleste tilfeller er det tannkremen dere bruker som forårsaker sårene. Colgate, Aquafresh og spesiellt Solidox inneholder et stoff som gjør at tannkremen skal skumme mer og dette stoffet er meget irriterende på slimhinnene. Og når man først har fått et munnsår tar det ofte lang lang tid før man blir kvitt de igjen pga dette.

Min annbefaling er å prøve Zendium tannkremen. Den inneholder ikke dette stoffet og mine plager forsvant umiddelbart etter jeg begynnte å bruke den.

Hmmm skrev 25. oktober:

Må bare si at Oralmedic hjelper. Smerten blir helt borte. Det er dyrt og smertefult å påføre, men det hjelper.

Roger skrev 22. oktober:

Jeg har hatt dette hele livet, mange og vonde sår. Jeg har hatt hell med B12 vitaminer. Fikk et kjerringråd som sa jeg kunne bruke Bio-Folin som selges på helsekost butikker. Det styrket mitt tannkjøtt, så sårene ble færre og mindre vonde.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...