Munnskold eller after - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om munnskold eller after.

Jooda skrev:

Oral Medic er det eneste som har hjulpet meg. Gjør sykt vondt med en gang du tar det på, men den lager en hinne som gjør at du ikke kjenner såret etterpå. Nydelig!

R. N. skrev:

Jeg bruker Dentinox NAF. det er sånn til å smøre på gommene til barna når de får tenner, er veldig effektift mot lindring. Det fås på apoteket.

Kaoshao skrev:

Jeg er plaget med dette, men plagene har blitt mindre etter at jeg byttet til Zendium tannkrem. I tillegg, tusen takk du som sa at q-tips og kamferdråper funker. Det hjelper faktisk!

PK skrev:

Hei, var veldig plaget for endel år tilbake. Munnskoldene var både mange og store (overflater). Det kan se ut som immunforsvaret må bære noe av ansvaret siden de gikk dramatisk tilbake da jeg startet med allergimedisin. I tillegg har jeg byttet til Zendium tannkrem, som er mye snillere med miljøet i munnnen.

Morten skrev:

Hell masse salt i ett glass med vann, ha det i munnen et par minutter. Det lindrer veldig.

Janice skrev:

Oralmedic er det eneste som har fungert. Men nå skal jeg prøve forebyggende med å bytte tannkrem og begynne med LongoVital. Er sukkeravhengig, så jeg skal gå inn for å slutte med det også.

Cato skrev:

Er snart 65 og får kraftig oppblomstring av after hver gang jeg slutter å røyke. Denne gang gikk det syv mnd. før jeg fikk utbruddet som nå pågår. Får prøve å holde ut å se hvor lenge det varer. Har tatt Longo Vital fast siden siste røykeslutt men nå har det sviktet meg.

Nicaaa skrev:

Jeg har blitt plaget med dette lenge og har hatt det i halsen. Jeg ble veldig tynn og måtte på sykehuset.

Hildegunn skrev:

Mannen min er plaget med disse "ådehålene" eller såra i munnen. Han får det bare når han slutter å røyke. Er ikke det ganske rart? Har snakket med lege og tannlege om problemet. Han holder ut noen mnd. og når han starter å røyke igjen forsvinner de etter etpar dager. Er det andre som har vært borti dette?

Mums skrev:

Fant en gammel kjerringrådbok i hyllen hjemme hvor det sto at å legge en liten bit brunost over skolden skulle hjelpe. Dette har fungert for meg hver eneste gang jeg har blitt plaget av munnskold i ettertid, og såret slutter å gjøre vondt i løpet av kort tid. Det tar heller ikke mange dagene før hele såret er helt borte. Men det skal også sies at dette ikke er et triks for de sarte sjeler. Det svir nemlig noe helt sinnsykt de første sekundene du har brunost i såret. Men til gjengjeld blir man fort kvitt plagene. Vet ikke hvordan dette fungerer hvis man er veldig ofte hjemsøkt av skold, men håper dette kan hjelpe flere litt mer. For meg er det et vidundermiddel.

Kari skrev:

Jeg får munnskold hver tredje uke og det verker i 14 dager før det gir seg. Jeg har prøvd alt i hele verden uten at det har hjulpet, men en dag kom jeg på noe fra barndommen. Kamferdråper. Ta en ørestikker med vatt på og dypp den i kamfer og stryk det på en gang om morgen, med en gang du merker det. Da er det vekk etter 2-3 dager. Men det hjelper uansett. Min erfaring er at alder har ingen ting å si.

Kaarereidar skrev:

Jeg var veldig plaget av dette, men så byttet jeg til Zendium tannkrem og sluttet samtidig å spise epler. Har ikke hatt det siden. Utrolig deilig!

Tannpleierstudent skrev:

Hei. Jeg er tannpleierstudent og vet at enkelte kan være plaget med sårhet pga. after. Anbefaler å bytte til en tannkrem som ikke inneholder såpestoffet natriumlaurylsulfat, som for eksempel Zendium tannkrem. Denne tannkremen vil forkorte afteperioden samt redusere symptomene noe. Sårene vil gro i løpet av 1-2 uker uten arrdannelse, men kan komme tilbake senre igjen. Kan også få kjøpt noe som kalles Aftamed på apoteket. Håper dette hjelper.

Even skrev:

Oralmedic er meget effektiv. Koster i overkant av 50 kr per behandling, men er nok til å behandle 5-6 sår, om man skulle ha fler samtidig. Gjør veldig vondt å påføre, men etter noen sekunder opphører smerten helt. Det dannes en hvit/gul beskyttende hinne over såret, og i løpet av en uke er sårene helet. Oralmedic er det eneste som har hjulpet meg så effektiv. Det finnes reseptfritt på apoteket.

Mammy skrev:

Ingen vet hvorfor en får after, men min teori er at ved dårlig immunforsvar så dukker de opp. Prøv akupunktur, legg om kosten til et sunnere kosthold, hold dere unna sukker og få i dere vennligsinnede bakterier som bidrar til at immunforsvaret bedres veldig.

Immunforsvaret sitter mye i tarmene, pga at mye kommer dit med maten, men om en tar vennligsinnede bakterier så får en en normal bakterieflora i tarmen, og immunforsvaret kan ta seg av f.eks after.

Panna skrev:

Aftamed er et reseptfritt legemiddel som finnes i ulike former, som er laget akkurat for dette. Det fungerer veldig bra på min 5-åring. Jeg husker at min mor brukte Hydrogenperoksid på en bomullspinne og sved vekk såret. Det gjorde ikke vondt og fungerte det også.

Iselin skrev:

Jeg har prøvt alt, men dentinox og emla krem og kanskje xylocain er de sterkeste bedøvelses midlene som er effektive mot smertene helt, for en liten periode slik at man får spise i hvertfall.

Rune skrev:

Jeg var tidligere plaget med munnskold, men er blitt kvitt det etter at jeg begynte å tygge hvitløk.

Jeg tygger 1 fedd hvitløk 1 gang i uken i ca. 1-2 minutter for deretter å spytte den ut.

På slutten, før jeg spytter ut den tygde hvitløksfedden, svir det noe aldeles forferdelig inne i munnen. Kanskje det er dette som forhindrer munnskolden å komme tilbake?

Anne skrev:

Jeg vet om en kur som fungerer og det er humopatmedisinen natrium muriaticum D-30. Det får du kjøpt på apoteket reseptfritt. Ta 3 tabletter 4-5 ganger pr. dag i 2-3 dager. Ta deretter 3 tabletter 2 ganger pr. dag i 14 dager. Jeg var desperat etter å få noe som kunne få vekk munnskolden som plaget meg helt utrolig, og søstra til svigerinna mi er humopat og hun sa at jeg skulle ta dette. Munnskoldet forsvant med en gang og har nå vært borte i snart ett år. Det er utrolig.

Sophi skrev:

Jeg har prøvd alle de tipsene som kommer fram her uten hell. Får fortsatt de der dumme sårene hele tiden. Bryter selvsagt fram når jeg er forkjøla og sånn, men da har man jo nedsatt imunforsvar så da venter jeg bare på de og tar mine forhåndsregler og alltid har med meg Listerine/Vademecum i veska så jeg kan smøre på/skylle munnen med dette ved den første lille antydning til sår.

Får også sår når jeg reiser i forbindelse med endring av luftfuktighet og sånn. Zendium funka super bra før, før jeg fjerna halsmandlene. Etter at jeg tok bort de, er det så og si ingenting som funker lengre. Det eneste som går er å skylle munnen med sterke skyllemiddler så man bedøver sårene ei lita stund. så man klarer å spise litt/sovne på kvelden.

Mine utrbudd er store og hyppige. Fikk ett sår nå på torsdag, var som ei knappnål (hadde jo selvsagt ikke med meg noe skyllemiddel på jobb, men det blir å sette det i skapet mitt på jobb altså). I dag lørdag, er såret så stort som en femtiøring. Og jeg holder på å få ett sår nr 2 like ved. Det er noe mindre. Og sår nr 3 holder jeg på å få på tunga.

Aloclair gel er mitt beste hjelpemiddel i kvitsårperioder. Da tar jeg på det før hvert måltid. Eller det der xylocal (eller hvordan det når staves) for å dempe smertene.

Fikk ei salve av legen ved ett spesielt sterkt utbrudd engang, og den hjalp kjempe bra. Men den vil ikke legen skrive ut til meg uten store utbrudd.

Men mitt verste problem med kvitsårene er egentlig ikke smertene og søvnproblemene (det løser man jo ved å skylle munnen med sterkt skyllemiddel og smøre på ei bedøvende salve før mat og før man skal sove), men at jeg får migrene og feber av de. Noen andre som får slike plager i forbindelse med kvitsår?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...