Munnskold eller after - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om munnskold eller after.

Jente23 skrev:

Jeg har vært plaget av munnskold/blemmer i mange år og det har bare blitt værre. Har prøvd det meste som er nevnt ovenfor pluss mange andre ting som ikke har funket, men jeg tror virkningene er veldig individuelt for hver person. Jeg flyttet fra Kristiansand til Hønefoss et år, og blemmene forsvant helt. Hver gang jeg kom hjem fikk jeg masse blemmer. I Hønefoss har de frisk luft og friskt fjellvann, noe jeg tror kan være mye av grunnen for min del. På sørlandet har vi klor i vannet og jeg har derfor kuttet helt ut å drikke vann fra springen, og kjøper i stedet vann på dunker som jeg drikker og pusser tennene med. Dette har gjort at blemmene er blitt redusert veldig, men får dem fortsatt. Har hørt rykter om at stoffet aspartam som finnes i de fleste tyggiser kan være en utløsende årsak for munnskold og skal derfor prøve å slutte med tyggis for en periode. Hvis man må ha tyggis kan kan må kjøpt en rensetygggis uten dette stoffet på apoteket, men dette koster jo litt. Ellers så er jo fuktigheten i luften på Sørlandet ganske stor, så jeg tror dette kan ha mye med at jeg fortsatt får det. Føler så med alle som er plaget med munnskold og håper det en gang i nær fremtid dukker opp noe som både lindrer og kurerer dette.

Anonum skrev:

Spør på apoteket etter en mild tannkrem, denne forbedrer ikke munnskolden som er der fra før, men vanlig tannkrem inneholder mer såpe ble jeg fortalt og irriterer huden for mange. En mild tannkrem vil ikke irritere huden og jeg får da ingen munnskold.

Aleksander skrev:

Bruker å ta vademecum på en q-tips og tørk såret med den. Det virker veldig bra.

Roger skrev:

Prøvde Oralmedc for første gsang i dag og det var helt sinnsykt effektivt. Hadde en mega after rett på innsiden av munnviken som etter min menning er et av de værste stedene. Smurte på og etter 30 sekunder var smerten helt borte. 100%. Har prøvd alle andre vidunderkurer, noe har gitt litt lindring, men ikke i nærheten av Oralmedic.

Skulle ønske det var noe som effektivt kunne forebygge after, men med dette preparatet er i hvert fall after ikke lenger forbundet med smerte.

Anonym skrev:

Oralmedic, kjøpt på apotek. Himmelsk. Smerte forsvant umiddelbart og såret ble borte i løpet av 1-2 dager. Har prøvd mye forskjellig, men dette var supert.

Jimmy skrev:

Jeg byttet til naturlig tannkrem, uten tilsetningsstoffer. (Kingfisher eller Neem for eksempel) Det hjalp.

Canker skrev:

Jeg har så lenge jeg kan huske hatt munnskold i perioder. De siste årene (etter jeg sluttet å røyke) har det vært spesielt ille. Har brukt LongoVital og det har hjulpet, men bare preventivt. Har ikke brukt LongoVital de siste måneder, og har nå fått munnskold igjen. Dette kan relateres direkte til stress.

Så for noen måneder siden på TV, at laser-behandling hos tannlege har en god effekt. Noe jeg har lyst å prøve. Noen som har erfaring med dette, og evt vet om tannleger som utfører disse behandlinger?

Jooda skrev:

Oral Medic er det eneste som har hjulpet meg. Gjør sykt vondt med en gang du tar det på, men den lager en hinne som gjør at du ikke kjenner såret etterpå. Nydelig!

R. N. skrev:

Jeg bruker Dentinox NAF. det er sånn til å smøre på gommene til barna når de får tenner, er veldig effektift mot lindring. Det fås på apoteket.

Kaoshao skrev:

Jeg er plaget med dette, men plagene har blitt mindre etter at jeg byttet til Zendium tannkrem. I tillegg, tusen takk du som sa at q-tips og kamferdråper funker. Det hjelper faktisk!

PK skrev:

Hei, var veldig plaget for endel år tilbake. Munnskoldene var både mange og store (overflater). Det kan se ut som immunforsvaret må bære noe av ansvaret siden de gikk dramatisk tilbake da jeg startet med allergimedisin. I tillegg har jeg byttet til Zendium tannkrem, som er mye snillere med miljøet i munnnen.

Morten skrev:

Hell masse salt i ett glass med vann, ha det i munnen et par minutter. Det lindrer veldig.

Janice skrev:

Oralmedic er det eneste som har fungert. Men nå skal jeg prøve forebyggende med å bytte tannkrem og begynne med LongoVital. Er sukkeravhengig, så jeg skal gå inn for å slutte med det også.

Cato skrev:

Er snart 65 og får kraftig oppblomstring av after hver gang jeg slutter å røyke. Denne gang gikk det syv mnd. før jeg fikk utbruddet som nå pågår. Får prøve å holde ut å se hvor lenge det varer. Har tatt Longo Vital fast siden siste røykeslutt men nå har det sviktet meg.

Nicaaa skrev:

Jeg har blitt plaget med dette lenge og har hatt det i halsen. Jeg ble veldig tynn og måtte på sykehuset.

Hildegunn skrev:

Mannen min er plaget med disse "ådehålene" eller såra i munnen. Han får det bare når han slutter å røyke. Er ikke det ganske rart? Har snakket med lege og tannlege om problemet. Han holder ut noen mnd. og når han starter å røyke igjen forsvinner de etter etpar dager. Er det andre som har vært borti dette?

Mums skrev:

Fant en gammel kjerringrådbok i hyllen hjemme hvor det sto at å legge en liten bit brunost over skolden skulle hjelpe. Dette har fungert for meg hver eneste gang jeg har blitt plaget av munnskold i ettertid, og såret slutter å gjøre vondt i løpet av kort tid. Det tar heller ikke mange dagene før hele såret er helt borte. Men det skal også sies at dette ikke er et triks for de sarte sjeler. Det svir nemlig noe helt sinnsykt de første sekundene du har brunost i såret. Men til gjengjeld blir man fort kvitt plagene. Vet ikke hvordan dette fungerer hvis man er veldig ofte hjemsøkt av skold, men håper dette kan hjelpe flere litt mer. For meg er det et vidundermiddel.

Kari skrev:

Jeg får munnskold hver tredje uke og det verker i 14 dager før det gir seg. Jeg har prøvd alt i hele verden uten at det har hjulpet, men en dag kom jeg på noe fra barndommen. Kamferdråper. Ta en ørestikker med vatt på og dypp den i kamfer og stryk det på en gang om morgen, med en gang du merker det. Da er det vekk etter 2-3 dager. Men det hjelper uansett. Min erfaring er at alder har ingen ting å si.

Kaarereidar skrev:

Jeg var veldig plaget av dette, men så byttet jeg til Zendium tannkrem og sluttet samtidig å spise epler. Har ikke hatt det siden. Utrolig deilig!

Tannpleierstudent skrev:

Hei. Jeg er tannpleierstudent og vet at enkelte kan være plaget med sårhet pga. after. Anbefaler å bytte til en tannkrem som ikke inneholder såpestoffet natriumlaurylsulfat, som for eksempel Zendium tannkrem. Denne tannkremen vil forkorte afteperioden samt redusere symptomene noe. Sårene vil gro i løpet av 1-2 uker uten arrdannelse, men kan komme tilbake senre igjen. Kan også få kjøpt noe som kalles Aftamed på apoteket. Håper dette hjelper.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...