Munnskold eller after - kjerringråd

Munnskold, eller after som de også kalles, er små røde sår på innsiden i munnen. En innsender forteller oss at hun har brukt nesespray på det. Det fungerte helt perfekt sier hun. Svien som fulgte med sårene ble lindret når hun brukte det.

Det skal visstnok være en virusinfeksjon som ofte er grunnen til after eller munnskold. I noen tilfeller skal visst også tannkrem være årsaken til plagen. Derfor kan det jo lønne seg å prøve en annen tannkrem enn den man bruker til vanlig.

Innsenderen sier at hun ble kvitt problemet innen kort tid. Det er jo ikke sikkert at dette er til hjelp for deg, men det kan kanskje være et forsøk verdt?

Afte
Afte : Foto : kjerringrad.com

Vidar skrev:

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette ofte river opp såret/sårene mer og gjør dem mer smertefulle. Er det noe som munnskold ofte ødelegger for meg, er det nytelsen av mat. Jeg anbefaler nesespray og Corosodyl ( Munnskyllevann med peppermyntesmak), da disse har bakteriedrepende effekt. Håper disse rådene vil hjelpe for noen.

Bakken skrev:

Jeg får disse sårene med jevne mellomrom. Hvite store stygge sår som svir ut av en annen dimmensjon, og varer 1-2 uker ish. Det jeg har funnet ut at virker, hverfall for meg, er å pirke såret til blods med en en rein finger. Det gjør litt vondt i det jeg pirker, men den smerten går fort over. Teorien min bak dette er at ved å pirke, tilfører jeg friskt blod som kan reparere såret og kvitte seg med virus. Uansett så virker dette for meg.

Balto skrev:

Prøv Dentastix, jeg vet ikke om det funker, men godt er det i hvert fall.

Wivian skrev:

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp meg, og min mor, var å kutte ut alt som hører til sitrusfamilien. Og et tips i Hjemmet for mange år siden. Et kosttilskudd som heter AvantGarden. Det fås på helsekost. Det er dyrt men jeg kan ikke være foruten det. Nå kan jeg faktisk ete en mandarin om dagen, hvis den ikke er sur. Jeg elsker mandarin til jul. I mange år kunne jeg ikke smake det. Det er verdt å prøve, men husk at det tar tid å bygge opp immunforsvaret. Det tok meg litt over en måned.

Nybegynner skrev:

Er det noen som har fått munnskold oppe i den harde gane? Jeg er bekymret for om dette egentlig er herpes. Jeg har tatt prøve, men venter på svar.

Jeg merket lørdag kveld at det var sårt oppe i ganen. Klarte ikke se noe pga mangel på lys. Men det sved når kom borti og kanskje litt sånn stikkende smerte. Men ikke noe brenning eller tegn på forhånd. Søndag var det likedan, men kjente meg ikke syk. Mandag oppdaget jeg en hoven lymfeknute på halsen, og tirsdag opplevde jeg å være hoven i halve ansiktet (samme side som sårene var). Fikk en lege til å se på det, og hun var usikker på om det var after eller herpes da det var flere i lag. Men ettersom jeg leser kan after også komme i klynger.

Jeg leser også at after som oftest forekommer på den bløte gane og myke slimhinner, mens herpes kan komme på den harde gane. Jeg syns det er så rart med alle disse symptomene og kjenner meg ikke klart igjen. Men er litt bekymret for herpes. Så spørsmålet er om noen her har hatt after på den harde ganen? Og hoven lymfeknute på halsen? Mvh bekymret

Gunn skrev:

Jeg har smurt på oralmexic, hvor lenge varer det før det forsvinner. Og hvordan kan man selv få det bort.

Jan Rudolf skrev:

Xylocain gel/salve 5% kan smøres på. Det fjerner smerten for en kort tid. Polycresulen (tidl. Nelex) kan også smøres på, det endrer sårflaten, svir sterkt i starten men holder såret smertefritt i lang tid. Må bestilles på apoteket. Aftex kan kjøpes i Spania, det er både forfriskende og lindrende. Sårene tar ca 10 dager. Få og ingen mulighet til å redusere forløpet, men man kan lindre smertene.

Kikki skrev:

Eplesider funker godt. Det svir med det samme, men roer det ned og renser. Men det aller beste jeg har funnet er Kokosolje. Det lindrer smertene umiddelbart.

Anonym skrev:

Jeg har endelig funnet noe som virker. Kjøp oralmedic på apoteket. det er et Vidundermiddel. Det svir først, men det er verdt det. Sårene blir borte i løpet av 1-3 dager, spørs på hvor store og hvor mange after man har.

Jeg skrev:

Korsodyll (brun flaske på apoteket) eller listerine munnskyllevann fungerer. Det svir mens man skyller, men er utrolig effektivt. Jeg er mye plaget av dette selv, og kverker det med dette hver gang.

Jon skrev:

Jeg har tidligere hatt munnskold, men aldri hatt spesielle plager av det før nå. Det begynte 8 dager siden med at jeg fikk det på innsiden av unnerleppa samt at jeg fikk veldig ru hud på innsiden av kinnet. Etter 2 dager delte den rue huden seg og fram kom et stort after. Jeg målte det i kinnet i dag og det var 1,2cm i diameter og gjør sinnsykt vondt. Jeg har ikke brukt legemidler tidligere, men skal på apoteket i morgen. Jeg får også forkjølelsessymptomer av det og jeg føler meg deppa. Det hjelper dog å lese at flere sliter med det samme.

Andrea skrev:

Jeg brukte en periode tannkrem uten såpemidler, som man får tak i på helsekosten. Jeg var da mye bedre. Jeg fikk tips om dette fra en tannlege jeg kjenner.

Medic skrev:

Oralmedic fjerner blemmen på 10 sekund og det funker. Du kan velge mellom 10 sekund med sviende smerte eller 2-3 uker med blemmesmerter. Oralmedic kan kjøpes på apotek.

Heidi skrev:

Jeg får det alltid når jeg spiser drops. Det slår aldri feil. Jeg bruker aftamed mot det som funker litt iallefall. Det fås kjøpt på apotek både som gele og spray.

Trubadur skrev:

Du kan legge brunost på såret. Det lindrer smertene i noen timer, og til slutt merker du det ikke i hele tatt.

Synnøve skrev:

Jeg brukte oralmedic på to munnsår. Det svei veldig da jeg tok det på sårene, men etter hvert lindra det. Jeg tror midlet må være sterkt for slimhinnene, for jeg fikk nye sår rundt der jeg behandla de gamle sårene. Jeg gjentok behandlinga på de nye sårene. Det svei og verka kjempekraftig. Jeg hovna opp og måtte ha smertestillande og en kald klutt på overleppa for å klare å sove. I dag da jeg våkna er smerten vekk, men jeg er fortsatt hoven. Det blir spennende å se om munnsåra sprer seg videre. Det er godt å slippe smerten, men det er ikke kjekt å gå med halve leppa hoven.

Dutte skrev:

Jeg er også plaget an munnsår i perioder. Kan også få det når jeg er frisk. Munnsår er vondt og verker. Har prøvd å ha sprit på disse sårene og det har hjulpet et par timer før det er pån igjen med nye smerter.

Thomas skrev:

Som nevnt tidligere er Oralmedic helt unikt. Virker med en gang og man trenger kun en behandling pr. blemme. Jeg er ille plaget. Har på det værste 7-8 store blemmer samtidig og har i skrivende stund en stor blemme på drøvelen hvor det ikke er mulig å påføre stoffet. Oralmedic selges blandt annet på Apotek 1. Prisen er 120,- pr. pakke, eller 60,- pr. behandlig da det er 2 i hver pakke. Så da lønner det seg å ha flere blemmer på en gang. Det anbefales i allefall på det sterkeste.

Stian skrev:

Hvor har det blitt av kenacort den sandaktige cortison salven som faktisk fjernet munnskold på +/- 2 dager

Laila skrev:

Sønnen min på 2,5 år har after, og griner i ett sett. Han har dem veldi langt bak i halsen slik at ikke greier å svelge, noen tips?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Diskuter munnskold eller after

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...