Munnskold eller after - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om munnskold eller after.

Turbo skrev:

Er en mann i voksen alder og har noen blemmer i munnen. De gjør vondt og ikke vondt. Jeg var hos tannlegen og han sa at jeg hadde fått after. Jeg lurte på hva dette var, så det var naturlig og Google på dette. Løsningen på denne blemmeverdenen mente tannlegen jeg bruker var: Hydrogenperoksid NAF 3%. Så får jeg se om dette hjelper.

Trondfo skrev:

Mange tips her, og veldig mange av de er utprøvd. Jeg har konstatert at jeg får munnskold av ulike matvarer som paprika, ananas, appelsin, etc. Jeg vet også at jeg får det når jeg er forkjølet eller ved stress. Jeg har brukt Zendium og Longo Vital i flere år og skyller med Corsodyl hver gang jeg får det. Har også prøvd homeopat, som konkluderte med at jeg også bør holde meg unna melk og poteter. Det virker som at uansett hvor mange forhåndsregler man tar, så dukker de opp igjen.

Jeg har lært meg å leve med at de kommer og går, og forsøker å dempe de så godt jeg kan. Det største problemet mitt nå er at de skaper en voldsom hodepine, særlig de som oppstår bak i ganen. Dette lar seg sjelden dempe av de forskjellige skylle/pensle midlene som er anbefalt her (jeg har prøvd flere av dem). Fordi jeg får flere munnskold av Paracet tar jeg istedet Ibux, men å ta det over lenger tid er ikke bra. Det har jeg smertelig fått erfare nå. Har hatt sammenhengde munnskold i 3 uker nå, og har tatt Ibux i sikkert 2 av de for å fungere i hverdagen og på jobb. Det resulterte i at kroppen ikke orket mer i går, og jeg ble skikkelig dårlig. Sluttet umiddelbart med Ibuxen, og formen er noe bedre i dag, men hodepinen er desto verre.

Er det noen som har erfaringer i forhold til dette? Tidligere hadde jeg bare vondt i munnen, og kunne til en viss grad håndtere det med salver og skylling, men nå får jeg en hodepine som er helt uholdbar, og som gjør f.eks. at jeg ikke klarer å konsentrere meg om jobben min. Hvordan blir man kvitt denne uten å pøse inn med smertestillende?

Jensen skrev:

Folk gjentar seg en bøtte ganger her med de samme rådene. Skal det styrke at de faktisk funker? Virker ikke som det gjør det.

Ja dette er helt klart et fagområde som ikke legene har nok kunnskap om. Men som 90% av legevirksomheten så er de mest opptatt av å finne en måte å lindre i steden for å reparere. Er en plante syk så hjelper det ikke å holde på dulle med bladene, da må man ned i roten.

Jeg er bombesikker på at majoriteten av dere som sliter med munnskold gjør det pga av mageproblemer. Leger prater aldri om magen, da de stort sett ikke har kompetanse på det.

Hver gang jeg får munnskold så er det fordi: jeg er syk (nedsatt matlyst), trykker i meg for mye juice/syrer og når jeg stresser og ikke får i meg nok og riktge næringstoffer. Resultatet er nedsatt imunnforsvar og en reaksjon i form av munnskold.

Det er en kjennsgjerning av ulike blodtyper medfører en betennelse og forgiftning i kroppen ved ulike matvarer. Jepp, dette er foreløpig ikke nok utbredt, men det er ikke mange årene siden da alle leger mente naturmedisin var kvakksalveri og antioksidanter var oppskrytt. Så mitt råd er:

Vet dette er et helt nytt tankesett for de fleste av dere, men HALLO noen av dere har slitet med dette i 20 år (føler virkelig med dere!!). Er det ikke på tide å prøve noe nytt?

Ps. dette er helt klart svaret :) DU BLIR HVA DU SPISER, og magens forhold slår direkte ut på immunforsvaret og kroppen generelt. Munnskold er et resultat/ettereffekt.

Marius skrev:

Til dere som er mye plaget av munnsår. I fleste tilfeller er det tannkremen dere bruker som forårsaker sårene. Colgate, Aquafresh og spesiellt Solidox inneholder et stoff som gjør at tannkremen skal skumme mer og dette stoffet er meget irriterende på slimhinnene. Og når man først har fått et munnsår tar det ofte lang lang tid før man blir kvitt de igjen pga dette.

Min annbefaling er å prøve Zendium tannkremen. Den inneholder ikke dette stoffet og mine plager forsvant umiddelbart etter jeg begynnte å bruke den.

Hmmm skrev:

Må bare si at Oralmedic hjelper. Smerten blir helt borte. Det er dyrt og smertefult å påføre, men det hjelper.

Roger skrev:

Jeg har hatt dette hele livet, mange og vonde sår. Jeg har hatt hell med B12 vitaminer. Fikk et kjerringråd som sa jeg kunne bruke Bio-Folin som selges på helsekost butikker. Det styrket mitt tannkjøtt, så sårene ble færre og mindre vonde.

Singh skrev:

Hei, disse munnsåra har plaget meg alt for mye opp gjennom åra. Fant ut at det er en måte å bli kvitt dem på og det er å bruke enten det som heter etsestift (svir noe helt vanvittig) men da er de borte, men man må legge på en salve etterpå. Jeg bruker noe som heter xylocain reseptfritt, det er en lokal bedøvelses krem som jeg gjerne legger på 5 min før jeg skal spise. For da kan man i det minste få i seg noe mat. Uten denne hadde jeg nok gått rundt og sultet lenge. Anbefaler å ta et kosttilskudd som heter longo vital, dette hjelper.

Marius skrev:

Hei, jeg har vært ekstremt plaget av munnsår i ca 20 år, og prøvd det meste innen medisin. Etter et lengre opphold i utlandet (6 mnd) merket jeg at jeg først fikk munnsår når jeg kom hjem til Norge. Kom frem til at det eneste jeg ikke hadde spist i utlandet var tomat. Holder meg unna tomat nå, og det gjør underverker. Har ikke slått ut på allergitester på tomat, men det er tydeligvis et eller annet i det, som gjør at jeg får after på slimhinnene. Virker som at det er friske og soltørkede tomater som er værst. Ketchup, tomatpure etc går stort sett greit.

Arnonym skrev:

Jeg fikk dette for 3 dager siden, og jeg har vært på legevakten og akutten fordi dette var så vondt. Nå går jeg på mrdisin, men det funker ikke. Er det noen som vet hvor legen dette kan vare og hva som virkelig hjelper sånn at jeg kan bli kvitt dette for altid?

Lars 33 skrev:

Apoteket på Aker Brygge selger det. Husker ikke helt hva det heter, men tror det bare er ett apotek der. Kan det være Vitus? Oralmedic er veldig dyrt. En behandling koster nesten 60 kr, dvs til ett munnskold og det varer som regel helt til det er borte. Det fjerner ikke såret og det gror nok ikke noe raskere, men det legger en smertelindrende hinne over såret som varer til det er borte. Det beste jeg har prøvd a smertelindring så langt. Men prisen er jo vanvittig.

Bente skrev:

Hvilke apotek i Oslo har Oralmedic? Har vært på flere uten fangst. Setter pris på konkrete tips. Aftamed demper litt en kort stund bare for meg. Longo vital har omtrent vært livreddende her. Men må taes helt slavisk, glemmmer man en dag innimellom funker det ikke.

Rabarbara skrev:

Jeg fikk tak i en liten dråpeflaske til bruk mot munnskold i utlandet. Den inneholder 5% rabarbara-ekstrakt og 1% saltvann, ellers bare vann. Det påføres såret direkte, og for meg kan dette stoppe/reversere utbruddet hvis jeg oppdager det tidlig nok, og lindrer ellers meget effektivt (og uten mye svie ved påføring) mens det går over av seg selv.

Kanskje kjenner noen til et middel som inneholder rabarbara-ekstrakt her også, eventuelt blir det å spise veldig mye rabarbara.

Lars 33 år skrev:

Har vært regelmessig plaget av munnskold eller after siden jeg var 6-7 år, i enkelte perioder mer intenst og hyppig enn andre. I intense perioder kan jeg ha opptil 5-6 sår samdig. Ofte store og små om hverandre. Dette kan gå over flere uker, hvor gamle sår avløses av nye. Størrste såret jeg har hatt var på størrelse med en 50-øring! Når det er mange og store sår kan jeg merke det på den fysiske allmenntilstanden. Blir slapp, hovne lymfekjertler i halsen og av og til nesten forkjølelses lignende symptomer. Det verste er nesten at det i intense perioder i stor grad kan påvirke psyken og livskvaliteten. Merker at sårene gjerne kommer i stressperioder, uten at dette er en forutsetning. Bitt i leppa fører også nesten alltid til sår.

Jeg blir lei av dette, og jeg vet at ingen ting dessverre hjelper på lang sikt. Vet at det går over hos mange og man ikke får det mer, men det er ikke noe man kan gjøre for å bli kvitt det permanent. Skolemedisinen har ingen løsning og vet lite om dette. Har nå begynt med en kur med Borax D-12, en homeopatisk medisin som visstnok skal hjelpe. Har ikke stor tro på det, men vi får se.

Linding av det enkelte sår er kanskje like så viktig som varig kur. Og her har jeg prøvd det meste. Tro meg. Og kjerringrådene med brunnost osv, osv. er bare tull og det er også det meste av lindrende medisinske hjelpemidler. Bare noe klin uten virkning. Har også prøvd noe som kalles Oral Patches (plastre) som man kan klistre på som dekker sårene og skal gjøre at de gror raskere. Stort sett hjelper det ikke, da de er vansklig å plassere og virker de så tar det nesten like lang tid som uten. Er du uheldig, så kan de faktisk ofte forårsake nye sår rett i næreheten da de sliter på slimhinnene i munnen.

Men jeg har to enkle råd som jeg vet at virker. Det ene gjør at sårene gror litt (bare litt) raskere og blir mindre intense. Det er kraftig rensing av såret med Vademecum på en bommulspinne. Det desinfiserer såret, og virker som om det stopper utviklingen til en viss grad. Dette er smertefullt og mer smertefullt blir det. For jeg har oppdaget at hvis jeg renser såret så kraftig at det blør, så gror det raskere. Rensing med Vademecum virker dessuten noe smertestillende en kort periode. Når det gjelder smertestilling, så finnes det en gel som heter Anbesol. Den er sterk og mot orale smerter. Den virker over lengre tid og er særlig bra for påføring ca. 5 minutter før man spiser. Da lindres smertene ved spisning betraktelig. Haken er imildertid at den ikke er å få kjøpt i Norge, men i USA og er dyr å bestille på nett. Så kjøp et stort lager hver gang du er i USA. Det gjør jeg. Gelen er godkjent legemiddel i USA, og det er ingen vists å stole blindt på norske helsemyndigheter.

Munnskold er dessverre ikke stort å gjøre med utover dette. Kanskje man blir kvitt det en gang eller ikke. En ting til som er viktig er tid. Sårene tar tid, men ikke veldig lang tid. Bit tennene sammen og hold motet oppe.

FRE skrev:

Til alle som plages av munnskold, prøv Hextril. Det er et munnskyllemiddel og fås på apotek. Hele munnen blir nummen, inkludert eventuelle munskold. Du merker ikke lenger smerter i munnen, selv ikke under spising. Skyll maks 2-3 ganger om dagen (ellers blir en helt snodig og følelsesløs i kjeften). Munskold forvinner fort. Når de er borde anbefales det å stoppe behandlingen. Du skal uansett ikke holde på mer enn i 14 dager. Tunga bør ikke utsettes for stoffet i alt for stor grad (svie). (Pensle på stoffet med vattpinne om munnskold på tunga.) En ulempe er at smaksløker ikke helt er seg selv etterpå så skyllingen bør foretas etter matinntak.

Aftemann skrev:

Oral medic er et nytt produkt som selges på apoteket. Svinedyrt i lengden, og gjør sykt vondt å påføre, men det er det absolutt verdt. Det reddet sommerferien.

MH skrev:

Har erfart at peanøtter ikke er bra. Får after av det. Jeg kjøpte GUM Gengigel på apoteket. Det finnes også som munnskyll. Det virker tilfredstillende. Nå får jeg spist og pusset tennene uten altfor mye smerter i hvertfall. Skal jamen forsøke å bytte tannkrem.

Jan Rudolf skrev:

Behandling av recidiverende after handler kun om smertelindring. Men uansett behandling etter utbrudd er min mangeåring erfaring at hele forløpet tar ca 10 dager, med eller uten smertelindrende preparater. Forebyggende er tannpasta uten såpemiddel. F.eks. Zendium. Denne tannpastaen bryter ikke ned obverflateslimet i munnen, og dermed bryter ikke after ut i samme frekvens som tidligere. Jeg hadde mangeårige problemer med after. Etter bytte til Zendium, opptrer sårene kun sporadisk og svært sjelden.

Karidari skrev:

Jeg har hatt after/munnskold i mange år nå, men det har vært verst i de to siste. Jeg får nesten alltid nederst og øverst i kinnene, mest ved framtennene, men har også hatt på tungen og i svelget. De blir ca like store som en negl, og det blir byller. Jeg ar hatt opp til 5 samtidig. Det er utrolig vondt når jeg har det, og det ødelegger humør og apetitt. Det er vondt bare jeg beveger munnen det minste. Jeg bruker zendium daglig, og jeg har prøvd mange kjerringråd, men de funker aldri. Jod, vademecum, listerine, salt, tannkrem, ingenting virker. Ender opp med at de ikke gror før 14 dager. Tenker kanskje jeg må dra på apoteket og kjøpe oral medic i morgen og se om det virker.

Millie skrev:

Corsodyl har i alle år funket utrolig bra for meg, i hvertfall. Det var min mormor som tvang det i meg da jeg var liten. Bare skyll godt og jevnlig, så blir det bra! :)

Casey skrev:

Jeg har vært plaget av munnskold siden jeg var liten. Jeg pleier å få 3-6 stk. på en gang og det er veldig vondt. Jeg var innom her i går (pga. 5 munnskold) og leste alle kommentarene. Noen hadde skrevet Oralmedic funker og det kjøpte jeg i går og brukte den. Etter noen sekunder er smerten borte, helt borte. Det anbefales.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...